GreekMasa - Συνταγές μαγειρικής - Forum

Μαγειρέματα => Γλυκά => Μήνυμα ξεκίνησε από: athene στις Απρίλιος 14, 2008, 10:21:51 πμ



Τίτλος: Steamed pudding
Αποστολή από: athene στις Απρίλιος 14, 2008, 10:21:51 πμ
50 g sokolata ,kakao toulaxiston 70 % ,prepei na eine kalh
110 g alevri gia oles tis xrisis
110 g zaxarh
1 koutali tis soupas kakao
125 ml apovoutiromeno gala
1 avgo
1 koutalaki tou glykou baking powder
1/2 koutalaki tou glikou  skoni mosxokarido
75 g psilokomena  fountoukia
margarini gia alima

Lioste thn sokolata ,vazete ola ta ypolipa ylika se ena mixer ektos ta fountoukia kai zimonete kapou 2 lepta se xamili taxitita ,pros8este thn liomenh sokolata kai zimoste twra sthn dinath taxitita ,pros8este kai ta fountoukia .
Alipste me margarini mia forma gia steamed pudding tou 1.2 litrou h ena gialino mpol pyrex kai adeiaste mesa to migma ,prota skepaste me alouminoxarto kai meta me ena kapaki katsarolas .
psite me to klasiko tropo tis  Bain-marie. . Na pisete ligo pano apo thn metria fotia gyro 1-1 1/2 wra kante kai mia dokimi me ena maxeri na deite ean  vgeni ka8aro .
Afereste thn poutigka apo to mpol afou kriosi ligo kai servirete me saltsa vanilias .

Prospa8iste to kakao na eine kalhs poiotitas .
Prepei na sinodespete me saltsa .
https://www.creativecookware.com/images/plum%20pudding%20molds%204023.JPG Afth eien h forma tis Steamed pudding ,etis gia na exete kai mia idea peri tinos prokeite .


Eine h syntagh vrastou cake  :D


Τίτλος: Απ: Steamed pudding
Αποστολή από: ata στις Απρίλιος 14, 2008, 10:27:15 πμ
Αθηνά ευχαριστώ πολύ για την συνταγή..
Έχω κάποιες απορίες...

Δεν κατάλαβα....υπάρχει ειδικό σκεύος για ψήσιμο βραστού κέικ ? όταν λες ψήστε με τον τρόπο του bain-marie χρησιμοποιώντας γυάλινο πυρέξ τι εννοείς ? Δηλαδή εάν ψήσουμε με κατσαρόλα με νερό από κάτω και μέσα μεταλλικό σκεύος με το μείγμα για κέικ πάνω αλουμινόχαρτο και μετά καπάκι δεν γίνεται ?

Επίσης δώσε οδηγίες για την σάλτσα βανίλιας που προτείνεις....


Τίτλος: Απ: Steamed pudding
Αποστολή από: Mary στις Απρίλιος 14, 2008, 10:37:23 πμ
Εγω πάλι δεν κατάλαβα ποια σοκολάτα λιώνουμε. Αφού στα υλικά έχεις μόνο κακάο.


Τίτλος: Απ: Steamed pudding
Αποστολή από: athene στις Απρίλιος 14, 2008, 12:33:10 μμ
Αθηνά ευχαριστώ πολύ για την συνταγή..
Έχω κάποιες απορίες...

Δεν κατάλαβα....υπάρχει ειδικό σκεύος για ψήσιμο βραστού κέικ ? όταν λες ψήστε με τον τρόπο του bain-marie χρησιμοποιώντας γυάλινο πυρέξ τι εννοείς ? Δηλαδή εάν ψήσουμε με κατσαρόλα με νερό από κάτω και μέσα μεταλλικό σκεύος με το μείγμα για κέικ πάνω αλουμινόχαρτο και μετά καπάκι δεν γίνεται ?

Επίσης δώσε οδηγίες για την σάλτσα βανίλιας που προτείνεις....

opos kanoume klasika vazoume katsarola me nero kai pano vazoume ena mpol..me mia diafora afth thn fora 8a valoume kai nero mesa sto mpol oste ekei mesa na psi8i to keik (otan eine me thn forma ) otan omos den eine me thn forma tis Steamed pudding tote vazis nero mesa se mia katsarola to afinis na vrasi mexri to nero na ftasi ta 3 /4 tote vazis to mpol pyrex ..:) sthn syntagh eprepe na grapso ta pragmata opos eine gia thn eidiki forma ,,h8ela na valo ksexoristo post ,,,alla epese to revma kai me petaske ekso ..kai etsi me prolavate ..me eritiseis . lolol

afta.


Τίτλος: Απ: Steamed pudding
Αποστολή από: athene στις Απρίλιος 14, 2008, 12:37:16 μμ
Εγω πάλι δεν κατάλαβα ποια σοκολάτα λιώνουμε. Αφού στα υλικά έχεις μόνο κακάο.

Mary mou eine sokolata  to eftiaksa ..to skexasa ..vlepeis erxonte kai pelates kai stamato sthn mesh ta grapta mou ... :D


Τίτλος: Απ: Steamed pudding
Αποστολή από: ata στις Απρίλιος 14, 2008, 12:53:41 μμ
Αθηνά πάλι έχω ερώτηση - sorry - εγώ έχω κατσαρόλα που δέχεται μεταλλικό σκεύος ως μπαιν μαρί και μετά μπορεί να δεχθεί καπάκι. Μπορώ να το φτιάξω σε αυτό ή όχι ? δηλ. να γεμίσω την κατσαρόλα βραστό νερό μέχρι τα 3/4 μετά το μεταλλικό σκεύος με το μείγμα μετά αλουμινόχαρτο και μετά καπάκι ? Την σάλτσα βανίλιας την είδα σ'ευχαριστώ.



Τίτλος: Απ: Steamed pudding
Αποστολή από: athene στις Απρίλιος 14, 2008, 12:57:22 μμ
Αθηνά πάλι έχω ερώτηση - sorry - εγώ έχω κατσαρόλα που δέχεται μεταλλικό σκεύος ως μπαιν μαρί και μετά μπορεί να δεχθεί καπάκι. Μπορώ να το φτιάξω σε αυτό ή όχι ? δηλ. να γεμίσω την κατσαρόλα βραστό νερό μέχρι τα 3/4 μετά το μεταλλικό σκεύος με το μείγμα μετά αλουμινόχαρτο και μετά καπάκι ? Την σάλτσα βανίλιας την είδα σ'ευχαριστώ.



να γεμίσω την κατσαρόλα βραστό νερό μέχρι τα 3/4 μετά το μεταλλικό σκεύος με το μείγμα μετά αλουμινόχαρτο και μετά καπάκι ?
nai afto prepei na kaneis :)



Τίτλος: Απ: Steamed pudding
Αποστολή από: ata στις Απρίλιος 14, 2008, 13:00:47 μμ
Ευχαριστώωωωωω !!!!!