GreekMasa - Συνταγές μαγειρικής - Forum

Μαγειρέματα => Αναζήτηση Συνταγής => Μήνυμα ξεκίνησε από: LITSA5 στις Ιούλιος 16, 2007, 09:21:27 πμ



Τίτλος: ΒΥΣΣΙΝΟ ΓΛΥΚΟ
Αποστολή από: LITSA5 στις Ιούλιος 16, 2007, 09:21:27 πμ
ΒΥΣΣΙΝΟ ΓΛΥΚΟ ΚΟΥΤΑΛΙΟΥ
Θα με φωτίσετε πως να κάνω το βύσσινο γλυκο κουταλιού αλλα και βυσσινάδα?ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ :-*


Τίτλος: Απ: ΒΥΣΣΙΝΟ ΓΛΥΚΟ
Αποστολή από: margarita79 στις Ιούλιος 16, 2007, 09:38:05 πμ
καλημερα λιτσααα,
περιμενε με λιγο ως το μεσημερι και θα σου γραψω συνταγουλα για βυσσινο γλυκο βυσσιναδα κα ιβυσσινο λικερ της μανουλας πολυ καλο λιγο υπομονη μονο να γραψω τις συνταγες.
φιλακια
μαργαριτα


Τίτλος: Απ: ΒΥΣΣΙΝΟ ΓΛΥΚΟ
Αποστολή από: Lia_P στις Ιούλιος 16, 2007, 10:21:16 πμ
Λίτσα, το βύσσινο γλυκό που φτιάχνω και μου πετυχαίνει πάντα, είναι συνταγή της Βέφας. Κοίτα εδώ.

https://www.vefashouse.gr/vefashouse/cur_recipe.asp?rdept%5Fid=2&recipe%5Fid=525&flag=1&flag%5Ffind=1

Μόνο μαρμελάδα βύσσινο δεν έχω κάνει και θα φροντίσει για συνταγή η Μαργαρίτα. :) ή κάποιος άλλος :D


Τίτλος: Απ: ΒΥΣΣΙΝΟ ΓΛΥΚΟ
Αποστολή από: Rena στις Ιούλιος 16, 2007, 11:46:55 πμ
Λίτσα δες τη συνταγή για γλυκό κεράσι που έχω δώσει.  Ακριβώς έτσι γίνονται και τα βύσσινα.


Τίτλος: Απ: ΒΥΣΣΙΝΟ ΓΛΥΚΟ
Αποστολή από: LITSA5 στις Ιούλιος 16, 2007, 11:54:54 πμ
Κοριτσάκια σας ευχαριστώ όλες!!!! :-* :-*


Τίτλος: Απ: ΒΥΣΣΙΝΟ ΓΛΥΚΟ
Αποστολή από: margarita79 στις Ιούλιος 16, 2007, 11:58:22 πμ
σου γραφω το λικερ βυσσινο και αυριο θα το ποσταρω με φωτο το γλυκο του κουτασλιου και η βυσσιναδα ερχονται σε λιγο.
Λικέρ βύσσινο

Υλικα:
1 κιλό βύσσινο ολόκληρο
1 κιλό ζάχαρη
750γρ κονιάκ
Ι ποτηράκι του κρασιού λευκό οινόπνευμα
4-5 ξυλάκια κανέλλας
1 κουταλιά της σούπας γαρύφαλλο
2 μπαλάκια μοσχοκάρυδο
1 γυάλινη μεγάλη γυάλα

Εκτέλεση:
Βάζουμε στη γυάλα για 2 μέρες το βύσσινο με τη ζάχαρη σε στρώσεις να βγάλει τα υγρά του το φρούτο.
Την 3 μέρα προσθέτουμε όλα τα αλλά υλικά και το αφήνουμε κλειστό αν θέλουμε στον ήλιο κουνώντας το που και που να ανακατεύεται για 2-3 μήνες.
Μετά το ανοίγουμε κα ιτο δοκιμάζουμε αν θέλουμε πιο έντονη τη γεύση του οινοπνεύματος προσθέτουμε μισό ποτηράκι οινόπνευμα αν το θεωρούμε πολύ έντονο βάζουμε ένα ποτηράκι νερό ανάλογα τα γούστα μας.
Το φιλτράρουμε με ένα σουρωτήρι και μια γάζα και το φυλάμε σε γυάλινα μπουκάλια
Τα βύσσινα τα φυλάμε είτε ολόκληρα και προσθέτουμε ένα κάθε φορά που σερβίρουμε λικέρ ή τα ξεκουκουτσιάζουμε και τα φυλάμε για τούρτα μπλακ φόρεστ ή τα βουτάμε σε κουβερτούρα και φτιάχνουμε νοστιμότατα σοκολατακια
Καλή επιτυχία 


Τίτλος: Απ: ΒΥΣΣΙΝΟ ΓΛΥΚΟ
Αποστολή από: KATE στις Οκτώβριος 06, 2007, 22:54:59 μμ
margarita μπορεις αν γραψεις τη συνταγη για τη black forest please :)
ή αν εχει καποιος την συνταγη ας την μοιραστει μαζι μας....
thax


Τίτλος: Απ: ΒΥΣΣΙΝΟ ΓΛΥΚΟ
Αποστολή από: margarita79 στις Οκτώβριος 07, 2007, 16:25:03 μμ
ειλικρινα ΚΑΤΕ δεν εχω φτιαξει ποτε μπλακ φορεστ απλα ειπα οτι τα βυσσινακια του λικερ μπορουν να χρησιμοποιηθουν και εκει.
αν ξερει καποια φιλη θα χαρω και εγω να μαθω την συνταγη.
φιλια


Τίτλος: Απ: ΒΥΣΣΙΝΟ ΓΛΥΚΟ
Αποστολή από: Lia_P στις Οκτώβριος 07, 2007, 21:43:18 μμ
Για black forest τούρτα, xρησιμοποιώ τη συνταγή της Βέφας και γίνεται πολύ ωραία! Σου την αντιγράφω. To ότι είναι νηστίσιμη δεν την κάνει να υστερεί σε νοστιμιά!

ΜΠΛΑΚ ΦΟΡΕΣΤ (Νηστήσιμη)

Υλικά
για τη βάση
3 κούπες αλεύρι
2 κουταλάκια σόδα
1/3 κούπας κακάο
1 κουταλάκι αλάτι
3 συσκευασίες βανίλια
2 κούπες ζάχαρη
3 κουταλιές ξύδι
3/4 κούπας καλαμποκέλαιο
1 2/3 κούπας νερό

για τη σάλτσα κεράσι ή βύσσινο
1 κομπόστα 800 γρ., κεράσι ή βύσσινο
2 κουταλιές κορν φλάουρ
1/2 κούπα ζάχαρη
2 κουταλιές κονιάκ
1/4 κουταλιά εσάνς πικραμυγδάλου

για τη διακόσμηση
2 κούπες φυτική κρέμα
καρουλάκια σοκολάτας
τριμμένη σοκολάτα

Εκτέλεση
Για τη βάση: Ανακατέψτε όλα τα στερεά υλικά, αφού πρώτα τα κοσκινίσετε. Προσθέστε τα υγρά υλικά. Προσοχή, δεν χρειάζεται πολύ ανακάτεμα η ζύμη. Αδειάστε το μίγμα σε φόρμα 35 εκ. περίπου, που έχετε στρώσει με βουτυρωμένο λαδόχαρτο και ψήστε στους 175 βαθμούς Κελσίου, για 20' - 30'.
Για τη γέμιση: Στραγγίστε την κομπόστα. Ανακατέψτε το κορν φλάουρ με τη ζάχαρη σε μια κατσαρολίτσα και προσθέστε το ζουμί της κομπόστας. Βράστε το μίγμα, έως ότου πήξει και διαυγάσει. Αφήστε το στην άκρη μέχρι να γίνει χλιαρό. Προσθέστε το κονιάκ και ανακατέψτε. Βουτήξτε στο μίγμα 36 κεράσια ή βύσσινα, βγάλτε τα και αφήστε τα στην άκρη, Ρίξτε μέσα στο μίγμα τα υπόλοιπα κεράσια ή βύσσινα και αφήστε το μέχρι να κρυώσει τελείως. Χτυπήστε τη φυτική κρέμα με τη ζάχαρη και το εσάνς πικραμυγδάλου.
Συναρμολόγηση: Χωρίστε το ψημένο παντεσπάνι σε 3 ίσα μέρη. Βάλτε το ένα σε πιατέλα και βγάλτε με ένα κορνέ στην περιφέρειά του, ένα χοντρό κορδόνι από σαντιγύ. Αδειάστε μέσα το μισό μίγμα με τα κεράσια και τοποθετήστε από πανω, προσεχτικά, το δεύτερο παντεσπάνι. Επαναλάβετε την ίδια διαδικασία με το υπόλοιπο μίγμα και τοποθετήστε από πάνω το τρίτο παντεσπάνι. Καλύψτε ολόκληρο το κέικ με σαντιγύ και αλείψτε τα τοιχώματα με τριμμένη σοκολάτα. Από πάνω στολίστε με καρουλάκια σοκολάτας και τα κεράσια ή τα βύσσινα που κρατήσατε στην άκρη.
 


Τίτλος: Απ: ΒΥΣΣΙΝΟ ΓΛΥΚΟ
Αποστολή από: KATE στις Οκτώβριος 07, 2007, 22:42:58 μμ
 :) merci Lia,
αλλα για να δουμε απο Δευτερα που θα εχουμε ολο το φορουμ σε δραση...
για μια συνταγη μη- νηστήσιμη


Τίτλος: Απ: ΒΥΣΣΙΝΟ ΓΛΥΚΟ
Αποστολή από: Lia_P στις Οκτώβριος 10, 2007, 22:49:28 μμ
Mια και δεν βλέπω άλλη απάντηση στο φόρουμ, θα σου πω πώς μπορείς τη συνταγή αυτή να την κάνεις
όχι νηστίσιμη. Λοιπόν θα φτιάξεις ένα παντεσπάνι σοκολατένιο, που γίνεται όπως το άσπρο παντεσπάνι (κλασσική συνταγή με τα αυγά) , μόνο που αφαιρείς ένα μέρος αλευριού και στη θέση του προσθέτεις σκόνη κακάο. Στη θέση της φυτικής κρέμας βάζεις την κανονική κρέμα γάλακτος με τα λιπαρά. Όλα τα άλλα είναι ίδια.


Τίτλος: Απ: ΒΥΣΣΙΝΟ ΓΛΥΚΟ
Αποστολή από: KATE στις Οκτώβριος 11, 2007, 23:33:41 μμ
ωωω! εισαι πολυ γλυκια, merci
εκανα κι εγω μια εκδοχη και εγινε αρκρτα καλη...
το παντεσπανι οπως λες με κακαο και αυγα,
προσθεσα ομως και σοκολατα σαν κρουστα απο πανω!
για την κρεμα: κρεμα γαλατος και μσκαρπονε
και το καλυτερο, το βυσσινο ηταν μεσα σε κονιακ!

να σε ρωτησω και κατι ομως στην νηστησιμη? μπορω αντι για:
2 κουταλιές κονιάκ - 1/4 κουταλιά εσάνς πικραμυγδάλου να βαλω αμαρετο λικερ?


Τίτλος: Απ: ΒΥΣΣΙΝΟ ΓΛΥΚΟ
Αποστολή από: Lia_P στις Οκτώβριος 12, 2007, 07:30:24 πμ
Γιατί όχι; Να το αντικαταστήσεις με αμαρέτο. Εξ άλλου το αμαρέτο είναι λικέρ πικραμύγδαλου.


Τίτλος: Απ: ΒΥΣΣΙΝΟ ΓΛΥΚΟ
Αποστολή από: KATE στις Οκτώβριος 12, 2007, 10:14:38 πμ
 :)


Τίτλος: Απ: ΒΥΣΣΙΝΟ ΓΛΥΚΟ
Αποστολή από: margarita79 στις Οκτώβριος 26, 2007, 10:16:29 πμ
λοιπον επανερχομαι στο θεμα μπλακ φορεστ.
τελικα η συνταγη ηταν παλι πολυ κοντα μου.στα κιταπια της μαμας χαχαχα
επειδη θα μου φτιαξω τουρτα για τα γενεθλια μου κατε  :) :)
θα ποσταρω συνταγη το σκ με φωτο αν μπορεις να περιμενεις λιγο ακομα  ;)
φιλια
 


Τίτλος: Απ: ΒΥΣΣΙΝΟ ΓΛΥΚΟ
Αποστολή από: margarita79 στις Οκτώβριος 28, 2007, 18:15:45 μμ
καλα κατε εκανα ενα μιξ συντσγων και τι να σου λεω η τουρτα εγινε κ α τ α π λ η κ τ ι κ η
σε λιγο θα ποσταρω συνταγη και φωτο.
φιλια