GreekMasa - Συνταγές μαγειρικής - Forum

Μαγειρέματα => Πίτες - Ψωμιά => Μήνυμα ξεκίνησε από: al1975 στις Απρίλιος 22, 2008, 13:56:11 μμ



Τίτλος: Ζύμωμα τσουρεκιών
Αποστολή από: al1975 στις Απρίλιος 22, 2008, 13:56:11 μμ
Να σας ρωτήσω κάτι ρε παιδια, τα τσουρέκια τα ζυμώνεται πολύ ώρα;
Η μαμά μου τα ταράζει στο ζύμωμα, απαλά βέβαια, την γυρίζει την ζύμη δεν της αλλάζει τον αδόξαστο αλλά κάποιοι λένε πως δεν πρέπει να τα ζυμώνουμε πολύ.
Ρώτησα και την μαμά μου αλλά και τον φούρναρη και πάτησαν και οι δύο τα γέλια.Ο φούρναρης συγκεκριμμένα μου είπε άμα δεν ιδρώσεις τσουρέκι δεν κάνεις.
Μου είπε να πω χαιρετισματα στην Εθνική μας μαγέιρισα που τα λέει αυτα πως αμα δεν βρέξεις τον ποπο σου ψάρι δεν πιανεις.
Εσεις τι λέτε και ακόμα σημαντικότερο τι πράτετε;;


Τίτλος: Απ: Ζύμωμα τσουρεκιών
Αποστολή από: melina στις Απρίλιος 22, 2008, 14:38:18 μμ
 :) χαχαχαχα αγγελική όταν φτιάξω ποτέ τσουρέκια θα σου πώ!!!!!!! όμως απ' ότι έχω ακουσει θα συμφωνήσω με τον φούρναρη!!! θέλει καλό ζήμωμα το τσουρέκι (δεν θέλει το μπιφτέκι απ΄οτι ξέρω)... αυτά


Τίτλος: Απ: Ζύμωμα τσουρεκιών
Αποστολή από: al1975 στις Απρίλιος 22, 2008, 14:46:21 μμ
Eγω μέχρι τώρα τα μπιφτέκια τα χαίδευα με στοργή στο πλάσιμο αλλά διάβασα κάτι στο Γαστρονόμο αν θυμάμαι καλά  πως θέλει καλό πλάσιμο και απο τότε του δίνω και καταλαβαίνει.


Τίτλος: Απ: Ζύμωμα τσουρεκιών
Αποστολή από: zoi στις Απρίλιος 22, 2008, 15:29:16 μμ
Αγγελική στη συνταγή που έδωσα χθες τα τσουρέκια δεν τα ζύμωσα σχεδόν καθόλου και φέτος έγιναν πιο αφράτα από πέρυσι και πρόπερσι που τα ζύμωνα 25 λεπτά όπως έλεγε η συνταγή. Επίσης τα έψησα και λιγότερη ώρα φέτος. Μιλάμε δεν ασχολήθηκα καθόλου. Βέβαια δεν πετυχαίνω με τίποτα τις ίνες του εμπορίου. Είμαι σίγουρη ότι κάτι άλλο κάνουν για να γίνουν αυτές οι ίνες. Αλλά και πάλι τι τις θέλουμε τις ίνες αφού σε γεύση και εμφάνιση είναι τα τσουρακάκια μας μια χαρά.
 ;D ;D ;D


Τίτλος: Απ: Ζύμωμα τσουρεκιών
Αποστολή από: al1975 στις Απρίλιος 22, 2008, 15:41:40 μμ
Η μητέρα μου η τσουρεκοδημιουργος της οικογένειας βάζει πάντα το βούτυρο σταδιακά τελευταιο και ζυμώνει μέχρι να απορροφηθει.
Με αυτον τον τρόπο κάνει κλωστες ή κόρδες όπως τις λέει.


Τίτλος: Απ: Ζύμωμα τσουρεκιών
Αποστολή από: xghealth στις Μάρτιος 26, 2009, 18:20:36 μμ
εγω ξέρω ότι τα τσουρέκια δεν τα ζυμώνουν πολύ γιατί σκληραίνουν


Τίτλος: Απ: Ζύμωμα τσουρεκιών
Αποστολή από: Nena στις Απρίλιος 04, 2009, 11:43:04 πμ
Μια κι είναι η εποχή τους, επανέρχομαι στο θέμα των τσουρεκιών. Λοιπόν αν στα έτοιμα ή και σε σπιτικά βλέπετε αρκετές ίνες, μαστιχωτές που λένε, ειναι γιατί μερικοί που ξέρουν το μυστικό αγοράζουν απ το Μπαχάρ, ή από αλλού φαντάζομαι,  σκόνη γλουτένης και την προσθέτουν στο μείγμα τους. Δεν θυμάμαι αναλογία αλεύρου και γλουτένης, όμως οι κοπέλες στο Μπαχάρ ξέρουν πολύ καλά και λένε.
Με την ευκαιρία κι επειδή αναφέρθηκαν πιο πάνω, αν θέλετε μπιφτέκι για χάμπουργκερ, βάζετε μόνο αλάτι και πιπέρι και ανακατεύετε όσο πιο απαλά γίνεται με τα δάχτυλα, πλάθετε και ψήνετε όχι πολύ. Αν θέλετε μπιφτέκια-κεφτέδες που βάζετε ό,τι αγαπάτε, θέλει ζύμωμα, να μεινουν στο ψυγειο κάμποσο να "δέσουν" τα υλικά, να βγουν απ το ψυγείο να σταθούν σε θερμοκρσία δωματίου και μετά να τα ψήσετε. Ω! Σας έπρηξα ε?


Τίτλος: Απ: Ζύμωμα τσουρεκιών
Αποστολή από: despoinaki στις Απρίλιος 04, 2009, 11:49:11 πμ
Δε μας έπρηξες Νένα. Όλες οι συμβουλές ευπρόσδεκτες. Μια ερώτηση μόνο, στα χάμπουργκερ που λες μόνο με αλάτι και πιπέρι, ο κιμάς θα "δέσει"; Δε θα διαλυθεί; @}->--


Τίτλος: Απ: Ζύμωμα τσουρεκιών
Αποστολή από: sgr στις Απρίλιος 04, 2009, 15:22:29 μμ
Nένα τέλειο το μυστικό.
Φέτος θα δοκιμάσω να φτιάξω τσουρέκι, οπότε δεν θα παραλείψω να πάρω και σκόνη γλουτένης,.
Ευχαριστούμε.


Τίτλος: Απ: Ζύμωμα τσουρεκιών
Αποστολή από: Pastaflora στις Απρίλιος 04, 2009, 21:03:14 μμ
Παιδιά δεν είναι η γλουτένη το μυστικό.
Τα τσουρέκια  θέλουν ζύμωμα 2-3  φορές, αλά όχι ζύμωμα με μπουνιές,  απαλά  γυρίζουμε την ζύμη από κάτω πλάι προς τα επάνω και πατάμε ελαφρά προς τα κάτω , και πιέζουμε τον αέρα. Μετά από λίγο ξαναφουσκωνουν κασι τον ξαναπιέζουμε τον αέρα και αναδοιπλώνωμε την ζύμη. Αργά και απαλά. Καθώς κάνουμε αυτήν την δουλειά έχουμε αλείψει τα χέρια μας με φρέσκο βούτυρο Κερκύρας, και αποχερίζουμε (ζυμώνουμε  οπως εξήγησα πρίν) να πάει παντού το βούτυρο και να μοσχοβολήσει η ζύμη. Κάντε το  και να με θυμηθείτε!


Τίτλος: Απ: Ζύμωμα τσουρεκιών
Αποστολή από: sgr στις Απρίλιος 08, 2009, 14:20:37 μμ
Σήμερα που αγόρασε ο Χάρης σκόνη γλουτένης από το μπαχάρ του είπαν 100 γρ. γλουτένη σε 1 κιλό αλεύρι.



Τίτλος: Απ: Ζύμωμα τσουρεκιών
Αποστολή από: Katerina στις Απρίλιος 08, 2009, 14:32:57 μμ
Συμφωνώ με την Pastaflora, αυτό μου είπαν κι εμένα συνάδελφοι τεχνολόγοι τροφίμων, γιατί το θέμα τσουρέκι μας αφορά άμεσα στην εταιρεία, λόγω του αντικειμένου. Ζύμωμα απ' έξω προς τα μέσα και κάτω με μαλακές κινήσεις. Και μπόλικο βουτυράκι... οι συνάδελφοι μετά από δοκιμές εκεί κατέληξαν, ότι για τις κλωστές θέλει συγκεκριμένο τρόπο στο ζύμωμα. Ελπίζω να βρω χρόνο να το δοκιμάσω φέτος, και να σας πω τα αποτελέσματα.


Τίτλος: Απ: Ζύμωμα τσουρεκιών
Αποστολή από: sgr στις Απρίλιος 09, 2009, 10:23:52 πμ
Φτιάξαμε χθες τα τσουρέκια μας !!!!!!!!!
Ακολουθήσαμε το τιπ της Νένας και προσθέσαμε στο ένα κιλό αλεύρι 100 γρ. σκόνη γλουτένης όπως μας είπαν στο μαχάρ.
Έπεσε πολυυυύ ζύμωμα μέχρι να απορροφήσει το βούτυρο που μπήκε στο τέλος, ζύμωμα κυρίως με... μπουνιές. Ταλαιπωρήθηκε πολύ δηλαδή το ζυμάρι.
Το αποτέλεσμα είναι τα τσουρέκια να έχουν αυτές τις ίνες που θέλαμε. Δεν έγινε τριφτό αλλά με ίνες και πεντανόστιμα !!!!!!  *THUMBS%%__%%UP* :-r Μοσχομύρισε όλη η πολυκατοικία νυχτιάτικα  ::)

Δεν ξέρω αλλά στα δικά μας τσουρέκια αυτό το κόλπο πάντως έπιασε και να φανταστείτε ήταν η 1η φορά που έφτιαξα τσουρέκια.


Τίτλος: Απ: Ζύμωμα τσουρεκιών
Αποστολή από: margarita79 στις Απρίλιος 09, 2009, 10:32:09 πμ
ΜΠΡΑΒΟ sgr και του χρονου!
εγω αυριο θα φτιαξω τα κουλουρια μου και λεω το σκ να επιχειρησω για πρωτη φορα τσουρεκια με συνταγη της μαμας που βγαινουν ετσι με κορδα.θα σας ενημερωσω για το αποτελεσμα ..
αντε να δουμε...


Τίτλος: Απ: Ζύμωμα τσουρεκιών
Αποστολή από: MB04 στις Απρίλιος 09, 2009, 13:49:58 μμ
Μπράβο σουγγαριτσα !! και του χρόνου!!!
καλοφάγωτα !

παντα δημιουργίες και χαρές στα σπίτια σας




Τίτλος: Απ: Ζύμωμα τσουρεκιών
Αποστολή από: Mary στις Απρίλιος 09, 2009, 14:03:21 μμ
Μοσχομύρισε όλη η πολυκατοικία νυχτιάτικα  ::)

Δεν τα μύρισαν μόνο στην πολυκατοικία... η μυρωδιά έφτασε και μέχρι το σπίτι μου. Περιμένω το delivery boy με το ποδήλατο να κάνει καμμιά βόλτα απόψε κατά το κολυμβητήριο. (σήμερα θα είμαι εγώ εκεί και η προπόνηση θα είναι στις 7.30... Χαρούληηηη). xD


Τίτλος: Απ: Ζύμωμα τσουρεκιών
Αποστολή από: THEOHARIS στις Απρίλιος 09, 2009, 14:43:37 μμ
το πήρα το μήνυμα αλλά έχω δουλεια το απόγευμα
Αν ταιριάξουν οι ώρες δουλειας και βόλτας θα σου φέρω με το ποδήλατο !!!!  ??? ??? ???


Τίτλος: Απ: Ζύμωμα τσουρεκιών
Αποστολή από: Mary στις Απρίλιος 09, 2009, 14:47:03 μμ
(https://i26.tinypic.com/2nir09w.jpg)


Τίτλος: Απ: Ζύμωμα τσουρεκιών
Αποστολή από: SOULAPAPAF στις Απρίλιος 11, 2009, 03:32:57 πμ
....... νομιζω Μελινα αντιθετα τα λες  :D :D :D *STOP*


Τίτλος: Απ: Ζύμωμα τσουρεκιών
Αποστολή από: Marinaki στις Απρίλιος 13, 2009, 17:10:53 μμ
Μου βγήκε ο πάτος στο ζύμωμα...
ένα ολόκληρο΄τέταρτο!!! ζχαχαχα..τώρα ζυμώνει η μαμά το βράδυ αν πετύχει θα σας πω τι έκανα!!


Τίτλος: Απ: Ζύμωμα τσουρεκιών
Αποστολή από: ekaterini στις Απρίλιος 13, 2009, 23:39:46 μμ
Μόλις πριν λίγο έψησα 2 από τα ωραιότερα τσουρέκια που έχω ποτέ μου δοκιμάσει.................. *THUMBS%%__%%UP*


Και η συνταγή παρμένη από την μάσα φυσικά. Είναι το πολίτικο τσουρέκι της ata.


Ακολούθησα ακριβώς τις οδηγίες της και το αποτέλεσμα είναι εξαιρετικό.

Επίσης δεν χρειάστηκε ούτε να το χαιδέψω, ούτε να παλέψω μαζί του, ούτε να το ζυμώσω πλαγίως, από μέσα προς τα έξω, από πάνω προς τα κάτω  :P
Το ζύμωσα όπως ζυμώνουμε γενικά τα πάντα. Δοκιμάστε την συνταγή. Είναι ανεπανάληπτη  O:-)


Τίτλος: Απ: Ζύμωμα τσουρεκιών
Αποστολή από: Marinaki στις Απρίλιος 14, 2009, 00:21:03 πμ
Μπράβο Κάτια!! Το δικό μου το τσουρέκι είναι για πέταμα...εκεί που το είχα να φουσκώνει σε χλιαρό φούρνο...κάποιος ανέβασε τη θερμοκρασία και ψήθηκε εξωτερικά!!! O_o O_o
Αύριο θα φτιάξω άλλο... :(


Τίτλος: Απ: Ζύμωμα τσουρεκιών
Αποστολή από: ekaterini στις Απρίλιος 14, 2009, 00:34:55 πμ
Μπράβο Κάτια!! Το δικό μου το τσουρέκι είναι για πέταμα...εκεί που το είχα να φουσκώνει σε χλιαρό φούρνο...κάποιος ανέβασε τη θερμοκρασία και ψήθηκε εξωτερικά!!! O_o O_o
Αύριο θα φτιάξω άλλο... :(

Λυπάμαι βρε Μαρίνα μου. Ξέρω τι είναι να βάζεις όλη σου την τέχνη και την διάθεση και το αποτέλεσμα να μην είναι το επιθυμητό  :(

Την έχω πατήσει άπειρες φορές, ειδικά με τσουρέκια






Τίτλος: Απ: Ζύμωμα τσουρεκιών
Αποστολή από: Marinaki στις Απρίλιος 14, 2009, 00:36:59 πμ
Εγώ είπα να βοηθήσω τη μαμά που με τόσο μεράκι το ξεκίνησε..αλλά δεν πειράζει!! Να είμαστε καλά να φτιάξουμε άλλο αύριο! Καλοφάγωτα τα δικά σου!!!


Τίτλος: Απ: Ζύμωμα τσουρεκιών
Αποστολή από: giota στις Απρίλιος 15, 2009, 11:21:22 πμ
εμεις φτιαξαμε πολυ ωραια εγιναν
βοηθησα κι εγω εριχνα το αλευρι και μετα το σουσαμι αποο  πανω
μεγαλη επιτυχια ειχαν  ;D ;D αφου εβαλα κι εγω ενα χερακι :D


Τίτλος: Απ: Ζύμωμα τσουρεκιών
Αποστολή από: THEOHARIS στις Απρίλιος 15, 2009, 14:47:22 μμ
Σήμερα δοκιμάζω να κάνω εγώ τα τσουρέκια    ::) ::) ::)
Είμαι στη φάση του φουσκώματος   ;) ;) ;) ;)
Εχω την εντύπωση οτι θα πετύχουν  ;D ;D ;D ;D ;D


Τίτλος: Απ: Ζύμωμα τσουρεκιών
Αποστολή από: giota στις Απρίλιος 15, 2009, 17:45:07 μμ
μπραβο Θεοχαρη   :o :o
καλη επιτυχια!!


Τίτλος: Απ: Ζύμωμα τσουρεκιών
Αποστολή από: Faye στις Απρίλιος 15, 2009, 18:23:14 μμ
Μαρινάκι να προθερμάνεις το φούρνο στους 50 και μετά να τον κλείσεις τελείως και να βάλεις μέσα τη ζύμη να φουσκώσει. Έτσι δε θα έχεις κανένα πρόβλημα :) και μη στεναχωρίέσει τα επόμενα θα γίνουν τέλεια.

Στα υπόλοιπα παιδιά και του χρόνου να είστε καλά να ξαναφτιάξετε  :D

Χάρη, νομίζω δε σε συμφέρει να πετύχουν και πολύ, θα τα αναλάβεις μόνιμα μετά ::)
Πλάκα κάνω έτσι; :D :D :D

Τα δικά μου τσουρεκάκια φέτος (λόγω φόρτου εργασίας και μαστόρων στο σπίτι που με πήγαν μια βδομάδα πίσω) έγιναν σε συνεργασία με το φούρναρη :o ???
Πήρα πρωϊ πρωϊ έτοιμη ζύμη για τσουρέκια από τη δική του, και έφτιαξα 5 ωραιότατα τσουρεκάκια. Τα 2 πλεξούδες μέσα στις οποίες έβαλα σε κάθε κομμάτι απ τα τρία μερέντα και καρύδια, άλλα δύο με μαρμελάδα πλεγμένα όπως η κοτσίδα της Μαίρης και ένα σκέτο με μπόλικα αμυγδαλάκια από πάνω. *THUMBS%%__%%UP*
Είδες Γιώτα βοήθησα κι εγώ το φούρναρη ;) :D :D



Τίτλος: Απ: Ζύμωμα τσουρεκιών
Αποστολή από: sgr στις Απρίλιος 15, 2009, 21:39:22 μμ
Μάπα το καρπούζι κορίτσια  *THUMB%%__%%DOWN* *THUMB%%__%%DOWN* *THUMB%%__%%DOWN* αλλά όλα μέσα στο πρόγραμμα είναι. Κι εγώ πρώτη φορά έφτιαξα τσουρέκι και φυσικά έβαλε και Χάρης το.... χεράκι του  ::)
Μην τον απογοητεύουμε όμως, αφού του αρέσει η μαγειρική, εγώ τον ενθαρρύνω, με συμφέρει κιόλας  O:-) O:-) O:-)


Τίτλος: Απ: Ζύμωμα τσουρεκιών
Αποστολή από: THEOHARIS στις Απρίλιος 15, 2009, 22:32:41 μμ
 *THUMB%%__%%DOWN* *THUMB%%__%%DOWN* *THUMB%%__%%DOWN* *THUMB%%__%%DOWN*


φουσκωμα πολύ περιεχόμενο γεύσης   *THUMB%%__%%DOWN*

Τα επόμενα

Δεν το βάζω κάτω

Μέχρι στον Τερκενλί θα φτάσω    xD xD xD


Τίτλος: Απ: Ζύμωμα τσουρεκιών
Αποστολή από: Faye στις Απρίλιος 15, 2009, 23:43:55 μμ
Υγεία βρε παιδιά να υπάρχει και θα πετύχουν και τα τσουρεκάκι που θα πάνε; ;)
sgr,και μόνο η προσπάθεια μετράει, εδώ άλλοι δεν περνάνε ούτε έξω απ την κουζίνα ::)
Χάρη, ο επιμένων νικά!!! Αφού πέτυχαν στο φούσκωμα το θέμα γεύση νομίζω εύκολα διορθώνεται. Τι είναι ο Τερκενλής μπροστά μας :D

Παιδιά τώρα που το θυμήθηκα έβλεπα την εκπομπή του Παρλιάρου για τσουρέκια. Έφιαχνε αυτός και οι μαθητές του. Με τα ίδια υλικά το δικό του έγινε ένα τσουρέκι γίγας και αφράτο και των μαθητών του το 1/3 και στουμπωμένο, βέβαια τα παιδιά το είχαν ταράξει στο ζύμωμα και στο αλεύρωμα ::)  Το είδατε;


Τίτλος: Απ: Ζύμωμα τσουρεκιών
Αποστολή από: Marinaki στις Απρίλιος 16, 2009, 00:50:58 πμ
Ναι το είδα..αυτό προσπάθησα να φτιάξω...και πράγματι μέχρι το στάδιο του φουσκώματος είχε γίνει μια χαρά...εγώ μετά την έκανα την πατάτα..πραγματικά πιστεύω ότι αν το είχα ολοκληρώσει θα είχε βγει τέλειο.. :( :(


Τίτλος: Απ: Ζύμωμα τσουρεκιών
Αποστολή από: ArXoS στις Απρίλιος 16, 2009, 00:53:14 πμ
φιλε μην το βάζεις κάτω .. αρχή είναι
εγώ πάλι έχω το αντίθετο πρόβλημα : τα δικά μου τσουρέκια δε βλέπονται, αλλά δε μένει ούτε ψίχουλο  :D .. μάλλον πρέπει να συνεργαστούμε  :D


Τίτλος: Απ: Ζύμωμα τσουρεκιών
Αποστολή από: Flora στις Απρίλιος 16, 2009, 08:39:18 πμ
Αχ, αυτά τα τσουρέκια.....όλοι έχουμε από μερικές αποτυχίες στα βιογραφικά μας  :P
Εγώ σήμερα, ευελπιστώ να τα κάνω στον αρτοπαρασκευαστή. Πέρσυ είχαν μεγάλη επιτυχία!!!
Θα βάλω όλα τα υλικά μαζί και θα τα ζυμώσει μόνος του και θα τα φουσκώσει. Μετά θα βγάλω τη ζύμη από τον κάδο, θα την πλέξω πλεξούδες, θα αφήσω να φουσκώσει και βουρ για φούρνο......αυτό είχα κάνει και πέρσυ. Ελπίζω μόνο να βρω την ίδια συνταγή....κάπου την έχω χωμένη  :P :P


Τίτλος: Απ: Ζύμωμα τσουρεκιών
Αποστολή από: margarita79 στις Απρίλιος 16, 2009, 10:59:52 πμ
εγω εντελει με την ιωση του μικρου δεν προλαβα τσουρεκια αλλα μονο κουλουρια.
τα εκανε ομως η μαμα μου και εγιναν καταπληκτικα!
του χρονου θα το προσπαθησω!
καλοφαγωτα παιδια!!!


Τίτλος: Απ: Ζύμωμα τσουρεκιών
Αποστολή από: sgr στις Απρίλιος 16, 2009, 21:35:56 μμ
Δεν τον αντέχω άλλο κορίτσια. Σήμερα έκανε τη 2η προσπάθειά του για τσουρέκια  >:( >:( >:( και έμεινε και πάλι με την όρεξη!
Έβαλε το ζυμάρι να φουσκώσει μέσα στο φουρνο μικροκυμάτων, αλλά επειδή από κάτω εγώ έψηνα τα κουλουράκια, ήρθε και μισοψήθηκε το ζυμάρι. Φυσικά κατέληξε στα σκουπίδια *THUMB%%__%%DOWN*
Όχι τίποτε άλλο, με απειλεί ότι θα ξαναπροσπαθήσει  :-S :-S :-S :-S :-S :-S :-S
Πάντως ήρθε σήμερα και με ένα τσουρέκι του Τερκενλή καλού κακού  ::)

...........και οι προσπάθειές του συνεχίζονται............  :-\


Τίτλος: Απ: Ζύμωμα τσουρεκιών
Αποστολή από: Faye στις Απρίλιος 16, 2009, 22:01:17 μμ
Χι χι Λιζάκι :) εμένα μ αρέσει που δεν το βάζει κάτω πάντως, να δεις που θα το πετύχει στο τέλος *THUMBS%%__%%UP*
Γιατί βρε στο μικροκυμάτων; Και να μην ψηνόταν μόλις φούσκωνε και το έβγαζε θα έπεφτε, οπότε άδικος κόπος. *THUMB%%__%%DOWN*
Το επόμενο πες του με τον παραδοσιακό τρόπο για σιγουριά. Λεκανίτσα, μεμβράνη, κουβερτούλα :D
Αλήθεια έχει Τερκενλή στην Αθήνα;


Τίτλος: Απ: Ζύμωμα τσουρεκιών
Αποστολή από: sgr στις Απρίλιος 16, 2009, 22:06:11 μμ
Ήταν σβηστός ο φούρνος μικροκυμάτων. Απλά εγώ έψηνα από κάτω τα κουλουράκια στον κοινό φούρνο  O:-) O:-) O:-)

Τερκενλή έχει στο αεροδρόμιο αλλά νομίζω και κάπου στα βόρεια προάστοια.
Πήγε στο αεροδρόμιο το θηρίο... χάθηκε να μπει και σε κανένα αεροπλάνο για καμμιά βόλτα ?  ::) ::) ::)


Τίτλος: Απ: Ζύμωμα τσουρεκιών
Αποστολή από: Faye στις Απρίλιος 16, 2009, 22:11:46 μμ
Καλά που το διευκρίνησες, να σου πω την αλήθεια σκέφτηκα μήπως πήγε Θεσσαλονίκη γιατί εκεί είναι ο Τερκενλής. Λες; :o :D :D :D


Τίτλος: Απ: Ζύμωμα τσουρεκιών
Αποστολή από: matina στις Απρίλιος 17, 2009, 00:37:03 πμ
τιποτα αλλο δε σας λεω.Φτου μου!!!!!Τα τσουρεκια μου 8 τον αριθμο εγιναν πολυ ωραια.Φουσκωτουλια αφρατουλια και νοστιμουλια.Ετσι μου ειπαν οσοι δοκιμασαν.
Τυφλα ναχει ο Τερκενλης ;) ;).Παιδια σας ευχομαι Καλη Ανασταση με υγεια .


Τίτλος: Απ: Ζύμωμα τσουρεκιών
Αποστολή από: giota στις Απρίλιος 17, 2009, 21:29:49 μμ
να ρωτησω ο Τερκενλης ειναι που φτιαχνει τα ωραια τσουρεκια
με σοκολατες κ.α. που εχει και στη Θεσ/νικη??? ??? ???
γιατι ειναι αυτος ειναι νοστιμοτατα :-r :-r


Τίτλος: Απ: Ζύμωμα τσουρεκιών
Αποστολή από: Faye στις Απρίλιος 18, 2009, 00:19:05 πμ
Ναι Γιώτα αυτός είναι. Κι εγώ νόμιζα ότι έχει μαγαζιά μόνο Θεσσαλονίκη και έλεγα σ ένα φίλο που ανεβοκατεβαίνει συχνά λόγω δουλειάς να μου φέρνει κάθε τόσο από εκεί ::) ένα πολύ ωραίο τσουρέκι που κάνει με κροκάν και ένα με τιραμισού :-[
Τώρα που μου είπε η sgr ότι έχει και Αθήνα το έψαξα και δες:

https://www.terkenlis.gr/


Τίτλος: Απ: Ζύμωμα τσουρεκιών
Αποστολή από: THEOHARIS στις Απρίλιος 18, 2009, 01:06:21 πμ
επιχειρηση Νο 2 αύριο το πρωί με συνταγή Τερκενλή για τσουρέκι


ΘΑ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΩ   >:( >:( >:( >:( >:( >:( >:( >:(


Τίτλος: Απ: Ζύμωμα τσουρεκιών
Αποστολή από: ekaterini στις Απρίλιος 18, 2009, 01:09:03 πμ
επιχειρηση Νο 2 αύριο το πρωί με συνταγή Τερκενλή για τσουρέκι


ΘΑ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΩ   >:( >:( >:( >:( >:( >:( >:( >:(

Εμείς δηλαδή αυτή την συνταγούλα, δεν μπορούμε να την έχουμε ?  xD


Τίτλος: Απ: Ζύμωμα τσουρεκιών
Αποστολή από: sgr στις Απρίλιος 18, 2009, 10:49:43 πμ
Ματίνα και του χρόνου.

Αικατερίνη, άσε να δούμε πως θα βγούν και σίγουρα θα την πει την συνταγή.
3η του προσπάθεια  :-\ :-\ :-\ :-\ :-\ :-\ :-\ είπαμε και οι προσπάθειες συνεχίζονται........  >:D


Τίτλος: Απ: Ζύμωμα τσουρεκιών
Αποστολή από: giota στις Απρίλιος 18, 2009, 19:33:53 μμ
sgr υπομονη μπορει να πετυχουν!!!


Τίτλος: Απ: Ζύμωμα τσουρεκιών
Αποστολή από: sgr στις Απρίλιος 19, 2009, 09:13:08 πμ
μμμμ ναι καλά  ::) *THUMB%%__%%DOWN* *THUMB%%__%%DOWN* *THUMB%%__%%DOWN* *THUMB%%__%%DOWN*


Τίτλος: Απ: Ζύμωμα τσουρεκιών
Αποστολή από: Faye στις Απρίλιος 19, 2009, 09:54:41 πμ
Λιζάκι μη μου πεις ότι πάλι δεν πέτυχαν :o  Γιατί βρε φιλενάδα, τί φταίει; ???  Αφού την πρώτη φορά που φτιάξατε τα πετύχατε, τώρα τί δεν πάει καλά; Μήπως τα παραφουσκώνει ο Χάρης και μετά στο φούρνο πέφτουν; Γιατί η γλουτένη φουσκώνει και ξεφουσκώνει κι αν τα φουρνήσεις την ώρα που παει να ξεφουσκώσει πέφτουν *THUMB%%__%%DOWN* πρέπει να περιμένεις να ξαναφουσκώσουν ;)


Τίτλος: Απ: Ζύμωμα τσουρεκιών
Αποστολή από: sgr στις Απρίλιος 19, 2009, 19:20:14 μμ
Φαίη μου μη το ψάχνεις. Απλά την πρώτη φορά τα έφτιαξα εγώ και βγήκαν πολύ καλά τα τσουρέκια μας  xD
Μετά έβαλε σκοπό να φτιάξει κι ο Χάρης και να τα πετύχει ακόμα καλύτερα  xD xD xD ^-^.

3η προσπάθεια και ακόμα δεν έχει πετύχει  *THUMB%%__%%DOWN* *THUMB%%__%%DOWN* *THUMB%%__%%DOWN* κάτι πήρε το αυτί μου σήμερα ότι καταθέτει τα όπλα  ::) >:D ;D *THUMBS%%__%%UP*

χιχιχιχι θα δείξει  >:D


Τίτλος: Απ: Ζύμωμα τσουρεκιών
Αποστολή από: matina στις Απρίλιος 19, 2009, 20:30:58 μμ
Παντως δεν μπορουμε να μην επισημανουμε την επιμονη και υπομονη που διαθετει. :o :o
Ας ελπισουμε η 3η προσπαθεια να στεφθει με επιτυχια!!!! *THUMBS%%__%%UP* *THUMBS%%__%%UP* *THUMBS%%__%%UP*
Λιζα να μας ενημερωσετε ;D ;D ;D


Τίτλος: Απ: Ζύμωμα τσουρεκιών
Αποστολή από: Flora στις Απρίλιος 20, 2009, 08:06:44 πμ
Εγώ πάλι 2 μέρες τώρα δεν προλαβαίνω να φτιάχνω τσουρέκια!!!! Μου πέτυχαν ΑΠΟΛΥΤΑ!!!!
Λες και είναι αγοραστά....δεν θα πίστευα ποτέ ότι θα το κατάφερνα αυτό!!! Δεν προλαβαίνουν να κρυώσουν κι εξαφανίζονται, είναι πολύ αφράτα, πολύ γευστικά και με "κλωστές" ή "κόρδες" όπως τα επαγγελματικά  :) :)
Βάζω όλα τα υλικά μέσα στον αρτοπαρασκευαστή, κι αυτός τα ζυμώνει, τα φουσκώνει, τα ξαναζυμώνει, τα ξαναφουσκώνει και λίγο πριν ξεκινήσει να ψήνει βγάζω τη ζύμη, την πλάθω πλεξούδες ή κουλούρες, τα απλώνω στο ταψί, και τα βάζω σε φούρνο κλειστό (τον οποίο έχω προθερμάνει στους 50 βαθμούς, όπως είπε η Φαίη) να φουσκώσουν καλά. Τα αλοίφω με αυγό, πασπαλίζω με αμύγδαλο φιλέ και μαυροκούκι και ψήνω για 30 λεπτά.

Χρησιμοποιώ τα εξής υλικά:
175 γρ. γάλα χλιαρό (όχι βραστό γιατί "κόβει" τη μαγιά)
50 γρ. βούτυρο λιωμένο
150γρ. ζάχαρη
1 κ.γλ. μαχλέπι κοπανισμένο σε σκόνη
1 κ.γλ. μαστίχα κοπανισμένη σε σκόνη
1 αυγό και 1/2 κρόκο (τον άλλο μισό τον διαλύω με λίγες σταγόνες νερό και αλοίφω το τσουρέκι πρίν το ψήσιμο)
380-390 γρ. αλεύρι σκληρό
20 γρ. μαγιά σκόνη
αμύγδλο φιλέ και μαυροκούκι για πασπάλισμα
(γίνεται 1 μεγάλο τσουρέκι ή 2 κανονικά)

Από ότι κατάλαβα το τσουρέκι χρειάζεται καλό ζύμωμα!!!! και παρόλο που εγώ το κάνω στον αρτοπαρασκευαστή, κάλλιστα θα μπορούσε να γίνει και στο χέρι ή σε μίξερ ζυμώματος.


Τίτλος: Απ: Ζύμωμα τσουρεκιών
Αποστολή από: Nena στις Απρίλιος 20, 2009, 15:35:16 μμ
@ despoinaki: Δένουν τα χάμπουργκερ με ελαφρυ ανακατεμμα του κιμά, μόνο με αλάτι και πιπέρι. Μια χαρά γίνονται.

Λοιπόν, ως τώρα φτιάχναμε τα "τσουρέκια της Αγγέλας" Έτσι τα λέγαμε στο hungry γιατί η Αγγέλα η Σαλονικιά μας τα είχε δώσει και είναι πολύ επιτυχημένα. Νομίζω μάλιστα πως τα έγραψε εδω΄η Ρένα πέρσυ ή κάτι τέτοιο.
Φέτος υιοθέτησα την συνταγή που έδωσε ο Παρλιάρος στην τηλεόραση και, μα την αλήθεια, είναι απ τα ωραιότερα τσουρέκια που έχω κάνει ποτέ. Γίνανε δε τόσο φουσκωτά που φοβόμουν πως θ ακουμπήσουν στο πάνω μέρος του φούρνου.  Ο Παρλιάρος τα ζύμωσε με το γάντζο στο μίξερ για 15 λεπτά. Συνέστησε να βάλουμε το ζυμάρι σε ζεστό μέρος, σκεπασμένο, ώστε να ανέβει για 3 ώρες! Εκτός αν το βάλουμε στο φούρνο σκεπασμένο με μία πετσέτα και ο φούρνος να δουλεύει στους 30 βαθμούς, οπότε το ζυμάρι ξεχειλίζει μέσα σε μία ώρα. Το ζυμώνουμε ελαφρότατα για να το χωρίσουμε σε μέρη που θέλουμε για να κάνουμε πλεξίδες, το ξαναφουσκώνουμε στους 30 βαθμούς σταθερά κι έπειτα φουρνίζουμε στους 170 βαθμους για 3/4 της ώρας περίπου, ανάλογα το φούρνο.
Νομίζω πως οι γενικές οδηγίες θα βοηθήσουν όλες μας τις συνταγές.
Χάρη είσαι εδώ?
Χριστός Ανέστη!


Τίτλος: Απ: Ζύμωμα τσουρεκιών
Αποστολή από: Marinaki στις Απρίλιος 20, 2009, 15:48:38 μμ
[bΕκτός αν το βάλουμε στο φούρνο σκεπασμένο με μία πετσέτα και ο φούρνος να δουλεύει στους 30 βαθμούς, οπότε το ζυμάρι ξεχειλίζει μέσα σε μία ώρα.

Εκεί ακριβώς την πάτησα!! Του χρόνου θα τα πετύχω όμως!!!


Τίτλος: Απ: Ζύμωμα τσουρεκιών
Αποστολή από: sgr στις Απρίλιος 21, 2009, 09:06:11 πμ
Κι εγώ αυτή τη συνταγή έκανα Νένα και μου πέτυχαν τα τσουρέκια.
Την εκπομπή του Παρλιάρου την έχασα δυστυχώς και δεν είδα τη συνταγή του για τσουρέκι. Σου είναι εύκολο να μου τη δώσεις ?


Τίτλος: Απ: Ζύμωμα τσουρεκιών
Αποστολή από: Faye στις Απρίλιος 21, 2009, 17:37:35 μμ
Λιζάκι και όποιος άλλος ενδιαφέρεται δείτε εδώ, όλες τις εκπομπές και τις συνταγές του Παρλιάρου :)

https://www.greek-movies.com/shows.php?s=221

Tρέξτε τη σελίδα προς τα κάτω και θα δείτε όλες τις εκπομπές  και τις συνταγές :)


Τίτλος: Απ: Ζύμωμα τσουρεκιών
Αποστολή από: sgr στις Απρίλιος 21, 2009, 18:14:05 μμ
Είσαι αστέρι βρε Φαίη !

Σε ευχαριστώ. *KISSED*


Τίτλος: Απ: Ζύμωμα τσουρεκιών
Αποστολή από: Faye στις Απρίλιος 21, 2009, 19:31:44 μμ
Το είχα πρόχειρο Λίζα μου, κι εγώ από κει τα βλέπω συνήθως ::)

Α ξέχασα, σ αυτό το link  μπορείς να δεις και όποιες άλλες τηλεοπτικές εκπομπές θέλεις και δε μπορείς να δεις live :)


Τίτλος: Απ: Ζύμωμα τσουρεκιών
Αποστολή από: cooky στις Απρίλιος 24, 2009, 21:37:16 μμ
Εμένα τα τσουρέκια πάντα μου αποτύγχαναν. Τουλάχιστο δεν έβγαιναν όπως ήθελα. Μέχρι που πήρα το Thermomix (βλπ. σχετικό θρεντ) και πλέον γίνονται επαγγελματικά μέσα σε λιγότερο από 10'.
Ίσως το μυστικό να είναι η θερμοκρασία του μείγματος, όταν έχεις ρίξει μέσα τη μαγιά και το βάζεις να έχει θερμοκρασία 37 C, τι άλλο να πω, δεν ξέρω :-\


Τίτλος: Απ: Ζύμωμα τσουρεκιών
Αποστολή από: Flora στις Απρίλιος 25, 2009, 08:19:37 πμ
Ίσως το μυστικό να είναι η θερμοκρασία του μείγματος, όταν έχεις ρίξει μέσα τη μαγιά και το βάζεις να έχει θερμοκρασία 37 C, τι άλλο να πω, δεν ξέρω :-\

H θερμοκρασία των υγρών στοιχείων είναι πολύ σημαντική ώστε να μπορέσει να ενεργοποιηθεί η μαγιά και να φουσκώσει το μείγμα ;)


Τίτλος: Απ: Ζύμωμα τσουρεκιών
Αποστολή από: Marinaki στις Απρίλιος 25, 2009, 11:27:03 πμ
Αυτό το σάιτ είναι πολύ πιο καλό, κατά τη γνώμη μου, για τον Παρλιάρο: https://www.megatv.com/glykesalximies/page.asp?catid=15523&subid=20531&tag=12801&pubrelid=1911728 . Είναι της ίδιας της εκπομπής και δίπλα στην κάθε συνταγή έχει το ανάλογο βιντεάκι για να μη βλέπουμε όλο το επεισόδιο.