GreekMasa - Συνταγές μαγειρικής - Forum

Μαγειρέματα => Αναζήτηση Συνταγής => Μήνυμα ξεκίνησε από: LITSA5 στις Ιούλιος 17, 2007, 12:52:35 μμ



Τίτλος: ΝΕΡΑΤΖΑΚΙ ΓΛΥΚΟ
Αποστολή από: LITSA5 στις Ιούλιος 17, 2007, 12:52:35 μμ
ΚΟΡΙΤΣΙΑ αλλο πρόβλημα!!είχα φαει νερατζάκι ολοκληρο και ηταν τρέλα!Τώρα στο κτημα μια λεμονια που την ειχε καψη ο περσινος χειμώνας σήμερα εχει γίνη νερατζιά,ετσι τωρα εχει μικρα νερατζάκια και σκεφτηκα να τα κάνω γλυκό κουτακιου!ΑΛΛΑ ΠΩΣ??.. ???
Εχω ακούση οτι θέλη ξεπικρισμα? πωσ? και μετά?.....ΒΟΗΘΕΙΑ!!!!!!!!!! ::)


Τίτλος: Απ: ΝΕΡΑΤΖΑΚΙ ΓΛΥΚΟ
Αποστολή από: margarita79 στις Ιούλιος 17, 2007, 13:34:41 μμ
εβαλα τη συνταγη με φωτο αλλα στη γραφω και εδω

Γλυκό νεραντζάκι ολόκληρο

Συνταγή της μαμάς μπελαλίδικο αλλά πολύ νόστιμο γλυκό του κουταλιού

Υλικά:
1 και ¼ κιλό νεραντζάκια μεγέθους όσο ένα καρύδι
1 και ½ κιλό ζάχαρη
Μισό φλιτζάνι του τσαγιού γλυκόζη ή χυμό από 2 λεμόνια(η μαμά τα βάζει και τα δυο γιαιτ το λεμόνι σκοτώνει και τα μικρόβια σε περίπτωση που πιάσει το γλυκό με τον καιρό μούχλα)
2 φλιτζάνια του τσαγιού νερό.

Εκτέλεση:
Τρυπάμε με ένα αιχμηρό και στρογγυλό αντικείμενο(σαν κατσαβιδι0 τα νεραντζάκια από πάνω μέχρι κάτω στο κέντρο τους να ανοίξει τρύπα και να φύγουν τα κουκούτσια τους.
Μετά τα πλένουμε καλά και τα βάζουμε σε λεκάνη με νερό να ξεπικρίσουν για 24 ώρες αλλάζοντας τακτικά το νερό.
Την άλλη μέρα τα βράζουμε τόσο ώστε να μαλακώσουν καλά τα ρίχνουμε σε κρύο νερό και τα αφήνουμε για 2-3 μέρες ώστε να ξεπικρίσουν εντελώς αλλάζοντας το νερό κάθε 3-4 ώρες.
Μετά βράζουμε το νερό μαζί με τη ζάχαρη της συνταγής για 5 λεπτά και αφού έχουμε στεγνώσει καλά τα νεραντζάκια μας τα ρίχνουμε μέσα και τα βράζουμε για 5-7 λεπτα.
Μετά κατεβάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και τα αφήνουμε μέσα να ρουφήξουν σιρόπι για μια μέρα κουνώντας που και που την κατσαρόλα.
Την άλλη μέρα ξανά το ίδιο τα βράζουμε για 5-7 λεπτά και σβήνουμε τη φωτιά.
Την τρίτη πια μέρα βράζουμε το γλυκό κανονικα και δένουμε με τη γλυκόζη και το χυμό του λεμονιού.
Καλή επιτυχία   
 


Τίτλος: Απ: ΝΕΡΑΤΖΑΚΙ ΓΛΥΚΟ
Αποστολή από: arhontia στις Αύγουστος 08, 2007, 14:32:50 μμ
Με τον ίδιο τρόπο γίνεται και το πράσινο λεμονάκι γλυκό.


Τίτλος: Απ: ΝΕΡΑΤΖΑΚΙ ΓΛΥΚΟ
Αποστολή από: Lia_P στις Αύγουστος 08, 2007, 14:39:48 μμ
Το δικό μου νεραντζάκι δεν πέτυχε. Βγήκε σκληρό από έξω σαν κρούστα και δεν τρωγόταν, παρόλο που έκανα ότι έλεγε η συνταγή. Μήπως έφταιγε ότι τα νεραντζάκια ήταν του " πεζοδρομίου" :D ή μήπως είχε περάσει η εποχή τους; Δεν ξέρω τι συνέβη , ας πει κάποιος που τα έχει φτιάξει κανένα tip για να μην ξαναγίνουν λάθη.