GreekMasa - Συνταγές μαγειρικής - Forum

Μαγειρέματα => Αναζήτηση Συνταγής => Μήνυμα ξεκίνησε από: xrysa στις Μάιος 09, 2008, 11:40:41 πμ



Τίτλος: Τουλουμπάκια
Αποστολή από: xrysa στις Μάιος 09, 2008, 11:40:41 πμ
Πριν λίγες μέρες σε ένα φιλικό σπίτι ήρθε η συζήτηση για γλυκά και κάποιος από την παρέα επέμενε ότι τα τουλουμπάκια αποκλείεται να τα πετύχουμε στο σπίτι και να γίνουν όπως αυτά που αγοράζουμε, έτσι μου μπήκε η ιδέα να δοκιμάσω να τα φτιάξω, βρήκα κάτι συνταγές στο internet αλλά ήθελα να ρωτήσω μήπως κάποια από σας έχει κάνει ώστε να δοκιμάσω κάτι σίγουρο.
Ευχαριστώ.


Τίτλος: Απ: Τουλουμπάκια
Αποστολή από: al1975 στις Μάιος 09, 2008, 12:00:16 μμ
Εχω συνταγή που πρέπει να ψάξω να την βρω πολύ καλή  που την είχα κάνει και είχε πετύχει και τα τουλουμπάκια τα έβγαζα με το κορνέ της ζαχαροπλαστικής.
Βέβαια το σχήμα είναι λίγο ερασιτεχνικό και δεν είναι όπως τα αγοραστα αλλά μπορεις να κάνεις μια προσπάθεια.Μόλις την βρω θα την γράψω.


Τίτλος: Απ: Τουλουμπάκια
Αποστολή από: giota στις Μάιος 09, 2008, 12:02:48 μμ
κι εγω νομιζω οτι εχω μια του Παλιαρου
οταν παω σπιτι θα ψαξω  ;)


Τίτλος: Απ: Τουλουμπάκια
Αποστολή από: gogo στις Μάιος 09, 2008, 12:26:18 μμ
1 1/2 κούπα αλεύρι δυνατό
1 κούπας νερό
1 κουταλιά ζάχαρη
1/2 κούπα βούτυρο
5 -6 αβγά

2 κούπες νερό
2 κούπες ζάχαρη
1/2 κούπα μέλι

βάζεις σε μια κατσαρόλα να βράζει η ζάχαρη το νερό και το βούτυρο μόλις αρχίζει και χοχλάζει πρόσθεσε  τα έξιs υλικά ,αλεύρι αλάτι ,ανακατεύεις καλά για 1 λεπτό κλισέ άμεσος την φωτιά .μόλις κρύωσε άρχιζε να πρόσθετης ένα ένα τα αβγά και να ανακατεύεις καλά πριν προσθέσεις το επόμενο αβγό .
βάζεις κάθε φορα λίγο μίγμα σε κορνέ σαντιγί kai πιέζεις  ώστε να πέφτουν κορδόνια ζύμης στο καυτό λάδι.πριν όμως έχεις φτιάξει και το σιρόπι σου .
δηλαδή βάζεις όλα τα υλικά για το σιρόπι σε μια κατσαρόλα και ψήνεις για 10 λεπτά βάζεις το σιρόπι σου σε μια λεκάνη ώστε όταν τηγανίζεις τα touloupmakia σου να τα ρίχνεις μέσα  στο σιρόπι και μετά να τα αραδιάζεις.
στο πιάτο όπου και εκεί τα πασπαλίζεις με καρυδόψιχα η τα αφήνεις σκέτα ,,
εγώ στην ζύμη βάζο ξύσμα πορτοκαλιού η λεμονιού.

αυτή την συνταγή έχω εγώ και είμαι απόλυτα ικανοποιημένη :)


Τίτλος: Απ: Τουλουμπάκια
Αποστολή από: ata στις Μάιος 09, 2008, 12:30:02 μμ
Xμ...μου βάζετε ιδέες πάλι...

Γωγώ σιγά μην δεν ήξερες εσύ συνταγή για τουλουμπάκια....χιχιχιχι ....φαίνεται πάντως εύκολη λέω να την δοκιμάσω κι εγώ...αν κατάλαβα πάντως καλά μόλις βγάλουμε τα τουλουμπάκια από το λάδι τα βάζουμε κατευθείαν μέσα στο σιρόπι...πόση ώρα τα αφήνουμε στο σιρόπι...οέο ?


Τίτλος: Απ: Τουλουμπάκια
Αποστολή από: giota στις Μάιος 09, 2008, 12:31:27 μμ
Γωγω απαικτη εισαι  :o :o :o :o ;)


Τίτλος: Απ: Τουλουμπάκια
Αποστολή από: gogo στις Μάιος 09, 2008, 12:45:56 μμ
5 lepta aste ta sto siropi kai ta vgazete me tripiti koutala


Τίτλος: Απ: Τουλουμπάκια
Αποστολή από: sgr στις Μάιος 09, 2008, 13:23:38 μμ
Όοοοοοχι όχι όχι όχι όχι όχι όχι όχι όχι όχι όχι.
Δεν θα με ξεμυαλίσετε εσείς σειρήνες. Όχι !
Τρελλαίνομαι για τουλουμπάκια. Θα κάνω απλά πως δεν είδα τη συνταγή αυτή Γωγώ. Αλήθεια γιατί δεν την καταχωρείς στις συνταγές μας να υπάρχει ?


Τίτλος: Απ: Τουλουμπάκια
Αποστολή από: gogo στις Μάιος 09, 2008, 13:29:44 μμ
THN evala stis sintages


Τίτλος: Απ: Τουλουμπάκια
Αποστολή από: xrysa στις Μάιος 09, 2008, 13:44:19 μμ
Κορίτσια ευχαριστώ για την άμεση απάντηση και σένα φυσικά Γωγώ για την συνταγή. Και εγώ που έψαχνα κάτι παρόμοιο είχα βρεί με την διαφορά ότι μερικές συνταγές είχαν και σιμιγδάλι και δεν ήξερα τι να κάνω, αφού όμως αυτήν την έχεις δοκιμάσει θα την προσπαθήσω και εγώ. Τώρα που έψαχνα βρήκα στο Real Food  μια συνταγή που λεγόταν churros ή τουλουμπάκια, ισπανικό γλυκό που είχε τα ίδια υλικά σε μικρότερες αναλογίες και 2 αυγά μάλλον αυτή πρέπει να εννοούσες στα σχόλια για τους λουκουμάδες της Αρτεμης έτσι δεν είναι?
Θα τους κάνω το Σαββατοκύριακο και θα σας πω τα αποτελέσματα.Sgr άμα πετύχουν να στείλω μερικά τουλουμπάκια?  ;)
Ευχαριστώ και πάλι  :)


Τίτλος: Απ: Τουλουμπάκια
Αποστολή από: MB04 στις Μάιος 09, 2008, 16:03:04 μμ

Εγω έχω μια παλιά συνταγή του τσελεμεντέ, βέβαια έχω χρόνια να την φτιάξω
αλλα θυμάμαι ότι ήταν πολύ καλή.

quote

1 φλυτζάνι βούτυρο
4 φλυτζάνια αλεύρι
 8 αβγά πολύ φρέσκα σε θερμοκρασία δωματίου
 1/2 κουταλάκι σόδα σκόνη καλαμποκέλαιο για το τηγάνισμα

Για το σιρόπι:
4 φλυτζάνια ζάχαρη
2 φλυτζάνια νερό φλούδα λεμονιού
2-3 "καρφιά" γαρύφαλα

Βάζετε το βούτυρο με 2,5 φλυτζάνια νερό σε κατσαρόλα στη φωτιά να πάρουν βράση. Προσθέτετε το αλεύρι ανακατεύοντας συνεχώς με ξύλινη κουτάλα
Όταν γίνει ομοιογενές το μίγμα και πάρει χρώμα, αποσύρετε την κατσαρόλα απ` τη φωτιά. Προσθέτετε τα αβγά ένα-ένα να ενσωματωθούν καθώς και τη σόδα. Ανακατεύετε συνεχώς ώσπου να πετύχετε μια ζύμη λεία και σφιχτή.

Βράζετε το σιρόπι για 5 λεπτά και το αφήνετε στην άκρη. Σε βαθιά κατσαρόλα "καίτε" το καλαμποκέλαιο. Βάζετε τη ζύμη σε κορνέ με χοντρή οδοντωτή άκρη (ώστε να βγαίνουν με τις γνωστές "γραμμές" οι τουλούμπες") και βγάζετε στην κατσαρόλα κομμάτια ζύμης μάκρους 10 εκ. περίπου.

Καθώς βγαίνει η ζύμη απ` το κορνέ, κόβετε μ` ένα μαχαιράκι, ανά 10 πόντους.
(Mε τον ίδιο τρόπο γίνονται και τουλουμπάκια-μπουκίτσες, κόβοντας κομμάτια ζύμης μάκρους 3-4 εκ.) Τηγανίζετε τις τουλούμπες ώστε να ροδοκοκκινίσουν από παντού. Όπως τις βγάζετε απ` την κατσαρόλα, τις ρίχνετε κατευθείαν στο σιρόπι και τις αφήνετε λίγα λεπτά να σιροπιαστούν καλά.

u n q u o t e


Τίτλος: Απ: Τουλουμπάκια
Αποστολή από: gogo στις Μάιος 09, 2008, 17:21:33 μμ
hhmmm ta churros eine kati paromio xrysa mou mono pou den  exoun siropi ...