GreekMasa - Συνταγές μαγειρικής - Forum

Μαγειρέματα => Διατροφικά νέα .. => Μήνυμα ξεκίνησε από: aalexandrop στις Μάιος 13, 2008, 09:42:16 πμ



Τίτλος: Πίνετε κόκα-κόλα, εεέ!! Ας προσέχατε...
Αποστολή από: aalexandrop στις Μάιος 13, 2008, 09:42:16 πμ
Τα πρώτα 10 λεπτά:
10 κουταλιές ζάχαρης εισχωρούν στο σύστημά σας. Είναι το 100% της προτεινόμενης ημερήσιας δόσης. Ο λόγος που δεν κάνετε αμέσως εμετό από την υπερβολική δόση ζάχαρης είναι το φωσφορικό οξύ, που κόβει τη γεύση και σας επιτρέπει να κρατήσετε το αναψυκτικό στο στομάχι σας.

20 λεπτά:
Το ζάχαρό σας προκαλεί μια έκρηξη ινσουλίνης.

Το συκώτι σας ανταποκρίνεται σε αυτό, μετατρέποντας όση ζάχαρη μπορεί σε λίπος (και υπάρχει πολύ ζάχαρη αυτή τη στιγμή).

40 λεπτά:
Η απορρόφηση καφεΐνης έχει ολοκληρωθεί. Οι κόρες σας διαστέλλονται, η πίεση του αίματος αυξάνεται και το συκώτι συνεχίζει να ρίχνει ζάχαρη στο αίμα. Οι δέκτες αδενοσίνης στον εγκέφαλό σας φράζουν αποτρέποντας την υπνηλία.

 

45 λεπτά:
Το σώμα σας ανεβάζει την παραγωγή ντοπαμίνης, ερεθίζοντας τα κέντρα ευχαρίστησης στον εγκέφαλό σας. Είναι ο ίδιος τρόπος που λειτουργεί και η ηρωίνη.

 

60 λεπτά:
Το φωσφορικό οξύ δεσμεύει το ασβέστιο, το μαγνήσιο και τον ψευδάργυρο στο έντερό σας, παρέχοντας μιας περαιτέρω ώθηση στο μεταβολισμό. Αυτό γίνεται από τις υψηλές δόσεις της ζάχαρης και των τεχνητών γλυκαντικών ουσιών που αυξάνουν επίσης τη νεφρική αποβολή του ασβεστίου.

 

60 λεπτά:
Οι διουρητικές ιδιότητες της καφεΐνης κάνουν παιχνίδι (σας κάνει να πρέπει να κατουρήσετε). Τώρα βεβαιώνεται ότι θα εκκενώσετε το συνδεμένο ασβέστιο, μαγνήσιο και ψευδάργυρο που διαφορετικά θα πήγαινε στα κόκκαλά σας, καθώς επίσης το νάτριο, τον ηλεκτρολύτη και το νερό.

 

80 λεπτά:
Δεδομένου ότι η αναστάτωση μέσα σας πεθαίνει, θ' αρχίσετε να έχετε στέρηση ζάχαρης. Μπορεί να γίνετε οξύθυμοι ή και αργόστροφοι. Έχετε επίσης τώρα, κυριολεκτικά, κατουρήσει όλο το νερό που περιείχε η Coke , μαζί με τις πολύτιμες θρεπτικές ουσίες που το σώμα σας θα μπορούσε να έχει χρησιμοποιήσει για να ενυδατώσει το σύστημά σας ή να χτίσει ισχυρά κόκκαλα και δόντια.

Πως η CCκαι η P. μας "ΒΟΗΘΟΥΝ"

 

Μπορεις να καθαρίσεις μια τουλέτα:
Καταβρέξτε με ένα κουτάκι CC την λεκάνη της τουλέτας. 1 ώρα μετά θα λάμπει από καθαριότητα. Το κιτρικό οξύ της Coke εξαφανίζει όλες τις χρωστικές κιλήδες από τις πορσελάνες.

 

Μπορείτε να αφαιρέσετε την σκουριά από τον προφυλακτηρα του αυτοκινήτου σας:
Τρίψτε τον προφυλακτήρα με ένα τσαλακωμενο αλουμινοχαρτο, βουτηγμένο στην CC
Καθαριστε τους πόλους της μπαταρια του αυτοκινητου από την διάβρωση:
Ρίξτε ένα κουτάκι CCπάνω στους πόλους της μπαταρίας για να εξαφανίσετε την διάβρωση

Η σκουριά φεύγει με την πρωτη:
Απλώστε ένα πανί βουτηγμένο στην CC στη σκουριά για λίγο χρονικό διάστημα.

 

Μπορείτε να αφαιρέσετε το γράσσο από τα ρούχα:
Ρίξτε ένα κουτάκι Coke πάνω στον λεκε από γράσσο, μαζί με απορρυπαντικό, και τρίψτε το κυκλικά. Η CC/P. θα βoηθήσει να εξαφανιστεί ο λεκές.

 

Μπορεί επίσης να εξαφανίσει την θολούρα από το παρμπρίζ σας.
Αυτό το κατασκέυασμα το πίνουμε!

 

Φυσικά το χρησιμοποιούμε για να καθαρίζουμε και τους λεκέδες μας.
Και πληρώνουμε γι'αυτό! Σωστά;

Πληροφοριακά:

Ο μέσος όρος pH των αναψυκτικών, π.χ. Coke & Pepsi είναι 3.4.

Αυτή η ποσότητα οξύ είναι αρκετά δυνατή να διαλύσει δόντια και κόκαλα!

Το σώμα μας σταματάει να χτίζει τα κόκαλα περίπου στην ηλικία των 30.

Μετά από αυτή την ηλικία αρχίζει να διαλύει τα κόκαλα κάθε χρόνο μέσα από τα ούρα μας, εξαρτώμενο όμως πάντα από την οξύτητα του φαγητού που λαμβάνει.

Το διαλυμένο ασβέστιο καταλήγει από τις αρτηρίες, τα αιμοφόρα αγγεία, το δέρμα, τους ιστούς και τα διάφορα όργανα, στα νεφρά με αποτέλεσμα την δημιουργία της πέτρας στα νεφρά.
Τα αναψυκτικά δεν έχουν καθόλου φυσικά στοιχεία (σε αντίθεση με τις βιταμίνες και το φυσικό νερό). Έχουν περισσότερη ζάχαρη, υψηλότερη οξύτητα και χρωστικά. Μερικοί άνθρωποι προτιμούν να πίνουν ένα αναψυκτικό μετά από κάθε γεύμα.
Φαντάζεστε ποιο είναι το αντίκτυπο;

Το αντίκτυπο;


Το σώμα μας έχει μία ενδεικτική τιμή 370 για την λειτουργία της χώνευσης των ενζύμων.

Η θερμοκρασία των αναψυκτικών είναι κατά πολύ μικρότερη από 37, μερικές φορές είναι πολύ κοντά στο 0.

Αυτή η διαφορά θερμοκρασίας έχει σαν αποτέλεσμα να επηρεάζεται η διαδικασία των ενζύμων και να δημιουργεί stress στο χωνευτικό μας σύστημα κι αυτό να χωνεύει λιγότερο φαγητό. Στην πραγματικότητα το φαγητό ζυμώνεται.

 

Το ζυμωμένο φαγητό προκαλεί δυσοσμία, αέρια, αποσύνθεση και δημιουργεί τοξικά, τα οποία απορροφούνται από τα έντερα, κι έτσι περνάνε μέσα στο αίμα απ'όπου διοχετεύεται σε ολόκληρο το σώμα. Αυτή η εξάπλωση των τοξικών βοηθάει στην δημιουργία διαφόρων αρρωστιών.

Μερικά παραδείγματα:

Πριν μερικούς μήνες, έγινε ένας διαγωνισμός στο πανεπιστήμιο Delhi «Ποιος θα πιεί την περισσότερη Coke; Ο νικητής ήπιε 8 μπουκάλια και πέθανε επί τόπου από την υπερβολική δόση «μελανικής διοξύνης» στο αίμα του και μη επαρκής οξυγονόσεως. Από τότε, ο πρύτανης απαγόρεψε τα αναψυκτικά από την καντίνα του πανεπιστημίου.
Κάποιος έβαλε ένα σπασμένο δόντι σε ένα μπουκάλι P. όπου μετά από 10 ημέρες αυτό διαλύθηκε! Τα δόντια και τα κόκαλα είναι τα μόνο ανθρώπινα όργανα που μένουν άθικτα αρκετό καιρό μετά από τον θάνατο μας.
Φανταστείτε τι μπορεί να κάνει αυτό το αναψυκτικό στα ευαίσθητα έντερα σας και στο εσωτερικό του στομάχου σας που καταλήγει!

Σχόλιο: Είναι ένα email_μήνυμα που κυκλοφορεί στο Διαδίκτυο. Καλό είναι να τα γνωρίζουμε, ακόμη κι αν είναι υπερβολικά. Κι αν υπάρχει επίσημη απάντηση, θα χαρούμε να την δημοσιεύσουμε, γιατί τα αναψυκτικά τα πίνουν κυρίως τα παιδιά..

 





Τίτλος: Απ: Πίνετε κόκα-κόλα, εεέ!! Ας προσέχατε...
Αποστολή από: giota στις Μάιος 13, 2008, 09:44:15 πμ
ευτυχως δεν πινω ;D ;D ;D ;D


Τίτλος: Απ: Πίνετε κόκα-κόλα, εεέ!! Ας προσέχατε...
Αποστολή από: THANOS στις Μάιος 14, 2008, 08:24:05 πμ
Την εκοψα μεσα στο σπιτι εδω και 6 ή 7 χρονια. Ησυχάσαμε.
Το κακό είναι οτι δεν την εχουμε κοψει εντελώς εξω ή σε επισκέψεις σε φίλους. Το προσπαθούμε.


Τίτλος: Απ: Πίνετε κόκα-κόλα, εεέ!! Ας προσέχατε...
Αποστολή από: giota στις Μάιος 14, 2008, 08:25:44 πμ
κι εγω απο το 2003 την εκοψα και τωρα προσπαθω να πεισω την αδερφη να μην πινει


Τίτλος: Απ: Πίνετε κόκα-κόλα, εεέ!! Ας προσέχατε...
Αποστολή από: ArXoS στις Μάιος 14, 2008, 17:05:10 μμ
Εγώ ρε παιδιά την έκοψα από τότε που διάβασα αυτό το κείμενο (και σαν τον διάολο, εκείνη την ώρα ήμουν με ένα ποτήρι στο χέρι CC  :P :P)

To πήρα απόφαση. Τώρα για τα κουτάκια που έχουν μείνει στο ψυγείο, λέω να τα κρατήσω μέχρι την επόμενη γενική καθαριότητα που θα κάνω στο σπίτι. Θέλω να τη δοκιμάσω στις λεκάνες  :o :o


Τίτλος: Απ: Πίνετε κόκα-κόλα, εεέ!! Ας προσέχατε...
Αποστολή από: al1975 στις Μάιος 14, 2008, 17:12:26 μμ
Eγώ δεν έχω καταφέρει να την κόψω τελείως αραιά και που πίνω κανένα κουτάκι Light δλδ ακόμα ακόμα χειρότερα.
Έχω όμως παθιαστεί τελευταία με τα ανθρακούχα νερά που με τα οποία έχω αντικαταστήσει τα ποτά και τα αναψυκτικά.
Μου αρέσει πολύ το perier με γεύση λεμόνι, πίνω περίπου 1-2 την ημέρα και πολλά περισσότερα αν βγω έξω και δεν θέλω να πιω αλκοολ.Απο το πολύ νερό βέβαια κοντεύουν να μου σκουριάσουν τα άντερα αλλά τι να κάνουμε;


Τίτλος: Απ: Προσφορά από την coca cola
Αποστολή από: THANOS στις Μάιος 21, 2008, 08:30:12 πμ
Πριν μερικούς μήνες, έγινε ένας διαγωνισμός στο πανεπιστήμιο Delhi «Ποιος θα
πιεί την περισσότερη Coke?' Ο νικητής ήπιε 8 μπουκάλια και πέθανε επί τόπου
από την υπερβολική δόση «μελανικής διοξύνης» στο αίμα του και μη επαρκής
οξυγονόσεως. Από τότε, ο πρύτανης απαγόρεψε τα αναψυκτικά από την καντίνα
του πανεπιστημίου.

Κάποιος έβαλε ένα σπασμένο δόντι σε ένα μπουκάλι Pepsi όπου μετά από 10
ημέρες αυτό διαλύθηκε! Τα δόντια και τα κόκαλα είναι τα μόνο ανθρώπινα
όργανα που μένουν άθικτα αρκετό καιρό μετά από τον θάνατο μας.

Φανταστείτε τι μπορεί να κάνει αυτό το αναψυκτικό στα ευαίσθητα έντερα σας
και στο εσωτερικό του στομάχου σας που καταλήγει!


Απίστευτο φίλε. Υπάρχει λοιπόν θανατηφόρος δόση.


Τίτλος: Απ: Πίνετε κόκα-κόλα, εεέ!! Ας προσέχατε...
Αποστολή από: gogo στις Μάιος 21, 2008, 16:55:27 μμ
δεν ξέρω πως είναι ,δεν την έχω πιει καθόλου σε όλη μου την ζωή ,,και ότι είναι με ανθρακικό βεβαια . :)


Τίτλος: Απ: Πίνετε κόκα-κόλα, εεέ!! Ας προσέχατε...
Αποστολή από: Nena στις Μάιος 22, 2008, 08:31:47 πμ
Αυτό που λέει η gogo είναι το σοβαρότερο. Το ανθρακικό κάνει ζημιά στο γαστρεντερολογικό σύστημα. ΄Οχι όμως το φυσικό ανθρακούχο νερό. ΄Οταν λεω φυσικό εννοώ απ την πηγή του όχι μέ πρόσθετο ανθρακικό.
Απ την άλλη μεριά, όλες οι καταχρήσεις κάνουν ζημιά είτε είναι coke, είτε είναι πορτοκαλάδα κ.λπ.


Τίτλος: Απ: Πίνετε κόκα-κόλα, εεέ!! Ας προσέχατε...
Αποστολή από: giota στις Μάιος 22, 2008, 10:05:53 πμ
εδω στο Κιλκις εχει σ ενα χωριο που εχει μια βρυση "πηγη" με ξυνο νερο
ειναι σαν ανθρακουχο κι ειναι πολυ ωραιο :)


Τίτλος: Απ: Πίνετε κόκα-κόλα, εεέ!! Ας προσέχατε...
Αποστολή από: Mary στις Μάιος 22, 2008, 11:17:26 πμ
Εγώ ρε παιδιά την έκοψα από τότε που διάβασα αυτό το κείμενο (και σαν τον διάολο, εκείνη την ώρα ήμουν με ένα ποτήρι στο χέρι CC  :P :P)

To πήρα απόφαση. Τώρα για τα κουτάκια που έχουν μείνει στο ψυγείο, λέω να τα κρατήσω μέχρι την επόμενη γενική καθαριότητα που θα κάνω στο σπίτι. Θέλω να τη δοκιμάσω στις λεκάνες  :o :o

Admin μου, σου λέω να χρησιμοποιήσεις την υπόλοιπη κόκα κόλα για τις λεκάνες. Ο μπαμπάς μου όσα χρόνια ταξίδευε στα καράβια αυτό έκανε και σε πληροφορώ ότι άστραφταν. Την χρησιμοποιούσε, δε, και σε κολλημένες σκουριασμένες βίδες. Όταν δεν μπορούσε να τις ξεκολλήσει έριχνε ένα μπουκαλάκι κόκα κόλα και μια χαρά λασκάρανε.
Είναι απορρυπαντικό (και αντισκουριακό) με εγγυημένα αποτελέσματα!!!


Τίτλος: Απ: Πίνετε κόκα-κόλα, εεέ!! Ας προσέχατε...
Αποστολή από: giota στις Μάιος 22, 2008, 11:20:05 πμ
α ναι σε σκουριασμενες βιδες το ξερω κι εγω  :-\


Τίτλος: Απ: Πίνετε κόκα-κόλα, εεέ!! Ας προσέχατε...
Αποστολή από: georgechef στις Ιούνιος 16, 2008, 04:17:22 πμ
euxaristo gia tin info!


Τίτλος: Απ: Πίνετε κόκα-κόλα, εεέ!! Ας προσέχατε...
Αποστολή από: ArXoS στις Ιούνιος 16, 2008, 12:27:57 μμ
Αν και πάντα θα πρέπει να είμαστε επιφυλακτικοί απέναντι σε τέτοια κείμενα .. το marketing είναι ικανό για όλα
Θα μπορούσε κάλλιστα να είναι και κείμενο ανταγωνίστριας πολυεθνικής που θέλει να πλήξει την παντοκρατορία του προϊόντος ..

Άλλωστε, δε παύει να είναι και ένα ανυπόγραφο κείμενο που δεν έχει δημοσιευθεί πουθενά και μεταδίδεται με mass emails


Τίτλος: Απ: Πίνετε κόκα-κόλα, εεέ!! Ας προσέχατε...
Αποστολή από: margarita79 στις Ιούνιος 16, 2008, 15:12:05 μμ
ακριβως αρχο...
εγω βρε παιδια για μια ακομα φορα σαν γνωστη καχυποπτη που ειμαι πλεον ..... :D :D αμφιβαλω .....  οτι η κοκα κολα βλαπτει σε μεγαλες ποσοτητες ειναι  σιγουρο.αλλα και παλι βρισκω το κειμενο λιγακι υπερβολικο.βεβαια αν ειναι να την κοψει καποιος που εχει εθιστει τοτε ας ειναι καλα κανει και τα γραφει οποος τα γραφει....
εγω ευτυχως δεν πινω παρα μονο οταν ειμαι εξω αντι ποτου το οποιο δεν καταναλωνω ως γνωστον ... ;) .
αλλα δε θα τρελαθω κιολας να μην ξαναπιω γουλια...


Τίτλος: Απ: Πίνετε κόκα-κόλα, εεέ!! Ας προσέχατε...
Αποστολή από: al1975 στις Ιούνιος 16, 2008, 15:52:45 μμ
Όταν ρώτησα τον διαιτολόγο μου αν μπορώ να πινω coca cola light μου είπε βεβαίως απο θερμιδικής άποψης κάνει αλλά και η καυστική ποτάσα δεν έχει θερμίδες, οπότε αν είσαι αποφασισμένη να κάνεις τόσο κακό στον εαυτο σου μπορεις να διαλέξεις ανάμεσα στα 2.
I rest my case που λένε και οι φίλοι μας οι Άγγλοι.


Τίτλος: Απ: Πίνετε κόκα-κόλα, εεέ!! Ας προσέχατε...
Αποστολή από: Thanasis στις Ιούνιος 17, 2008, 20:43:56 μμ
Μμμμμμ για σκεφτείτε λιγάκι πριν υιοθετήσετε άκριτα τα όσα ατεκμηρίωτα αναφέρονται σ' αυτό το ανυπόγραφο μήνυμα. Αρκεί μόνο να αναφέρω ότι το στομάχι εκκρίνει γαστρικό υγρό το οποίο περιέχει Υδροχλωρικό Οξύ που βοηθά στην πέψη. Όσοι πάσχουν από γαστροοισοφαγική παλινδρόμηση το έχουν γευθεί στο στόμα τους. Το στομάχι μας δεν πρόκειται να υποστεί κάποια βλάβη από ένα ποτήρι κόκα-κόλας. Τα όσα δε χιουμοριστικά περί καθαρισμού σκουριάς ή βρωμιάς μόνο γέλιο προκαλούν και δείχνουν την άγνοια (και κακοπιστία;;;) του ανώνυμου συντάκτη και την αφέλεια όσων το διαδίδουν. Ενδεικτικά περιλαμβάνω τις εξής συνδέσεις http://www.gomedica.org/obesity_anatomy.htm και http://www.chem.uoa.gr/courses/Undergraduate/Diatrofi/10a.pdf, που περιγράφουν περιληπτικά, αλλά και με λεπτομέρειες τη λειτουργία της πέψης. Όπως για κάθε τι στη ζωή μας πρέπει να έχουμε μέτρο. Οποιαδήποτε υπέρβαση για οτιδήποτε, όχι μόνο για την κόκα-κόλα, βλάπτει - ΠΑΝ ΜΕΤΡΟΝ ΑΡΙΣΤΟΝ


Τίτλος: Απ: Πίνετε κόκα-κόλα, εεέ!! Ας προσέχατε...
Αποστολή από: margarita79 στις Ιούνιος 18, 2008, 10:24:18 πμ
θαναση σε ευχαριστουμε πολυ χρησιμα λινκς
καλως ηρθες επι τη ευκαιρια!!


Τίτλος: Απ: Πίνετε κόκα-κόλα, εεέ!! Ας προσέχατε...
Αποστολή από: melita στις Ιανουάριος 19, 2009, 21:19:59 μμ
Ο αδερφός μου καταναλώνει υπερβολικές ποσότητες κοκα κολα κάθε μερα.Μάλλον πρέπει να του δείξω το άρθρο :-\


Τίτλος: Απ: Πίνετε κόκα-κόλα, εεέ!! Ας προσέχατε...
Αποστολή από: basilikoula στις Ιανουάριος 26, 2009, 19:46:41 μμ
αχ και εγω πίνω πολύ κοκα κόλα.μάλλον πρέπει να την κόψω :-\


Τίτλος: Απ: Πίνετε κόκα-κόλα, εεέ!! Ας προσέχατε...
Αποστολή από: ArXoS στις Ιανουάριος 16, 2011, 23:59:57 μμ
Πιθανότατα, θα έχει πάρει το μάτι σας, μερικά κείμενα που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο και μας προειδοποιούν για της συνέπειες στον ανθρώπινο οργανισμό, του «ιερού ποτού του Καπιταλισμού», την πασίγνωστη και δημοφιλή Κόκα Κόλα. Το περιεχόμενο αυτών των κειμένων, είναι σαφώς τρομοκρατικό και συνοδεύεται από έναν σωρό «αποδεικτικά» στοιχεία για την επιβλαβή δράση του διάσημου αναψυκτικού.

(http://img217.imageshack.us/img217/9987/cocacola.gif)

Ως κοινή συνισταμένη, τα περισσότερα απ’ αυτά τα κείμενα, έχουν το βιβλίο του Τζόι Γκριν «75 καταπληκτικές χρήσεις της Κόκα Κόλα». Πόσα όμως απ’ όλα αυτά που καταμαρτυρούνται στην Κόκα Κόλα (μερικά απ’ αυτά και στην Πέπσι Κόλα), έχουν κόκκο αληθείας; Απάντηση: Ελάχιστα.

Ας ξεκινήσουμε όμως απ’ το εξής δεδομένο: «Μέτρον άριστον» έλεγαν οι αρχαίοι ημών πρόγονοι και ξέραν πολύ καλά τι λέγαν. Η υπερκατανάλωση ενός οποιουδήποτε προϊόντος θα μπορούσε κάτω από κάποιες συνθήκες και προϋποθέσεις, να δημιουργήσει προβλήματα υγείας ή κάποιες παρενέργειες και η Κόκα Κόλα ενδεχομένως να μην αποτελεί εξαίρεση. Υπάρχει όμως μια απόσταση, από την καταστροφή της υγείας λόγω υπερκατανάλωσης, μέχρι το σημείο να δαιμονοποιείται και η λογική χρήση και κατανάλωσή της.

Ας δούμε όμως μερικούς από τους δημοφιλέστερους μύθους και κάποιες από τις αλήθειες.

Η Κόκα Κόλα περιέχει κοκαΐνη και προκαλεί εθισμό

Η αλήθεια είναι, ότι αρχικά η Κόκα Κόλα περιείχε κοκαΐνη, λόγω του ότι πρωτοκυκλοφόρησε ως…αναλγητικό φαρμακευτικό παρασκεύασμα. Το εκχύλισμα φύλλων κόκας, όπως και η ηρωίνη, χρησιμοποιούνταν νομίμως εκείνη την εποχή (τέλη 19ου αιώνος και αρχές 20ού) ως αναλγητικά φάρμακα. Στις αρχές του 20ού αιώνα, η κοκαΐνη αντικαταστάθηκε από την καφεΐνη και το αρωματικό εκχύλισμα φύλλων κόκας (επεξεργασμένα κι ελεύθερα από κοκαΐνη). Τώρα, το τι βαθμό εξάρτησης μπορεί να προκαλέσει η καφεΐνη είναι μάλλον υποκειμενικό. Ο γράφων λατρεύει την Κόκα Κόλα και τον καφέ, τα οποία έχουν ως κοινό συστατικό την καφεΐνη. Σε σχέση με την Κόκα Κόλα, υπάρχουν περίοδοι που μπορεί να καταναλώνει ευχαρίστως μέχρι και 1-2 λίτρα ημερησίως και περίοδοι (όχι απλώς ημερών, αλλά μηνών), χωρίς να βάλει γουλιά στο στόμα του από το συγκεκριμένο αναψυκτικό, χωρίς κανένα στερητικό σύνδρομο (σε αντίθεση με τον καφέ, που όσο να ‘ναι, τον «ζητάει», χωρίς και πάλι να «τρελαίνεται» κιόλας αν δεν πιει). Μήπως τελικά, κάποια πράγματα είναι στο μυαλό μας;

Η Κόκα Κόλα αφαιρεί την σκουριά, τους λιπαρούς λεκέδες, καθαρίζει την μπαταρία του αυτοκινήτου, την λεκάνη της τουαλέτας, τους λεκέδες αίματος, και γυαλίζει τα κέρματα
Με βάση πειράματα που έγιναν (τηλεοπτική εκπομπή «MythBusters» [Επεισόδιο 5, 24 Οκτωβρίου 2003]) οι ισχυρισμοί αληθεύουν εν μέρει, μόνο στις δύο τελευταίες περιπτώσεις: Όντως χαρίζει μια λάμψη στα παλιά «μαυρισμένα» κέρματα και ξεθωριάζει τους λεκέδες αίματος. Τα υπόλοιπα, δεν φαίνεται να ισχύουν. Η Κόκα Κόλα δεν έκανε τίποτα παραπάνω από το απλό νερό. Η επίδραση της Κόκα Κόλα στα μέταλλα, οφείλεται στο φωσφορικό οξύ, το οποίο αντιδρά όταν έρχεται σε επαφή μ’ αυτά. Αυτό δεν σημαίνει ότι συμβαίνει το ίδιο και στο στομάχι μας (εκτός κι αν υπάρχουν…μεταλλικά στομάχια). Αν το δει κάποιος, από άλλη οπτική γωνία, το νερό προκαλεί σκουριά στα μέταλλα. Αυτό σημαίνει ότι δεν πρέπει να πίνουμε νερό για να μην…σκουριάσει το στομάχι μας; Κι επειδή το νόημα αυτών των μύθων είναι να καταδείξουν το τι μπορεί να προκαλέσει το συγκεκριμένο αναψυκτικό στο στομάχι μας, θα πρέπει να ειπωθεί ότι τα όξινα γαστρικά υγρά των τοιχωμάτων του στομάχου μας είναι πολύ ισχυρότερα από τα οξέα της Κόκα Κόλα, όσον αφορά την διύλιση της τροφής.

Εάν ένα δόντι παραμείνει σε ένα ποτήρι Κόκα Κόλα για μια νύχτα, διαλύεται
Δεν ισχύει κάτι τέτοιο. Στα πλαίσια των ίδιων πειραμάτων, το μόνο που αλλάζει στο δόντι, είναι το χρώμα του, καθώς αποκτά μια καφέ απόχρωση.

Εάν περιχύσουμε με Κόκα Κόλα ένα κομμάτι ωμό χοιρινό κρέας, μετά από 2 λεπτά βγαίνουν σκουλήκια στην επιφάνεια
Εδώ η Κόκα Κόλα παίζει δευτερεύοντα ρόλο και ο πραγματικός στόχος είναι το χοιρινό κρέας, που «συμπτωματικά» οι Εβραίοι και οι μουσουλμάνοι το θεωρούν «ακάθαρτο», γι’ αυτό και δεν το τρώνε (τυπικά τουλάχιστον). Το τι ακριβώς συμβαίνει όταν περιχύνεται το χοιρινό κρέας με Κόκα Κόλα, μπορείτε να το δείτε εδώ, χωρίς να παρακάμπτεται το χρονικό διάστημα των 2 λεπτών με μοντάζ. Και για όσους βαριούνται να δουν το βίντεο, η απάντηση είναι: Απολύτως τίποτε.

Η Κόκα Κόλα σκοτώνει τα σπερματοζωάρια
Δεν επιβεβαιώνεται κάτι τέτοιο με απόλυτο τρόπο, παρ’ ότι από μερικές έρευνες προκύπτουν κάποιες υποψίες. Οι υποψίες όμως αυτές αφορούν γενικά τα αναψυκτικά (συγκεκριμένα ενοχοποιείται το ανθρακικό) και όχι ειδικά την Κόκα Κόλα, στηρίζονται δε, σε στατιστικά στοιχεία και όχι σε κάτι πιο χειροπιαστό. Σε εργαστηριακό πείραμα πάντως, στο οποίο εκτέθηκε ένας αριθμός σπερματοζωαρίων μέσα σε Κόκα Κόλα και ένας άλλος σε φυσιολογικό ορό, η καταμέτρηση με το μικροσκόπιο κατέδειξε ότι ο αριθμός των ζωντανών σπερματοζωαρίων παρέμεινε σχετικά ο ίδιος και στις δυο περιπτώσεις. Η μόνη διαφορά που έκανε η Κόκα Κόλα, ήταν ότι αραίωσε το σπέρμα.

Σε έναν διαγωνισμό με τίτλο «Ποιός θα πιει την περισσότερη Κόκα Κόλα;», στο πανεπιστήμιο του Δελχί, ο νικητής ήπιε 8 μπουκάλια και πέθανε επί τόπου από την υπερβολική δόση διοξειδίου του άνθρακος (στην ελληνική εκδοχή αναφέρεται η «μελανική διοξίνη») στο αίμα του και μη επαρκούς οξυγονώσεως
Κατά μία άλλη εκδοχή του μύθου αυτού που «σέρνεται» στο διαδίκτυο από το 1999, ο φοιτητής δεν πέθανε, αλλά λιποθύμησε. Σε έρευνα της γνωστής ιστοσελίδας snopes.com, που ασχολείται με την επαλήθευση ή διάψευση διάφορων φημών που παίρνουν διαστάσεις μύθου, η αναζήτηση σε αρχεία εφημερίδων δεν απέδωσε κανένα αποτέλεσμα καθώς δεν βρέθηκε καμμία αναφορά για το συγκεκριμένο «συμβάν» και πολύ περισσότερο δεν έγινε κατορθωτό να βρεθούν και τα στοιχεία του «νεκρού» (ή λιπόθυμου). Ως «ένοχος» για την μη επαρκή οξυγόνωση, καταδεικνύεται το διοξείδιο του άνθρακος που περιέχει η Κόκα Κόλα (ανθρακικό). Το διοξείδιο του άνθρακος, όντως σε αέρια μορφή και σε μεγάλες ποσότητες, είναι θανατηφόρο. Γίνεται όμως ακίνδυνο όταν προστεθεί σε νερό και η ασφάλειά του έχει επιβεβαιωθεί παγκοσμίως.

Ένα παιδί σε σχολείο της Βραζιλίας πέθανε όταν κατανάλωσε Κόκα Κόλα Λάιτ σε συνδυασμό με καραμέλες Μέντος
Η επαφή των δύο αυτών υλικών, είναι αλήθεια ότι προκαλεί την δημιουργία αφρού και έχει γίνει και αντικείμενο…φαρσών. Τα πράγματα όμως, δεν είναι τόσο τραγικά όσο φαίνονται. Την είδηση αυτή είχε δημοσιεύσει και η εφημερίδα «Μακεδονία» στις 26 Ιουνίου 2007 με τίτλο «Όταν ένα αναψυκτικό γίνεται εκρηκτικό». Η Κόκα Κόλα διέψευσε το συμβάν και επισύναψε στην απάντησή της, επίσημη επιστολή του διευθυντή του σχολείου του παιδιού στη Βραζιλία. Η εταιρεία διευκρίνισε δε πως «δεν υφίσταται κανένας λόγος για την πρόκληση οποιασδήποτε ασθένειας ή προβλήματος υγείας λόγω του συνδυασμού του ακετοσουλφαμικού καλίου (συστατικό της Coca Cola light) και της αρωματικής ύλης μέντας (συστατικό των Mentos). Και τα δύο συστατικά είναι ευρέως αναγνωρισμένα και ασφαλή, ενώ χρησιμοποιούνται σε πολλά τρόφιμα σε όλο τον κόσμο… Δεν υπάρχει καμία απόδειξη ότι η αντίδραση που φαίνεται στο video μπορεί να συμβεί κάτω από οποιεσδήποτε συνθήκες ως αποτέλεσμα της κατάποσης των δύο προϊόντων».

Τα πρώτα 10 λεπτά μετά την πόση Κόκα Κόλας, 10-15 κουταλιές ζάχαρης εισχωρούν στο σύστημά σας
Πάνω σε ποιες εργαστηριακές μετρήσεις βασίζεται η εκτίμηση αυτή και με βάση ποια ποσότητα Κόκα Κόλας; Ας υποθέσουμε όμως ότι μιλάμε για ένα κουτάκι των 330 ml. Διανοείται κανένας ότι μπορεί να υπάρχουν 10-15 κουταλιές ζάχαρες σε μια τέτοια ποσότητα αναψυκτικού; Για ποιον λόγο; Εδώ στον καφέ που είναι πικρός, έτσι και βάλεις πάνω από 2-3 κουταλιές γίνεται «πετιμέζι». Μήπως η Κόκα Κόλα προμηθεύεται δωρεάν την ζάχαρη και την ξοδεύει γενναιόδωρα; Ή μήπως δεν μπορεί να ενισχύσει την γλύκανση με τεχνητό και οικονομικό τρόπο; Αστειότητες, πασπαλισμένες με μπόλικο Ph. Η Κόκα Κόλα είναι το ίδιο επιβλαβής όσον αφορά την περιεκτικότητα ζάχαρης, όσο και τα υπόλοιπα αναψυκτικά ή οι «φυσικοί» χυμοί. Είπαμε: «Μέτρον άριστον». Ένα ποτήρι Κόκα Κόλα διευκολύνει την πέψη. Η κατάχρηση παχαίνει.

Η ασπαρτάμη που χρησιμοποιείται ως υποκατάστατο στην Κόκα Κόλα χωρίς ζάχαρη, είναι καρκινογόνος
Η συνθετική γλυκαντική ουσία ασπαρτάμη, που υποκαθιστά την ζάχαρη, αποδίδει 4 θερμίδες ανά γραμμάριο, όσες δηλαδή και η ζάχαρη, αλλά λόγω του ότι είναι 200 φορές πιο γλυκιά απ’ αυτήν, χρησιμοποιείται σε πολύ μικρότερες ποσότητες. Η ασπαρτάμη είναι γνωστή από το 1965 και θεωρείται ασφαλής ουσία, κάτι που επιβεβαιώνουν οι έρευνες πολλών έγκριτων πανεπιστημίων. Την αμφιβολία «έσπειρε» μια ιταλική έρευνα που έγινε σε ποντίκια και κατέδειξε πως η ασπαρτάμη μπορεί να δημιουργήσει καρκινικούς όγκους. Η έρευνα αυτή, έγινε δεκτή με πολλές αντιρρήσεις και αμφιβολίες όσον αφορά την μεθοδολογία (π.χ. χρησιμοποιήθηκαν υπερβολικές δόσεις ασπαρτάμης).

(http://img688.imageshack.us/img688/2665/cocacolaposter.jpg)

Τέλος, και μερικές…ανώδυνες φημολογίες:

Η Κόκα Κόλα αρχικά είχε πράσινο χρώμα
Ουδέποτε υπήρξε πράσινη Κόκα Κόλα. Η παρανόηση προέρχεται ενδεχομένως, απ’ το γεγονός, πως το αναψυκτικό κατά το παρελθόν είχε εμφιαλωθεί και σε πράσινα μπουκάλια.

Η Κόκα Κόλα είναι εβραϊκών συμφερόντων
Ο ισχυρισμός αυτός, έρχεται σε σύγκρουση με ένα δεδομένο: Είναι γεγονός, πως στο παρελθόν, η Κόκα Κόλα κατηγορήθηκε για…αντισημιτισμό κι αντιμετώπισε προβλήματα στο Ισραήλ. Το 1949 η Ισραηλινοί απαγόρευσαν την λειτουργία της εταιρείας στη χώρα. Απ’ την άλλη, το 1961, η Κόκα Κόλα κατηγορήθηκε από τον αραβικό κόσμο πως έχει δοσοληψίες με το Ισραήλ, εξαιτίας ενός παράξενου γεγονότος. Ένας Αιγύπτιος δημόσιος υπάλληλος, ο Μοχάμεντ Αμπού Σαντί, είχε φέρει μαζί του από την Αιθιοπία μια φιάλη Κόκα Κόλα. Λόγω της ομοιότητας των χαρακτήρων της αμαρικής γλώσσας που αναγράφονταν στη φιάλη, με τους εβραϊκούς χαρακτήρες, ο Σαντί κατηγόρησε την Κόκα Κόλα πως συνεργάζεται με το Ισραήλ. Καθώς το θέμα άρχισε να παίρνει διαστάσεις, η εταιρεία διαβεβαίωνε ότι η ισραηλινή αγορά ήταν μικρή, και δεν είχαν λόγο να επενδύσουν εκεί. Οι Ισραηλινοί με την σειρά τους, νιώθοντας «θιγμένοι» έβρισκαν το επιχείρημα «φτηνό», καθώς η εταιρεία είχε ήδη εργοστάσιο, στην κοντινή στο Ισραήλ, Κύπρο, που είχε σαφώς μικρότερο πληθυσμό απ’ αυτό. Έτσι, υπήρξε αντίδραση από τον Ισραηλινό επιχειρηματία Μοσέ Μπορστάιν, και το 1966, η Κόκα Κόλα κατηγορήθηκε, ότι δεν επενδύει σ’ αυτό από φόβο μην χάσει τις αραβικές αγορές. Οι Εβραίοι θεωρώντας ότι εμπαίζονται, άρχισαν μποϊκοτάζ του αναψυκτικού στην Αμερική. Κάτω απ’ αυτές τις συνθήκες, η Κόκα Κόλα δημιούργησε ένα εργοστάσιο εμφιάλωσης στο Ισραήλ, ένα γεγονός που εξόργισε τους Άραβες και κήρυξαν μποϊκοτάζ στα προϊόντα τής Κόκα Κόλα το 1968, το οποίο διήρκεσε μέχρι και το 1991. Πέραν όλων των παραπάνω, ίσως θα έπρεπε να λάβει σοβαρά υπόψιν κάποιος, πως μια εταιρεία τέτοιου μεγέθους δεν βρίσκεται υπό την κατοχή μερικών ανθρώπων που ενεργούν με πατριωτικό ένστικτο, όποιας καταγωγής κι αν είναι. Το χρήμα και τα οικονομικά συμφέροντα δεν έχουν πατρίδα. Κι ας σημειωθεί εδώ, ότι υπάρχει κι ένας άλλος αστήριχτος ισχυρισμός που συνδέει την Κόκα Κόλα με τους Μορμόνους.

Η συνταγή της Κόκα Κόλα είναι μυστική και την γνωρίζουν μόνο δύο άτομα, το καθένα απ’ τα οποία κατέχει μόνο την μισή
Η συνταγή είναι όντως μυστική, αλλά και τα δύο άτομα που την γνωρίζουν, την γνωρίζουν ολόκληρη. Το αυθεντικό αντίγραφο της συνταγής βρίσκεται ασφαλισμένο στην τράπεζα «SunTrust Bank» στην Ατλάντα από το 1919. Το σιρόπι της Κόκα Κόλα παρασκευάζεται στην Αμερική κι από κει διανέμεται στα διάφορα εργοστάσιά της ανά τον κόσμο για εμφιάλωση. Στην πραγματικότητα, τα συστατικά της Κόκα Κόλα δεν είναι άγνωστα (έχει βρεθεί και συνταγή που αποδίδεται στο ημερολόγιο του εφευρέτη της, Τζον Στιθ Πέμπερτον). Αυτό που αγνοείται είναι ο τρόπος παρασκευής, αν κι αυτός ίσως δεν αποτελεί μυστικό, καθώς έχουν γίνει αρκετές απόπειρες, απ’ τις οποίες, μία εξ αυτών που θεωρείται η πιο ακριβής (του Μαρκ Πέντεργκραστ, 1993), η Κόκα Κόλα περιορίστηκε να χαρακτηρίσει ως «μη ακριβή».


Τίτλος: Απ: Πίνετε κόκα-κόλα, εεέ!! Ας προσέχατε...
Αποστολή από: zwzw στις Απρίλιος 09, 2012, 20:54:38 μμ
Coca-Cola με ζιζανιοκτόνο

Αυτή η χημική ουσία, η οποία, σύμφωνα με ειδικούς, εάν καταναλωθεί σε μεγάλες ποσότητες, μπορεί να προκαλέσει ανεπάρκεια πολλών οργάνων του ανθρώπινου σώματος καθώς είναι τοξική -και μάλιστα χρησιμοποιείται στα ζιζανιοκτόνα-, είναι άγνωστο πώς αναμίχθηκε με το παραγόμενο προϊόν της εταιρείας στο εργοστάσιο του Ηρακλείου Κρήτης.

Οπως αποδεικνύεται από επίσημο δελτίο Τύπου του ΕΦΕΤ, τα εν λόγω κουτιά εντοπίστηκαν έπειτα από αναφορές παραπόνων καταναλωτών, καθώς διαπίστωσαν δυσάρεστη οσμή και γεύση.

Στη συνέχεια, σύμφωνα με καλά ενημερωμένες πηγές, οι έλεγχοι που διενεργήθηκαν στο Γενικό Χημείο του Κράτους έδειξαν ότι η εμφάνιση της συγκεκριμένης δυσάρεστης οσμής και γεύσης οφείλεται στην παρουσία των χημικών ουσιών 2,4 διχλωροφαινόλης και 2,6 διχλωροφαινόλης.

Ελεγχοι που έγιναν και από την ίδια την εταιρεία έδειξαν ακριβώς το ίδιο. Αν και αμέσως ξεκίνησε από τον ΕΦΕΤ αγώνας δρόμου προκειμένου να αποσυρθούν τα κουτιά Coca-Cola classic (όχι light και Zero) και Sprite, φαίνεται ότι καταναλώθηκαν περίπου 100.000 μονάδες.

Παρά το γεγονός ότι έως σήμερα έχουν περάσει 50 ολόκληρες ημέρες από την 21η Φεβρουαρίου, όταν ο ΕΦΕΤ ανακάλυψε επικίνδυνα αναψυκτικά της Coca-Cola και της Sprite σε όλη τη χώρα, η εταιρεία εμφιάλωσης Coca-Cola 3E δεν έχει στείλει ακόμα τα τελικά στοιχεία των αποσύρσεων αυτών των προϊόντων. Οπως μάλιστα καταγγέλλει ο πρόεδρος του ΕΦΕΤ κ. Γιάννης Μίχας, ήδη από την προηγούμενη εβδομάδα έχει στείλει τελεσίγραφο στη διοίκηση της πολυεθνικής, επισημαίνοντας πως κάθε αργοπορία είναι πλέον ανεπίτρεπτη.

Επίσης, και παρά το γεγονός ότι πρόκειται για ένα μεγάλο διατροφικό σκάνδαλο εν τούτοις δεν έχουν ακόμα επέμβει οι εισαγγελικές αρχές. Πληροφορίες του Θέματος αναφέρουν πάντως ότι εντός των επόμενων ωρών θα υπάρξει αντίδραση από ανώτατο δικαστικό παράγοντα.

Από την πλευρά της η εταιρία όχι μόνο δεν έχει ακόμα απαντήσει στα ερωτήματα του Ενιαίου Φορέα Έλεγχου Τροφίμων (για παράδειγμα εάν πράγματι καταναλώθηκαν τα 100.000 κουτιά , σε ποιες περιοχές καταναλώθηκαν κλπ) άλλα σε μια προσπάθεια να θολώσει τα νερά , έδωσε στις Σαββατιάτικες και κυριακάτικες εφημερίδες εταιρικές καταχωρήσεις χωρίς όμως να λέει τίποτε για το επίμαχο ζήτημα.

Ο κ. Μίχας ξεκαθαρίζει στο «ΘΕΜΑ» ότι «η κατάσταση με την αργοπορία τους δεν πήγαινε άλλο και τους έθεσα όριο μέχρι τη Δευτέρα το πρωί. Το πρόστιμο όμως εις βάρος τους ούτως ή άλλως θα πρέπει να είναι βαρύ». Θα πρέπει να σημειώσουμε ότι, σύμφωνα με πληροφορίες, η εταιρεία δεν είναι σε θέση αυτή τη στιγμή να δικαιολογήσει πού καταναλώθηκε το 12% της συνολικής ποσότητας που αντιστοιχείσε περίπου 100.000 κουτιά πανελληνίως.

Ενδέχεται λοιπόν, σε ανάλογο αριθμό, πολίτες να έχουν εν αγνοία τους πιει επικίνδυνα αναψυκτικά με συνέπειες που άπτονται πλέον της επιστημονικής εξακρίβωσης. Μόλις δέκα ημέρες μετά το ελληνικό «ατύχημα», η Πολιτεία της Καλιφόρνιας ταρακούνησε για τα καλά τον διεθνή όμιλο, κάνοντας αναφορές σε «καρκινογόνες ουσίες που η εταιρεία συμπεριλαμβάνει στα προϊόντα της», με αποτέλεσμα να απαιτηθεί η αλλαγή της σύστασης του διάσημου αναψυκτικού, αλλιώς θα υπήρχε ειδική σήμανση σε όλες τις φιάλες της εταιρείας.

Σε ό,τι, αφορά τη χώρα μας, η κατάσταση θεωρείται κρίσιμη καθώς η εταιρεία, σύμφωνα με τις καταγγελίες του ΕΦΕΤ, δεν έχει δικαιολογήσει ακόμα πού πήγε ένα σημαντικό μέρος των αλλοιωμένων αυτών ποτών. Ωστόσο, ο πρόεδρος του ΕΦΕΤ είναι ακόμα πιο σκληρός κατά της εταιρείας του ομίλου Δαυίδ. «Από τις πολυεθνικές είναι λογικό να έχουμε μεγαλύτερες απαιτήσεις. Δεν μπορεί ένας όμιλος σαν την Coca-Cola 3E να μην έχει συστήματα προληπτικού ελέγχου. Και το λέω αυτό μετά λόγου γνώσεως, καθώς τη συγκεκριμένη παρτίδα των ακατάλληλων προϊόντων δεν την ανακάλυψε η εταιρεία, αλλά ο ΕΦΕΤ μέσω καταγγελιών πολιτών»!

Ηδη πάντως ο ΕΦΕΤ έχει δεσμεύσει και απαιτεί την καταστροφή 150 τόνων ζάχαρης από το Βέλγιο και τη Βουλγαρία, τους οποίους η εταιρεία χρησιμοποίησε στα αναψυκτικά της. Κι αυτό παρά την αρχική απροθυμία της εταιρείας να πράξει κάτι τέτοιο, λόγω της μεγάλης αξίας της ποσότητας.

http://www.dete.gr/news.php?article_id=86932