GreekMasa - Συνταγές μαγειρικής - Forum

Μαγειρέματα => Πίτες - Ψωμιά => Μήνυμα ξεκίνησε από: Rena στις Μάιος 16, 2008, 21:24:58 μμ



Τίτλος: "Κρουασάν" με αλμυρή γέμιση
Αποστολή από: Rena στις Μάιος 16, 2008, 21:24:58 μμ
Όλοι μας γνωρίζουμε τα "κρουασάν" με ζαμπόν και τυρί που πωλούνται στα διαφορα καταστήματα. Προσπαθώ εδώ και καιρό να καταλάβω τι είδους τυρί είναι αυτό που μπαίνει μέσα και δε γίνεται λαστιχωτό στην πορεία, ενώ κρυώσει το κρουασαν. Αρχικά θεωρούσα ότι μπαίνει ένα είδος μπεσαμέλ μέσα, αλλά μάλλον πιο πολύ μου "κάνει" η άποψη να έχουν ως γέμιση καποιο κρεμωδες τυρακι, τύπου la vache ή και καποιο συνδυασμό του προηγούμενου με άλλο τυρί. Γνωρίζετε κατι σχετικά?


Τίτλος: Απ: "Κρουασάν" με αλμυρή γέμιση
Αποστολή από: margarita79 στις Μάιος 17, 2008, 14:39:59 μμ
αχ ρενακι την ιδια απορια ειχα και εγω μιας και ειμαι λατρης αυτων των εδεσματων ως γνωστον!!! ;)
ρωτησα λοιπον εναν ξαδερφο σεφ και μου ειχε πεςι οτι ναι γινεται με κασερι ή γενικα λιπαρα τυρια και μπεσαμελ.
το εχω επισης συναντησει και σε πολλες κασεροπιτες.στην κοτοπιτα λοιπον με σφολιατα που φτιαχνει η μαμα μου βαζει μεσα κασερακι με μπεσαμελ και ακομα και οταν κρυωσει γινεται το ιδιο στη γευση με τα κρουασαν που λες...
ελπιζω να βοηθησα.
φιλιααααααα


Τίτλος: Απ: "Κρουασάν" με αλμυρή γέμιση
Αποστολή από: Rena στις Μάιος 17, 2008, 19:56:16 μμ
Ευχαριστώ Μαργαρίτα μου για την απάντηση σου. Θα το δοκιμάσω με μπεσαμέλ. Κι εγώ τα λατρεύω αυτά τα κρουασάν.