GreekMasa - Συνταγές μαγειρικής - Forum

Μαγειρέματα => Γλυκά => Μήνυμα ξεκίνησε από: aalexandrop στις Μάιος 20, 2008, 09:37:41 πμ



Τίτλος: Ατομικά μπακλαβαδάκια
Αποστολή από: aalexandrop στις Μάιος 20, 2008, 09:37:41 πμ
Κορίτσια, αύριο γιορτάζει η μεγάλη μου κόρη, τη λένε Ελένη. Λέω, λοιπόν, να φτιάξω μπακλαβαδάκια, να κεράσω στη δουλειά. Γνωρίζετε κάποια δοκιμασμένη συνταγή, ενώ θα με ενδιέφερε, να μάθω πώς τυλίγονται. Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων!


Τίτλος: Απ: Ατομικά μπακλαβαδάκια
Αποστολή από: MB04 στις Μάιος 20, 2008, 10:23:15 πμ
καλημέρα aalexandrop επειδή δεν προλαβαίνω τώρα να σου αναλύσω την συνταγή σου την δίνω όπως
την έχω στο αρχείο μου και θα επανέλθω αργότερα. ειναι δοκιμασμένη απο εμένα και την παρέα μου
πολλές φορές, είναι εύκολη και πετυχημένη.

Φλογέρες (μπακλαβαδάκια)


γέμιση
--------

250 γρ καρύδια
¼  φλυτζ. τσαγιού φρυγανιά
1 αυγό χτυπημένο
½ κ.σ. ζάχαρη
ξύσμα λεμονιού
κανελλα

250 γρ φύλλο μπακλαβά
½ φλ. τσαγιού βούτυρο


σιρόπι
--------
1 κ’  ¾   φλ. Ζάχαρη
1 κ΄ 1/4  φλ. νερό
1 κομ. Κανελλα
φλούδα λεμονιού
½ κουταλάκι χυμό λεμονιού

8 λεπτά για να δέσει το σιρόπι (απο την ώρα του βρασμού)


κόβουμε τα φύλλα σε καθέτους  (μέτρησε με ενα χάρακα τι διάσταση θέλεις το μπακλαβαδάκι
και βάλε + 2 πόντους για το γύρισμα του φύλλου προς τα μέσα) δίπλωσε την λωρίδα περίπου στην μέση
και τοποθέτησε λίγο πιο μέσα απο την αρχή της κάθε διπλής πλέον λωρίδας λίγο απο την γέμιση,
 γύρισε ενα πόντο απο αριστερά και ενα πόντο απο δεξιά προς τα μέσα και αρχισε να τυλίγεις ρολλάκι.

τα βάζεις σε βουτυρωμένο ταψί και τα περιχύνεις με το βούτυρο, ψήνεις στους 180-200 βαθμούς
πάνω κάτω φωτιά για περίπου 3/4 της ώρας, δεν θυμάμαι ακριβώς, να μην σου ξεροψηθούν πολύ για
να μπορεί να περάσει μέσα το σιρόπι.  τα βγάζεις τ'αφήνεις πέντε λεπτά να κρυώσουν λίγο και τους
ρίχνεις το χλιαρό σιρόπι. 


να χαίρεσαι την κορούλα σου να την δείς όπως επιθυμείς.

Γιορτάζει και μένα η κόρη μου (Ελενα) και η μητέρα μου (Ελένη) να τις χαιρομαι και ΄γω

καλή επιτυχία




Τίτλος: Απ: Ατομικά μπακλαβαδάκια
Αποστολή από: xrysa στις Μάιος 20, 2008, 10:29:55 πμ
Κορίτσια καλημέρα σας να χαίρεστε τις κορούλες σας να ναι γερές και ευτυχισμένες , ΜΒ04 να χαίρεσαι και την μανούλα σου.
Ενδιαφέρουσα η συνταγή σου ΜΒ04 έχω κάνει σαραγλάκια ή κανταίφι αλλά μπακλαβαδάκια ποτέ. Να ρωτήσω όμως κάτι το αυγό στην γέμιση είναι απαραίτητο?


Τίτλος: Απ: Ατομικά μπακλαβαδάκια
Αποστολή από: MB04 στις Μάιος 20, 2008, 10:40:03 πμ

Χρύσα, δεν το έχω κάνει ποτέ διαφορετικά και δεν μπορώ να σου πω αν είναι απαραίτητο ή οχι.
Τώρα εαν είναι για λόγους υγείας και θέλεις να μην το βάλεις νομίζω ότι δεν θα υπάρχει πρόβλημα
(ο μπακλαβάς που φτιάχνω δεν έχει αυγό στην γέμιση). Αν δεν είναι θέμα υγείας βάλτο μπορεί να ενώνει
τα υλικά και να το χρειάζεται. Σ'ευχαριστώ πολύ για τις ευχές.


 


Τίτλος: Απ: Ατομικά μπακλαβαδάκια
Αποστολή από: aalexandrop στις Μάιος 20, 2008, 10:43:48 πμ
Κορίτσια, σας ευχαριστώ πολύ για τις ευχές σας! MB04, σ' ευχαριστώ για την άμεση απάντηση, το απόγευμα θα φτιάξω τα μπακλαβαδάκια σου. Να χαίρεσαι κια εσύ, την κορούλα και τη μανούλα σου!


Τίτλος: Απ: Ατομικά μπακλαβαδάκια
Αποστολή από: MB04 στις Μάιος 20, 2008, 10:49:43 πμ

Ρώτησα  την κουμπάρα μου που τα φτιάχνει συχνά και μου είπε ότι ό χρόνος ψησίματος είναι περίπου
μισή ώρα καθώς επίσης όταν τα βγάλουμε απο τον φούρνο κάνουμε μερικές τρυπούλες απο πάνω
με οδοντογλυφίδα για να σιροπιαστούν ωραία.


ευχαριστώ πολύ aalexandrop


Τίτλος: Απ: Ατομικά μπακλαβαδάκια
Αποστολή από: gogo στις Μάιος 20, 2008, 10:53:45 πμ
την ίδια συνταγή ακόλοθο και εγώ ,δεν βάζο αβγά ,βάζο χουρμάδες ,σύκα η κερασια .άλλες φορες σιροπιάζω και ρίχνω πολύ μα πολύ καρύδα χρωματισμένη στην κορυφή και είναι τέλεια ,,και πάντα προσφέρω με παγωτό γιαουρτιού ,άλλες φορες βάζο ανθόνερο στο σιρόπι μου .περίπου μια κουταλια τις σούπας.



Τίτλος: Απ: Ατομικά μπακλαβαδάκια
Αποστολή από: aalexandrop στις Μάιος 20, 2008, 11:08:23 πμ
Gogo, τα κεράσια που βάζεις τί μορφής είναι; Αποξηραμένα ή γλυκό κουταλιού;


Τίτλος: Απ: Ατομικά μπακλαβαδάκια
Αποστολή από: gogo στις Μάιος 20, 2008, 11:16:33 πμ
αποξηραμένα ,για να βάλουμε φρέσκα θέλει άλλη διαδικασία ,η αλήθεια τον
baklawa κερασιών τον κάνω πιο τακτικά γιατί είναι φρέσκα τα κερασια :)


Τίτλος: Απ: Ατομικά μπακλαβαδάκια
Αποστολή από: aalexandrop στις Μάιος 20, 2008, 11:37:35 πμ
Gogo, πές μου σε παρακαλώ, πώς γίνεται ο μπακλαβάς με φρέσκα κεράσια;


Τίτλος: Απ: Ατομικά μπακλαβαδάκια
Αποστολή από: gogo στις Μάιος 20, 2008, 11:45:18 πμ
θα ανεβάσω κάποια μέρα την συνταγή στο masssa και θα σε ειδοποιήσω,αυτή την στιγμή δεν έχω χρόνο να την γράψω ,είμαι τρελα busy