GreekMasa - Συνταγές μαγειρικής - Forum

Μαγειρέματα => Γενική συζήτηση => Μήνυμα ξεκίνησε από: arhontia στις Μάιος 27, 2008, 23:48:14 μμ



Τίτλος: Με το βούτυρο τί γίνεται;;
Αποστολή από: arhontia στις Μάιος 27, 2008, 23:48:14 μμ
Ξέρει κανείς;
Μετά την υπόθεση των νοθευμένων με ορυκτέλαιο σπορέλαιων, σήμερα στον παιδικό σταθμό μας είπαν, πώς έλαβαν από το υπουργείο χαρτί, να μην δίνουν ούτε βούτυρο στα παιδιά. Και ρωτώ: καλά οι μαργαρίνες που παρασκευάζονται από φυτικά έλαια... τό βούτυρο που παρασκευάζεται από γάλα τί σχέση έχει; Και διαβάζω τα συστατικά στο γνωστό αγελαδινό βούτυρο, και βλέπω οτι στη soft έκδοση γράφει και φυτικά έλαια.


Τίτλος: Απ: Με το βούτυρο τί γίνεται;;
Αποστολή από: al1975 στις Μάιος 28, 2008, 09:06:10 πμ
Το θέμα βούτυρο το είχα ψάξει πολύ πριν καιρό και έβλεπα στις συσκευασίες με βούτυρα γνωστά να έχει ποσοστό με φυτικά έλαια.Για αυτό άλλωστε άμα δοκιμάσετε βούτυρο απο χωριό που λέμε θα δείτε πως η γεύση του είναι πολύ διαφορετική.Δεν γνωρίζω τα συστατικά του χύμα βούτυρου στο s/m αλλά πιστεύω πως σίγουρα θα έχουν μέσα εκτός απο γάλα και φυτικα έλαια.
Απο ότι καταλαβαίνω ηλιέλαιο και γενικά πάσης φύσης έλαια υπάρχουν σχεδόν σε ότι τρώμε.


Τίτλος: Απ: Με το βούτυρο τί γίνεται;;
Αποστολή από: Nena στις Μάιος 28, 2008, 10:53:35 πμ
Κρατάω στα χέρια μου δύο διαφορετικές φίρμες βουτύρου (δυστυχώς όχι ελληνικές) και δεν γράφουν πουθενά περιεχόμενο φυτικών ελαίων. Εκείνα που το γράφουν είναι η κατηγορία soft των ίδιων βουτύρων. Προφανώς γιατί έτσι γίνονται soft. Αυτά και οι μαργαρίνες πρέπει ασφαλώς να αποφεύγονται. Τώρα τι δίνανε/δίνουν στους παιδικούς σταθμους δεν ξέρω. Δυστυχώς παρήλθον οι χρόνοι εκείνοι...