GreekMasa - Συνταγές μαγειρικής - Forum

Μαγειρέματα => Ζυμαρικά - Δημητριακά - Όσπρια => Μήνυμα ξεκίνησε από: aalexandrop στις Ιούνιος 30, 2008, 14:24:12 μμ



Τίτλος: Ψιλά, πράσινα ξερά φασόλια
Αποστολή από: aalexandrop στις Ιούνιος 30, 2008, 14:24:12 μμ
Κορίτσια, το Σάββατο που πήγε στο Σ/Μ Ο άντρας μου, αγόρασε κάτι συσκευασμένα πολύ-πολύ ψιλά, πράσινα φασόλια! Έχετε υπόψην σας, πώς μαγειρεύονται;;


Τίτλος: Απ: Ψιλά, πράσινα ξερά φασόλια
Αποστολή από: xanthibax στις Ιούνιος 30, 2008, 15:00:28 μμ
Τι εννοείς ψιλά ψιλά φρέσκα, ξερά;;;


Τίτλος: Απ: Ψιλά, πράσινα ξερά φασόλια
Αποστολή από: ata στις Ιούνιος 30, 2008, 15:16:50 μμ
Eννοείς τα αμπελοφάσουλα ? εντύπωση μου κάνει γιατί αυτή είναι η εποχή τους και τα βρίσκεις φρέσκα...εάν πάλι εννοείς καποια πράσινα φασολάκια λεπτά όπως αυτά που έχει ο Μπάρμπα Στάθης στις βιολογικές συσκευασίες τους τότε τα μεν πρώτα (αμπελοφάσουλα) τα φτιάχνεις σαλάτα βραστά με λεμόνι, λάδι, αλάτι πατάτες και κολοκυθάκια ενώ τα δεύτερα (Μπάρμπα Στάθης) μπορείς εκτός από σαλάτα να τα μαγειρέψεις όπως τα κλασσικά φασολάκια δηλ. ντομάτα, κρεμμύδι, μαιντανό ή άλλα αρωματικά χόρτα, λάδι πατάτες και κολοκύθια.


Τίτλος: Απ: Ψιλά, πράσινα ξερά φασόλια
Αποστολή από: aalexandrop στις Ιούλιος 01, 2008, 09:34:20 πμ
Τα ξερά αυτά φασόλια, είναι πράσινα, πολύ μικρότερα σε μέγεθος από τα μαυρομάτικα -περίπου σαν ψιλή φακή-, είναι συσκευασμένα σε πλαστικό σακουλάκι, όπως όλα τα όσπρια και σίγουρα, δεν είναι ελληνικής προέλευσης. Όταν πάω σπίτι το απόγευμα, θα διαβάσω τις σχετικές λεπτομέρειες που αναγράφονται στο σακουλάκι τους και θα σας πώ.


Τίτλος: Απ: Ψιλά, πράσινα ξερά φασόλια
Αποστολή από: FAYE1908 στις Ιούλιος 08, 2008, 10:21:07 πμ
τα μαγειρευουμε εμεις που ειμαστε απο Καλαματα. τα μαγειρευουμε οπως μαγειρευουμε τα ρεβυθια,λιγο χυλωμενα δηλ.ειναι πεντανοστιμα και υγιεινα


Τίτλος: Απ: Ψιλά, πράσινα ξερά φασόλια
Αποστολή από: FAYE1908 στις Ιούλιος 14, 2008, 15:36:54 μμ
να ζητησω συγνωμη.
παμε παλι απ την αρχη.
βαζουμε τα ψιλα φασολακια σε κατσαρολα με νερο,ριγανη,αλατι,ενα κρεμμυδι και τ αφηνουμε να βρασουν μεχρι να χυλωσουν.προς το τελος ριχνουμε τον χυμο απο 1 1/2 λεμονι.


Τίτλος: Απ: Ψιλά, πράσινα ξερά φασόλια
Αποστολή από: victor στις Μάρτιος 09, 2010, 01:28:08 πμ
τα πρασινα φασολια τα φτιαχνουν στην καλαματα και ειναι το αγαπημενο μου,λοιπον...τα καθαριζεισ για τυχον πετραδακια και τα βραζεισ μεχρι να βγουν οι φλυδεσ υστερα προσθετεισ και αλλο νερο,κρεμμυδακι ψιλοκομμενο,λαδι αρκετο,ρηγανι,αλατακι και ενα λεμονι....