GreekMasa - Συνταγές μαγειρικής - Forum

Μαγειρέματα => Αναζήτηση Συνταγής => Μήνυμα ξεκίνησε από: MB04 στις Ιούλιος 22, 2008, 14:37:41 μμ



Τίτλος: αντικατάσταση άσπρου αλευριού
Αποστολή από: MB04 στις Ιούλιος 22, 2008, 14:37:41 μμ
Γειά σας !  μηπως ξέρει κανείς με τι μπορώ να αντικαταστήσω το άσπρο αλεύρι ??
πχ σε γλυκά ή φύλλο για πίττες.

thanks in advance.

φιλάκια 


Τίτλος: Απ: αντικατάσταση άσπρου αλευριού
Αποστολή από: Mary στις Ιούλιος 22, 2008, 15:07:00 μμ
Μπορείς να βάλεις ολικής αλέσεως απλά θα σου γίνουν λίγο πιο «χοντρά» τα φύλλα για την πίτα και λίγο πιο «βαρύ» το κέικ και ίσως χρειαστεί λίγο περισσότερο αυγό ή μπέικιν για να ανέβει.


Τίτλος: Απ: αντικατάσταση άσπρου αλευριού
Αποστολή από: Ranja στις Ιούλιος 22, 2008, 15:30:46 μμ
Αν μου επιτρέπετε κορίτσια (επειδή πολύ έχω πειραματιστεί με το αλεύρι ολικής) να συμπληρώσω εδώ κάτι: ποτέ δεν χρησιμοποιούμε μόνο αλεύρι ολικής γιατί δεν θα γίνει καλό αυτό που φτιάχνουμε. Το πολύ 60-65% από τη συνολική ποσότητα. Όσον αφορά το υπόλοιπο 35-40% πειραματίσου ανάλογα με το τι θέλεις να φτιάξεις. Εγώ άλλοτε χρησιμοποιώ καλαμποκάλευρο και άλλοτε κίτρινο σκληρό αλεύρι. Και αυτό όσον αφορά τα ψωμιά και τις πίτες. Στα γλυκά δεν ξέρω καθόλου πώς λειτουργεί...


Τίτλος: Απ: αντικατάσταση άσπρου αλευριού
Αποστολή από: MB04 στις Ιούλιος 22, 2008, 15:57:54 μμ

ευχαριστώ πολύ κορίτσια !!!


Τίτλος: Απ: αντικατάσταση άσπρου αλευριού
Αποστολή από: elie στις Ιούλιος 22, 2008, 22:15:04 μμ
Τα ίδια με τη Ranja θα έλεγα. Έχω πειραματιστεί αρκετά κι εγώ με το αλεύρι ολικής και τελικά έχω καταλήξει στα ίδια συμπεράσματα. Στη ζαχαροπλαστική έχω πετάξει ουκ ολίγα... καταπλάσματα στην προσπάθειά μου να εξοβελίσω το λευκό αλεύρι. Σε γενικές γραμμές χρειάζεται και η ενίσχυση στα διογκωτικά υλικά που ανέφερε η Mary.