GreekMasa - Συνταγές μαγειρικής - Forum

Μαγειρέματα => Αναζήτηση Συνταγής => Μήνυμα ξεκίνησε από: BIKY76 στις Αύγουστος 08, 2007, 12:56:21 μμ



Τίτλος: ΛΙΑΣΤΕΣ ΝΤΟΜΑΤΕΣ....
Αποστολή από: BIKY76 στις Αύγουστος 08, 2007, 12:56:21 μμ
Πώς θα μπορούσα να φτιάξω λιαστές ντομάτες στο φούρνο της κουζίνας μου;
Γιατί κρίμα να πετάξω τις ωραίες ντοματούλες που αγόρασα....


Τίτλος: Απ: ΛΙΑΣΤΕΣ ΝΤΟΜΑΤΕΣ....
Αποστολή από: Lia_P στις Αύγουστος 08, 2007, 14:27:36 μμ
Bίκυ, σου γράφω τον τρόπο που μπορούν να γίνουν οι λιαστές ντομάτες στο φούρνο της ηλεκτρικής κουζίνας μας.
Για να φτιάξουμε τις λιαστές μας ντοματούλες στον ηλεκτρικό φούρνο της κουζίνας μας χρειαζόμαστε

• Ντοματάκια πομοντόρια χωρισμένα  στα 2.
• Χοντρό αλάτι

Πλένω, σκουπίζω και χωρίζω κάθετα στα 2 τις ντοματούλες μας
( η ποικιλία αυτής της ντομάτας έχει λίγα υγρά και είναι η πιο κατάλληλη για λιαστή). Μετά τις βάζω σε ταψί με λαδόκολλα - η κομμένη επιφάνεια επάνω- , αφού ρίξω χοντρό αλάτι στη μια πλευρά της ντομάτας, τις ψήνω στο φούρνο στους 100 ο γκριλ και αντιστάσεις όλη τη νύχτα. Το πρωί τινάζω το πολύ αλάτι από την αφυδατωμένη ντομάτα και στη γιάλα με σκόρδο και λάδι.
Αν κάποιες ειναι ιδιαίτερα ξερές, τις μουλιάζουμε για λίγο και μετά στο λάδι, σκόρδο. κάπαρη ή ό,τι άλλο θέλουμε για να μοσχομυρίσουν. Αν κάποιες είναι πιο νωπές, μπαίνουν απευθείας στο λάδι κτλ.
Οι λιαστές ντομάτες γίνονται και τηγανιτές σε κουρκούτι με τυρί ή χωρίς και μυρωδικά.
Καλή επιτυχία!!! :D :D :D
Λία


Τίτλος: Απ: ΛΙΑΣΤΕΣ ΝΤΟΜΑΤΕΣ....
Αποστολή από: arhontia στις Αύγουστος 08, 2007, 14:36:45 μμ
Γεια σας κορίτσια! Έκανα κι εγώ ντομάτάκια λιαστά. Έγιναν σε 3-4 μέρες στο μπαλκόνι σκεπασμένες με τούλι. Λία γίνονται το ίδιο νόστιμες στο φούρνο; Κατάλοιπο που μου έμεινε από την Ιταλία, τις τρώω ακόμα και σκέτες σαν τσιπς.


Τίτλος: Απ: ΛΙΑΣΤΕΣ ΝΤΟΜΑΤΕΣ....
Αποστολή από: Lia_P στις Αύγουστος 08, 2007, 14:44:22 μμ
Αρχοντία το ίδιο νόστιμες με τις έτοιμες. Βάλε μέσα και μυρωδικά και είναι καταπληκτικές.
Για 2 ταψιά, θα μπει μόνο ο αέρας του φούρνου και οχι οι αντιστάσεις.