GreekMasa - Συνταγές μαγειρικής - Forum

Εμείς, το GreekMasa ... => Αύγουστος 2007 => Μήνυμα ξεκίνησε από: LITSA5 στις Αύγουστος 09, 2007, 08:12:05 πμ



Τίτλος: ΣΗΜΕΡΑ ΠΕΜΠΤΗ 9/8/07 θα φάμε.....
Αποστολή από: LITSA5 στις Αύγουστος 09, 2007, 08:12:05 πμ
....ψαράκι ψητό με σαλατούλα και για γλυκό εχω ενα ωραιο γαλακτομπούρεκο που μου έφεραν χθές.ΚΑΛΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ!!!!


Τίτλος: Απ: ΣΗΜΕΡΑ ΠΕΜΠΤΗ 9/8/07 θα φάμε.....
Αποστολή από: Lia_P στις Αύγουστος 09, 2007, 11:21:13 πμ
 Ζήλεψα από τη Λίτσα και θα φτιάξω κι εγώ ψαράκι ψητό. Μαζί του και χορταράκια βραστά.
Μια μακαρονάδα με κόκκινη σάλτσα  και θα βράσει με τα κεφάλια των γαρίδων που περίσσεψαν από τους γαριδοκεφτέδες τους χθεσινούς, αυτό θα δώσει γεύση στη σάλτσα μμμμμμμ. :D :D
Για γλυκό δεν το συζητώ, υπάρχει τούρτα (που βγήκε μεγάλη ) και λέω ένα μέρος της να το βάλω στην κατάψυξη, τι λέτε εσείς να το κάνω; Το έχει τολμήσει κανείς αυτό;


Τίτλος: Απ: ΣΗΜΕΡΑ ΠΕΜΠΤΗ 9/8/07 θα φάμε.....
Αποστολή από: arhontia στις Αύγουστος 09, 2007, 13:20:53 μμ
Κι εμείς ψάρι σήμερα, σαρδέλα ψητή με dressing από λεμόνι, λάδι, σάλτσα σόγιας, σαφράν και μαιντανό. Η φτωχή σαρδελίτσα αγνώριστη γίνεται μ'αυτή τη σάλτσα. Επίσης φάβα με κρεμμύδι και κάπαρη λεμονάτη και ντοματοσαλάτα. Γλυκό ροδάκινα πίτα ( https://www.greekmasa.gr/index.php?option=com_content&task=view&id=294&Itemid=49 )


Τίτλος: Απ: ΣΗΜΕΡΑ ΠΕΜΠΤΗ 9/8/07 θα φάμε.....
Αποστολή από: voula στις Αύγουστος 09, 2007, 15:06:39 μμ
Γεια σας! Εμείς φακές για σήμερα γιατί έχω πολύ καιρό να κάνω όσπρια και ο μικρός πρέπει να τρώει μια φορά την εβδομάδα. Επίσης σουτζουκάκια με ρύζι από χθες για όποιον δεν θέλει φακές. Αρχοντία πως κάνεις τη φάβα, γιατί έχω φάβα από την Σαντορινη αλλα δεν την έχω κάνει. Παλιά είχα κάνει και δεν ήταν ότι καλύτερο. Προσπαθώ να γράψω με το μικρό αγκαλια και σβήνω γράφω.


Τίτλος: Απ: ΣΗΜΕΡΑ ΠΕΜΠΤΗ 9/8/07 θα φάμε.....
Αποστολή από: arhontia στις Αύγουστος 09, 2007, 23:19:58 μμ
Καλησπέρα! Βούλα τί κάνεις χαθήκαμε! Και γω με το μωρό παραμάσχαλα κάνω όλες τις δουλειές.
Η φάβα θέλει ξάφρισμα και πέταμα το πρώτο νερό. Δε χρειάζεται μούλιασμα από την προηγούμενη. Βάζεις τη φάβα με νερό να την σκεπάζει 2-3 δάχτυλα, να πάρει βράση. Μέχρι να βράσει θα αρχίσει να σχηματίζεται αφρός και θα το ξαφρίζεις. Οταν σταματήσει να βγάζει αφρό, την αφήνεις να βράσει άλλα 10-15 λεπτά με αυτό το νερό, και μετά αδειάζεις όσο περισσότερο μπορείς και βάζεις άλλο μόλις να την σκεπάζει. Βράζεις μισοσκεπασμένη και σε χαμηλή φωτιά γιατί θα αρχίσει να χυλώνει, μην κολλήσει. (Ισως χρειαστεί να προσθέσεις λίγο νεράκι ακόμα). Οταν γίνει και έχει πιει σχεδόν όλο το νερό βάζεις αλάτι, την κατεβάζεις από τη φωτιά και την αφήνεις σκεπασμένη για να πήξει κι άλλο. Αν την θέλετε σαν πουρέ την περνάς από το μύλο. Αλλιώς όπως είναι. Σερβίρεται με λάδι και: ή κρεμμυδι, ή με σάλτσα ντομάτα με κάπαρη, ή κρεμμύδι με κάπαρη ξεπλυμένη από την άλμη και μαριναρισμένη για λίγο σε λεμόνι. Αμα περισσέψει κάνεις και φαβοκεφτέδες - τελικά όλα μπορούν να γίνουν κεφτές!  χιχι