GreekMasa - Συνταγές μαγειρικής - Forum

Μαγειρέματα => Γλυκά => Μήνυμα ξεκίνησε από: sgr στις Ιούνιος 04, 2007, 14:16:15 μμ



Τίτλος: Καστανότουρτα
Αποστολή από: sgr στις Ιούνιος 04, 2007, 14:16:15 μμ
Υλικά

2,5 κιλά κάστανα

1 φλ. του καφέ γάλα

1 1/2 κ.σ. ζάχαρη άχνη 

2-3 κ.σ. βούτυρο

φουντούκια χοντροκομμένα

Για την κρέμα : 1 βιτάμ, 1 φλ. άχνη, 4 κρόκους, λίγο κονιάκ, 4-5 κ.σ. κακάο

Εκτέλεση

Βγάζουμε την έξω φλούδα απ' τα κάστανα και τα βράζουμε λίγο σε νερό. Τα αφήνουμε στην κατσαρόλα και τα ξεφλουδίζουμε. Βάζουμε την ψύχα σε μια κατσαρόλα με 1 φλ. γάλα, 1 φλ. νερό, 1 1/2 κ.σ  άχνη και 2-3 κ.σ. βούτυρο και αφήνουμε να ψηθούν καλά. Τα σουρώνουμε και τα περνάμε από τον μύλο να γίνει ένας πουρές.

Απλώνουμε τον πουρέ σε βρεγμένη πετσέτα να κρυώσει.

Κάνουμε την κρέμα χτυπώντας το βιτάμ με 1φλ. άχνη, προσθέτουμε σταδιακά τους 4 κρόκους, το κονιάκ και το κακάο.

Απλώνουμε τα 2/3 της κρέμας πάνω στον πουρέ, ρίχνουμε φουντούκια και τυλίγουμε ρολό βοηθώντας με την πετσέτα. Σκεπάζω το ρολό με την υπόλοιπη κρέμα και γαρνίρω με φουντούκια.

Το βάζουμε στο ψυγείο να πήξει καλά.
Από τις καλύτερες της μητέρας μου.


Τίτλος: Απ: Καστανότουρτα
Αποστολή από: Rena στις Ιούνιος 04, 2007, 21:14:36 μμ
Πολύ γιάμι η συνταγή αυτή..Δυστυχώς καλοκαιράκι και που να βρεις κάστανα. Δεν ξέρω πουλάνε στα supermarket τυποποιημένα τετοια εποχή? 

Απορία..Τα καστανα τα καθαρίζεις από το φλούδι  πριν τα βράσεις? Ετσι κατάλαβα.  Δεν είναι ταλαιπωρία αυτό?  Συνήθως όταν χρησιμοποιώ κάστανα τα βράζω με το φλούδι και μετά τα καθαρίζω.  Υπάρχει κανα tip για ευκολία?


Τίτλος: Απ: Καστανότουρτα
Αποστολή από: arhontia στις Ιούνιος 04, 2007, 21:18:45 μμ
Κοίτα να δείς σύμπτωση: έχω στην κατάψυξη μια σακούλα του s/m κάστανα που μου είχε φέρει ο πατέρας μου από το Πήλιο, και σήμερα το πρωί σκεφτόμουν τί να τα κάνω για να αδειάσει η κατάψυξη. Μου φαίνεται οτι θα δοκιμάσω τη συνταγή σου sgr.
Τα κάστανα τον έχουν τον κόπο τους στο καθάρισμα. Αν παιδευτείς λίγο να βγάλεις το σκληρό πρίν τα βράσεις, το από μέσα φλούδι με το χνούδι βγαίνει όπως στα ζεματισμένα αμύγδαλα. Αν τα βράσεις ολόκληρα, βγαίνει πιο εύκολα το σκληρό, και δυσκολεύεσαι στο από μέσα. Διαλέγεις...


Τίτλος: Απ: Καστανότουρτα
Αποστολή από: ArXoS στις Ιούνιος 04, 2007, 23:57:43 μμ
Μεταφέρθηκε στο portal