GreekMasa - Συνταγές μαγειρικής - Forum

Μαγειρέματα => Γενική συζήτηση => Μήνυμα ξεκίνησε από: Nopi στις Σεπτέμβριος 08, 2008, 12:15:18 μμ



Τίτλος: Αλουμινόχαρτο ?
Αποστολή από: Nopi στις Σεπτέμβριος 08, 2008, 12:15:18 μμ
Έχω μπερδευτεί με την σωστή χρήση του αλουμινόχαρτου. Όταν τυλίγουμε τρόφιμα ή σκεπάζουμε ταψί με σκοπό να το μαγειρέψουμε στο φούρνο, ποιά επιφάνεια του αλουμινόχαρτου ακουμπά στα τρόφιμα, η θαμπή ή η γυαλιστερή ? Συγχωρέστε με ακούγομαι αφελής.. :-[ :-[ :-[


Τίτλος: Απ: Αλουμινόχαρτο ?
Αποστολή από: al1975 στις Σεπτέμβριος 08, 2008, 12:32:46 μμ
Νοpi χωρίς να ξέρω να σου απαντήσω το γιατί, το αλουμινόχαρτο το χρησιμοποιώ με την ματ όψη του να "ακουμπάει" το φαγητό και σκεπάζω πάντα τα ταψιά μου με την γυαλιστερή όψη προς τα πάνω.
Ετσι είδα την μαμά μου να κάνει έτσι κάνω.


Τίτλος: Απ: Αλουμινόχαρτο ?
Αποστολή από: KATE στις Σεπτέμβριος 08, 2008, 12:53:51 μμ
Σωστά η θαμπή όψη (εσωτερική) να ακούμπα τα τρόφιμα
Γιατί δεν την ακουμπάμε με τα χέρια μας.  ;)


Τίτλος: Απ: Αλουμινόχαρτο ?
Αποστολή από: Nopi στις Σεπτέμβριος 08, 2008, 13:24:23 μμ
Ευχαριστώ πολύ κορίτσια . *THUMBS%%__%%UP*


Τίτλος: Απ: Αλουμινόχαρτο ?
Αποστολή από: MB04 στις Σεπτέμβριος 08, 2008, 13:31:29 μμ
Κάποτε είχε το hungry ένα ωραίο αρθρο γιαυτό το θέμα, προσπάθησα να το βρώ για να σας παραπέμψω αλλά δεν μπόρεσα.
Λοιπόν μεταξύ άλλων έλεγε ότι το πρέπει να τυλίγουμε πάντα τα πράγματα απο την γυαλιστερή πλευρά και όχι απο την ματ –
εγώ πίστευα ότι το γυαλιστερό πρέπει να είναι απο την έξω μεριά για καλύτερη παρουσίαση –  xD

Οταν  ψήνουμε και βάζουμε αλουμινόχαρτο και θέλουμε να ψηθεί το φαγητό και να πάρει συγχρόνως χρώμα βάζουμε την ματ μεριά απ’εξω, εαν θέλουμε να ψηθεί και να μην πάρει χρώμα βάζουμε την  γυαλιστερή μεριά απ’εξω για να διώχνει την θερμοκρασία απο την
επιφάνεια. 

Γενικά όμως είναι καλύτερα να χρησιμοποιούμε λαδόκολα και όχι αλουμινόχαρτο. *THUMB%%__%%DOWN*


Τίτλος: Απ: Αλουμινόχαρτο ?
Αποστολή από: MB04 στις Σεπτέμβριος 08, 2008, 13:36:43 μμ

Νοpi, μήπως είσαι απο την Θεσσαλονίκη και έγραφες και στο hungry ???



Τίτλος: Απ: Αλουμινόχαρτο ?
Αποστολή από: Rena στις Σεπτέμβριος 08, 2008, 13:48:02 μμ
Μαράκι κι εγώ αυτό γνωρίζω. Τα τρόφιμα τα τυλίγουμε στη γυαλιστερή πλευρά η οποία είναι κατεργασμένη.  Η ματ πλευρά είναι ακατέργαστη και μπορεί να βγάζει διάφορες ουσίες κατά την επαφή με τα τρόφιμα.  Βέβαια για να πω την αλήθεια δε το τηρώ, ξεχνιέμαι συνήθως.

Κάποτε είχε το hungry ένα ωραίο αρθρο γιαυτό το θέμα, προσπάθησα να το βρώ για να σας παραπέμψω αλλά δεν μπόρεσα.
Λοιπόν μεταξύ άλλων έλεγε ότι το πρέπει να τυλίγουμε πάντα τα πράγματα απο την γυαλιστερή πλευρά και όχι απο την ματ –
εγώ πίστευα ότι το γυαλιστερό πρέπει να είναι απο την έξω μεριά για καλύτερη παρουσίαση –  xD


Τίτλος: Απ: Αλουμινόχαρτο ?
Αποστολή από: Nopi στις Σεπτέμβριος 08, 2008, 13:51:44 μμ
Ναι είμαι Θεσσαλονικιά αλλά δεν έχω γράψει ποτέ στο hungry παρά μόνο εδώ στο greekmasa .


Τίτλος: Απ: Αλουμινόχαρτο ?
Αποστολή από: MB04 στις Σεπτέμβριος 08, 2008, 13:58:26 μμ

γειά σου Nopi, είχα γνωρίσει κάποτε μια συνονοματή σου - γλυκύτατη κοπέλα - απο την Θεσσαλονίκη
που έγραφε και στο hungry γιαυτό ρώτησα εαν είσαι εσύ.  Καλώς ήρθες στην παρέα μας είμαι σίγουρη
ότι θα περάσεις καλά και πιστεύω ότι θα μπορέσεις να έρθεις σε καποια συναντησή μας. *THUMBS%%__%%UP*


Τίτλος: Απ: Αλουμινόχαρτο ?
Αποστολή από: sgr στις Σεπτέμβριος 08, 2008, 15:14:46 μμ
Κι εγώ από την γυαλιστερή μεριά το χρησιμοποιώ πάντα.
Με είχε δει μια φορά η δ/ντριά μου να το βάζω με τη θαμπή να ακουμπάει τα τρόφιμα και κόντεψε να με σκίσει, ακόμα με κατσαδιάζει και μου είπε ακριβώς για το λόγο που ανέφερε και η Ρένα.


Τίτλος: Απ: Αλουμινόχαρτο ?
Αποστολή από: Flora στις Σεπτέμβριος 08, 2008, 17:28:46 μμ
Κι εγώ χρησιμοποιώ την γυαλιστερή πλευρά απ΄έξω.
Κάποια στιγμή μάλιστα που το χρησιμοποίησα από κεκτημένη ταχύτητα, από την άλλη πλευρά, τα σημεία που ακουμπούσαν πάνω στο φαγητό είχαν αλλοιωθεί πολύ έντονα, σαν να είχαν λιώσει, με αποτέλεσμα να πετάξω όλο το ταψί  :(
Σε πολλές σκέψεις με βάλατε....... :-\ :-\ :-\


Τίτλος: Απ: Αλουμινόχαρτο ?
Αποστολή από: Nopi στις Σεπτέμβριος 08, 2008, 20:19:38 μμ
Τι να πω βρε κορίτσια και εγώ που έμεινα με την απορία ;  Πάντως πιο λογικό μου φαίνεται η γυαλιστερή πλευρά, που φαίνεται επεξεργασμένη, να είναι η κατάλληλη για να σκεπάζει τα τρόφιμα. Αν κάποιος γνωρίζει , ας μας υποδείξει το σωστό για να μαγειρεύουμε με ασφάλεια. @= @= @=


Τίτλος: Απ: Αλουμινόχαρτο ?
Αποστολή από: elie στις Σεπτέμβριος 17, 2008, 12:02:14 μμ
Αν και σπάνια χρησιμοποιώ, κι εγώ ήξερα γυαλιστερή απ' έξω, θαμπή από μέσα. Να πάρουμε κανένα τηλ. τη SANITAS ή κάποιον άλλο;   ???


Τίτλος: Απ: Αλουμινόχαρτο ?
Αποστολή από: sgr στις Σεπτέμβριος 17, 2008, 12:07:51 μμ
Ξέχασα να το γράψω, πήρα χθες τηλ. τη Sanitas και μου είπε ένας κύριος ότι δεν έχει καμμία σημασία από ποιά πλευρά θα το χρησιμοποιήσουμε.
Οπότε τώρα ξέρουμε από επίσημα χείλη.


Τίτλος: Απ: Αλουμινόχαρτο ?
Αποστολή από: margarita79 στις Σεπτέμβριος 17, 2008, 12:13:01 μμ
βρε κοριτσια εγω μεχρι σημερα γιαιτ νομιζα οτι η γυαλιστερη πλευρα θα πρεπει να ειναι απεξω για λογους οπτικους και μονο???
 :D :D
την πεταξα εεεεεεεε??????????
χαχαχαχαχα
thanks sgr


Τίτλος: Απ: Αλουμινόχαρτο ?
Αποστολή από: giota στις Σεπτέμβριος 17, 2008, 15:43:33 μμ
κι εγω ετσι νομιζα Μαργαριτα  :D


Τίτλος: Απ: Αλουμινόχαρτο ?
Αποστολή από: melita στις Ιανουάριος 20, 2009, 02:47:36 πμ
Κορίτσια για να πω την αλήθεια ,εγω δεν ήξερα απο ποια μεριά έπρεπε να το βάζω το αλουμινόχαρτο  :-[
Ούτε καν κοίταζα τις πλευρές του αλουμινόχαρτου.
Ντροπη μου!!! :-[


Τίτλος: Απ: Αλουμινόχαρτο ?
Αποστολή από: basilikoula στις Ιανουάριος 26, 2009, 19:59:09 μμ
να σας πω την αληθεια ουτε και εγω ηξερα απο ποια πλευρα παει :'(


Τίτλος: Απ: Αλουμινόχαρτο ?
Αποστολή από: arhontia στις Φεβρουάριος 18, 2009, 22:06:15 μμ
Το αλουμινόχαρτο δεν το αφήνω ποτέ να έρχεται σε επαφή με τρόφιμα. Μόνο λαδόκολλα και αν θέλω νσ κλείσουν καλύτερα, από πάνω το αλουμινόχαρτο ή διαφανής μεμβράνη. Μια φορά που ακουμπούσε στο φαΐ που είχε λεμόνι, κυριολεκτικά έλειωσε πάνω του και δεν το ξανάφησα να ακουμπήσει σε φαγητό.


Τίτλος: Απ: Αλουμινόχαρτο ?
Αποστολή από: KATE στις Φεβρουάριος 18, 2009, 22:50:06 μμ
Μια φορα στο super market μου είπε κάποιος που δεν ξέρω την ιδιότητά του, οτι πρέπει να χρησιμοποιώ μονο την "μεμβράνη για φούρνο μικροκυμάτων" :-\
γιατί με την απλή πολλαπλασιάζονται οι μύκητες?! - μου ακουστικέ σωστό και από τότε μόνον αυτη χρησιμοποιώ.


Τίτλος: Απ: Αλουμινόχαρτο ?
Αποστολή από: Pastaflora στις Φεβρουάριος 20, 2009, 21:19:10 μμ
Σου φάνηκε σωστό;
Πως το εξηγείς δηλαδή πές μας;


Τίτλος: Απ: Αλουμινόχαρτο ?
Αποστολή από: arhontia στις Φεβρουάριος 20, 2009, 22:46:53 μμ
Στο σχολείο είχαμε μάθει πως ούτε ζεστό φαί σε πλαστικό τάπερ δεν πρέπει να βάζουμε, γιατί με τη θερμότητα μόρια πλαστικού μεταφέρονται στο φαγητό, και όταν τα τρώμε συσσωρεύονται στον οργανισμό και είναι υπεύθυνα για καρκινογενέσεις. Πώς τώρα βγαίνουν και πουλάνε πλαστικές μεμβράνες και σακουλάκια ψησίματος; Δεν τα έχω χρησιμοποιήσει και ούτε πρόκειται ποτέ! Ο τότε καθηγητής μου, είχε ειδικότητα χημεία τροφίμων, και το θυμάμαι σαν χτες, ήταν κατηγορηματικός στο θέμα χρήσης πλαστικών σκευών.


Τίτλος: Απ: Αλουμινόχαρτο ?
Αποστολή από: Pastaflora στις Φεβρουάριος 21, 2009, 19:37:36 μμ

 ??? :-\ *STOP*

Κάποτε είχα διαβάσει ότι μ'ονον πρέπει να εφάπτεται στις τροφές! η πλευρά  η θαμπή Διότι  απ΄την άλλη πλευρά περνούν ρινίσματα αλλουμινίου και συσσωρεύονται στους πνεύμονες!

Κάτι παρόμοιο είχα ακούσει και για τα χαρτιά φούρνου συγκεκριμμένα για την λαδόκολα, ότι περιέχει αλδεϋδες που είναι δηλητηριώδεις!
Δεμ διευκρίνισε όμως :Γιά τήν παλαιού τύπου λαδόκολα την  καφε-μπέζ: ή την λευκή που είναι σαν πλαστική και λέγεται γκριζ πέϊπερ :

Τώρα ποιός ξέρει την αλήθεια:Αρχίζω να πιστεύω : :-\ ??? *STOP* *THUMB%%__%%DOWN*


Τίτλος: Απ: Αλουμινόχαρτο ?
Αποστολή από: despoinaki στις Μάρτιος 06, 2009, 17:14:10 μμ
Το καλύτερο θα ήταν να χρησιμοποιούμε μόνο γυάλινα σκεύη και εκείνα τα παλιά τα τσίγκινα που είχαν οι γιαγιάδες μας και ήταν ζωγραφισμένα με πολύχρωμα λουλουδάκια. Όλα αυτά τα νέα υλικά που έχουν εισβάλλει στη ζωή μας σίγουρα είναι υπεύθυνα για όλες αυτές τις αρρώστιες που κυκλοφορούν ευρέως τα τελευταία χρόνια... :( :( :(