GreekMasa - Συνταγές μαγειρικής - Forum

Μαγειρέματα => Γλυκά => Μήνυμα ξεκίνησε από: Ranja στις Σεπτέμβριος 22, 2008, 15:24:07 μμ



Τίτλος: Προφιτερόλ
Αποστολή από: Ranja στις Σεπτέμβριος 22, 2008, 15:24:07 μμ
Κορίτσια πώς γίνεται το προφιτερόλ???

Ξέρω ότι θα χρειαστώ σουδάκια, μους σοκολάτας για τη γέμιση και σοκολάτα σιρόπι. Το μόνο που ξέρω να φτιάχνω όμως είναι η μους σοκολάτας! (Έχω υπόψη μου τη μους σοκολάτας της Zoi).  Και φαντάζομαι ότι το σιρόπι σοκολάτας θα γίνεται με λιωμένη κουβερτούρα και, ίσως, λίγο βούτυρο, σωστά? Τα σουδάκια πάλι δεν ξέρω καθόλου πώς γίνονται...  :(

Για πείτε γιατί στο internet γράφονται πολλά και δεν ξέρω τι ισχύει από όσα βρίσκω...  :-\


Τίτλος: Απ: Προφιτερόλ
Αποστολή από: al1975 στις Σεπτέμβριος 22, 2008, 15:35:47 μμ
https://www.greekmasa.gr/index.php?option=com_content&task=view&id=877&Itemid=49
Αυτά τα σου της Ρένας ειναι εγγύση δεν μου έχουν αποτύχει ποτέ!
Τώρα για την σος θα σου έλεγα να κόψεις κουβερτουρα και να της ρίξεις απο πάνω ζεστή κρέμα γαλακτος τόση όση να αποκτήσει την επιθυμητη ρευστότητα.


Τίτλος: Απ: Προφιτερόλ
Αποστολή από: margarita79 στις Σεπτέμβριος 22, 2008, 16:12:38 μμ
εγω δεν μπορω να μην προτεινω αυτο της λαμπρινουλας ειναι φοβερο https://hungryforhungry.blogspot.com/2008/01/blog-post_4132.html
οσο για σου εχω δωσει και εγω συνταγη για σουδακια με μους σολωμου κρατας το σου αφαιρεις το σολωμο κια εισαι ετοιμη  ;)
καλη επιτυχια


Τίτλος: Απ: Προφιτερόλ
Αποστολή από: giota στις Σεπτέμβριος 22, 2008, 16:26:08 μμ
https://www.nistikoarkoudi.gr/Recipe.asp?rl=4&rc_id=147 (https://www.nistikoarkoudi.gr/Recipe.asp?rl=4&rc_id=147)
Ρανια αυτη η συνταγη απο το νηστικο αρκουδι μοιαζει πολυ ωραιαα


Τίτλος: Απ: Προφιτερόλ
Αποστολή από: Ranja στις Σεπτέμβριος 22, 2008, 17:42:08 μμ
Eυχαριστώ κορίτσια μου  :) :)


Τίτλος: Απ: Προφιτερόλ
Αποστολή από: xrysa στις Σεπτέμβριος 22, 2008, 18:27:25 μμ
Ράνια την συνταγή από το hungryforhungry για την σοκολατένια κρέμα την έχω κάνει και είναι φοβερή, η μόνη αλλαγή που έκανα ήταν ότι πρόσθεσα λίγη περισσότερη ζάχαρη. Και επειδή βαριόμουν να φτιάξω σουδάκια την έβαλα σε ποτήρια όπου μέσα είχα τρίψει λίγο μπισκότο σαβαγιάρ και από πάνω έβαλα μετά λίγη σαντυγί. (Μας το είχαν φέρει έτσι σε ένα ταβερνάκι στην θεσσαλονίκη). Από τότε το κάνω συχνά. Αν δεν βαρεθείς και  κάνεις και τα σουδάκια με την κρέμα τότε φαντάζομαι πως θα γίνει τέλειο.


Τίτλος: Απ: Προφιτερόλ
Αποστολή από: Ranja στις Σεπτέμβριος 22, 2008, 18:50:23 μμ
Ki αυτή καλή ιδέα Χρύσα! Τα σαβαγιάρ τα βρίσκω στα σούπερ μάρκετ? Επίσης βρε κορίτσια, κορνέ πού θα βρω?


Τίτλος: Απ: Προφιτερόλ
Αποστολή από: xanthibax στις Σεπτέμβριος 22, 2008, 19:38:47 μμ
Ράνια τι τα θες αυτά κορίτσι μου δεν έχεις τι να κάνεις τώρα που είσαι άνεργη;;
Πάμε στον Ανδριά να πάρουμε ένα μεγάλο σε κερνάω @}->-- @}->-- @}->-- @}->--


Τίτλος: Απ: Προφιτερόλ
Αποστολή από: Ranja στις Σεπτέμβριος 22, 2008, 22:32:42 μμ
Ράνια τι τα θες αυτά κορίτσι μου δεν έχεις τι να κάνεις τώρα που είσαι άνεργη;;
Πάμε στον Ανδριά να πάρουμε ένα μεγάλο σε κερνάω @}->-- @}->-- @}->-- @}->--

 :D :D :D Πάμε να πάρουμε γλυκά για το σπίτι! Και μετά πάμε για ποτό, πιο wild καταστάσεις  :D :D :D *KISSING* *KISSING*


Τίτλος: Απ: Προφιτερόλ
Αποστολή από: Nena στις Σεπτέμβριος 23, 2008, 16:41:39 μμ
Νομίζω πως έχω δώσει συνταγή για σουδάκια που ειναι και πανεύκολη αλλά να την ξαναγράψω. Πάντως τα σου για γνήσιο  προφιτερόλ πρέπει να γεμίζονται αποκλειστικά με παγωτό βανίλια την τελευταία στιγμή που θα τα σερβίρουμε (2 ή 3 στον καθένα ανάλογα το μέγεθος των σου) και να περιχύνονται σε κάθε πιατάκι με καυτή σος σοκολάτας. Τώρα αν οπωσδήποτε αυτό πέφτει δύσκολο, καλά ειναι να τα γεμίζουμε με κρέμα πατισερί και να περιχύνονται με σος σοκολάτας. Αυτό μπορεί να έχει γίνει από πριν και να σερβίρεται ο καθένας τα κομμάτια του.
Αν, λοιπόν, δεν τα θες με παγωτό και τα προτιμάς με κρέμα μια λύση αρκετά καλή είναι ο "Ανδριάς" στη Φιλοθέη, πάνω στην Καποδιστρίου. Και κάνε κάτι άλλο να περάσει η ώρα σου.

Υλικά για σου:
1/2 φλιτζάνι τσαγιού βούτυρο
1 φλιτζάνι τσαγιού νερό
Αλάτι, λίγο
1 φλιτζάνι τσαγιού αλεύρι (σκληρό, αλλά χρησιμοποιώ το για όλες τις χρήσεις)
4 αυγά ολόκληρα

Πως γίνεται:
Σε κατσαρολάκι βράζετε το βούτυρο με το νερό και το ελάχιστο αλάτι. Μόλις διαλυθεί το βούτυρο ρίχνεται με μιας το αλεύρι κι ανακατεύετε ζωηρά με ξύλινη σπάτουλα, ώσπου να γίνει μια μπάλα. Τραβάτε απ την φωτιά και σε 5 λεπτά (να χλιάνει κάπως δηλ.) ρίχνετε ένα ένα τα αυγά ανακατεύοντας καλά. Σ αυτή τη φάση μπορείτε και να τα μεταφέρετε σε μίξερ και να χτυπήσεε με το γάτζο σε μέτρια ταχύτητα για 3 λεπτά, ώστε να χτυπηθούν ακόμα καλύτερα. Με αυγοδάρτη όμως γίνεται επίσης καλή δουλειά.
Η ζύμη είναι έτοιμη και μπορείτε να κάνετε τα σου είτε για αλμυρά είτε για γλυκά.
Πως τα ψήνετε:
Τοποθετείτε σε βουτυρωμένη λαμαρίνα ή στρωμένη με χαρτί φούρνου κουταλιές ή κουταλίτσες από τη ζύμη σε κάποια μικρή απόσταση μεταξύ τους γιατί θα φουσκώσουν και θα κολλήσουν. Ψήνετε στους 180 βαθμούς για 35 λεπτά ή μέχρι να φουσκώσουν και να ξανθίνουν. Ανοίγετε το φούρνο και τρυπάτε μ ένα μαχαίρι λίγο τα σου και τα ξαναψήνετε σε μέτριο φούρνο για άλλα 20 λεπτά για να στεγνώσουν.
΄Οταν θελήσετε να τα γεμίσετε τα ανοίγετε στη μέση και βάζετε τη γέμιση που σας αρέσει. Στη φάση που ειναι ψημένα και άδεια μπορείτε να τα φυλάξετε στην κατάψυξη για πολύ καιρό.


Τίτλος: Απ: Προφιτερόλ
Αποστολή από: Ranja στις Σεπτέμβριος 23, 2008, 17:09:51 μμ
Nένα, ευχαριστώ πολύ!
Καλά, ναι, το αυθεντικό προφιτερόλ είναι μία ουτοπία, γιατί λέμε, αν έχεις καλεσμένους, πρέπει να είσαι 20 λεπτά στην κουζίνα για να τα μοντάρεις  :) (πώς φαίνεται ότι βαριέμαι τις πολύπλοκες καταστάσεις όμως, ε??? :D :D)
Μου ζήτησε προφιτερόλ ο καλός μου, αλλά είμαι ακόμα στη φάση που μαζεύω κουράγιο για να το φτιάξω, γιατί ακόμα και στην ελληνική εκδοχή του είναι μπελαλίδικο... Αλλά θα το φτιάξω, πού θα μου πάει! Και, αν πετύχει ( xD xD) θα βάλω ολοκληρωμένη συνταγή :)


Τίτλος: Απ: Προφιτερόλ
Αποστολή από: filitsa στις Νοέμβριος 17, 2008, 09:36:03 πμ
κοριτσια    ειναι πολυ ευκολο το προφιτερολ         επειδη στην ζαχαροπλαστικη ειμαι αχρηστη ουτε  κεικ  ξερω να φτιαχνω   το προφιτερολ το κανω μουρλια   με  δικα  μου σουδακια    ...    συνταγη θα  βαλω αυριο