GreekMasa - Συνταγές μαγειρικής - Forum

Μαγειρέματα => Αναζήτηση Συνταγής => Μήνυμα ξεκίνησε από: Marinaki στις Σεπτέμβριος 23, 2008, 23:35:59 μμ



Τίτλος: Μουστάρδα
Αποστολή από: Marinaki στις Σεπτέμβριος 23, 2008, 23:35:59 μμ
Γεια σας!!
 Γνωρίζει κάποιος μια νόστιμη συνταγή για σπιτική μουστάρδα; Λέω να αποφύγω την έτοιμη, που απ'ό,τι λένε έχει αρκετά καρκινογόνα.
Ευχαριστώ! :)


Τίτλος: Μουστάρδα
Αποστολή από: xanthibax στις Σεπτέμβριος 24, 2008, 09:31:11 πμ
Marinaki μια εύκολη συνταγή για μουστάρδα είναι αυτή πες μου τη γνώμη σου όταν τη φτιάξεις.
1 φλιτζάνι κόκκους σιναπιού
2 κουταλιές σκόνη μουστάρδας
1 φλιτζάνι νερό
2/3 του φλιτζανιού ξίδι μπαλσάμικο
1/4 του φλιτζανιού ξίδι από λευκό κρασί
2 κουταλιές ζάχαρη
2 κουταλιές αλάτι
8 σκελίδες σκόρδο (ψιλοκομμένες)
Περνάμε τους σπόρους του σιναπιού από μύλο μέχρι να γίνει σκόνη
Μέσα σε ένα μπολ ανακατεύουμε  τη σκόνη που προέκυψε από τους σπόρους με τη σκόνη μουστάρδας.
Προσθέτουμε  το νερό αναμιγνύοντας συνεχώς και αφήνουμε  το μείγμα να «κάτσει» για 4 ώρες ανακατεύοντας ανά διαστήματα.
Βάζουμε το μείγμα στο μίξερ και προσθέτουμε  τα 2 είδη ξιδιού, τη ζάχαρη, το αλάτι και το σκόρδο.
Χτυπάμε το μείγμα μέχρι να γίνει ομοιόμορφο.
Βάζουμε τη μουστάρδα στα βάζα και τα σφραγίζουμε. Aφήνουμε τη μουστάρδα να ωριμάσει για μία εβδομάδα πριν ανοίξουμε τα βάζα.
Όταν ανοίξουμε ένα βάζο, μπορούμε  να διατηρήσουμε τη μουστάρδα στο ψυγείο για μήνες.


Τίτλος: Απ: Μουστάρδα
Αποστολή από: Marinaki στις Οκτώβριος 18, 2008, 16:26:41 μμ
Την έφτιαξα και σήμερα επιτέλους την άνοιξα να την δοκιμάσω! Η "πρώτη επαφή" μαζί της, δλδ με την όσφρηση μπορώ να πω ότι με εντυπωσίασε, το ίδιο και η γεύση της. Τρώγοντας όμως μια δεύτερη..τρίτη μπουκιά μού φάνηκε περισσότερο από το κανονικό πικάντικη. Μού θύμισε μια μουστάρδα που είχα πάρει από τη Γαλλία και απογοητεύτηκα λίγο δυστυχώς. Δεν λέω ότι δεν θα τη φάμε, απλώς την περίμενα πιο απαλή. Να πω επίσης ότι έβαλα πολύ λιγότερο σκόρδο, νομίζω μόνο 2 σκελίδες. Αυτά! Σε ευχαριστώ πάντως Ξανθή! Την επόμενη φορά ίσως και να μου πετύχει καλύτερα.!! :)


Τίτλος: Απ: Μουστάρδα
Αποστολή από: giota στις Οκτώβριος 18, 2008, 17:00:52 μμ
μπραβο Μαρινακι χρυσοχερα *THUMBS%%__%%UP*


Τίτλος: Απ: Μουστάρδα
Αποστολή από: xanthibax στις Οκτώβριος 19, 2008, 09:29:30 πμ
Μαρίνα το πικάντικο ή όχι είναι θέμα γούστου κι εμένα τα πολύ πικάντικα δεν μου πολυταιράζουν.Όμως πρέπει να ξέρεις  ότι το ξύδι που θα χρησιμοποιήσεις  παίζει ένα μεγάλο ρόλο αν είναι πολύ δυνατό.Εύχομαι να βρεις τους κατάλληλους συνδυασμούς για σένα.


Τίτλος: Απ: Μουστάρδα
Αποστολή από: Nena στις Οκτώβριος 20, 2008, 11:36:33 πμ
Πρώτα πρώτα μπράβο και στις δυο σας για τη συνταγή. ΄Επειτα, ξέρω πως σιναπόσπορος κυκλοφορεί σε δύο χρώματα. Ξανθός και σκούρος καφέ. Μήπως αυτό παίζει ρόλο στο πόσο πικάντικη βγαίνει τελικώς η μουστάρδα; Μήπως ακόμα για να γίνει πιο ελαφρυά, δεν χρειάζεται σιναπόσπορος αλλά μόνο η σκόνη μουστάρδας;


Τίτλος: Απ: Μουστάρδα
Αποστολή από: Marinaki στις Οκτώβριος 20, 2008, 15:36:49 μμ
Δεν ξέρω..εγώ χρησιμοποίησα έναν σχετικά ανοιχτόχρωμο. Πάντως μιας και πήρα σκόνη μουστάρδας είπα να φτιάξω και λίγη από τη συνταγή που αναγραφόταν πάνω στο κουτί. Δεν την έφτιαξα με νερό αλλά με γάλα που λέει ότι βγαίνει πιο απαλή...ήταν χάλια. Την πέταξα κατευθείαν....αλλά τώρα που το ξανασκέφτομαι ίσως έπρεπε να μείνει λίγο να ωριμάσει...


Τίτλος: Απ: Μουστάρδα
Αποστολή από: arhontia στις Οκτώβριος 31, 2008, 08:34:37 πμ
Καλημέρα! Έχω πάρα πολύ καιρό να περάσω από εδώ, και γράφω αργοπορημένα.
Τις πολύ πικάντικες μουστάρδες τις ελαφραίνω ανακατεύοντας με λίγη μαγιονέζα - όχι πολύ, ίσα ίσα να ελαφρύνει λίγο γιατί και γώ δεν αντέχω τα καυτερά.


Τίτλος: Απ: Μουστάρδα
Αποστολή από: Rena στις Οκτώβριος 31, 2008, 16:45:58 μμ
Καλή ιδέα Αρχοντία. Μάλιστα τελευταία κυκλοφορεί και στο εμπόριο ένα παρόμοιο προϊόν μαγιονέζα με μουστάρδα ή το ανάποδο. Πρέπει να ταιριάζει γευστικά.


Τίτλος: Απ: Μουστάρδα
Αποστολή από: Marinaki στις Νοέμβριος 01, 2008, 01:08:08 πμ
Πολύ καλή ιδέα πράγματι..αλλά δυστυχώς αυξάνονται οι θερμίδες κατακόρυφα!!


Τίτλος: Απ: Μουστάρδα
Αποστολή από: arhontia στις Νοέμβριος 02, 2008, 19:44:05 μμ
Ναι... αλλά με μια κουταλιά;  Μήπως με light;


Τίτλος: Απ: Μουστάρδα
Αποστολή από: margarita79 στις Νοέμβριος 02, 2008, 19:58:50 μμ
συμφωνω οτι η μαγιονεζα ειναι πολυ καλη ιδεα και σιγουρα θα μαλακωνει η γευση αλλα τοτε εχω την εντυπωση οτι το προιον θα εχει ημερομηνια ληξης λογω των συστατικων της μαγιονεζας και κυριως του αυγου που περιεχει .με βαση την παραπανω συνταγη θα μπορουσαμε να διατηρησουμε τη μουσταρδα για μηνες με την προσμειξη της μαγιονεζας ποσο θα μπορουμε να διατηρηθει λετε?
παρεπιπτοντως αρχοντια καλως ηρθες.!!   


Τίτλος: Απ: Μουστάρδα
Αποστολή από: arhontia στις Νοέμβριος 03, 2008, 09:44:26 πμ
Καλημέρα και ευχαριστώ,
να σας ζήσει το μωράκι!!

Τη μαγιονέζα τη βάζω την τελευταία στιγμή στην ποσότητα μου θα σερβίρω, όχι σε όλο το βάζο.


Τίτλος: Απ: Μουστάρδα
Αποστολή από: margarita79 στις Νοέμβριος 03, 2008, 10:28:06 πμ
ααα καλη ιδεα!!! *THUMBS%%__%%UP*
ευχαριστω γισ τις ευχες