GreekMasa - Συνταγές μαγειρικής - Forum

Μαγειρέματα => Αναζήτηση Συνταγής => Μήνυμα ξεκίνησε από: xanthibax στις Σεπτέμβριος 24, 2008, 19:51:40 μμ



Τίτλος: Μουστοκούλουρα
Αποστολή από: xanthibax στις Σεπτέμβριος 24, 2008, 19:51:40 μμ
Κορίτσια μήπως υπάρχει πρόχειρη συνταγή για μουστοκούλουρα με μούστο και ακριβείς δόσεις υλικών
Ευχαριστώ


Τίτλος: Απ: Μουστοκούλουρα
Αποστολή από: Rena στις Σεπτέμβριος 24, 2008, 21:34:05 μμ
Ξανθούλα μου, δεν έχω φτιάξει ποτέ μα ποτέ μουστοκούλουρα αλλά σου δίνω δύο συνταγές με μούστο που βρήκα στο διαδίκτυο. Ίσως βοηθήσει. Καλή επιτυχία όπως κι αν τα φτιάξεις.  *KISSING*

https://www.topatitiri.gr/aboutwine3.php?lang=1

https://www.madata.gr/index.php?news=7386


Τίτλος: Απ: Μουστοκούλουρα
Αποστολή από: MB04 στις Σεπτέμβριος 25, 2008, 11:03:12 πμ
Ξανθή καλημέρα, δεν έχω συνταγή να σου δώσω αλλά έχω ωραία συμβουλή που διάβασα πρόσφατα.
Εάν θέλεις τα μουστοκουλουρα να είναι μαλακά θα τα πλάσεις πιο χοντρά και αμέσως μόλις βγούν απο τον φούρνο
θα σκεπάσεις το ταψί που τα έψησες με ένα άλλο μέχρι να κρυώσουν - έτσι κρατούν την υγρασία και δεν
γίνονται σκληρά, διατηρούνται δε ερμητικά κλεισμένα. Εαν θέλεις να είναι σκληρά κανεις ακριβώς τ'αντίθετο.

καλή επιτυχία και ενημέρωσε!!!!


Τίτλος: Απ: Μουστοκούλουρα
Αποστολή από: al1975 στις Σεπτέμβριος 25, 2008, 11:09:56 πμ
Eμ, πές το μας ρε Μαράκι μου, διότι η μανα κάνει μεν ωραία μουστοκούλουρα αλλά σκληρά και λεει πως δεν εχει καλή συνταγή και ψάχνει μια να τα κάνει μαλακά!!
Που να της το πω! Θα πάθει πλάκα!
Ξανθή αν θες να σου πω την συνταγή της μαμάς μου αλλά θα περιμένεις μέχρι αύριο!


Τίτλος: Απ: Μουστοκούλουρα
Αποστολή από: MB04 στις Σεπτέμβριος 25, 2008, 11:16:08 πμ
Ξέχασα να σας πω ότι εαν ο μούστος φτιάχτηκε λιγότερο απο 8-10 ώρες δεν χρειάζεται στάχτη γιατί δεν εχει
αρχίσει ακόμη η αλκοολική ζύμωση.  Για όσους δεν το γνωρίζουν,  η αλκοολική ζύμη  αρχίζει
αμέσως μετά τη σύνθλιψη της ρόγας και με τον τρόπο αυτό η γλυκόζη αρχίζει να μετατρέπεται σε οινόπνευμα.
Οταν ο μούστος προορίζεται για μουσταλευριά ή μουστοκούλουρα, φροντίζουν να αναστέλλουν τη δράση
του ζυμομύκητα, ώστε να μην περιορίζεται η ποσότητα της γλυκόζης.Αυτό γίνεται, συνήθως, με την στάχτη.


Τίτλος: Απ: Μουστοκούλουρα
Αποστολή από: MB04 στις Σεπτέμβριος 25, 2008, 11:23:03 πμ
Αγγελικούλα μου καλή σου μέρα,

Έπεσε στα χέρια μου πριν λίγο καιρό, ένα βιβλίο συνταγών το οποίο ήταν μάλιστα και δώρο
με κάποιο περιοδικό, μάλλον ηταν της Λοης,  ειχε πολλές τέτοιες συμβουλές και διάφορες
πληροφορίες που τις άκουγα για πρώτη φορά. Είχε και αρκετές συνταγές για μουστοκούλουρα.
 θα ψάξω να το βρω για να τις βάλω.



Τίτλος: Απ: Μουστοκούλουρα
Αποστολή από: al1975 στις Σεπτέμβριος 25, 2008, 11:24:49 πμ
Αααα μπράβο!!
Τέτοια θελω να ακούω!


Τίτλος: Απ: Μουστοκούλουρα
Αποστολή από: xanthibax στις Σεπτέμβριος 25, 2008, 12:37:07 μμ
Κορίτσια περιμένω εγώ με τα κουλούρια δεν έχω καλή σχέση έλα ντε που η κόρη θέλει μουστοκούλουρα κι ο μπαμπάς της μουσταλευριά.
Αποφάσισα να μη χαλάσω το χατήρι κανενός  αλλά όσες συνταγές βλέπω και στο διαδίκτυο και στα παραδοσιακά έχουν μια μικρή ασάφεια για την ποσότητα του αλευριού και το πόσο μαλακή θα είναι η ζύμη, που απ ότι κατάλαβα είναι καθοριστικό .
Για αυτό λέω βοήθεια κάποια καλή νοικοκυρά θα έχει εμπειρία.
Περιμένω λοιπόν Αγγελική τη συνταγή της μαμάς σου.


Τίτλος: Απ: Μουστοκούλουρα
Αποστολή από: sgr στις Σεπτέμβριος 25, 2008, 13:02:32 μμ
Μεγάλος μπελάς το μουστοκούλουρο απ' ότι διαβάσω. Που να ξέρω τι σοι μούστο έχω κλπ. απαπαπαπαππαααα ???
Δεν τυλίγω αμπελόφυλλα καλύτερα ? :-\
Άστε αγοράζω καλύτερα τα έτοιμα.  *STOP*
Χαρά στο κουράγιο σας κορίτσια.


Τίτλος: Απ: Μουστοκούλουρα
Αποστολή από: Mary στις Σεπτέμβριος 25, 2008, 13:05:35 μμ
Ξανθή μου ποια μουστοκούλουρα αρέσουν στην κόρη σου? Τα μαλακά ή τα σκληρά?
Πάντως αν κάνεις λίγο υπομονή, το βράδυ που θα δω τον άντρα μου θα του ζητήσω και τις δύο συνταγές. Ελπίζω να τις αρέσουν τα μουστοκούλουρα του φούρνου.


Τίτλος: Απ: Μουστοκούλουρα
Αποστολή από: MB04 στις Σεπτέμβριος 25, 2008, 13:37:53 μμ
Αγγελικούλα και Μαράκι θέλουμε όλες σας τι συνταγές  *KISSING* για να δούμε ποιά ταιριάζει στους
γευστικούς μας κάλυκες !!!! xD


Τίτλος: Απ: Μουστοκούλουρα
Αποστολή από: xanthibax στις Σεπτέμβριος 25, 2008, 13:40:22 μμ
Παράθεση από: MB04 για να δούμε ποιά ταιριάζει στους
γευστικούς μας κάλυκες !!!! biggrin[/quote
Αυτό μ άρεσε πάρα πολύ!!!!!!!


Τίτλος: Απ: Μουστοκούλουρα
Αποστολή από: giota στις Σεπτέμβριος 25, 2008, 18:41:28 μμ

Άστε αγοράζω καλύτερα τα έτοιμα.  *STOP*


συμφωνω  *THUMBS%%__%%UP*


Τίτλος: Απ: Μουστοκούλουρα
Αποστολή από: MB04 στις Σεπτέμβριος 26, 2008, 11:10:40 πμ
Αγγελικούλα, το βρήκα το βιβλίο, σου παραθέτω ότι ακριβώς γράφει για το ψήσιμο.
Είναι απο το βιβλίο της Μαρίας Λόης ''φουρνιστά του αλωνάρη'' τίτλος συνταγής¨
''μουστοκούλουρα μαλακά'':

q u o t e

σε μια επιφάνεια εργασίας πλάθουμε τη ζύμη σε στρογγυλά κουλουράκια και τα
βάζουμε στο ταψί αφήνοντας κενό μεταξύ τους, ώστε να μην κολλήσουν όταν φουσκώσουν
κατά τη διάρκεια του ψησίματος.

Σκεπάζουμε το ταψί με ένα αλλο ταψί λίγο μεγαλύτερο ώστε να ψηθούν στον ατμό τους.
Βάζουμε το σκεπασμένο ταψί στον προθερμασμένο φούρνο και ψήνουμε για περίπου 18-20 λεπτά.

Οταν ψηθούν, τα βγάζουμε απο το φούρνο, τα αφήνουμε σκεπασμένα για 5-6 λεπτά να τραβήξουν
τα κουλουράκια τον ατμό τους, βγάζουμε το μεγαλύτερο ταψί, τα βάζουμε σε πιατέλα, τα αφήνουμε να
κρυώσουν και σερβίρουμε.

u n q u o t e

θα στείλω ολοκληρη την συνταγή με τα υλικά κλπ στις συνταγές το βράδυ.

φιλάκια 




Τίτλος: Απ: Μουστοκούλουρα
Αποστολή από: al1975 στις Σεπτέμβριος 26, 2008, 13:29:33 μμ
Μαράκι μου !!! Είσαι θεά!! :-*


Τίτλος: Απ: Μουστοκούλουρα
Αποστολή από: Line στις Νοέμβριος 05, 2008, 21:14:38 μμ
Μόλις τώρα είδα ότι ζητάς συνταγή για μουστοκούλουρα.Εγώ φτιάχνω αυτή την συνταγή και είναι πολύ νόστιμα.
Υλικά
2 ποτήρια λάδι καλαμποκέλαιο
2 ποτήρια μούστο
2 1/4 ζάχαρη
1 ποτηράκι του κρασιού κονιάκ
2 κουταλιές της σούπας σόδα
1 κουταλάκι του γλυκού κανελογαρίφαλλα
1 πακέτο φαρινάπ 1 κιλό περίπου αλεύρι μαλακό

Η σόδα διαλύεται με το κονιάκ. Την εκτέλεση την ξέρεις γίνεται όπως όλα τα κουλούρια απλά η ζύμη θα πρέπει να είναι μαλακή.
Για να διατηρηθούν αφράτα όπως είναι μισοζεστά τα κλείνουμε σε τάπερ με καπάκι.


Τίτλος: Απ: Μουστοκούλουρα
Αποστολή από: xanthibax στις Νοέμβριος 05, 2008, 21:34:32 μμ
Line σε ευχαριστώ πολύ ήδη έχω φτιάξει μια συνταγή  της MB04 που αναρτήθηκε τον Σεπτέμβριο κι έχω βάλει και φωτογραφίες στα σχόλια.
βέβαια θα φτιάξω μια άλλη φορά και τη δική σου δεν μας πρόλαβες  μόλις σήμερα πριν 2 ώρες ξαναφτιάξαμε .
Δες πάντως κι εκείνη τη συνταγή ο τρόπος ψησίματος είναι αποτελεσματικός.
Και πάλι σε ευχαριστώ
Φιλιά.


Τίτλος: Απ: Μουστοκούλουρα
Αποστολή από: Milagros στις Νοέμβριος 10, 2008, 23:10:34 μμ
Υλικα
3 1/2 φλιτζανια τσαγιου αλευρι μαλακο.
2 φλιτζανια του καφε λαδι.
2 φλιτζανακια του καφε ζαχαρη.
Μια κουταλια σουπας κοφτη κανελογαρυφαλλα.
Λιγο μοσχοκαρυδο τριμμενο.
1 φλιτζανακι του καφε πετιμεζι.
2 φλιτζανακια του καφε νερο.
2 κουταλιες σουπας ουζο.
1/2 λεμονι, το χυμο.
Μια κουταλια σουπας κοφτη σοδα.
1 κουταλακι γλυκου γεματο αμμωνια.
             
            Εκτελεση
Ραντιζετε το αλευρι με το λαδι και το τριβετε.
Προσθετετε τη ζαχαρη και τα μπαχαρικα.
Ανακατευετε το πετιμεζι, το νερο,το ουζο,το χυμο λεμονιου,τη σοδα και την αμμωνια.
Ριχνετε το μειγμα αυτο στο μειγμα του αλευριου και ζυνωνετε ελαφρα τη ζυμη.
Την πλαθετε σε κουλουρακια και τα βαζετε σε λαδωμενο ταψι .
Τα ψηνετε σε μετριο φουρνο για 18 λεπτα περιπου.


 Σημειωση.=Αν η ζυμη γινει πολυ σφιχτη,προσθετετε λιγο πετιμεζι αραιωμενο με νερο.
-Αντικαθιστατε το ουζο με κονιακ.
-Πλαθετετη ζυμη σε μπαλακια στο μαγεθος που εχει ενα μεγαλο βερικοκο,τα βαζετε σε ταψι λαδωμενο και τα ψηνετε σε μετριο φουρνο δηλαδη 180 βαθμους

 


ΚΑΙ ΟΤΙ ΘΕΛΕΤΕ ΓΙΑ ΣΥΝΤΑΓΕΣ,ΟΜΟΡΦΙΑ,ΔΙΑΙΤΕΣ,ΔΙΑΤΡΟΦΗ,ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΖΗΤΗΣΤΕ ΤΟ ΑΠΟ ΜΕΝΑ.


Τίτλος: Απ: Μουστοκούλουρα
Αποστολή από: Rena στις Νοέμβριος 23, 2008, 00:58:39 πμ
Mμμμ, κι επιτέλους έχω πετιμέζι. Ας είναι καλά η Ξανθούλα που μου 'δωσε βάζο ολόκληρο  ;D Κι έχουμε και συνταγή για μαλακά μουστοκούλουρα που τρελλαίνεται η οικογένεια. Έλα μου όμως που εγώ κόβω φλέβα για τα τραγανά...Για πείτε καμιά συνταγούλα, κανένα tip ?


Τίτλος: Απ: Μουστοκούλουρα
Αποστολή από: MB04 στις Νοέμβριος 23, 2008, 01:18:08 πμ
Ρενάκι καλησπέρα, και εμένα τα τραγανά μου αρέσουνε αλλα δεν εχω συνταγή.  Μας είχε υποσχεθεί η Μαίρη να μας δώσει αλλά μας ξέχασε ....... Οταν τα φτιάξεις φωναξε με να τα τσακίσουμε παρέα.