GreekMasa - Συνταγές μαγειρικής - Forum

Κουβεντούλα => Πολιτικό forum => Μήνυμα ξεκίνησε από: THANOS στις Σεπτέμβριος 30, 2008, 08:53:11 πμ



Τίτλος: Εφιάλτης για την παγκόσμια οικονομία
Αποστολή από: THANOS στις Σεπτέμβριος 30, 2008, 08:53:11 πμ
Το μεγαλυτερο κράχ από το 1929 προβλεπεται να ζήσουν σήμερα οι διεθνείς χρηματαγορές. Η απόρριψη του σχεδίου Πόλσον, υψους 700 δις δολαρίων, για την διάσωση του αμερικανικού χρηματοπιστωτικού συστήματος ειναι η αρχή του τέλους για δεκάδες τραπεζικά ιδρύματα, με απρόβλεπτες συνέπειες για την παγκόσμια οικονομία. Η εξέλιξη αυτή επιταχύνει με δραματικό τρόπο τις εξελίξεις, αφού ήδη χθές- με την καταψήφιση του νομοσχεδίου- ο Dow Jones εχανε περισσότερες απο 500 μονάδες και ο Nasdaq κατέγραφε απώλειες 7 %. Ειναι κατι παραπάνω απο βέβαιο ότι η κατρακύλα θα συμπαρασύρει σήμερα τα χρηματιστήρια όλου του κόσμου απο την αρχή κιολας των συνεδριάσεων τους.

απόσπασμα απο την City Press     


Τίτλος: Απ: Εφιάλτης για την παγκόσμια οικονομία
Αποστολή από: ArXoS στις Οκτώβριος 02, 2008, 01:08:04 πμ
Διάβαζα κάπου οτι κάτι μεγαλοεπενδυτές του Dow Jones είχαν 6 εκατ. δολάρια και έγιναν 600.000 δολάρια .. Και κλέγαν οι κακόμοιροι ..
Εγώ βρε παιδιά πρέπει να τους συλυπηθώ ? Δε μου πάει  >.< >.< >.<


Τίτλος: Απ: Εφιάλτης για την παγκόσμια οικονομία
Αποστολή από: al1975 στις Οκτώβριος 03, 2008, 09:27:11 πμ
Διάβασα στο Βήμα της Κυριακής ένα πολύ καλό άρθρο, έψαξα το βρήκα και σας παρουσιάζω τους ένοχους για το κραχ όχι τίποτε άλλο, αλλά να ξέρουμε προς τα που να μουτζώνουμε δλδ:


Αλαν Γκρίνσπαν:
Ο πρώην πρόεδρος της αμερικανικής κεντρικής τράπεζας (Fed) θεωρείται ο «παππούς» της κρίσης. Επί των ημερών του στήθηκε το πάρτι των επενδυτικών τραπεζών που οδήγησε στη σημερινή κρίση. Κατηγορείται ότι διατήρησε τα επιτόκια χαμηλά για μεγάλο χρονικό διάστημα και δεν φρόντισε να πάρει εγκαίρως μέτρα για τον έλεγχο και την εποπτεία των επενδυτικών τραπεζών.

Μπεν Μπερνάνκι :
Ο σημερινός πρόεδρος της Fed κατηγορείται ότι σε σύντομο χρονικό διάστημα ανέβασε πολύ τα αμερικανικά επιτόκια, με αποτέλεσμα πολλά νοικοκυριά με χαμηλά εισοδήματα να μην μπορούν να αντεπεξέλθουν στις δόσεις των στεγαστικών δανείων τους και να χάσουν το σπίτι τους. Ετσι, δημιουργήθηκαν τα subprime στεγαστικά από τα οποία ξεκίνησε η πιστωτική κρίση.

Spivs (λαμόγια ελληνιστί):
Ο πρωθυπουργός της Σκωτίας Αλεξ Σάλμοντ κατηγόρησε τα λαμόγια και τους κερδοσκόπους (spivs and speculators) για την επιδείνωση της κρίσης και την πτώση των τιμών των τραπεζικών μετοχών. Οπως είπε, ποντάροντας στην πτώση των τραπεζικών μετοχών (short selling) επιτάχυναν την πτώση.

Χένρι Πόλσον:
Ο αμερικανός υπουργός Οικονομικών, πρώην τραπεζικό στέλεχος, μπορεί τον τελευταίο καιρό να είναι αποτελεσματικός στη διαχείριση της πιστωτικής κρίσης, όμως κατηγορείται ότι άργησε να αντιδράσει. Πριν από έναν χρόνο, όταν ξέσπασε το πρόβλημα, υποστήριζε ότι η Wall Street και οι αγορές εν γένει μπορούν να αντιμετωπίσουν την κρίση χωρίς παρεμβάσεις.

Μάρβιν Κινγκ :
Ο επικεφαλής της Τράπεζας της Αγγλίας κατηγορείται ότι δεν διείδε εγκαίρως πως έπρεπε να λάβει δραστικά μέτρα ώστε να θωρακίσει και να προστατέψει το βρετανικό τραπεζικό σύστημα. Η πρώτη μεγάλη τράπεζα που κατέρρευσε ήταν η βρετανική Northern Rock. Ούτε έλαβε μέτρα για τον έλεγχο και την εποπτεία των βρετανικών επενδυτικών τραπεζών.

Ντικ Φουλντ:
Ο πρώην επικεφαλής της αμερικανικής επενδυτικής τράπεζας Lehman Brothers, ο οποίος αρνήθηκε επανειλημμένως να πουλήσει την τράπεζα προτού αυτή χρεοκοπήσει. Θεωρούσε ότι η τιμή που του προσέφεραν Κορεάτες, Βρετανοί κ.ά. ήταν χαμηλή. Ως την τελευταία στιγμή έκρυβε επιμελώς την οικονομική κατάσταση της τράπεζας.

Τζίμι Κέϊν :
Ο πρώην πρόεδρος της αμερικανικής επενδυτικής τράπεζας Bear Stearns, η οποία πωλήθηκε αντί πινακίου φακής στην JP Morgan, κατηγορείται ότι την ώρα που η τράπεζα κατέρρεε εξαιτίας των επιλογών του αυτός συμμετείχε σε τουρνουά μπριτζ! Φρόντισε όμως να εισπράξει το μπόνους που μαζί με τα stock options ήταν ύψους 33 εκατ. δολαρίων.

Γκόρντον Μπράουν:
Ο νυν πρωθυπουργός της Βρετανίας κατηγορείται ότι, όταν ήταν υπουργός Οικονομικών επί πρωθυπουργίας Τόνι Μπλερ, υιοθέτησε την πολιτική των «χαλαρών ελέγχων» στο Σίτι του Λονδίνου που του εισηγήθηκε ο τότε πρόεδρος της βρετανικής Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς σερ Χάουαρντ Ντέιβις.

Αλιστερ Ντάρλινγκ:
Ο βρετανός υπουργός Οικονομικών, ο οποίος έχασε το χρώμα του και δεν αντέδρασε όταν οι καταθέτες της Northern Rock ζητούσαν εγγυήσεις για τα χρήματά τους, με αποτέλεσμα να αποσύρουν τις καταθέσεις τους και να επιτείνουν το πρόβλημα της τράπεζας, που πέρασε υπό κρατικό έλεγχο. Επιπλέον απέτυχε να πουλήσει τη Northern Rock στη Lloyds TSB.

Κυβέρνηση Μπους :
Επέτρεψε την έκρηξη των στεγαστικών δανείων στις ΗΠΑ και δεν έλαβε εγκαίρως μέτρα για να προστατέψει από τον υπερδανεισμό τα νοικοκυριά με χαμηλά εισοδήματα. Επίσης θεωρείται ότι αντέδρασε καθυστερημένα στην κρίση, καθώς πίστευε ότι η αγορά μπορούσε να λύσει από μόνη της το πρόβλημα.




 Πηγή: Το ΒΗΜΑ, 28/09/2008



Τίτλος: Απ: Εφιάλτης για την παγκόσμια οικονομία
Αποστολή από: THEOHARIS στις Οκτώβριος 03, 2008, 17:25:46 μμ
Ένας κι ένας διαλεχτοί εγκέφαλοι της οικονομικής καταστροφής του πλανήτη και σε τελική ανάλυση της ανθρωποτητας.
Πόλεμο να μην κάνουν για να καλυφθουν πίσω από αυτόν  :'(


Τίτλος: Απ: Εφιάλτης για την παγκόσμια οικονομία
Αποστολή από: THANOS στις Οκτώβριος 03, 2008, 19:54:02 μμ
ΕβραιοΑμερικανοΑγγλοσαξωνικο κυκλωμα καταστροφής οπως πάντα......... >:(


Τίτλος: Απ: Εφιάλτης για την παγκόσμια οικονομία
Αποστολή από: giota στις Οκτώβριος 04, 2008, 14:06:45 μμ
πολυ σωστα οπως παντα κουμανταρουν τον κοσμακι :-X :-X