GreekMasa - Συνταγές μαγειρικής - Forum

Μαγειρέματα => Γενική συζήτηση => Μήνυμα ξεκίνησε από: Marinaki στις Οκτώβριος 07, 2008, 14:40:22 μμ



Τίτλος: Πώς θα σφραγίσω ένα βάζο;
Αποστολή από: Marinaki στις Οκτώβριος 07, 2008, 14:40:22 μμ
Βοήθεια και τα φώτα σας!! Πώς θα σφραγίσω ένα βάζο, ούτως ώστε να το ανοίξω μετά από καιρό και να μην έχει πάθει τπτ το περιεχόμενό του;;  :(


Τίτλος: Απ: Πώς θα σφραγίσω ένα βάζο;
Αποστολή από: xanthibax στις Οκτώβριος 07, 2008, 14:56:27 μμ
Εξαρτάτε τι θα βάλεις μέσα.
Αν βάλεις μαρμελάδα π. χ. αποστειρώνεις το βάζο στους 100 βαθμούς για 10 λεπτά το γεμίζεις ,όταν είναι ακόμη ζεστό με τη μαρμελάδα ζεστή , μέχρι πάνω και το κλείνεις αμέσως . Η μαρμελάδα σου δεν θα πάθει τίποτα όπως και τα γλυκά του κουταλιού.
Αν θέλεις να βάλεις κάτι σε λαχανικό πρέπει να βράσεις το βάζο με το περιεχόμενο του σε νερό που καλύπτει τα 3/4 του βάζου για 15 λεπτά .
Έχει σημασία  όμως και η σύνθεση του συντηρητικού των λαχανικών. Μπορείς να τα βάλεις σε άρμη οπότε τα κρατάς σε ψυγείο και δεν παθαίνουν τίποτα.
Αν θέλεις γράψε τι θέλεις ακριβώς να συντηρήσεις και ίσως υπάρχουν περισσότερες πληροφορίες.


Τίτλος: Απ: Πώς θα σφραγίσω ένα βάζο;
Αποστολή από: Marinaki στις Οκτώβριος 07, 2008, 15:03:42 μμ
Α! Λέω να φτιάξω τη μουστάρδα που μου πρότεινες!!


Τίτλος: Απ: Πώς θα σφραγίσω ένα βάζο;
Αποστολή από: xanthibax στις Οκτώβριος 07, 2008, 15:19:24 μμ
Αποστείρωσε το βάζο και βάλε μέσα τη μουστάρδα κλείστε  μετά  το βάζο κι άφησέ το .
Το βάζο σου πρέπει να είναι κάποιο που κλείνει καλά .
Η μουστάρδα δεν έχει υλικά που να χαλάνε εύκολα.
Μόνο μην ξεχάσεις όταν το ανοίξεις να αφαιρείς μουστάρδα πάντα με καθαρό κουτάλι, να το κλείνεις καλά και  να το διατηρείς στο ψυγείο.


Τίτλος: Απ: Πώς θα σφραγίσω ένα βάζο;
Αποστολή από: al1975 στις Οκτώβριος 07, 2008, 15:24:51 μμ
Ακολούθα τις  πολύ ωραίες οδηγίες που δίνει η Ξανθή και βάλε την μουστάρδα σου σε αυτα τα βάζα που κλείνουν με την σούστα και το λάστιχο.Η μουστάρδα που παίρνω ειναι σε τέτοιο βαζάκι.
Όταν κάνω πελτέδες  και γενικά σάλτσες σπτικες ψυγείου απο πάνω βάζω μια καλή στρώση λάδι που την ανανεώνω μόλις βγάλο υλικό απο το βάζο.


Τίτλος: Απ: Πώς θα σφραγίσω ένα βάζο;
Αποστολή από: Marinaki στις Οκτώβριος 07, 2008, 15:31:42 μμ
Σας ευχαριστώ πολύ και τις δύο για τις συμβουλές σας!! Πάω να...δημιουργήσω!!


Τίτλος: Απ: Πώς θα σφραγίσω ένα βάζο;
Αποστολή από: Mary στις Οκτώβριος 07, 2008, 16:19:04 μμ
Σας ευχαριστώ πολύ και τις δύο για τις συμβουλές σας!! Πάω να...δημιουργήσω!!


Εντάξει Μαρινάκι... είμαι έτοιμη. Έκλεισα τ’ αυτιά μου. ;D ;D ;D ;D


Εγώ συνήθως όταν είναι να βάλω κάτι ζεστό αποστειρώνω το βάζω στο φούρνο όπως η Ξανθή το γεμίζω μέχρι επάνω με το υλικό μου όσο είναι ζεστό ακόμα και το γυρίζω ανάποδα μέχρι να κρυώσει.


Τίτλος: Απ: Πώς θα σφραγίσω ένα βάζο;
Αποστολή από: margarita79 στις Οκτώβριος 07, 2008, 16:30:17 μμ
κι ελεγα τι θα κανω τον αποστειρωτη του μπεμπη....χιχιχιχιιχι  >:D


Τίτλος: Απ: Πώς θα σφραγίσω ένα βάζο;
Αποστολή από: Rena στις Οκτώβριος 07, 2008, 22:44:27 μμ
Μαργαριταράκι, μια χαρά σε βρίσκω. Κι έχω τον αποστειρωτή του μικρού φυλαγμένο ακόμη...ε και τι έγινε που περάσαν 11 χρόνια, λετε να μη δουλεύει? Με έφτιαξες τώρα. :D


Τίτλος: Απ: Πώς θα σφραγίσω ένα βάζο;
Αποστολή από: Marinaki στις Οκτώβριος 08, 2008, 11:30:42 πμ
Καλημέρα! Αχ τώρα είδα τα μηνύματα! Δεν το γύρισα τούμπα το βάζο, αλλά εντάξει πιστεύω καλό θα γίνει και πάλι! Ήταν καλή η συνταγή αν και απορώ πως κρατήθηκα και δεν έβαλα και λίγο λάδι μέσα..μου φαίνεται θα ταίριαζε! Σε μια εβδομάδα πάντως θα σας πω αν πήγαν όλα καλά!!!!!! Το  @= πάντως το γλίτωσα!!!!!!! ;D ;D