GreekMasa - Συνταγές μαγειρικής - Forum

Μαγειρέματα => Αναζήτηση Συνταγής => Μήνυμα ξεκίνησε από: MAROT στις Οκτώβριος 11, 2008, 13:27:01 μμ



Τίτλος: Creme bruille
Αποστολή από: MAROT στις Οκτώβριος 11, 2008, 13:27:01 μμ
Αναζητώ καλή συνταγή για Creme bruille.
Μήπως μπορεί κάποιος να βοηθήσει;
Ευχαριστώ πολύ


Τίτλος: Απ: Creme bruille
Αποστολή από: xanthibax στις Οκτώβριος 11, 2008, 15:18:18 μμ
Τυχαία βρέθηκε στα χέρια μου free περιοδικό του Παρλιάρου. Από αυτό σου αντιγράφω συνταγή. Δεν την έχω φτιάξει, άμα τη φτιάξεις πες μας τη γνώμη σου.
750 γρ. κρέμα γάλακτος
250 γρ γάλα φρέσκο
10 κρόκοι αυγού
165 γρ ζάχαρη
 1 κλωναράκι βανίλια
μαύρη και άσπρη ζάχαρη για το κάψιμο
Ζεσταίνουμε στη φωτιά  την κρέμα γάλακτος και το γάλα μαζί με το κλωναράκι βανίλιας το οποίο έχουμε σχίσει κάθετα και με το μαχαίρι καθαρίζουμε το εσωτερικό της έτσι ώστε οι κόκκοι να πέσουν μέσα στο μείγμα.
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τους κρόκους των αυγών με τη ζάχαρη.Ρίχνουμε μέσα σ' αυτούς το ζεστό μείγμα της κρέμας. Ανακατεύουμε καλά για να έχουμε καλή ομογενοποίηση και αφαιρούμε το κλωναράκι της βανίλιας.
Γεμίζουμε ατομικά πυρίμαχα μπολ (μόνο τα 2 εκατοστά για να πετύχουμε καλύτερη υφή κατά το κάψιμο).Τα τοποθετούμε σε ένα ταψί στο οποίο προσθέτουμε νερό. Ψήνουμε για 30 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο  στους 160 βαθμούς για 30 λεπτά περίπου.Αφήνουμε να κρυώσουν και τα πασπαλίζουμε με τη μαύρη και την άσπρη ζάχαρη.Τα καίμε με φλόγιστρο ή με το ειδικό εργαλείο.
Το κάψιμο πρέπει να γίνει λίγο πριν το σερβίρισμα.
Σου εύχομαι καλή επιτυχία αν το φτιάξεις και περιμένω εντυπώσεις

.


Τίτλος: Απ: Creme bruille
Αποστολή από: Rena στις Οκτώβριος 11, 2008, 21:42:19 μμ
Η συνταγή είναι εγγύηση. Την έχω φτιάξει παλιότερα, όταν είχα δανειστεί ένα φλόγιστρο και το χρησιμοποίησα με τη βοήθεια φίλης. Έκτοτε δεν ξαναδοκίμασα, αφενός γιατί δεν έχω φλόγιστρο δικό μου κι αφετέρου γιατί και να είχα, μόνη δε θα το κάνα ποτέ. Είμαι λίγο φοβιτσιάρα, ούτε το γκαζάκι για καφέ δεν ανοίγω.


Τίτλος: Απ: Creme bruille
Αποστολή από: Ranja στις Οκτώβριος 11, 2008, 22:17:04 μμ
1. Πού θα βρούμε κλωναράκι βανίλια? Να υποθέσω ότι η κάψουλα με τη σκόνη βανίλια κάνει την ίδια δουλειά? 2. Γεμίζουμε τα πυρίμαχα μόνο με 2 εκατοστά μείγμα, ή αφήνουμε 2 εκατοστά από πάνω? 3. Αν κάψουμε τη ζάχαρη στο αντικολλητικό τηγάνι (δεν ξέρω πώς, λέω τώρα) ή κάνουμε σιρόπι, μπορούμε να αντικαταστήσουμε το φλόγιστρο? Αντί για φλόγιστρο τι μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε?


Τίτλος: Απ: Creme bruille
Αποστολή από: MB04 στις Οκτώβριος 11, 2008, 23:03:37 μμ
Ράνια, μπορείς να βρείς βανίλια ξυλαράκι στα μπαχαρικά. ;)


Τίτλος: Απ: Creme bruille
Αποστολή από: xanthibax στις Οκτώβριος 11, 2008, 23:19:16 μμ
2. Γεμίζουμε τα πυρίμαχα μόνο με 2 εκατοστά μείγμα, ή αφήνουμε 2 εκατοστά από πάνω?
Ράνια η συνταγή είναι όπως ακριβώς τη γράφει το περιοδικό εγώ άλλωστε είπα δεν την έχω κάνει.
Τώρα για φλόγιστρο και τα υπόλοιπα ίσως η Ρένα που το έχει φτιάξει μπορεί να μας πει.


Τίτλος: Απ: Creme bruille
Αποστολή από: Ranja στις Οκτώβριος 11, 2008, 23:20:37 μμ
Έλα βρε Ξανθήηηηηη πέεεες μου. Τι καταλαβαίνεις εσύ? Μάλλον αφήνεις 2 εκ. από πάνω, είναι πιο λογικό, ε?


Τίτλος: Απ: Creme bruille
Αποστολή από: xanthibax στις Οκτώβριος 11, 2008, 23:30:59 μμ
Εγώ έχω πει κι άλλη φορά, χωρίς να υποτιμώ προς θεού κανέναν, ότι κάποιες δοσολογίες και κάποιες οδηγίες που διαβάζω περισσότερο μπελά μου φέρνουν παρά ευκολία


Τίτλος: Απ: Creme bruille
Αποστολή από: KATE στις Οκτώβριος 11, 2008, 23:55:21 μμ
Ρίξε μια μάτια και εδώ είναι πολύ κατατοπιστικό   <_<

https://www.youtube.com/v/gpr9lDltc24


Τίτλος: Απ: Creme bruille
Αποστολή από: margarita79 στις Οκτώβριος 12, 2008, 00:00:28 πμ
ειμαι σιγουρη οτι εχω δει στην τι βι αλλα δε θυμαμαι σε ποια εκπομπη αντι να χρησιμοποιουν φλογιστρο να βαζουν τα μπολακια μεσα σε ταψι με νερο και για λιγο στο γκριλ μεχρι να καει η ζαχαρη.εγω ετσι θα εκανα παντως.... (νομιζω μαμαλακης ηταν...)


Τίτλος: Απ: Creme bruille
Αποστολή από: KATE στις Οκτώβριος 12, 2008, 00:06:19 πμ
το έχω κάνει και αυτο Μαργαρίτα και το μόνο που κατάφερα είναι να νερουλιάσει η κρεμά και να μην γίνει και η κρουστά σωστή ???
θέλει πολύ δυνατό γκριλ... μάλλον - από την άλλη το φλόγιστρο κοστίζει 8 ευρώ...


Τίτλος: Απ: Creme bruille
Αποστολή από: margarita79 στις Οκτώβριος 12, 2008, 00:11:30 πμ
ε αφου το εχεις κανει ΚΑΤΕ μου προφανως θα εχεις δικιο....εγω η αληθεια ειναι οτι δεν εχω δοκιμασει ποτε να φτιαξω το συγκεκριμενο γλυκο.


Τίτλος: Απ: Creme bruille
Αποστολή από: KATE στις Οκτώβριος 12, 2008, 00:20:06 πμ
καλά μην το λες - μπορεί άπλα μην τα κατάφερα... ;D ;D


Τίτλος: Απ: Creme bruille
Αποστολή από: Rena στις Οκτώβριος 12, 2008, 09:52:46 πμ
Ράνια ξυλάκια βανίλιας στα μπαχαρικά, όπως είπε και η Μαρία. Αν βάλεις κάψουλα απλά βάλε παραπάνω από μία γιατί το ξυλάκι έχει πιο έντονο άρωμα. Θα επέμενα στο ξυλάκι όμως. Τα φορμάκια τα γεμίζεις αφήνοντας αέρα (αφήνεις 2 εκατ. από πάνω-ίσως και λίγο παραπάνω). Μη φτιάξεις σιρόπι δεν θα είναι κρεμ μπρουλέ μετά. Η κρεμ μπρουλέ θέλει καραμελωμένη τη ζάχαρη, σχεδόν σαν καψαλισμένη, χωρίς όμως να είναι. Αν νοιώθεις άνετα με τη χρήση του φλόγιστρου καλύτερα να πάρεις ένα, δεν κοστίζουν ακριβά. Διαφορετικά πριν σερβίρεις προθέρμανε το γκριλ στο μέγιστο 240-250 βαθμούς και αφού έχει κάψει ο φούρνος σου βάλε τα φορμάκια για 1-2 λεπτά να καραμελώσει η ζάχαρη.


Τίτλος: Απ: Creme bruille
Αποστολή από: giota στις Οκτώβριος 12, 2008, 15:22:03 μμ
πολυ καλη συνταγη ακουγεται
αλλα αφου ειναι του Παρλιαρου το σιγουρο ειναι οτι 8α ειναι τελειααααααααα *THUMBS%%__%%UP*


Τίτλος: Απ: Creme bruille
Αποστολή από: MAROT στις Οκτώβριος 12, 2008, 23:28:35 μμ
Ευχαριστώ κορίτσια, η συνταγή θα δοκιμαστεί εντός της εβδομάδος και θα σας στείλω εντυπώσεις (και φωτό αν τα καταφέρω). Βαρέθηκα να βλέπω τον καλό μου να τσακίζει τις creme bruille του ζαχαροπλαστείου και να μου μαζεύει πυρίμαχα μπωλάκια στα ντουλάπια... έτσι είπα να φτιάξω σπιτική για να τα αξιοποιήσω (και μετά να τον στείλω για εξέταση χοληστερίνης με τόσα αυγά)!!!  ;D
Το φλόγιστρο είναι αναγκαίο απ' όσο ξέρω δεν γίνεται να καεί και να καραμελώσει η ζάχαρη με άλλο τρόπο.
Οσο για τα 2 εκατοστά, η συνταγή εννοεί 2 εκατοστά πάχος κρέμας, ανεξάρτητα απο το βάθος του σκεύους, για να μπορέσει να ψηθεί.
Βασικά όμως τα μπωλάκια είναι ρηχά και πλατιά, 3 εκ βάθος και διάμετρο 12 εκ. (μόλις μέτρησα αυτά του ζαχαροπλαστείου που μου έχει μαζέψει στο ντουλάπι.

Ευχαριστώ και για το βιντεάκι ήταν άκρως κατατοπιστικό, γιατί δεν είχα δεί ποτέ στην τιβι πώς γίνεται.


Τίτλος: Απ: Creme bruille
Αποστολή από: Nena στις Οκτώβριος 13, 2008, 14:22:39 μμ
Οι συνταγές του Παρλιάρου είναι πολύ σωστές αρκεί να τις τηρήσεις κατά γράμμα. Ξυλάκια πραγματικής βανίλιας έχει και το γνωστό s/m της Γαλλικής αλυσσίδας. Για το φλόγιστρο δεν ξέρω πάντως όντως έχω δει να γίνεται στο γκριλ του φούρνου.