GreekMasa - Συνταγές μαγειρικής - Forum

Μαγειρέματα => Γενική συζήτηση => Μήνυμα ξεκίνησε από: Nena στις Οκτώβριος 27, 2008, 12:41:11 μμ



Τίτλος: Αποστείρωση βάζων, μπουκαλιών, και γέμισμα.
Αποστολή από: Nena στις Οκτώβριος 27, 2008, 12:41:11 μμ
΄Οταν θέλουμε να αποστειρώσουμε ένα βάζο και να το χρησιμοποιήσουμε σωστά κάνουμε τα παρακάτω:
1. Στρώνουμε με καθαρή πετσέτα τη λαμαρίνα της κουζίνας μας.
2. Ανάβουμε το φούρνο μας στους 150 βαθμούς.
3.  Σε κατσαρόλα με νερό βράζουμε για 15 λεπτά της ώρας βάζα και καπάκια.
4. Βγάζουμε τα βάζα χωρίς να βουτάμε τα χέρια μας μέσα στα βάζα και τα τοποθετούμε ανάποδα στη στρωμένη με πετσέτα λαμαρίνα.
5. Βάζουμε τη λαμαρίνα με τα βάζα στο φούρνο και τα αφήνουμε όσο να στεγνώσουν εντελώς.
6. Προσέχουμε όταν βγάζουμε τη λαμαρίνα από το φούρνο μην πιάσουμε τα βάζα και καούμε.
7. Προσθέτουμε το υλικό που θέλουμε να βάλουμε στα βάζα όσο αυτά είναι ζεστά.
8. Γεμίζουμε ως επάνω με το υλικό, μέχρι που και να χυθεί λίγο απέξω δεν μας πειράζει.
9. Τοποθετούμε πάνω το καπάκι, γυρνάμε μια αριστερά και μια δεξιά ώστε να κλείσει εντελώς καλά.
10. Γυρνάμε ανάποδα τα βάζα και τα αφήνουμε ακίνητα μέχρι να κρυώσουν εντελώς (μπορεί και για όλη τη μέρα). Καλά είναι τα βάζα να μην μετακινούνται οπότε τοποθετείστε από
     την αρχή εκεί που δεν θα σας εμποδίζουν για τις υπόλοιπες δουλειές σας στην κουζίνα.

Ξέρω πως θα μου πείτε πως τόσο καιρό το κάνετε αλλιώς και δεν σας παθαίνει τίποτα το βάζο και το υλικό του. Όμως εχθρός του καλού είναι το καλύτερο.


Τίτλος: Απ: Αποστείρωση βάζων, μπουκαλιών, και γέμισμα.
Αποστολή από: sgr στις Οκτώβριος 27, 2008, 13:00:23 μμ
Μισές δουλειές κάνω απ' ότι βλέπω.
Φέτος άρχισα να αποστειρώνω κι αυτό γιατί μια μαρμελάδα μου μούχλιασε  >:( αλλά μόνο τα έβραζα τα βαζάκια. Καλώς από τώρα και στο εξής θα τα φουρνίζω κιόλας.
Νένα ευχαριστούμε για τη συμβουλή.


Τίτλος: Απ: Αποστείρωση βάζων, μπουκαλιών, και γέμισμα.
Αποστολή από: melita στις Ιανουάριος 20, 2009, 16:07:58 μμ
Λιζάκι μία απο τα ίδια.Και εγω μόνο τα έβραζα.Είδες όσο ζεις μαθαίνεις....
Μπράβο Νένα.Πολύ χρήσιμο  *THUMBS%%__%%UP*