GreekMasa - Συνταγές μαγειρικής - Forum

Μαγειρέματα => Αναζήτηση Συνταγής => Μήνυμα ξεκίνησε από: KATE στις Νοέμβριος 03, 2008, 12:18:52 μμ



Τίτλος: Ανθότυρο
Αποστολή από: KATE στις Νοέμβριος 03, 2008, 12:18:52 μμ
Καλημέρα, εχει κάποιος -α συνταγή για ανθότυρο?
Thanx!


Τίτλος: Απ: Ανθότυρο
Αποστολή από: xanthibax στις Νοέμβριος 03, 2008, 16:05:38 μμ
Φαγητό ή γλυκό;;;


Τίτλος: Απ: Ανθότυρο
Αποστολή από: KATE στις Νοέμβριος 03, 2008, 16:40:30 μμ
 :D Για την παρασκευή του ανθότυρου.


Τίτλος: Απ: Ανθότυρο
Αποστολή από: xanthibax στις Νοέμβριος 03, 2008, 16:50:07 μμ
Εάν δε βιάζεσαι μπορώ να έχω πληροφορίες στις επόμενες μέρες.


Τίτλος: Απ: Ανθότυρο
Αποστολή από: KATE στις Νοέμβριος 03, 2008, 22:46:40 μμ
Είσαι υπέρ-τέλεια ;) αν δεν σου είναι κόπος πολύ θα το ήθελα... Thanx


Τίτλος: Απ: Ανθότυρο
Αποστολή από: xanthibax στις Νοέμβριος 04, 2008, 15:14:00 μμ
Παραθέτω πληροφορίες που προέρχονται από τον κ. Δημήτρη Μπίτσικα ο οποίος διαθέτει τυροκομείο στην Μανθυρέα Αρκαδίας, αλλά και κατάστημα στην Αθήνα.
Το ανθότυρο παρασκευάζεται από το τυρόγαλο της φέτας και της γραβιέρας με την προσθήκη μικρής ποσότητας γάλακτος. Όλο αυτό βράζεται σε δύο στάδια και μετά συλλέγεται με  αυτό που υπάρχει στην επιφάνεια του βρασμένου μείγματος το οποίο τοποθετήται  σε ειδικά φορμάκια με μικρές τρύπες για να στραγγίξει και να πάρει τη γνωστή φόρμα του ανθότυρου.
Από ότι μου είπε δεν είναι εύκολο  να παρασκευαστεί σε σπίτι λόγω έλλειψης των υλικών εκτός αν μιλάμε για κάποια αγροτική ή κτηνοτροφική περιοχή που παρασκευάζουν τυριά σε σπίτια.
Επιπλέον μια γνώση το ανθότυρο δεν υπάρχει όλες τις εποχές του χρόνου γιατί δεν υπάρχει παραγωγή γάλακτος και αυτά που υπάρχουν παρασκευάζονται από κατεψυγμένα προϊόντα .
Ελπίζω να σε βοήθησα αν πάλι θέλεις κάτι τα λέμε.
 


Τίτλος: Απ: Ανθότυρο
Αποστολή από: KATE στις Νοέμβριος 04, 2008, 19:10:29 μμ
 :)thanx! θα μεταφέρω τις πληροφορίες στην μητέρα μου
και αν έχει κάποια απορία... τότε τα λέμε...