GreekMasa - Συνταγές μαγειρικής - Forum

Μαγειρέματα => Αναζήτηση Συνταγής => Μήνυμα ξεκίνησε από: xrysa στις Νοέμβριος 23, 2008, 11:13:58 πμ



Τίτλος: Γλυκό πορτοκάλι
Αποστολή από: xrysa στις Νοέμβριος 23, 2008, 11:13:58 πμ
Τώρα τελευταία άρχισα να ασχολούμαι με τα γλυκά του κουταλιού και κατάφερα να φτιάξω σταφύλι και κυδώνι, μήπως έχετε καμιά δοκιμασμένη συνταγή για γλυκό πορτοκάλι?
Ευχαριστώ  :)


Τίτλος: Απ: Γλυκό πορτοκάλι
Αποστολή από: xanthibax στις Νοέμβριος 23, 2008, 11:19:04 πμ
Χρύσα καλημέρα, αν βιάζεσαι μπορείς να δοκιμάσεις τη συνταγή που έγραψα πρόσφατα για το περγαμόντο .Διαφορετικά υπάρχουν κι άλλες παραλλαγες οι οποίες θα γραφτούν σε λίγες μέρες. Αυτή πάντως είναι δοκιμασμένη


Τίτλος: Απ: Γλυκό πορτοκάλι
Αποστολή από: giota στις Νοέμβριος 23, 2008, 14:11:42 μμ
χρυσα νομιζω οτι εχει στις συνταγες μελων


Τίτλος: Απ: Γλυκό πορτοκάλι
Αποστολή από: xrysa στις Νοέμβριος 24, 2008, 10:47:21 πμ
Γιώτα στα γλυκά του κουταλιού δεν βρήκα πορτοκάλι.
Ξανθή μου δεν βιάζομαι καθόλου, απλά ήθελα να μάθω πως γίνεται γιατί εγώ είχα μια συνταγή για ολόκληρα πορτοκάλια και την βρήκα λίγο μπελαλίδικη.Θα περιμένω και τις υπόλοιπες συνταγές .
Σας ευχαριστώ για την απάντηση κορίτσια  :)


Τίτλος: Απ: Γλυκό πορτοκάλι
Αποστολή από: giota στις Νοέμβριος 24, 2008, 11:05:05 πμ
ναι Χρυσα δικαιο εχεις μαρμελαδα πορτοκαλι εχει τωρα το ειδα
εκανα λαθος :-[


Τίτλος: Απ: Γλυκό πορτοκάλι
Αποστολή από: al1975 στις Νοέμβριος 24, 2008, 12:43:53 μμ
Συνταγή της μαμάς που πετυχαίνει και καποίοι απο δω την έχουν δοκιμάσει κιόλας.
Θέλει πορτοκάλια πολύ χοντρόφλουδα.
Παίρνεις όσα πορτοκάλια θες πρόσεχε να έχουν περίπου το ίδιο μέγεθος για να σου βγουν ομοιόμορφες οι φέτες.
Τα ξύνεις στον ψιλό τρίφτη να βγει η φλουδα η πορτοκαλί  και τα ζυγίζεις.Ζυγίζεις ανάλογη ζάχαρη εκτος αν θες να βαλεις λιγότερη ή περισσοτερη ανάλογα με το γουστο σου.
Τα βαζεις σε κατσαρόλα με μπόλικο νερό και τα βράζεις μεχρι να μαλακώσουν πολύ πολύ καλά.
Τα βγάζεις και τα βαζεις σε κρύο νερο για 10-12 ώρες το οποίο το αλλάζεις πολύ συχνά μέχρι να ξεπικρίσουν΄.
Κόβεις το καθενα σε 4 φέτες και την κάθε φέτα στα 2.Χωρίς να αφαιρέσεις το "φαί " του προσεχτικά με ένα ψαλιδι αφαιρείς τις πέτσες.
Σε λεκανάκι βαζει τα πορτοκάλια στην σειρά με την ψίχα προς τα πανω και τα πασπαλίζεις με λιγη απο την  ζάχαρη και τα αφήνεις ενα βραδυ να βγάλουν τα υγρά τους.
Την επόμενη βαζεις στην κατσαρόλα την ζάχαρη και όσο υγρό άφησαν τα πορτοκάλια.Τα αφήνεις να βράσουν να δέσουν σε σιρόπι πυκνό
Το κρυώνεις και βάζεις μέσα τα πορτοκάλια.Τα βράζεις και τα ξαφρίζεις.Μόλις δέσει το σιρόπι τους, ρίχνεις μέσα μια βανίλια και ενα κουταλάκι χυμό λεμόνι.
Το κατεβαζεις και το αφήνεις να κρυώσει.Αν το πορτοκάλι σου κατεβασει και άλλο υγρο το ξαναδένεις.Γενικά προσέχεις να το δέσεις καλά αλλα προσεκτικά να εισαι συνέχεια απο πανω για να μην σου καραμελώσει και να μην σου σκουρύνει.
Αν το κανεις καλή σου επιτυχία.


Τίτλος: Απ: Γλυκό πορτοκάλι
Αποστολή από: xrysa στις Νοέμβριος 25, 2008, 09:10:40 πμ
Αγγελική σε ευχαριστώ πολύ για την συνταγή και τις οδηγίες, ήσουν πολύ κατατοπιστική, όταν βρω χρόνο θα το δοκιμάσω σίγουρα  :)