GreekMasa - Συνταγές μαγειρικής - Forum

Μαγειρέματα => Αναζήτηση Συνταγής => Μήνυμα ξεκίνησε από: kostas62 στις Δεκέμβριος 12, 2008, 17:35:56 μμ



Τίτλος: Καραμελωμένο βαλσάμικο
Αποστολή από: kostas62 στις Δεκέμβριος 12, 2008, 17:35:56 μμ
 :) Χαιρετώ όλους και όλες,
Έχω δει σε πολλά καλά εστιατόρια ή ταβέρνες να σερβίρουν σαλάτες με καραμελωμένο βαλσάμικο.
Μήπως ξέρει κανείς πως το πετυχαίνουμε αυτό;;;;
Ευχαριστώ :)


Τίτλος: Απ: Καραμελωμένο βαλσάμικο
Αποστολή από: MB04 στις Δεκέμβριος 12, 2008, 17:43:17 μμ
γεια σου Κώστα62, καλώς ήρθες στην παρέα μας, για δοκίμασε το παρακατω:


2-3 κουταλιές σούπας μέλι
1/3 κούπας βαλσάμικο
3/4 κούπας ελαιόλαδο
πιπέρι χοντροκομμένο
Αλάτι χοντρό

Φλούδες παρμεζάνας (προαιρετικά)
1 κουταλάκι δεντρολίβανο  "

τα κτυπάμε όλα μαζί ή στο μπλεντερ ή σ'ενα σεικερ


Τίτλος: Απ: Καραμελωμένο βαλσάμικο
Αποστολή από: kostas62 στις Δεκέμβριος 14, 2008, 22:28:51 μμ
Ευχαριστώ πολύ...θα το δοκιμάζω... :)


Τίτλος: Απ: Καραμελωμένο βαλσάμικο
Αποστολή από: arhontia στις Δεκέμβριος 15, 2008, 13:43:06 μμ
Το καραμελωμένο μπαλσάμικο των εστιατορίων, είναι σιρόπι από μπαλσάμικο και ζάχαρη, όπως θα κάναμε το σιρόπι από νερό και ζάχαρη: σιγοβράζουμε σε κατσαρολάκι ξύδι και ζάχαρη, μέχρι να δέσει και να γίνει σαν σιρόπι. Αναλογία 2:1. Π.χ.  2 φλυτζάνια τσαγιού ξύδι με 1 φλυτζάνι τσαγιού ζάχαρη. Συντηρείται για πολύ καιρό στο ψυγείο.
Θα μπορούσαν να προστεθούν αρωματικά κατά τα γούστα μας (όπως κόκκοι πιπεριών, σκόρδο, εστραγκόν κ.α.), είτε κατά το βράσιμο, είτε για πιο ήπια γεύση, μετά, στο βαζάκι που θα το συντηρήσουμε.


Τίτλος: Απ: Καραμελωμένο βαλσάμικο
Αποστολή από: kostas62 στις Δεκέμβριος 15, 2008, 22:03:17 μμ
  :) Ευχαριστώ....το έκανα και μου άρεσε....αυτό ήθελα.... :)


Τίτλος: Karamelomeno Vaslamiko
Αποστολή από: aris στις Μάρτιος 26, 2010, 22:35:56 μμ
Paidia geia se olous.
thelo na valo se mia sala ta karamelomeno valsamiko.
xerei kaneis pos tha to ftiaxo??
diavasa ena proigoumeno arthro (antitheto me oti allo vrika se alla site)
alla an mporei na to epalitheysei kapoios tha imoun eugnomon.

euxaristo polu!


Τίτλος: Απ: Καραμελωμένο βαλσάμικο
Αποστολή από: mariaZ στις Μάρτιος 27, 2010, 05:51:47 πμ
Αρη τα παραπάνω θα σε βοηθήσουν. Αν θες μια πιο γλυκόξινη εκδοχή (που την εχω δοκιμάσει τουλάχιστον) είναι 1 μέρος βαλσάμικο με 1 μέρος μέλι και καλό ανακάτεμα να λιώσει το μέλι (γρήγορη εκδοχή ιδανική για ντιπ spring roll, πάπιας τηγανιτής και έχει χρήση σαν σως σε σαλάτα πράσινη με καρύδια)
Η καραμελωμένη γλυκόξινη που έχουν στα εστιατόρια και συνήθως την χρησιμοποιούν για γαρνίρισμα των πιάτων είναι αυτή που προτείνει η Αρχοντία.
Η εκδοχή της MB04 είναι σαν αυτή που σου έδωσα με μπαχαρικά και λάδι (περίπου οι αναλογίες στο ξύδι διαφέρουν)
Καλή επιτυχία