GreekMasa - Συνταγές μαγειρικής - Forum

Διασκέδαση και Ψυχαγωγία (εκτός κουζίνας) => Cinema, Θέατρο, TV => Μήνυμα ξεκίνησε από: giota στις Δεκέμβριος 17, 2008, 11:47:47 πμ



Τίτλος: Γλυκές Αλχημείες
Αποστολή από: giota στις Δεκέμβριος 17, 2008, 11:47:47 πμ
ΓΛΥΚΕΣ ΑΛΧΗΜΕΙΕΣ

Οι «Γλυκές Αλχημείες» του «μάγου» της ζαχαροπλαστικής Στέλιου Παρλιάρου έρχονται κάθε Σάββατο στο MEGA.
Ο γνωστός σε όλους για τις εξαιρετικές λιχουδιές του δημιουργός, με την υποστήριξη των πέντε βοηθών που θα τον πλαισιώνουν σε κάθε εκπομπή, θα «μυεί» το κοινό στα μυστικά των συνταγών του. Tα «μαθήματα» του Στέλιου Παρλιάρου θα περιλαμβάνουν την εκτέλεση μιας σειράς συνταγών, τις «παγίδες» που μπορεί να προκύψουν κατά την εκτέλεσή τους αλλά και τις ιδιαιτερότητες των υλικών καθώς και τον τρόπο χειρισμού τους προκειμένου να υλοποιηθεί επιτυχημένα η κάθε συνταγή. Μέσα από τις απορίες που θα εκφράζουν οι βοηθοί του Στέλιου Παρλιάρου και τις εξηγήσεις του γνωστού δημιουργού θα μαθαίνουμε τα μυστικά της ζαχαροπλαστικής.

«Γλυκές Αλχημείες» με τον Στέλιο Παρλιάρο, κάθε Σάββατο στις 18:10, για τους λάτρεις της ζαχαροπλαστικής και όχι μόνο...

την εχετε δει την εκπομπη??? εγω την παρακολουθω και ειναι πολυ γλυκια εκπομπη


Τίτλος: Απ: Γλυκές Αλχημείες
Αποστολή από: Marinaki στις Δεκέμβριος 17, 2008, 11:57:54 πμ
Αχ γιατί δε μου άρεσε;;; Μου φάνηκε πώς να το πω;; Στημένη; Ότι αυτός είναι ο δάσκαλος και τα ξέρει όλα; (ναι τα ξέρει, αλλά ας μην το δείχνει κι έτσι).
Δεν ξέρω. Απογοητεύτηκα. Μου φάνηκε πολύ κρύα εκπομπή. (αν και τα γλυκά του είναι όλα θεσπέσια)


Τίτλος: Απ: Γλυκές Αλχημείες
Αποστολή από: Mary στις Δεκέμβριος 17, 2008, 13:54:04 μμ
Ούτε κι εμένα μου άρεσε. Πολύ στημένη, :-\  πολύ αποστειρωμένη, πολύ κρύα!
Δεν ξέρω αν στην πορεία χαλαρώσει λίγο αλλά προς στο παρόν δε μου λέει κάτι.
Ως δημιουργός ο Παρλιάρος είναι άψογος αλλά το γυαλί δεν του πάει.


Τίτλος: Απ: Γλυκές Αλχημείες
Αποστολή από: giota στις Δεκέμβριος 18, 2008, 15:44:40 μμ
εμενα το μονο που δεν μου αρεσε ηταν που 8εωρουσε δεδομενο οτι
οι "μαθητες" του 8α φτιαξουν χαλια τα γλυκα


Τίτλος: Απ: Γλυκές Αλχημείες
Αποστολή από: THEOHARIS στις Δεκέμβριος 18, 2008, 19:20:02 μμ
Πολύ στήσιμο στην εκπομπή
Αχ Μαμαλάκη άρχοντικέ


Τίτλος: Απ: Γλυκές Αλχημείες
Αποστολή από: giota στις Δεκέμβριος 18, 2008, 19:49:48 μμ
εγω απο τις μαγειρικες εκπομπες προτιμω τον Ευτυχη *KISSING*


Τίτλος: Απ: Γλυκές Αλχημείες
Αποστολή από: EYH2 στις Δεκέμβριος 19, 2008, 08:01:19 πμ
Ε λοιπόν εμένα μου άρεσε. Ηταν απλός, κατανοητός, διαφορετικός από τους άλλους.
Μ' άρεσε επίσης και που οι μαθητές του ίσως φτιάξουν χάλια γλυκά, (Δεν κατάλαβα εμείς τα κάνουμε όλα τέλεια?),και στην ενότητα γλυκές καταστροφές δείχνει τρόπους διόρθωσης του γλυκού, παρασκευάζοντας κάτι άλλο.
Ναι το απόλαυσα, ίσως γιατί είμαι ένας μικρός κατατροφέας κι εγώ χαχαχαχα!!
Ωραία εκπομπή, ανυπομονώ να δω το επόμενο επεισόδιο  :D


Τίτλος: Απ: Γλυκές Αλχημείες
Αποστολή από: giota στις Δεκέμβριος 19, 2008, 16:21:30 μμ
παντως φτιαχνει τελειααααααα γλυκα :-r


Τίτλος: Απ: Γλυκές Αλχημείες
Αποστολή από: xristianna20 στις Ιανουάριος 18, 2009, 16:59:06 μμ
ΕΙΝΑΙ ΣΟΥΠΕΡ ΑΥΤΗ Η ΕΚΠΟΜΠΗ Μ ΑΡΕΣΕΙ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΚΑΙ ΠΙΟ ΠΟΛΥ Μ ΑΡΕΣΕ ΧΤΕΣ ΠΟΥ ΕΦΤΙΑΞΕ ΤΗΝ ΛΕΜΟΝΟΠΙΤΑ ΘΑ ΤΗΝ ΚΑΝΩ ΟΠΟΣΔΗΠΟΤΕ..........ΜΟΥ ΑΡΕΣΟΥΝ ΤΑ ΓΛΥΚΑ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ.......... ::)


Τίτλος: Απ: Γλυκές Αλχημείες
Αποστολή από: margarita79 στις Ιανουάριος 18, 2009, 17:16:37 μμ
λοιπον την λεπονοπιτα 'καπρι τορτα' που εκανε χθες την εφτιαξα σημερα αξημερωτα ολο χαρα και ειπα να την ποσταρω ειχα γραψει και την εκπομπη και την εκανα κατα γραμμα...  δυστηχως ειναι χαλια...τοσο πικρη που δεν τρωγεται ..πραγματικα ειναι μονο για πολυ ιδιαιτερα γουστα...τουλαχιστον απο εμφανιση σκιζει..
δειτε...

(https://farm4.static.flickr.com/3083/3205718519_cd2ed3db6b_m.jpg)

τζαμπα το στολισμα... :(


Τίτλος: Απ: Γλυκές Αλχημείες
Αποστολή από: sgr στις Ιανουάριος 18, 2009, 17:18:30 μμ
Κρίμα ο κόπος σου Μαργαρίτα.
Δεν πειράζει συμβαίνουν αυτά. Όλοι έχουμε τις αποτυχίες μας.


Τίτλος: Απ: Γλυκές Αλχημείες
Αποστολή από: margarita79 στις Ιανουάριος 18, 2009, 17:20:55 μμ
sgr το θεμα ειναι οτι ειμαι σιγουρη οτι δεν απετυχα εγω  :D αλλα η ιδια η συνταγη ειναι αποτυχημενη το ειπε κιολας οτι ειναι πικρη αλλα που να φανταστω τοσο πικρα..μιλαμε δεν τρωγεται
εαν τν κανει καποιος αλλος ας μου πει...


Τίτλος: Απ: Γλυκές Αλχημείες
Αποστολή από: sgr στις Ιανουάριος 18, 2009, 17:25:33 μμ
Εμένα αυτή την εβδομάδα δε μου άρεσαν οι συνταγές του γιατί δεν αγαπώ καθόλου το λεμόνι στα γλυκά, αλλα αυτά είναι γούστα.
Περιμένω την άλλη εβδομάδα που θα φτιάξει μπακλαβά να το δοκιμάσω. Τώρα όμως με υποψίασες. Θα δοκιμάσω να το φτιάξω και θα σου πω κι εγώ τι βγήκε τελικά.


Τίτλος: Απ: Γλυκές Αλχημείες
Αποστολή από: margarita79 στις Ιανουάριος 18, 2009, 17:35:32 μμ
ξερεις τις τελευταιες μερες συζητουσα με καποιες φιλες μου για την βασιλοπιτα του μου ειπαν οτι απετυχε σε ολες..
επισης το ιδιο για τα μελομακαρονα
εγω παλι η δυσπιστη λεω κατι δε θα εκαναν καλα..και σημερα την πατησα και ημουνα και ξενυχτησμενη η δολια  ;)


Τίτλος: Απ: Γλυκές Αλχημείες
Αποστολή από: xanthibax στις Ιανουάριος 18, 2009, 18:15:04 μμ
Αχ Μαργαρίτα δεν ήξερες ;;δεν ρώταγες;;;;;


Τίτλος: Απ: Γλυκές Αλχημείες
Αποστολή από: margarita79 στις Ιανουάριος 18, 2009, 18:16:57 μμ
αν δεν ηξερα βρε ξανθη μου..για πες...


Τίτλος: Απ: Γλυκές Αλχημείες
Αποστολή από: sgr στις Ιανουάριος 18, 2009, 18:24:09 μμ
χμμμμ πολλές αποτυχίες.... σύμπτωση άραγε ?  >:D
Νομίζω ότι θα φτιάξω μια από τις δικές μας εγγυημένες συνταγές , εδώ από το greek masa *DRINK*


Τίτλος: Απ: Γλυκές Αλχημείες
Αποστολή από: Faye στις Ιανουάριος 18, 2009, 18:32:34 μμ
Δίκιο έχεις sgr πάμε στα σίγουρα καλύτερα. Καμμιά φορά οι σεφ ξεφεύγουν και περνάνε σε άλλες γεύσεις περίεργες και για ιδιαίτερα γούστα.
Κρίμα βρε Μαργαριτούλα πάντως γιατί δείχνει πολύ όμορφο :(
Καλά βρε παιδιά, επειδή δεν είδα την εκπομπή, τι είχε μέσα που το έκανε τόσο πικρό; ???


Τίτλος: Απ: Γλυκές Αλχημείες
Αποστολή από: ekaterini στις Ιανουάριος 18, 2009, 18:46:21 μμ
Εγώ δεν μπόρεσα να δω τν εκπομπή του αυτό το Σάββατο, άκουσα όμως ότι έφτιαξε λμοντσέλλο. Αν κάποια από εσάς κράτησε την συνταγή μήμπως μπορεί να μου την γράψει?  *KISSED*


Τίτλος: Απ: Γλυκές Αλχημείες
Αποστολή από: xanthibax στις Ιανουάριος 18, 2009, 19:56:39 μμ
Εγώ δεν μπόρεσα να δω τν εκπομπή του αυτό το Σάββατο, άκουσα όμως ότι έφτιαξε λμοντσέλλο. Αν κάποια από εσάς κράτησε την συνταγή μήμπως μπορεί να μου την γράψει?  *KISSED*
Να σου στείλω αν θέλεις μια που έχω !!!!!και την εχω κάνει !!!


Τίτλος: Απ: Γλυκές Αλχημείες
Αποστολή από: Katerina στις Ιανουάριος 18, 2009, 21:49:04 μμ
Κορίτσια, πάντως εγώ που έφτιαξα για την Πρωτοχρονιά την βασιλόπιτα με το αμαρέτο και τα ξερά φρούτα από την εκπομπή του Παρλιάρου και βγήκε εξαιρετική. Πολύ μυρωδάτη, αφράτη, γευστικότατη, γέμιζε το στόμα σου! Πιο παλιά, βέβαια,  που είχα κάνει από το Γαστρονόμο έναν κορμό με λεμόνι του Παρλιάρου, αρκετά μπελαλίδικος και δεν μου βγήκε όπως περίμενα, ψιλοπίκριζε και μόνο γλυκό δεν θύμιζε. Γενικά, κάποιες συνταγές του είναι λίγο extreme στη γεύση!


Τίτλος: Απ: Γλυκές Αλχημείες
Αποστολή από: IRINI στις Ιανουάριος 18, 2009, 22:20:10 μμ
Κάποια συνταγή του δεν έχω φτιάξει για να σας πω την εμπειρία μου! Η εκπομπή του πάντως γενικά μου αρέσει, και τα πιο πολλά από αυτά που φτιάχνει είναι λαχταριστά. Αυτό που δεν μου αρέσει καθόλου είναι η συμπεριφορά του στους μαθητές. Σήμερα (εκπομπή με λεμονόπιτα, σε επανάληψη την είδα) έκανε μια άσχημη γκριμάτσα στα παιδιά που στίψανε τα λεμόνια με το χέρι...  Γενικά έχω δει κι άλλες φορές να είναι ειρωνικός και κακότροπος. Αυτά....
Μαμαλάκης forever....  ::)


Τίτλος: Απ: Γλυκές Αλχημείες
Αποστολή από: giota στις Ιανουάριος 18, 2009, 22:35:31 μμ
νοστινοτητα ειναι οτι φτιαχνει  *THUMBS%%__%%UP* *THUMBS%%__%%UP* *THUMBS%%__%%UP*
εγω απ τις μαγειρικες εκπομπες προτιμω τον Ευτυχη @}->--


Τίτλος: Απ: Γλυκές Αλχημείες
Αποστολή από: margarita79 στις Ιανουάριος 18, 2009, 22:54:53 μμ
καλα εγω ξερω οτι την λεμονοπιτα την εφαγε ο καδος τελικα...τρελη πικρα...
μου φαινεται οτι στα λεμονατα δεν του παει.... :D


Τίτλος: Απ: Γλυκές Αλχημείες
Αποστολή από: Faye στις Ιανουάριος 19, 2009, 01:08:44 πμ
Εγώ δεν μπόρεσα να δω τν εκπομπή του αυτό το Σάββατο, άκουσα όμως ότι έφτιαξε λμοντσέλλο. Αν κάποια από εσάς κράτησε την συνταγή μήμπως μπορεί να μου την γράψει?  *KISSED*

Κάτια μου εγώ κάνω ακριβώς τη συνταγή για λιμοντσέλλο που έχουμε εδώ στα ποτά. Δοκίμασέ τη άφοβα. Αλλά και της Ξανθής θα είναι σίγουρα super *THUMBS%%__%%UP*


Τίτλος: Απ: Γλυκές Αλχημείες
Αποστολή από: ata στις Ιανουάριος 19, 2009, 11:28:20 πμ
Πάντως εάν θέλετε να δείτε τα βίντεο όλων των εκπομπών του, επισκεφτείτε αυτό https://www.livemovies.gr/shows/glykes-alxhmeies και υπάρχει και το δικό του site το οποίο "τρεχει" σε υπότιτλους την ώρα που απαντάει στις χιλιάδες (μία τελικά) ερωτήσεις των τηλεθεατών του.

Καλές δοκιμές !!!


Τίτλος: Απ: Γλυκές Αλχημείες
Αποστολή από: ekaterini στις Ιανουάριος 19, 2009, 23:32:20 μμ
Fey και Ξανθή ευχαριστώ για τις συμβουλές. Ξανθή περιμένω την συνταγή αλλά θα δοκιμάσω και αυτό που λες Φαίη


Τίτλος: Απ: Γλυκές Αλχημείες
Αποστολή από: ekaterini στις Ιανουάριος 19, 2009, 23:33:49 μμ
ata ευχαριστώ και σένα για το site.  @}->--


Τίτλος: Απ: Γλυκές Αλχημείες
Αποστολή από: EYH2 στις Ιανουάριος 20, 2009, 12:02:57 μμ
Ξέρεις Μαργαρίτα μου, κάνω ένα παρόμοιο γλυκό με βραστό πορτοκάλι. Είναι πικρό αλλά σοφαρίζεις την πικρίλα με κρέμα γιώτης από πάνω και σαντιγί.
Χθες μου έφερε ένας φίλος πορτοκάλια μυρωδάτα από το μποστάνι του. Αν δεν βαριέμαι το Σ/Κ θα το φτιάξω, θα τραβήξω φωτο και θα σας το παρουσιάσω.


Τίτλος: Απ: Γλυκές Αλχημείες
Αποστολή από: margarita79 στις Ιανουάριος 20, 2009, 12:08:08 μμ
βρε ευη μου εχεις δικιο δεν το σκεφτηκα αλλα αλλο το πορτοκαλι αλλο το λεμονι ..μιλαμε για πολυ ξινοπικρο!!


Τίτλος: Απ: Γλυκές Αλχημείες
Αποστολή από: EYH2 στις Ιανουάριος 20, 2009, 12:32:53 μμ
Την εκπομπή δεν την είδα Μαργαρίτα, αλλά δεν έβαλε σιρόπι γλυκό στο ψημένο μείγμα?  Τέλος πάντων μου φαίνεται ότι τελικά ότι θα το φτιάξω το γλυκό, μόνο και μόνο για να σε γλυκάνω λίγο από την πολύ πικρίλα χαχα :D :D


Τίτλος: Απ: Γλυκές Αλχημείες
Αποστολή από: Nena στις Ιανουάριος 20, 2009, 14:37:04 μμ
Να τα πάρω με τη σειρά. Ο Παρλιάρος πάντα λέει - κι έτσι είναι - πως στη ζαχαροπλαστική πρέπει να είσαι με τη ζυγαριά στο χέρι. Τόση ακρίβεια χρειάζεται και τίποτα στο περίπου. Όντως η εκπομπή είναι κρύα, αλλά σε πολύ λίγο χρόνο δίνει συνήθως 3 συνταγές και τις καταστροφές κ.λπ. Ο ίδιος βρίσκω ότι είναι πολύ σαφής και το μόνο που μ ενοχλεί πάρα πολύ είναι που συχνά δεν προλαβαίνω να σημειώσω όλα τα υλικα. Την τελευταία φορά τα φωτογράφισα (!) με το κινητό. Ευτυχώς η εκπομπή μεταδίδεται και στις 13.00 την Κυριακή και  τα πήρα ξανά.
Η βασιλόπιτά του μου βγήκε πολύ καλή. Και άρεσε και σ όσους την κέρασα. Την λεμονόπιτα δεν την έχω κάνει ακόμα αλλά σκοπεύω να την κάνω γιατί μ αρέσει πολύ το είδος. Έχω όμως και μια άλλη τέλεια του Δρίσκα και το σκέπτομαι.
Και ιδού το λιμοντσέλο του:
4 λεμονόκουπες (αυτές που είχε βράσει για το κέικ)
150 γρ. ζάχαρη
750 ml Vodka ή οινόπνευμα ποτοποιίας 95 βαθμών
Για το σιρόπι:
170 γρ. ζάχαρη
150 γρ νερό
Παρασκευή:
Βγάζουμε απ τις λεμονόκουπες μόνο την κίτρινη φλούδα. Τις ρίχνουμε σε μπλέντερ και προσθέτουμε τη ζάχαρη. Χτυπάμε καλά. Βάζουμε σε γυάλα το υλικό και προσθέτουμε το ποτό. Το κλείνουμε καλά και το αφήνουμε για 4 μέρες ανακινώντας το κάθε μέρα κι αν δεν βαριόμαστε και δυο φορές τη μέρα. Την πέμπτη μέρα της δημιουργίας φτιάχνουμε το σιρόπι το αφήνουμε να κρυώσει. Ανοίγουμε τη γυάλα, σουρώνουμε το υλικό που περιέχει και προσθέτουμε το κρύο σιρόπι.
Στην υγειά σας.


Τίτλος: Απ: Γλυκές Αλχημείες
Αποστολή από: margarita79 στις Φεβρουάριος 04, 2009, 14:06:02 μμ
δε μου λετε βρε παιδια εκεινη την αποτυχημενη μου λεμονοπιτα 'καπρι τορτα' την εφτιαξε κανεις αλλος να μου πει εντυπωσεις?


Τίτλος: Απ: Γλυκές Αλχημείες
Αποστολή από: elie στις Φεβρουάριος 05, 2009, 11:34:38 πμ
δε μου λετε βρε παιδια εκεινη την αποτυχημενη μου λεμονοπιτα 'καπρι τορτα' την εφτιαξε κανεις αλλος να μου πει εντυπωσεις?


τι λες βρε μαργαριτάκι, μετά απ' αυτά που έγραψες για την πικρίλα ποιος να τη φτιάξει;  ;D   ;D   ;D


Τίτλος: Απ: Γλυκές Αλχημείες
Αποστολή από: arhontia στις Φεβρουάριος 05, 2009, 15:24:08 μμ
Σε όλες τις συνταγές του με εσπεριδοειδή, έχω την ίδια ένσταση: Δεν τα ξεπικρίζει και δεν τρώγονται. Τα εσπεριδοειδή που χρησιμοποιώ για γλυκά με την φλούδα, τα ξεπικρίζω τουλάχιστον 3 φορές και πετάω το νερό πριν προχωρίσω στην συνταγή.


Τίτλος: Απ: Γλυκές Αλχημείες
Αποστολή από: margarita79 στις Φεβρουάριος 05, 2009, 15:25:34 μμ
μπραβο βρε αρχοντια...οχι τιποτα αλλο αλλα οπου λεω οτι το πεταξα μου λενε οτι κατι δεν εκανα καλα...
παρολλα αυτα ακολουθησα τη συνταγη κατα γραμμα...
thanks


Τίτλος: Απ: Γλυκές Αλχημείες
Αποστολή από: Nena στις Φεβρουάριος 16, 2009, 14:18:12 μμ
Είναι γεγονός ότι τα εσπεριδοειδή θέλουν 3 φορές από 10 λεπτά βράσιμο και πέταμα το νερό. Μετά τα δένετε, τα λύνετε, τα κάνετε ό,τι θέτε.


Τίτλος: Απ: Γλυκές Αλχημείες
Αποστολή από: Valia05 στις Μάιος 31, 2009, 00:02:53 πμ
Καλώς σας βρήκα!!Ανακάλυψα τυχαία το site σας και με ενθουσίασε!!Να πω και εγώ την γνώμη μου για την εκπομπή..
Την παρακολουθώ σχεδόν πάντα και έχω φτιάξει κάποια από τα γλυκά που έκανε..Έκανα την βασιλόπιτα που μου βγήκε αρκετά καλή,τον χαλβά(υπέροχος)τα κουλουράκια βγήκαν μαλακούτσικα,την τάρτα με τις φράουλες,τα γλυκιά του κουταλιου και την πάβλοβα. Εμένα μου αρεσαν αρκετά και μου φάνηκαν και σχετικά ευκολα.Αυτό που μου αρέσει στην εκπομπή είναι ότι ο τρόπος του είναι πολύ κατανοητός και οι συνταγές είναι δεν είναι εξεζητημένες αλλά απλές με κάποια παραλλαγή ίσως. Αυτά!!


Τίτλος: Απ: Γλυκές Αλχημείες
Αποστολή από: giota στις Ιούνιος 01, 2009, 09:35:08 πμ
η εκπομπη το Σαββατο που εδειχνε απο την Κωνσταντινουπολη,
Παναγια μου τι υπεροχα γλυκα ??? ??? ??? να μπορουσα να μπαινα στην τηλεοραση
να τα δοκιμαζα ;D


Τίτλος: Απ: Γλυκές Αλχημείες
Αποστολή από: MAROULA στις Ιούνιος 01, 2009, 09:45:03 πμ
Η εκπομπή του Σαββάτου ήταν μπουκιά και ...κόλαση :P
Αχ και να υπήρχε αυτό του τούρκικο σαράι στην Αθήνα :) ακόμα ξερογλείφομαι *THUMBS%%__%%UP*


Τίτλος: Απ: Γλυκές Αλχημείες
Αποστολή από: sidarieva στις Ιούνιος 11, 2009, 18:20:06 μμ
1. οι συνταγές όλες υπάρχουν στο site του...οποτε δεν υπα΄ρχει λόγος αν δεν προλάβει κάποιος τα υλικά στην εκπομπή.
2. Έκανα το γλυκό , τύπου σαλάμι, που έφτιαξε στην Κωνσ/πολη. Εντάξει, όχι και τίποτε το πολύ ιδιαίτερο, αλλά εύκολο και γρήγορο. *IN%%__%%LOVE*


Τίτλος: Απ: Γλυκές Αλχημείες
Αποστολή από: giota στις Ιούνιος 12, 2009, 09:46:55 πμ
κι απο ειδα στο σιτε της εκπομπη τα εχει πολυ αναλυτικα...


Τίτλος: Απ: Γλυκές Αλχημείες
Αποστολή από: lovestars στις Ιούνιος 14, 2009, 13:26:48 μμ
Ο Παρλιάρος είναι πολύ καλός αλλά..δεν δίνει πολύ χώρο στα παιδιά που έχει γύρω του απλά τους έχει για να αναδεικνυεί μόνο τις δικές του ικανότητες!!
Και να τονίσω το εξής..Έχω όλη την σειρά των βιβλίων του που έχει κυκλοφορήσει ..ενώ είναι πολύ ωραίες οι συνταγές του μερικές είναι κατά έναν περίεργο τρόπο λανθασμένες να πώ?
Και θα συμφωνήσω με την λεμονόπιτα..όπως και με την συνταγή του για κουραμπιέδες που αποφάσισα να ακολουθήσω σαν αλλαγή και μου βγήκαν σαν πέτρες..ενώ φτιάχνω κουραμπιέδες αρκετά χρόνια..
Επίσης ένα κέικ που έχει δώσει από την Τυνησία με φρυγανιά και πορτοκάλι δεν τρώγεται!
Αλλά στις συνταγες με σοκολάτα είναι άπαιχτος..το ομολογώ! Δοκιμάστε τα σοκολατάκια του και το brownies  :P


Τίτλος: Απ: Γλυκές Αλχημείες
Αποστολή από: Marinaki στις Οκτώβριος 24, 2009, 15:19:16 μμ
Αχ σήμερα το απόγευμα έχει πει ότι θα έχει πικρή σοκολάτα με ουίσκυ (;;;; μήπως δεν έκουσα καλά;;) και κομμάτια καραμέλας!!! Αναμένω!


Τίτλος: Απ: Γλυκές Αλχημείες
Αποστολή από: margarita79 στις Οκτώβριος 24, 2009, 15:25:42 μμ
Θα προσπαθησω να το δω και εγω πρεπει να ειναι καλο... :-r


Τίτλος: Απ: Γλυκές Αλχημείες
Αποστολή από: Marinaki στις Οκτώβριος 25, 2009, 16:21:30 μμ
Τελικά δεν πρόλαβα να το δω από την τηλεόραση..το είδα όμως στο site του maga και μου φάνηκε πολύ ωραίο γλυκό και απλούστατο. Μιλώ για τη σοκολάτα με ουΐσκυ και καραμέλα. Αν τη φτιάξω και μου αρέσει θα την ανεβάσω. Αν την κάνει κανένας άλλος ας πει εντυπώσεις!


Τίτλος: Απ: Γλυκές Αλχημείες
Αποστολή από: dieselakias στις Αύγουστος 21, 2010, 00:52:35 πμ
Ηρεμία, κορίτσια... Ο Παρλιάρος έχει σπουδάσει ζαχαροπλαστική σε Γαλλία και Ελβετία, έχει δουλέψει σε ζαχαροπλαστεία της Γαλλίας και είναι αυτονόητο πως ο άνθρωπος ξέρει καλά τι λέει και τι κάνει. Από εκεί και πέρα, όπως πολύ σωστά τόνισε και μία φίλη, στη ζαχαροπλαστική πρέπει να έχεις χειρουργική ακρίβεια, όχι μόνο σε ό,τι αφορά την ποσότητα του κάθε υλικού, αλλά... pretty much about everything! Την ποιότητα των υλικών, τη σειρά που θα τα χρησιμοποιήσουμε, τις θερμοκρασίες, τις ώρες παραγωγής (πόσα λεπτά χρειάζεται να κάνουμε το καθετί), τον τρόπο χτυπήματος και ανάμειξης, τον τρόπο ψύξης / ψησίματος... τα πάντα! Η ζαχαροπλαστική είναι χημεία (εξου και οι... Γλυκιές Αλχημείες), οπότε τα πάντα παίζουν ρόλο. Όπως είδα, άλλωστε, πολλές που ακολουθήσατε κατά γράμμα μια συνταγή του, το αποτέλεσμα σας ενθουσίασε.

Επίσης, κάτι άλλο: πολλά πράγματα μαθαίνονται μέσω εμπειρίας. Δεν είναι δυνατόν ο Παρλιάρος (και ο κάθε Παρλιάρος) σε κάθε συνταγή του να αναφέρει συνεχώς τα ίδια πράγματα (όπως το ότι τα φρούτα θέλουν καλό βράσιμο πριν χρησιμοποιηθούν). Πολλά tips τα αναφέρει στις εισαγωγές των βιβλίων του, όπως για παράδειγμα το ότι τη σοκολάτα δεν κάνει να τη χτυπάς με σύρμα γιατί κάνει φουσκάλες και δεν στρώνει ή ότι την κρέμα γάλακτος δεν κάνει να τη χτυπάς πολλή ώρα γιατί κόβει. Αν εγώ, φερ'ειπείν, δεν ήξερα το tip για την κρέμα γάλακτος και την άφηνα λίγο παραπάνω στο μίξερ για να κάνω ζάπινκ με αποτέλεσμα να μου βγει το γλυκό... ξινό, θα έλεγα μετά ότι η συνταγή δεν είναι καλή, κ.λπ. Είναι δυνατόν όμως να αναφέρει σε κάθε συνταγή "αν χτυπήσετε 11 λεπτά και όχι 10 την κρέμα γάλακτος θα γίνει νερό"; No, way.

Όπως και να 'χει, κι εγώ νέος είμαι στο άθλημα και έχω πολλά να μάθω. Για να μάθω όμως, πρέπει να έχω και οδηγούς, χα! Διάβασα ότι μια κοπέλα έχει τα βιβλία του. Δοθήσεις της ευκαιρίας, θα ήθελα να ζητήσω, είτε από αυτήν είτε από κάποια άλλη κοπέλα που έχει τα βιβλία του, αν μπορεί να σκανάρει τη σειρά "Γλυκιές Αλχημείες" και να την ανεβάσει σε pdf. Όποια το κάνει αυτό να είναι σίγουρη ότι θα έχει γαλουχήσει τον αντικαταστάση του Παρλιάρου!  :P :P :P :P


Τίτλος: Απ: Γλυκές Αλχημείες
Αποστολή από: ArXoS στις Αύγουστος 21, 2010, 04:52:25 πμ
... Όποια το κάνει αυτό να είναι σίγουρη ότι θα έχει γαλουχήσει τον αντικαταστάση του Παρλιάρου!  :P :P :P :P
.. και θα έχει εξασφαλίσει και μια θέση στον "παράδεισο", παρανομώντας  >:(


Τίτλος: Απ: Γλυκές Αλχημείες
Αποστολή από: giota στις Αύγουστος 21, 2010, 11:23:47 πμ
πιστευω πως ειναι αυθεντια ο Παρλιαρος στη ζαχαροπλαστικη οσο και να προσπαθουν αλλοι
οχι απλα δεν τον φτανουν αλλα ουτε τον πλησιαζουν