GreekMasa - Συνταγές μαγειρικής - Forum

Μαγειρέματα => Ζυμαρικά - Δημητριακά - Όσπρια => Μήνυμα ξεκίνησε από: Lydia στις Ιούνιος 05, 2007, 10:54:47 πμ



Τίτλος: Μακαρόνια με κιμά και άλλα μυρωδικά (6 άτομα)
Αποστολή από: Lydia στις Ιούνιος 05, 2007, 10:54:47 πμ
Το θα χρειαστούμε
•   2 πακέτα μακαρόνια Barilla Spaghetti  Nr. 5 δηλαδή 1 κιλό (γιατί σίγουρα θα φάτε και δεύτερο πιάτο...)
•   1 κιλό κιμά (1/2 κιλό μοσχαρίσο + ½ κιλό αρνί)
•   650 γρ. κρεμμύδια ψηλοκομμένα
•   4 ντομάτες ή 1 κουτί πουμαρό με κομματάκια ντομάτας
•   200 γρ. συμπυκνωμένο χυμό ντομάτας
•   2 σκελίδες σκόρδο σε φέτες η λιωμένο
•   1 καρρότο τριμμένο πολύ
•   1-2 κλωναράκι κανέλα
•   5-6 γαρύφαλλα
•   1 ποτήρι κόκκινο κρασί
•   1 κουταλιά της σούπας worcester sauce
•   Ένα κουταλάκι μέλι ή ζάχαρη
•   2 δαφνόφυλλα
•   Λίιιιιιιγη ρίγανη (προαιρετικά)
•   Ελαιόλαδο & Βούτυρο & Αλάτι & Πιπέρι ανάλογα με τα γούστα σας
•   Τυρί (εγώ φανατική γραβιέρα Αστακού – οι άλλοι παρμεζάνα)
Παρασκευή

Βράζω μακαρόνια, τα σουρώνω (κρατάω λίγο νερό που ίσως χρειαστεί, βλέπε κάτω) και τα καίω με ελαιόλαδο ή lurpak ανάλογα τι θα βρώ μπροστά μου.

Ρίχνω το λάδι, σωτάρω κρεμμύδια. Ρίχνω αμέσως το κιμά και σωτάρω μαζί με τα κρεμμύδια. Σβήνω με την worcester sauce και το κρασί.
Ρίχνω σκόρδο, καρρότο, όλα τα ντοματοειδή, το μέλι, πιπέρι, κανέλα, αλάτι, γαρύφαλλο και τα δαφνόφυλλα. Αφήνω μέχρι να πάρει μια βράση και κατεβάζω θερμοκρασία στο 2 (πολύ χαμηλά).
Έαν θέλει και άλλο νερό προσθέτω από των μακαρονιών που έχω κρατήσει.

Σερβίρω σε 6 πιάτα ρίχνοντας μπόλικο τυρί (5 με παρμεζάνα, 1 με γραβιέρα Αστακού)
Άντε, έαν έχω ρίχνω και λίγο μαϊντανό για πρασινάδα στο πιάτο.