GreekMasa - Συνταγές μαγειρικής - Forum

Μαγειρέματα => Άλλες συνταγές => Μήνυμα ξεκίνησε από: KATE στις Σεπτέμβριος 07, 2007, 16:57:39 μμ



Τίτλος: Λεμονάδα σπιτική
Αποστολή από: KATE στις Σεπτέμβριος 07, 2007, 16:57:39 μμ
Λεμονάδα σπιτική
        
Για 1 μπουκάλι
2  ποτ. νερού χυμό λεμόνι (περιπου 10-12 λεμονια)
2 ποτ. νερού ζάχαρη
2 κ.σ. ξύσμα λεμονιού
     
Στύβετε τα λεμόνια και τα σουρώνετε
Σε μία κατσαρόλα βάζετε το σουρωμένο χυμό,
προσθέτετε τη ζάχαρη και το ξύσμα λεμονιού.
Βράζετε μέχρι να δέσει ο χυμός.

Αναλογια 1 προς 3


Τίτλος: Απ: Λεμονάδα σπιτική
Αποστολή από: Lia_P στις Σεπτέμβριος 07, 2007, 18:38:51 μμ

Μια άλλη παραλλαγή για Λεμονάδα σπιτική
Την λεμονάδα αυτή τη φτιάχνω κυρίως το καλοκαίρι, τη βάζω σε γυάλινη κανάτα και στο ψυγείο όπου διατηρείται γύρω στις 3-4 μέρες. Μερικές φορές φτιάχνω χρωματιστές λεμονάδες. Ρίχνω 1 με 2 σταγόνες κόκκινο χρώμα και φτιάχνω pink lemonade ή πράσινο χρώμα και παίρνει το χρώμα του κουρακάο.
Υλικά
1 1/2 φλ. ζάχαρη
1 1/2 φλ. νερό
1-2 κ.σ. ξύσμα λεμονιού για το άρωμα
1 1/2 φλ. χυμός λεμονιού για τη γεύση
1 λεμόνι σε λεπτές μικρές φετούλες
Κλωνάρια φρέσκου δυόσμου
Τι κάνω
Σε κατσαρόλα, αναμιγνύω τη ζάχαρη, το νερό και το ξύσμα. Ανακατεύοντας συνεχώς, αφήνω να βράσει για 5 λεπτά. Βγάζω από τη φωτιά και αφήνω να κρυώσει. Ρίχνω το χυμό λεμονιού και το μεταφέρω σε κανάτα.
Για το σερβίρισμα: Βάζω 2 παγάκια σε ψηλό ποτήρι και προσθέτω 1/4 ή 1/3 του ποτηριού λεμονάδα και το υπόλοιπο κρύο νερό. Ανακατεύω και διακοσμώ με φέτα λεμονιού και κλωναράκι δυόσμου. Ευχαριστώ κ. Χρίστο!