GreekMasa - Συνταγές μαγειρικής - Forum

Μαγειρέματα => Κρεατικά => Μήνυμα ξεκίνησε από: GILDA στις Ιανουάριος 25, 2009, 23:29:01 μμ



Τίτλος: Αφέλια Κυπριακά
Αποστολή από: GILDA στις Ιανουάριος 25, 2009, 23:29:01 μμ
Συνήθως δεν υπολογιζω ποσότητες και δοσολογίες,γιαυτο συνη8ως το φαι μου φτανει να φαει ενας λόχος!
Μια κυπριακη συνταγη που την εφαγα απο κύπρια εδω στην ελλάδα.

χοιρινο κρεας κομμένο σε κομματακια μικρα
πατατες χοντροκομμένες
κολλιαντρο
κρασι κοκκινο(ή και ασπρο)
αλάτι
πιπέρι

Τσιγαριζω το κρεας με τις πατάτες και προσθέτω το αλάτι και το πιπέρι και τον κόλλιαντρο.Προτιμώ να παίρνω κόλλιαντρο σε κόκκους και να το κοπανιζω μονη μου,γιατι ο τριμμένος δεν μυριζει πολύ έντονα.Σβήνω με το κρασι μεχρι να σκεπάζει σχεδον το φαγητο και αφήνω να βράσει σε πολυ σιγανη φωτιά.Επειδη με το κόκκινο κρασι οι πατάτες θα πάρουν σκούρο χρώμα,μπορει κάποιος να χρησιμοποιησει και λευκό.
Καλή επιτυχιά!
 


Τίτλος: Απ: Αφέλια Κυπριακά
Αποστολή από: giota στις Ιανουάριος 26, 2009, 10:50:38 πμ
GILDA  καλως ηρθες κι ευχαριστουμε για την συνταγη *DRINK*



Τίτλος: Απ: Αφέλια Κυπριακά
Αποστολή από: Nena στις Φεβρουάριος 11, 2009, 10:43:08 πμ
Συγνώμη, αλλά θα επέμβω για τη συνταγή τη συγκεκριμένη που μόλις είδα.
Παίρνουμε χοιρινό μπούτι, το κόβουμε σε κομμάτια μεγαλούτσικα κι όχι μικρά ως για σουβλάκια. Το βάζουμε σε βαθύ σκεύος που να έχει καπάκι και το πασπαλίζουμε με σπασμένο σπόρο κόλιαντρου αρκετό και αλάτι. Το ανακατεύουμε να πάει παντού. Γεμίζουμε το δοχείο με κρασί μπρούσκο, που σημαίνει κόκκινο ξηρότατο. Το αφήνουμε στο ψυγείο καπακωμένο για 3 μέρες ή όσο θέλουμε.
Παίρνουμε με τρυπητή κουτάλα τα κρέατα και τα τσιγαρίζουμε σε κατσαρόλα. Να μη μαυρίσουν (θα είναι ήδη σκούρα από το κρασί), αλλά να τσιγαριστουν παντού. Σβήνουμε με το κρασί της μαρινάδας, χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε να βράσουν και να μείνουν με λίγη σάλτσα.
Συνοδεύουμε το φαγητό με πατάτες τηγανητές ή αντιναχτές. Οι αντιναχτές ειναι πατάτες κομμένες σε μέγεθος ακαθάριστου καρυδιού και λίγο λιγάκι μεγαλύτερες. Τις τηγανίζουμε σε αρκετό λάδι κι όταν είναι έτοιμες τις τραβάμε απ το λάδι, τις ρίχνουμε στην κατσαρόλα με το κρέας (όποιο κρέας) καπακώνουμε και σηκώνουμε την κατσαρόλα και την τινάζουμε να ανακατευτουν οι πατάτες στη σάλτσα χωρίς να έχουμε βάλει πιρούνι. Εξ ου και αντιναχτές.
Φιλούθκια!