GreekMasa - Συνταγές μαγειρικής - Forum

Μαγειρέματα => Αναζήτηση Συνταγής => Μήνυμα ξεκίνησε από: zoi στις Σεπτέμβριος 12, 2007, 16:04:41 μμ



Τίτλος: ΖΩΜΟΣ ΚΟΤΑΣ
Αποστολή από: zoi στις Σεπτέμβριος 12, 2007, 16:04:41 μμ
Τι κάνετε συνήθως με τον ζωμό που έχει απομείνει από το βρασμό της κότας???
Σίγουρα θα γίνει φαγάκι για το μικράκι μου...
Αλλά τι άλλο??
Σούπα με ρυζάκι??
Κάποιο άλλο φαγάκι???
Τι κάνετε?? Με τι ταιριάζει περισσότερο?? Δώστε καμιά ιδέαααααααααααα

Ευχαριστώώώώώώώώώώ  ;D ;D ;D


Τίτλος: Απ: ΖΩΜΟΣ ΚΟΤΑΣ
Αποστολή από: margarita79 στις Σεπτέμβριος 12, 2007, 18:33:52 μμ
εγω παντως ζωη για κοτοσουπα αυγολεμονο με φιδε το ξερω απο τη μητερα μου και ειναι εξαιρετικη.
φιλια


Τίτλος: Απ: ΖΩΜΟΣ ΚΟΤΑΣ
Αποστολή από: arhontia στις Σεπτέμβριος 12, 2007, 22:11:42 μμ
Καλησπέρα!
Οι ζωμοί από κοτόπουλο ή κρέας, μπορούν να χρησιμοποιηθούν αντί άλλου υγρού, για να δώσουν πιο πλούσια γεύση αλλά και συστατικά, σε οποιοδήποτε άλλο φαγητό. Όταν περισσεύει τον σουρώνω σε ένα βάζο και τον φυλάω στο ψυγείο όπου συντηρήται για 1-2 μέρες, και τον χρησιμοποιώ στα επόμενα φαγητά αντί για νερό.

Για παράδειγμα σε πατάτες φούρνου, σε μπριάμ, σε λαδερά. Μπριάμ άσπρο, χωρίς ντομάτα, που τα λαχανικά ψήνονται μέσα στο ζωμό - βάζω ότι λαχανικά έχω, λάδι και λίγο μοσχοκάρυδο.

Μπορείς να σωτάρεις κριθαράκι σε λίγο βούτυρο και να προσθέσεις το ζωμό να βράσει - σε χαμηλή φωτιά για να μην κολλήσει.

Ή σωτάρεις λίγο διάφορα λαχανικά και προσθέτεις το ζωμό και λίγο ρύζι ή ζυμαρικό για να κάνεις σούπα λαχανικών. Π.χ. σωτάρεις κυβάκια καρότο, λίγο αρακά, 1-2 πράσσα ροδέλες σε βούτυρο ή λάδι και μετά ρίχνεις το ζωμό να βράσουν. Κόβεις κυβάκια μπαγιάτικο ψωμί τα ραντίζεις με λίγο λάδι και αλατίζεις αλαφρά και τα βάζεις λίγο στο φούρνο με αέρα να γίνουν κρουτόν. Σερβίρεις τη σούπα με κρουτόν και τυρί τριμμένο ή κομμένο κυβάκια.


Τίτλος: Απ: ΖΩΜΟΣ ΚΟΤΑΣ
Αποστολή από: al1975 στις Σεπτέμβριος 13, 2007, 07:57:37 πμ
Καλημέρα και απο μένα!
Λοιπόν, το ζωμο απο το κοτόπουλο δεν το πετάω ποτέ και το χρησιμοποιώ για να κάνω ωραιότατα ριζότο απο το τίποτα.Δηλαδή με λίγα λαχανικά και λίγη παρμεζάνα το ριζότο γίνεται θεικό.Πρόσφατα έκανα την κοτόπιτα της Λίας και αντικατέστησα το γάλα για τη μπεσαμελ με ζωμό , έγινε πολύ  ωράια.Εγώ όταν βράζω κοτόπουλο, προσθέτω μέσα και λαχανικα: πατάτα, καρότο, κρεμμύδι και αν έχω στο σπίτι και λίγο φινόκιο, έτσι ο ζωμός δεν έχει πολύ βαριά μυρωδιιά και αυτό μου επιτρέπει να το χρησιμοποιώ σαν ενισχυτικό γευσης παντου, δλδ σε σάλτσες, για να σβήσω λαχανικά στο σωτάρισμα μαζί με κρασί , σε μαριναρίσματα κλπ.
Τους ζωμούς τους διατηρώ στην κατάψυξη χωρισμένους σε μερίδες.Είναι πολύ βολικό γιατί αν θες να φτιάξεις κάτι έυκολο και βιάζεσαι μπορεις να βγάλεις όσο θες και να φτιάξεις  απο σούπα μέχρι ρίζοτο.


Τίτλος: Απ: ΖΩΜΟΣ ΚΟΤΑΣ
Αποστολή από: al1975 στις Σεπτέμβριος 13, 2007, 08:03:59 πμ
Ξέχασα επίσης να σου να δοκιμάσεις να φτιάξεις πουρέ με με 1/3 γάλα και 2/3 ζωμό, θα σου αρέσει πολύ.


Τίτλος: Απ: ΖΩΜΟΣ ΚΟΤΑΣ
Αποστολή από: zoi στις Σεπτέμβριος 13, 2007, 11:14:42 πμ
ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΑΥΤΟ ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΨΥΞΗ ΚΑΙ ΤΙΣ ΜΕΡΙΔΕΣ ΕΥΤΥΧΩΣ Μ' ΕΚΟΨΕ ΚΑΙ ΤΟ ΕΚΑΝΑ  ::) ΠΟΛΥ ΤΟ ΧΑΡΗΚΑ  ;D ;D ;D
ΚΙ ΕΓΩ ΟΤΑΝ ΕΒΡΑΣΑ ΤΟ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΕΒΑΛΑ ΚΡΕΜΜΥΔΙ, ΚΑΡΟΤΟ, ΠΑΤΑΤΑ, ΑΛΑΤΙ ΚΑΙ ΦΥΛΛΑ ΔΑΦΝΗΣ
ΚΑΛΑ Ο ΠΟΥΡΕΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΟΣ, ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ Η ΣΟΥΠΑ ΠΟΥ ΑΝΑΦΕΡΕΙ Η ΑΡΧΟΝΤΙΑ, ΒΑΣΙΚΑ ΟΛΑ ΟΣΑ ΕΙΠΑΤΕ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΩΡΑΙΑ. ΣΚΕΥΦΤΗΚΑ ΝΑ ΤΟΝ ΒΑΛΩ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΑΡΑΚΑ ΚΑΙ ΘΑ ΤΟΛΜΗΣΩ ΝΑ ΤΟΝ ΒΑΛΩ ΚΑΙ ΣΕ ΓΟΥΒΑΡΛΑΚΙΑ ΣΟΥΠΑ ΑΥΓΟΛΕΜΟΝΟ. ΤΙ ΛΕΤΕ??


Τίτλος: Απ: ΖΩΜΟΣ ΚΟΤΑΣ
Αποστολή από: margarita79 στις Σεπτέμβριος 13, 2007, 11:16:50 πμ
για γιουβαρλακια σουπα αυγολεμονο ζωη σιγουρα θα ειναι οτι πρεπει στο αυγολεμονο πανε πολυ αυτοι οι ζωμοι.
φιλια


Τίτλος: Απ: ΖΩΜΟΣ ΚΟΤΑΣ
Αποστολή από: sgr στις Σεπτέμβριος 13, 2007, 12:39:07 μμ
Συμφωνώ κορίτσια και εγώ δεν πετάω πότε το ζωμό. Το φυλάω σε ταπεράκια στην κατάψυξη. Όλο και καποια στιγμή θα χρειαστεί


Τίτλος: Απ: ΖΩΜΟΣ ΚΟΤΑΣ
Αποστολή από: KATE στις Σεπτέμβριος 13, 2007, 22:32:45 μμ
ωραιες ιδεες... εγω μονο στη σάλτας ντομάτας για μακαρονια το χρησιμοποιώ


Τίτλος: Απ: ΖΩΜΟΣ ΚΟΤΑΣ
Αποστολή από: Lia_P στις Σεπτέμβριος 14, 2007, 06:53:09 πμ

Οι ζωμοί μπαίνουν σχεδόν σε όλα τα φαγητά και τα νοστιμεύουν.