GreekMasa - Συνταγές μαγειρικής - Forum

Μαγειρέματα => Αναζήτηση Συνταγής => Μήνυμα ξεκίνησε από: karvelinio στις Φεβρουάριος 17, 2009, 02:15:02 πμ



Τίτλος: χρωματιστα μακαρον
Αποστολή από: karvelinio στις Φεβρουάριος 17, 2009, 02:15:02 πμ
kalispera paida. einai to prwto thema pou grafw kai tha eithela na mou steilei opoios exei suntagi gia xrwmatista 'makaron". 
ta exw paragelia gia ena parti tin paraskeui. opote oso pio grigora toso kalutera.

euxaristw


Τίτλος: Απ: χρωματιστα μακαρον
Αποστολή από: KristineS στις Φεβρουάριος 17, 2009, 12:28:34 μμ
Φιλενάδα ή φίλε αν μιλάμε για τα κλασσικά γαλλικά macaron τότε διάλεξες δύσκολο γλυκό. Αν μιλάς για τα ελληνοποιημένα μακαρόν με καρύδα και αμύγδαλο τότε είναι πανεύκολο.  Ποιά από τις 2 συνταγές θέλεις???


Τίτλος: Απ: χρωματιστα μακαρον
Αποστολή από: karvelinio στις Φεβρουάριος 17, 2009, 18:17:11 μμ
filos eimai . akoma toulaxiston ( xaxaxaxa )
esu an boreis vale kai tis 2 giati exei endiaferon. egw epeidi viazome tha kanw tin eukoli gia twra, alla gia tin parti mou tha kanw kai tin galliki version me tin usixia mou .


Τίτλος: Απ: χρωματιστα μακαρον
Αποστολή από: ekaterini στις Φεβρουάριος 17, 2009, 19:11:11 μμ
αν μπορούσες να γράφεις με ελληνικούς χαρακτήρες και όχι με λατινικούς θα ήταν καλύτερα   :)


Τίτλος: Απ: χρωματιστα μακαρον
Αποστολή από: KristineS στις Φεβρουάριος 17, 2009, 20:45:22 μμ
ok θα τις ανεβάσω αμέσως άρα μέχρι αύριο θα τις έχεις.  Καλή επιτυχία  ::) @}->--


Τίτλος: Απ: χρωματιστα μακαρον
Αποστολή από: karvelinio στις Φεβρουάριος 19, 2009, 16:34:13 μμ
Πως και αργησε η συνταγη? μηπως μπήκε αλλού ?


Τίτλος: Απ: χρωματιστα μακαρον
Αποστολή από: KristineS στις Φεβρουάριος 19, 2009, 17:46:55 μμ
Εγώ φταίω.  Λοιπόν έχουμε και λέμε
για τα μακαρόν καρύδας 12 μεγάλα
τα ασπράδια από δύο μεγάλα αυγά
-1/4 κ.γ. κρεμόριο
-100γρ ζάχαρη
-30 γρ τριμμένο μύγδαλο
-μια υποψία αλάτι
-1 κ.γ. βανίλια
-250 γρ ινδοκάρυδο

Αρχίστε να χτυπάτε τα ασπράδια, μόλις αφρίσουν ρίξτε το κρεμόριο και συνεχίστε το χτύπημα μέχρι να μαρεγκιάσει (soft peaks λέει η θεά). Αρχίστε να προσθέτετε τη ζάχαρη κουταλάκι-κουταλάκι  ενώ συνεχίζετε το χτύπημα. Τώρα, ανακατέψτε τα υπόλοιπα υλικά και ανακατέψτε τα απαλά, με μια σπάτουλα, μέσα στο μίγμα. Έτοιμο! Εγώ πήρα το δοσομετρικό κουπάκι του 1/4 (κάνει και μια αυγοθήκη ή ότι άλλο θέτε, ακόμα και μεγάλες κουταλιές) και το χρησιμοποίησα σαν το scoop του παγωτού για να τους δώσω μπομπέ σχήμα. Αραδιάζουμε σε ταψί στρωμένο με αντικολλητικό (αρκετά κοντά, δεν απλώνουν), και αφήνουμε σκέτα, ή διακοσμούμε με ολόκληρο ασπρισμένο αμύγδαλό ή κεράσι γλασέ. Έψησα στους 200 C για 20 λεπτά. Αν τα θέλεις χρωματιστά απλά πριν τους δώσεις το σχήμα βάζεις 1/2 κουταλιά της σούπας από το χρώμα της προτίμησης σου.


Τίτλος: Απ: χρωματιστα μακαρον
Αποστολή από: karvelinio στις Φεβρουάριος 19, 2009, 22:24:48 μμ
" . . . για τα μακαρόν καρύδας 12 μεγάλα
τα ασπράδια από δύο μεγάλα αυγά . . . "

η εισαγωγη με μπερδεψε


Τίτλος: Απ: χρωματιστα μακαρον
Αποστολή από: margarita79 στις Φεβρουάριος 19, 2009, 22:31:22 μμ
εννοει προφανως υλικα για 12 μεγαλα τεμαχια μακαρον καρυδας,
τα ασπραδια απο 2 μεγαλα αυγα παει στα υλικα θεωρω...


Τίτλος: Απ: χρωματιστα μακαρον
Αποστολή από: karvelinio στις Φεβρουάριος 20, 2009, 16:38:20 μμ
σωστα. λογικα αυτο θα εννοει. θα προσπαθησω να τα κανω ελπιζω να πετυχουν.
περιμενω και την αυθεντικη γαλλικη συνταγη


Τίτλος: Απ: χρωματιστα μακαρον
Αποστολή από: KristineS στις Φεβρουάριος 20, 2009, 20:05:46 μμ
Σωστή διαπίστωση!!! Μαργαρίτα ευχαριστώ  @}->--