GreekMasa - Συνταγές μαγειρικής - Forum

Μαγειρέματα => Γλυκά => Μήνυμα ξεκίνησε από: AFRO στις Σεπτέμβριος 16, 2007, 12:33:41 μμ



Τίτλος: ΜΠΙΣΚΟΤΟΚΟΡΜΟΣ
Αποστολή από: AFRO στις Σεπτέμβριος 16, 2007, 12:33:41 μμ
3 πακετα πτι-μπερ
1 βιταμ (250 γρ)
4 αυγα
4 κουταλιες σουπας κακαο
2 φλυτζανια ζαχαρη αχνη
1 σφηνοποτηρο κονιακ
2 βανιλιες

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Εχουμε αφησει το βιταμ να ξαπαγωσει αρκετα.Τριβουμε τα μπισκοτα με τα χερια σε χοντρα κομματια.Ανακατευουμε τα αυγα με τη ζαχαρη (με τα χερια) να ανακατευτουν καλα.Προσθετω το βουτυρο και συνεχιζω να ανακατευω με τα χερια.Προσθετω σιγα σιγα το κακαο, τις βανιλιες και το κονιακ.Αφου γινουν ομοιομορφο μειγμα ριχνω και τα μπισκοτα και συνεχιζω να ανακατευω με τα χερια καλα.Κοβουμε ενα μακροστενο κομματι λαδοκολλα και απλωνουμε το μειγμα  ωστε τυλιγωντας το να γινει ενα μπαστουνι.Το βαζουμε στην καταψυξη για τουλαχιστον δυο ωρες και ειναι ετοιμο για σερβιρισμα.(παραμενει στην καταψυξη μεχρι να τελειωσει )


Τίτλος: Απ: ΜΠΙΣΚΟΤΟΚΟΡΜΟΣ
Αποστολή από: athene στις Απρίλιος 02, 2008, 18:55:22 μμ
Στην φάση που λέει η Afro να γίνει ένα μπαστούνι ,εσείς το ανοίγετε λίγο και γεμιστε το με παγωτό η γιαούρτι η riccota τυρί πασπαλίστε και λίγα ξηρά φρούτα .τυλίξτε προσεχτικά και το βάζετε στην κατάψυξη .


Τίτλος: Απ: ΜΠΙΣΚΟΤΟΚΟΡΜΟΣ
Αποστολή από: giota στις Απρίλιος 02, 2008, 19:00:02 μμ
υπαρχει διαφορα αν το τυλιξουμε σε αλουμινοχαρτο ??? ???
οσο για το οπως λεει η  athene μου φαινεται πιο νοστιμο :P :P


Τίτλος: Απ: ΜΠΙΣΚΟΤΟΚΟΡΜΟΣ
Αποστολή από: athene στις Απρίλιος 02, 2008, 19:25:17 μμ
δεν θα σου συνιστούσα αλουμινόχαρτο ,γιατί όταν παγώνει το γλυκό το αλουμινόχαρτο κολλάει πάνω και είναι μεγάλη τυραννία να αφαιρείς το γλυκό ,ενώ με την λαδόκολλα δεν συμβαίνει αυτό .


Τίτλος: Απ: ΜΠΙΣΚΟΤΟΚΟΡΜΟΣ
Αποστολή από: sgr στις Απρίλιος 02, 2008, 20:36:16 μμ
Θα συμφωνήσω.
Η λαδόκολλα είναι καλύτερη εδώ.
Ίσως και σε μακρόστενη φόρμα του κεικ να ήταν καλό.


Τίτλος: Απ: ΜΠΙΣΚΟΤΟΚΟΡΜΟΣ
Αποστολή από: melina στις Απρίλιος 03, 2008, 09:35:03 πμ
σλουρπ!!!!!!!! από τα πιο τέλεια γλυκάκια και εύκολο


Τίτλος: Απ: ΜΠΙΣΚΟΤΟΚΟΡΜΟΣ
Αποστολή από: Mary στις Απρίλιος 03, 2008, 12:52:19 μμ
Εγώ το συγκεκριμένο γλυκάκι το βάζω σε μακρόστενη φόρμα του κέικ την οποία ντύνω με μεμβράνη. Τη βάζω κατάψυξη και μετά ξεφορμάρω τραβώντας τη μεμβράνη. Έτσι κόβετε σε ωραίες ίσιες φετούλες τις οποίες σερβίρω πασπαλισμένες με ελάχιστη άχνη, κακάο και μια μπάλα παγωτό.


Τίτλος: Απ: ΜΠΙΣΚΟΤΟΚΟΡΜΟΣ
Αποστολή από: giota στις Απρίλιος 03, 2008, 17:43:04 μμ
πολυ καλη ιδεα μπραβο Μαιρη!!!!


Τίτλος: Απ: ΜΠΙΣΚΟΤΟΚΟΡΜΟΣ
Αποστολή από: vago στις Απρίλιος 03, 2008, 18:02:24 μμ
Να προσθέσω οτι γίνεται παρα πολύ ωραίος αυτός ο κορμός αν του ρίξουμε απο πανω κουβερτούρα και γαρνίρουμε με ινδική καρύδα και τρούφα ως εξής:

(https://www.greekmasa.gr/images/Photobucket_Your Bucket/2112kj4.jpg)



Τίτλος: Απ: ΜΠΙΣΚΟΤΟΚΟΡΜΟΣ
Αποστολή από: giota στις Απρίλιος 03, 2008, 18:05:34 μμ
vago τελειοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοο :P :P :P :P
μπραβο σου


Τίτλος: Απ: ΜΠΙΣΚΟΤΟΚΟΡΜΟΣ
Αποστολή από: Lydia στις Απρίλιος 03, 2008, 19:10:27 μμ
vago πολύ ωραία παρουσίαση. Εγώ πάλι δεν θα μάθω ποτέ πως να ανεβάσω φωτό :'( :'(


Μπισκοτόκορμό (Δημητριακό-κορμό κανονικά :P) έκανα χθές το απόγευμα με τα παρακάτω υλικά (χωρίς αυγά γιατί το τρώνε τα παιδιά μου και δεν θέλω να τους δώσω ωμό αυγό)

150γρ. δημητριακά golden grahams (είχα ξεμείνει από μπισκότα)
1 becel
1 ζαχαρούχο γάλα
1 λάκτα 100γρ.
1 σφηνάκι baileys
50 ή παραπάνω γραμμάρια λίγο καβουρντισμένα καρύδια

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Τριβουμε τα golden grahams και τα καρύδια με τα χερια σε χοντρα κομματια. Σε τηγάνι λιώνω σε πολύ χαμηλή θερμοκρασία το becel, την lacta και το ποτό. Το αφήνω να κρυώσει λίγο και ρίχνω το μείγμα των golden grahams+καρύδια. Το τυλίγω είτε σε λαδόκολλα είτε το ρίχνω στην μακρόστενη φόρμα του κεϊκ και μετά κατάψυξη.


Τίτλος: Απ: ΜΠΙΣΚΟΤΟΚΟΡΜΟΣ
Αποστολή από: Flora στις Απρίλιος 03, 2008, 19:23:02 μμ
Χρόνια έχω να το φάω αυτό το γλυκό κι ακόμη περισσότερα να το φτιάξω....
αλλά με τις επιλογές που προτείνετε και την φώτο της βάγγο....σα να μου άνοιξε η όρεξη ;)
Θα δοκιμάσω την εκδοχή της athene με το παγωτό.....(με εθουσίασε) και την παρουσίαση της βάγγο. Θα αντικαταστήσω όμως το ινδοκάρυδο - επειδή είμαι αλλεργική σ αυτό - με αμύγδαλο φιλέ ή τριμμένο φουντούκι :)


Τίτλος: Απ: ΜΠΙΣΚΟΤΟΚΟΡΜΟΣ
Αποστολή από: giota στις Απρίλιος 03, 2008, 19:27:01 μμ
μεγαλος πειρασμος Βαγγο η φωτογαφια που μας εβαλες


Τίτλος: Απ: ΜΠΙΣΚΟΤΟΚΟΡΜΟΣ
Αποστολή από: vago στις Απρίλιος 04, 2008, 10:08:14 πμ
Σκέψου ότι την έχω βγάλει απο τα Χριστούγεννα αλλά δεν την εχω βάλει ως συνταγή γιατι ήδη υπήρχε. Πάντως είναι πολύ ωραίο και πολύ εύκολο γλυκάκι.