GreekMasa - Συνταγές μαγειρικής - Forum

Μαγειρέματα => Αναζήτηση Συνταγής => Μήνυμα ξεκίνησε από: Mary στις Μάρτιος 13, 2009, 13:10:58 μμ



Τίτλος: Σιρόπι φρουκτόζης
Αποστολή από: Mary στις Μάρτιος 13, 2009, 13:10:58 μμ
Θέλω να ρωτήσω αν έχει φτιάξει καμμιά σιρόπι για μπακλαβαδοειδή από φρουκτόζη.
Υπάρχει άραγε κάποια συνταγή? Η ποσότητα της φρουκτόζης πρέπει να είναι ίση με τη ζάχαρη ή λιγότερη? Ο χρόνος βρασίματος παραμένει 5 λεπτά ή λιγότερο?
Ειδα αυτό το πολίτικο σάμαλι της Μαργαρίτας και μου άρεσε πάρα πολύ αλλά είναι πολύ η ζάχαρη που βάζουμε και θα ήθελα κάπως να τη μειώσω.


Τίτλος: Απ: Σιρόπι φρουκτόζης
Αποστολή από: margarita79 στις Μάρτιος 13, 2009, 13:30:18 μμ
εγω δεν εχω κανει αλλα ξερω απο τη μητερα μου, επειδη λογω ζαχαρου αποφευγουν τη ζαχαρη οτι βαζει τα 2/3 της ζαχαρης που αναφερεται οταν χρησιμοποιει φρουκτοζη.
δεν εχεις να χασεις τιποτα βρασε ενα σιροπι και βλεπεις ...μολις μιλησω και μαθω περισσοτερες λεπτομερειες θα γραψω..


Τίτλος: Απ: Σιρόπι φρουκτόζης
Αποστολή από: Mary στις Μάρτιος 13, 2009, 13:34:06 μμ
Ευχαριστώ Μάρτζι! :)


Τίτλος: Απ: Σιρόπι φρουκτόζης
Αποστολή από: margarita79 στις Μάρτιος 13, 2009, 13:38:08 μμ
ρωτησα ..εντελως εμπειρικα μου ειπε .....για την canderel μου ειπε οτι βαζουμε σχεδον το διπλο γιατi χανει την γλυκητητα της οταν τη βραζουμε,αλλα δυστηχως δε γινεται σιροπι...
τωρα αν δεις οτι βαζοντας τη φρουκτοζη το θες πιο γλυκο απλα συμπληρωσε ή λιγη ζαχαρη ή λιγη ακομα φορυκτοζη...
παντως το σαμαλι συγκεκριμενα βγαινει αρκετο γλυκο σε ποσοτητα εγω εκανα να φανταστεςι τη μιση δοση σε ενα μεγαλο πυρεξ και ακομα τρωμε...


Τίτλος: Απ: Σιρόπι φρουκτόζης
Αποστολή από: Faye στις Μάρτιος 13, 2009, 13:42:45 μμ
Κορίτσια μου, σχετικά με την αναλογία ξέρω ότι βάζουμε σε όγκο την ίδια ποσότητα με τη ζάχαρη. Αν δηλαδή η συνταγή μας λέει 300 γραμ. ζάχαρη και αυτό είναι μία κούπα θα βάλουμε μία κούπα φρουκτόζη και όχι 300 γραμ. Έτσι γίνεται η ανταλλαγή.
Για το σιρόπι τώρα έχω επιδιώξει να φτιάξω (για χαλβά σιμιγδαλένιο) και δε μου πέτυχε. Δεν έπηζε με τίποτα και ο χαλβάς δεν έγινε αφράτος, σα να έσφιξε πολύ. Ίσως έκανα και κάτι λάθος δεν ξέρω :-\
Μαιρούλα καλύτερα δοκίμασε μια μικρή ποσότητα όπως λέει και η Μαργαρίτα και βλέπεις ::)


Τίτλος: Απ: Σιρόπι φρουκτόζης
Αποστολή από: Mary στις Μάρτιος 13, 2009, 13:47:33 μμ
Κορίτσια ευχαριστώ για τις οδηγίες. Αυτό που σκέφτομαι είναι να αντικαταστήσω εξ ολοκλήρου τη ζάχαρη στο κέικ και να κάνω το σιρόπι με κανονική ζάχαρη, γιατί απ’ ότι διαβάζω και από τις δυό σας μάλλον δεν θα δέσει.

.... εγω εκανα να φανταστεςι τη μιση δοση σε ενα μεγαλο πυρεξ και ακομα τρωμε...

Και γιατί δεν με φώναζες βρε Μαργαρίτα να σας βοηθήσω? xD


Τίτλος: Απ: Σιρόπι φρουκτόζης
Αποστολή από: margarita79 στις Μάρτιος 13, 2009, 13:51:45 μμ
καλη ιδεα κανε το σιροπι κανονικα και βαλε φρουκτοζη στο γλυκο  *THUMBS%%__%%UP*
και ο θεος βοηθος  :D
την επμενη φορα θα σε φωναξω να βοηθησεις  ;)


Τίτλος: Απ: Σιρόπι φρουκτόζης
Αποστολή από: ekaterini στις Μάρτιος 13, 2009, 15:29:57 μμ
Μαίρη εγώ χρησιμοποίησα την συμβατική ζάχαρη γι αυτό το σάμαλι αλλά την μισή ποσότητα που γράφει η Μαργαρίτα και βγήκε πεντανόστιμο. Ξέρω ότι η φρουκτόζη και γενικά όλα αυτά τα υποκατάστατα δεν είναι καθόλου υγιεινά, πόσο μάλλον όταν βράζουν.


Τίτλος: Απ: Σιρόπι φρουκτόζης
Αποστολή από: Marinaki στις Μάρτιος 13, 2009, 15:42:10 μμ
Η φυσική φρουκτόζη δεν είναι υποκατάστατο. Είναι φυτικής παραγωγής. Δεν είναι δλδ τεχνητό όπως η ασπαρτάμη που χρησιμοπιείται στην παραγωγή canderel κ.τ.λ. Αν και σε μικρές ποσότητες και η κανονική λευκή ζάχαρη δεν κάνει κακό. Και καλό είναι να μην την αντικαθιστούμε αν δεν υπάρχει πρόβλημα υγείας. (Αυτά μου τα έχει πει διαιτολόγος Χροκοπείου).