GreekMasa - Συνταγές μαγειρικής - Forum

Μαγειρέματα => Θαλασσινά => Μήνυμα ξεκίνησε από: Lydia στις Ιούνιος 05, 2007, 11:05:05 πμ



Τίτλος: Σολωμός με μέλι, σόγια και τζιντζερ
Αποστολή από: Lydia στις Ιούνιος 05, 2007, 11:05:05 πμ
Για 4 άτομα
4 φιλέτα σολωμού
30 γρ. μέλι
100 γρ. soya sauce
τζιντζερ & φρέσκο πιπέρι
1 ποτήρι χυμό πορτοκάλι
ελαιόλαδο ή βούτυρο
Μαρινάδα:
Μαρινάρουμε τα φιλέτα σε μέλι, soya sauce, τζίνζερ, χυμό
προτοκάλι και φρέσκο πιπέρι για 2 ώρες.
Ψήσιμο/ Τηγάνισμα
Μετά είτε τα ψήνουμε στο φούρνο ενώ τα αλείφουμε με πολύ λίγο ελαιόλαδο είτε τα τηγανίζουμε με λίγο βούτυρο (δεν τηγανίζουμε με ελαιόλαδο γιατί βγαίνουν πολύ βαριά στη γεύση). Σε κάθε περίπτωση την μαρινάδα την χρησιμοποιούμε και στο φούρνο και στο τηγάνι περιχύνοντας τα φιλέτα. Στο τηγάνι θέλει 6-8 λεπτά από κάθε πλευρά.


Τίτλος: Απ: Σολωμός με μέλι, σόγια και τζιντζερ
Αποστολή από: nala στις Οκτώβριος 14, 2008, 14:14:27 μμ
Στο φούρνο πόση ώρα το ψήνουμε, σε ποιά θέση και σε πόσους βαθμούς;;;  :-\



Τίτλος: Απ: Σολωμός με μέλι, σόγια και τζιντζερ
Αποστολή από: al1975 στις Οκτώβριος 14, 2008, 15:55:28 μμ
Θα το έψηνα στο grill, όχι πάνω απο 12-15 λεπτά ανάλογα το κομμάτι.
Ο σολομός εμένα γενικά μου αρέσει να κρατάει στο κέντρο και τον ψήνω πολύ λίγο, αλλά ο χρόνος που σου γράφω είναι υπέραρκετός.


Τίτλος: Απ: Σολωμός με μέλι, σόγια και τζιντζερ
Αποστολή από: nala στις Οκτώβριος 14, 2008, 17:08:39 μμ
 Σ' ευχαριστώ πολύ!