GreekMasa - Συνταγές μαγειρικής - Forum

Κουβεντούλα => Πολιτικό forum => Μήνυμα ξεκίνησε από: kolokotronis στις Μάρτιος 19, 2009, 15:49:07 μμ



Τίτλος: «Γιατί κ' η αναρχία ομοιάζει την σκλαβιά»
Αποστολή από: kolokotronis στις Μάρτιος 19, 2009, 15:49:07 μμ
Η Δημοκρατία υπάρχει όταν πηγάζει απ΄τον λαό, δηλαδή μόνον όταν η κυβέρνηση (η εκτελεστική εξουσία), τα νομοθετικά σώματα (η βουλή και η άνω βουλή, ή η γερουσία), καθώς και η δικαστική εξουσία εκλέγονται απ' ευθείας. Χωρίς μεσάζοντες, χωρίς λόμπι, χωρίς φατρίες, χωρίς άτομα εξαρτώμενα και πουλημένα σε ξένα και εγχώρια οικονομικά συμφέροντα. Δηλαδή χωρίς κόμματα. Τα κόμματα σκοτώνουν την άμεση δημοκρατία διότι γίνονται μηχανισμοί ψεύδους, υποτέλειας, αλλοτρίωσης, γιατί ελέγχονται εύκολα από τους δημαγωγούς και τους κάθε λογής επιτήδειους εκούσιους ή ακούσιους.

Ο Ρήγας Φεραίος διατύπωσε πριν 210 έτη μια πρόταση πολιτεύματος πολύ κοντά στο ιδανικό, αξίζει να την μελετήσουμε όλοι μας.

Δεν πάει άλλο! Μήπως ήλθε η ώρα να την εφαρμόσουμε;


Τίτλος: Απ: «Γιατί κ' η αναρχία ομοιάζει την σκλαβιά»
Αποστολή από: elpidaki στις Μάρτιος 20, 2009, 11:15:37 πμ
ΠΡΙΝ 200 ΕΤΗ ΕΙΠΕΣ;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;
ΣΑΝ ΧΘΕΣΙΝΟ ΜΟΥ ΑΚΟΥΣΤΗΚΕ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!ΟΥΤΕ ΠΡΟΦΗΤΗΣ ΝΑ 'ΤΑΝΕ!!!!!!!!!!!!!!


Τίτλος: Απ: «Γιατί κ' η αναρχία ομοιάζει την σκλαβιά»
Αποστολή από: KristineS στις Μάρτιος 20, 2009, 22:18:43 μμ
Ναι πριν 200 χρόνια όταν η Ελλάδα και ο κόσμος γενικότερα ήταν μία χούφτα άνθρωποι.  Τώρα χρειάζεται και το νομοθετικό σώμα το οποίο εκφράζεται μέσα από τη Βουλή και επιπρόσθετα πρέπει να είμαστε πολύ περήφανοι γιατι η ψήφος είναι το υπέρτατο αγαθό και δικαίωμα που μας δίνει το΄Σύνταγμα.  Σιγά μη νομιμοποιήσουμε την αναρχία.  Γιούργια παιδιά και όποιος προλάβει.  Έλεος πια η χρήση των λόγων μεγάλων ανδρών ανάλογα με το δοκούν του καθενός μας.


Τίτλος: Απ: «Γιατί κ' η αναρχία ομοιάζει την σκλαβιά»
Αποστολή από: THANOS στις Μάρτιος 23, 2009, 00:40:10 πμ
Καλωσηρθες Κολοκοτρώνη και γειά σου.......λυπάμαι αλλά επεσες πάνω .................
Καλή τύχη...........


Τίτλος: Απ: «Γιατί κ' η αναρχία ομοιάζει την σκλαβιά»
Αποστολή από: elpidaki στις Μάρτιος 23, 2009, 13:08:34 μμ
ΘΑΟ ΠΕΣ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΘΕΛΕΙΣ ΝΑ ΠΕΙΣ....


Τίτλος: Απ: «Γιατί κ' η αναρχία ομοιάζει την σκλαβιά»
Αποστολή από: elpidaki στις Μάρτιος 23, 2009, 13:09:41 μμ
ΣΥΓΝΩΜΗ ,''ΘΑΝΟ ''


Τίτλος: Απ: «Γιατί κ' η αναρχία ομοιάζει την σκλαβιά»
Αποστολή από: KristineS στις Μάρτιος 23, 2009, 15:16:03 μμ
Μην αγχώνεσαι Ελπιδάκι πάνω σε μένα εννοούσε. Δεδομένου ότι όσοι δε συμφωνούμε και αντιδρούμε λαμβάνουμε τις ....... Τι να κάνουμε "Θέλει αρετή και τόλμη η Ελευθερία"


Τίτλος: Απ: «Γιατί κ' η αναρχία ομοιάζει την σκλαβιά»
Αποστολή από: tessoro στις Μάρτιος 24, 2009, 23:57:25 μμ
Μια χούφτα άνθρωποι ήταν και στις Θερμοπύλες και όμως η πράξη τους αναγνωρίζεται από το μεγαλύτερο μέρος των δισεκατομμυρίων που είμαστε σήμερα. Στην Ελλάδα υπήρχε πάντα νομοθετικό σώμα και σύνταγμα. Το Ελληνικό Σύνταγμα ήταν το πρώτο που παρείχε το υπέρτατο αγαθό και δικαίωμα, της ψήφου, στον λαό. Πάνω στα δικά μας χνάρια έχτισαν οι λαοί που δημιουργήθηκαν μετά, το δικό τους νομοθετικό σύστημα. (Κοινώς τα βρήκαν έτοιμα!!!!!!!!). Η ψήφος του λαού, ήταν πάντα υπολογίσιμη και σεβαστή από αυτούς που την ελάμβαναν και κατά το μεγαλύτερο μέρος τους, προσπαθούσαν να τη χρησιμοποιήσουν για το καλό του λαού. Σήμερα το υπέρτατο αγαθό και δίκαιωμα, γίνεται 'όπλο' στα χέρια ορισμένων επιτήδεων για εξυπηρέτηση προσωπικών τους συμφερόντων, κυρίως. ΄Ετσι η ψήφος χάνει την παραδεκτή αξία της και  υποβιβάζονται οι σημαντικοί αγώνες που δόθησαν στον σύγχρονο κόσμο για την κατάκτησή της. ΄Οσο για τα λόγια μεγάλων ανδρών,  χρησιμοποιούνται κατά κόρον σήμερα από άνδρες που δεν πρόκειται ποτέ να μείνουν στην ιστορία, αλλά απλά κάνουν ένα πέρασμα από το πολιτικό σκηνικό της Ελλάδας, κάνοντας αλόγιστη χρήση του υπέρτατου αγαθού που λαμβάνουν από τους πολίτες. Δεν λέω ότι είναι όλοι έτσι, όλοι ίδιοι. Δυστυχώς οι καλοί σπάνιοι αναδεικνύονται. Γι΄ αυτό εμείς, σαν λαός, οφείλουμε να επιλέγουμε με τη δέουσα προσοχή και σκέψη, αυτούς που μας αξίζουν πραγματικά. Η αναρχία, με  την έννοια που της προσδίδουμε σήμερα, δεν υπήρχε ποτέ στην Ελλάδα. Κανένας πραγματικός ΄Ελληνας δεν πρέπει να την αποδέχεται σε καμμία μορφή της. Δεν αρμόζει στην ιστορία μας. Παράγουμε πολιτισμό και όχι βία.
Ευχαριστώ.

 


Τίτλος: Απ: «Γιατί κ' η αναρχία ομοιάζει την σκλαβιά»
Αποστολή από: kolokotronis στις Μάρτιος 26, 2009, 17:03:23 μμ
Τα κόμματα ελέγχονται εύκολα από ολιγομελείς ομάδες. Η άμεση εκλογή των ηγητόρων μας χωρίς εξαρτήσεις από κόμματα και καθοδηγητές κάθε μορφής ονομάζεται άμεση Δημοκρατία.

Μην μας διαφεύγει ότι η Ελληνική Κοσμοθεωρία διακρίνει ως μοντέλο διοίκησης το ανεστραμμένο τρίγωνο. Δηλαδή ο ηγήτορας που εκλέγεται από τον λαό ευρίσκεται κάτω και ο λαός που τον ελέγχει εκλέγοντάς τον άμεσα επάνω.

Ο Κολοκοτρώνης προτείνει την εφαρμογή του Δημοκρατικού πολιτεύματος που μας κληροδότησε ο Ρήγας Φεραίος εναρμονισμένο στα σύγχρονα δεδομένα και σας προτείνει να το μελετήσετε.

Για να έχετε μια πρώτη γεύση περί του θέματος σας παραθέτω ένα πολύ μικρό απόσπασμα της εργασίας του προγόνου μας.

ΡΗΓΑ ΤΟΥ ΦΙΛΟΠΑΤΡΙΔΟΣ

ΝΕΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΔΙΟΙΚΗΣΙΣ
ΤΩΝ ΚΑΤOΙΚΩΝ ΤΗΣ ΡΟΥΜΕΛΗΣ,
ΤΗΣ Μ. ΑΣΙΑΣ, ΤΩΝ ΜΕΣΟΓΕΙΩΝ ΝΗΣΩΝ
ΚΑΙ ΤΗΣ ΒΛΑΧΟΜΠΟΓΔΑΝΙΑΣ

ΥΠΕΡ ΤΩΝ ΝΟΜΩΝ
έλευθερία, ίσοτιμία, αδελφότης
ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΟΣ

Συμβούλους προκομμένους μέ πατριωτισμόν
νά βάλωμεν, είς όλα νά δίδουν όρισμόν.
'Ο νόμος νά 'ναι πρώτος καί μόνος όδηγός
καί τής πατρίδος ένας νά γίνη άρχηγός.

ΡΗΓΑΣ ΘΟΥΡΙΟΣ

...

Άρθρ. 6. - 'Η έλευθερία είναι έκείνη ή δύναμις, όπου έχει ό άνθρωπος είς τό νά κάμη όλον έκείνο, όπου δέν βλάπτει είς τά δίκαια τών γειτόνων του. Αυτή έχει ώς θεμέλιον τήν φύσιν, διατί φυσικά άγαπώμεν νά είμεθα ελεύθεροι· έχει ώς κανόνα τήν δικαιοσύνην, διατί ή δικαία έλευθερία είναι καλή· έχει ώς φύλακα τόν νόμον, διατί αυτός προσδιορίζει, έως πού πρέπει νά εϊμεθα έλεύθεροι. Τό ηθικόν σύνορον της έλευθερίας είνε τούτο τό ρητόν. Μήν κάμης είς τόν άλλον εκείνο, όπου δέν θέλεις νά σέ κάμουν.

...

Άρθρ. 31. - Τά εγκλήματα τών επιτρόπων του έθνους καί τών άξιωματικών ποτέ δέν έχουν νά μείνουν άτιμώρητα. Κανένας δέν έχει τό δίκαιον, νά στοχάζεται τόν εαυτόν του άπαραβίαστον περισσότερον άπό τούς άλλους. Ήγουν, όταν σφάλλη μεγάλος ή μικρός, ό νόμος τόν παιδεύει άφεύκτως κατά τό σφάλμα του, άς είναι καί ό πρώτος άξιωματικός.



ΑΡΧΗ ΤΗΣ ΝΟΜΟΘΕΤΗΜΕΝΗΣ ΠΡΑΞΕΩΣ
ΚΑΙ ΨΥΧΗ ΤΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΕΩΣ

ΤΑΞΙΣ ΚΑΙ ΤΡΟΠΟΙ
ΠΩΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΠΑΚΟΛΟΥΘΩΝΤΑΙ
ΠΑΡΑ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ

ΠΕΡΙ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

Άρθρ. 1. - Ή Έλληνική Δημοκρατία είναι μία, μ' όλον όπου συμπεριλαμβάνει είς τόν κόλπον της διάφορα γένη καί θρησκείας· δέν θεωρεί τάς διαφοράς τών λατρειών μέ έχθρικόν μάτι· είναι άδιαίρετος, μ' όλον όπου ποταμοί καί πελάγη διαχωρίζουν ταίς έπαρχίαις της, αί όποίαι όλαι είναι ένα συνεσφιγμένον άδιάλυτον σώμα.



Σχετικά με τον τίτλο «Γιατί κ' η αναρχία ομοιάζει την σκλαβιά», αυτό εμπεριέχεται στον Θούριο του Ρήγα Φεραίου γι' αυτό και επιλέχθηκε ως τίτλος, και είναι απόλυτα σχετικό διότι σήμερα επικρατεί αναρχία με όλα αυτά που συμβαίνουν γύρω μας εντός και εκτός χώρας.