GreekMasa - Συνταγές μαγειρικής - Forum

Μαγειρέματα => Αναζήτηση Συνταγής => Μήνυμα ξεκίνησε από: MAROULA στις Μάρτιος 20, 2009, 17:44:59 μμ



Τίτλος: Γλώσσα μοσχαρίσια
Αποστολή από: MAROULA στις Μάρτιος 20, 2009, 17:44:59 μμ
Καλησπέρα κορίτσια...
ένας συνάδελφος μερακλής που ασχολείται πολύ με το
μαγείρεμα μου ζήτησε συνταγή για γλώσσα μοσχαρίσια. Επειδή εγώ δεν γνωρίζω , μήπως κάποια μπορεί να βοηθήσει ...γιατί η γλώσσα περιμένει στο ψυγείο του????
Ευχαριστώ εκ των προτέρων


Τίτλος: Απ: Γλώσσα μοσχαρίσια
Αποστολή από: margarita79 στις Μάρτιος 20, 2009, 17:59:24 μμ
ω ναι εχω συνταγη, φτιαχνουμε παντα τα χριστουγεννα και γινεται λουκουμι.
λιγο χρονο δωσε μου και θα στη γραψω


Τίτλος: Απ: Γλώσσα μοσχαρίσια
Αποστολή από: sgr στις Μάρτιος 20, 2009, 18:11:56 μμ
Αν και δεν την τρώω  *STOP* *STOP* *STOP* *STOP* *STOP* είναι λίγο μπελελίδικη συνταγή.
Προσωπικά δεν έχω συνταγή η κολλητή μου έχει αλλά το αφήνω στη Μαργαρίτα   :P


Τίτλος: Απ: Γλώσσα μοσχαρίσια
Αποστολή από: Faye στις Μάρτιος 20, 2009, 18:17:05 μμ
Μαρούλα εγώ την φτιάχνω στιφάδο με συνταγή της γιαγιάς μου μάλιστα.

Υλικά
1 1/2 μοσχαρίσια γλώσσα
1 1/2 κρεμμυδάκια για στιφάδο
5-6 σκελίδες σκόρδο
ελαιόλαδο
1 μικρό κουτάκι πελτέ
1 ποτήρι κρασιού ξύδι
5 κόκκους μπαχάρι
1 ξυλάκι κανέλα
5 κόκκους γαρύφαλλο
5 κόκκους πιπέρι
3 φύλλα δάφνη
λίγο δενδριλίβανο
αλάτι

Από το βράδυ καθαρίζουμε τα κρεμμυδάκια και τα αφ΄ήνουμε σε μπωλ με νερό όλη τη νύχτα (φεύγει η σπιρτάδα και γίνονται πιο ελαφριά)
Ζεματάμε τη γλώσσα σε καυτό νερό την ξεφλουδίζουμε και την κόβουμε σε μπουκιές.
Ξεπλένουμε τα κρεμμυδάκια τα στραγγίζουμε καλά σε πετσέτα και τα τσιγαρίζουμε ελαφρά σε ελαιόλαδο.
Σέ κατσαρόλα βαζουμε το ελαιόλαδο να κάψει και ρίχνουμε τα κομματάκια της γλώσσας ,τα τσιγαρίζουμε ελαφρά και σβήνουμε με το ξύδι.
Μόλις πέσει ο ατμός προσθέτουμε τα κρεμμυδάκια και όλα τα υπόλοιπα υλικά.
Πρσθέτουμε νερό να τα σκεπάζει και σιγοβράζουμε μέχρι να πιεί το νερό και να μείνει με το λαδάκι του.

Δεν ανακατεύουμε ποτέ, κουνάμε μόνο την κατσαρόλα.
Επίσης η γιαγιά Ελένη που το έφιαχνε καταπληκτικά δεν άνοιγε καθόλου την κατσαρόλα. Μάλιστα την σφράγιζε γύρω γύρω με ζυμάρι και καταλάβαινε απ τον ήχο του κοχλάσματος πότε ήταν έτοιμο :o
Εγώ το ανοίγω και ρίχνω μιά ματιά για να είμαστε και σίγουροι 8)
Είναι πολύ ωραίο φαγητό πάντως και γίνεται και με μοσχάρι αλλά με γλώσσα είναι τέλειο και καλός κρασομεζές *DRINK*


Τίτλος: Απ: Γλώσσα μοσχαρίσια
Αποστολή από: MAROULA στις Μάρτιος 20, 2009, 18:56:10 μμ
Fey σε ευχαριστώ πολύ!!!του την έστειλα ήδη :P
όσο για μένα μου άρεσε πολύ που γίνεται και με μοσχαράκι γιατί με την γλώσσα δεν έχω και την καλύτερη σχέση
Δημοσίευσέ τη και στις συνταγές για να την δουν όλοι
Άραγε μήπως γίνεται και το κουνελάκι έτσι?


Τίτλος: Απ: Γλώσσα μοσχαρίσια
Αποστολή από: margarita79 στις Μάρτιος 20, 2009, 19:04:27 μμ
α σαν τη φαιη και εμεις!!με προλαβε  ;)
εμεις κανουμε και κατι αλλο,βραστη σα μεζεδακι με λαδολεμονο και μπολικο πιπερακι την εβαλα εδω:

https://www.greekmasa.gr/index.php?option=com_content&task=view&id=3023&Itemid=49


Τίτλος: Απ: Γλώσσα μοσχαρίσια
Αποστολή από: MAROULA στις Μάρτιος 20, 2009, 19:22:33 μμ
Ευχαριστώ Μαργαρίτα κι αυτή εύκολη και πιο ελαφριά μου φαίνεται
Θα ρωτήσω τον ...μάγειρα τι κέφια έχει και τι ονειρεύεται ο ...ουρανίσκος του
και πάλι σας ευχαριστώ για την άμεση ανταπόκριση...ούτε η πυροσβεστική!!!!! :)


Τίτλος: Απ: Γλώσσα μοσχαρίσια
Αποστολή από: Faye στις Μάρτιος 20, 2009, 19:43:30 μμ
Μαρούλα μου, είχα ξεχάσει στη συνταγή και 5-6 σκελίδες σκορδάκι ολόκληρο. Το συμπλήρωσα τώρα. Η γιαγιά μου το έφιαχνε με γλώσσα ή μάγουλα θυμάμαι που ήμουν μικρή. Η μαμά μου το φτιάχνει με μοσχάρι. Για το κουνελάκι θα τη ρωτήσω και θα σου πω επειδή εγώ δεν έχω φιάξει κουνέλι στιφάδο ποτέ μήπως αλλάζει κάτι στα υλικά.
Εν τω μεταξύ σε περίπτωση που είναι πολλά κιλά η γλώσσα μπορεί να φτιάξει τη μισή έτσι και τη μισή όπως λέει η Μαργαρίτα. Γενικά η συνταγ'η είναι όσα κιλά γλώσσα τόσα κιλά κρεμμυδάκια.
Μαργαρίτα εγώ βραστή με λαδολέμονο πιπεράκι και ριγανίτσα φιάχνω αρνίσιες γλώσσες και είναι ωραίο μεζεδάκι και για τραπέζι :D