GreekMasa - Συνταγές μαγειρικής - Forum

Μαγειρέματα => Γενική συζήτηση => Μήνυμα ξεκίνησε από: chrissa στις Σεπτέμβριος 24, 2007, 15:14:55 μμ



Τίτλος: Σκευη κουζινας
Αποστολή από: chrissa στις Σεπτέμβριος 24, 2007, 15:14:55 μμ
Καλησπερα σε ολους,

Ανοιξα αυτο το θεμα για να λεμε οτι αφορα τα διαφορα σκευη κουζινας που χρησιμοποιουμε και να λυνουμε τις αποριες μας.

Εγω, π.χ. μεχρι πριν λιγες μερες δεν ηξερα τι ειναι το τσερκι τουρτας και παντα δυσκολευομουν με το στρογγυλο σχημα της. Ψαχνοντας το, ανακαλυψα οτι υπαρχουν παρα πολλα εργαλεια κουζινας που δεν τα φανταζομουν και ακομα δεν ξερω τι ακριβως κανουμε με αυτα.

Ευχαριστω.



Τίτλος: Απ: Σκευη κουζινας
Αποστολή από: Lia_P στις Σεπτέμβριος 24, 2007, 17:34:22 μμ
Aφού σε καλωσορίσω πρώτα στην παρέα μας,chrissa, θα σου πω ότι ήταν πάρα πολύ χρήσιμο το θέμα που έθεσες για τα σκεύη κουζίνας.
Όντως κάποια σκεύη δεν τα γνωρίζουμε όλες και κάποια μας φαίνονται περίεργα ή περιττά, όμως είναι χρήσιμα.
 Επομένως ευκαιρία είναι να γράφουμε εδώ τις απορίες που αφορούν τα διάφορα σκεύη .

Το τσέρκι τούρτας με εξυπηρετεί, όταν θέλω να φτιάξω γλυκά σαν τούρτες όπως το μπανόφι ή το τιραμισού ή ακόμα και μπακλαβά σε μορφή τούρτας ή ότι άλλο θέλεις να φορμάρεις και θέλεις να μοιάζει σαν τούρτα στρογγυλό. Επίσης υπάρχει και τσέρκι  τετράγωνο. Μπορείς να αυξομειώσεις το μέγεθος  στο επιθυμητό. Δεν μπορείς όμως να ψήσεις εκεί. Αν κάποιος δεν έχει τσέρκι, μπορεί να χρησιμοποιήσει το πλαϊνό  από τη φόρμα με σούστα που βγαίνει ο πάτος, τοποθετώντας το σε μια πιατέλα .


Τίτλος: Απ: Σκευη κουζινας
Αποστολή από: margarita79 στις Σεπτέμβριος 25, 2007, 10:03:40 πμ
καλημερα και απο μενα,
καλως ορισες στην παρεα μας chrissa.
οντως πολυ ενδιαφερον το θεμα που ανοιξες εγω προσωπικα εχω πολλες αποριες και ελλειψες σε σκευη κουζινας καθοτι νεα νοικοκυρα.
θα περιμενω λοιπον τις χρησιμες πληροφοριες απο τις πιο εμπειρες κυριες.
ευχαριστω


Τίτλος: Απ: Σκευη κουζινας
Αποστολή από: chrissa στις Σεπτέμβριος 26, 2007, 13:37:36 μμ
Σας ευχαριστω για το καλωσορισμα σας και ευχομαι να λυθουν ολες οι αποριες μας.


Τίτλος: Απ: Σκευη κουζινας
Αποστολή από: chrissa στις Σεπτέμβριος 26, 2007, 16:42:06 μμ
Διαβασα σε μια συνταγη οτι αφηνουμε το γλυκο να κρυωσει πανω σε σχαρα γλυκου. Τι ειναι αυτο?


Τίτλος: Απ: Σκευη κουζινας
Αποστολή από: Lia_P στις Σεπτέμβριος 26, 2007, 20:30:06 μμ
(http://www.eaparts.gr/images/definitions/309/t_01.18.33.07a.jpg) Χρύσα, η σχάρα γλυκού είναι  σαν τη σχάρα του φούρνου της ηλ. κουζίνας αλλά μικρότερη και με ποδαράκια ( Βέβαια μπορείς να τη βρείς και σε διάφορα μεγέθη), και εκεί αφήνουμε το γλυκό να κρυώσει ή βάζουμε αυτή τη σχάρα μέσα σε ένα ταψί και ψήνουμε ψάρια στο γκριλ.
Τη βρίσκουμε ακόμα και στη λαϊκή. Αν θέλεις να κρυώσεις το κέικ που έχεις ή τη βάση για το γλυκό σου ή το παντεσπάνι , μπορείς να χρησιμοποιήσεις και τη σχάρα του φούρνου και να μη αγοράσεις άλλη σχάρα, μια χαρά κάνει τη δουλειά της.
Στεγνώνουμε τα γλυκά σε σχάρα αρχικά για να μη μας υδρώσει ο πάτος του γλυκού και μετά για να κρυώσει γρήγορα και εύκολα το γλυκό μας και έτσι να μπορέσουμε να το γλασάρουμε ή να κάνουμε ότι άλλο θέλουμε


Τίτλος: Απ: Σκευη κουζινας
Αποστολή από: LITSA5 στις Σεπτέμβριος 27, 2007, 09:10:54 πμ
Να μια απορία μου..Τι ειναι η ΣΑΛΑΜΑΝΔΡΑ?


Τίτλος: Απ: Σκευη κουζινας
Αποστολή από: margarita79 στις Σεπτέμβριος 27, 2007, 09:48:26 πμ
εγω λιτσα πρωτη μου φορα το ακουω.
αν ξερει καποια ας μας πει ειμαι περιεργη κα ιεγω


Τίτλος: Απ: Σκευη κουζινας
Αποστολή από: Lia_P στις Σεπτέμβριος 27, 2007, 13:04:35 μμ
Να μια απορία μου..Τι ειναι η ΣΑΛΑΜΑΝΔΡΑ?
Λίτσα, γράψε κάποιες λεπτομέρειες και σε τι αφορά.


Τίτλος: Απ: Σκευη κουζινας
Αποστολή από: LITSA5 στις Σεπτέμβριος 27, 2007, 13:35:55 μμ
Σε μια συνταγη εγραφε να βάλουμε το φαγητό στη σαλαμάνδρα για να το ψησουμε


Τίτλος: Απ: Σκευη κουζινας
Αποστολή από: Nena στις Οκτώβριος 09, 2007, 16:19:50 μμ
(http://www.eaparts.gr/images/definitions/309/t_01.18.33.07a.jpg) Χρύσα, η σχάρα γλυκού είναι  σαν τη σχάρα του φούρνου της ηλ. κουζίνας αλλά μικρότερη και με ποδαράκια ( Βέβαια μπορείς να τη βρείς και σε διάφορα μεγέθη), και εκεί αφήνουμε το γλυκό να κρυώσει ή βάζουμε αυτή τη σχάρα μέσα σε ένα ταψί και ψήνουμε ψάρια στο γκριλ.
Τη βρίσκουμε ακόμα και στη λαϊκή. Αν θέλεις να κρυώσεις το κέικ που έχεις ή τη βάση για το γλυκό σου ή το παντεσπάνι , μπορείς να χρησιμοποιήσεις και τη σχάρα του φούρνου και να μη αγοράσεις άλλη σχάρα, μια χαρά κάνει τη δουλειά της.
Στεγνώνουμε τα γλυκά σε σχάρα αρχικά για να μη μας υδρώσει ο πάτος του γλυκού και μετά για να κρυώσει γρήγορα και εύκολα το γλυκό μας και έτσι να μπορέσουμε να το γλασάρουμε ή να κάνουμε ότι άλλο θέλουμε

Συνήθως οι σχάρες φούρνου, αν τις γυρίσουμε ανάποδα, έχουν ποδαράκια οπότε βολεύει να βάλουμε κάτι να κρυώσει παρά να ακουμπά στη σχάρα όπως ακουμπούσε μέσα στο φούρνο.


Τίτλος: Απ: Σκευη κουζινας
Αποστολή από: Nena στις Οκτώβριος 09, 2007, 16:23:07 μμ
καλημερα και απο μενα,
καλως ορισες στην παρεα μας chrissa.
οντως πολυ ενδιαφερον το θεμα που ανοιξες εγω προσωπικα εχω πολλες αποριες και ελλειψες σε σκευη κουζινας καθοτι νεα νοικοκυρα.
θα περιμενω λοιπον τις χρησιμες πληροφοριες απο τις πιο εμπειρες κυριες.
ευχαριστω

Κατά καιρούς θα πάρεις αυτά που σου χρειάζονται, ανάλογα με τη μαγειρική που εκτελείς. Πάντως, φιλικά να σου πω, πως τα πιο αξιόπιστα εργαλεία κουζίνας (ανοιχτήρι κονσέρβας, αυτό που ξεζουμίζει σκόρδο, κ.λπ.) είναι της μάρκας Brabantia, με διαφορά. Μέχρι να καταλήξω πέταξα κάμποσα ανώνυμα ή άλλης φίρμας.


Τίτλος: Απ: Σκευη κουζινας
Αποστολή από: margarita79 στις Οκτώβριος 09, 2007, 18:27:28 μμ
ευχαριστω νενα μου θα το εχω υποψιν μου :)


Τίτλος: Ψαχνω ένα συγκεκριμένο σκεύος κουζίνας
Αποστολή από: arhontia στις Οκτώβριος 25, 2007, 21:00:09 μμ
Πριν από χρόνια είχα αγοράσει από το κατάστημα Παρουσίαση ένα πήλινο σκεύος κουζίνας που μπαίνει στο μάτι της κουζίνας (απλής, κεραμικής ή γκαζιού) και χρησιμεύει μόνο για να ψήνεις πατάτες ολόκληρες με το φλούδι. Σ' αυτό το σκεύος, οι πατάτες παίρνουν μια καπνιστή γεύση, σαν να ψήθηκαν στη χόβολη. Δυστυχώς μου έσπασε και η Παρουσίαση δεν το φέρνει πια. Αν το γνωρίζει κανείς και το έχει δεί σε κάποιο κατάστημα, παρακαλώ να μου πει.

Ευχαριστώ!!


Τίτλος: Απ: Ψαχνω ένα συγκεκριμένο σκεύος κουζίνας
Αποστολή από: KATE στις Οκτώβριος 25, 2007, 22:48:10 μμ
Γεια σου Αρχοντία μήπως ειναι αυτό:
http://www.vefashouse.gr/vefashouse/product1.asp?dept%5Fid=0&sub%5Fdept=6&pf%5Fid=52130&flaglist=0
το σκεύος που ζητάς Φτιάχνεται στην Ελλάδα από Σιφναίους τεχνίτες.


Τίτλος: Απ: Ψαχνω ένα συγκεκριμένο σκεύος κουζίνας
Αποστολή από: arhontia στις Οκτώβριος 25, 2007, 23:52:52 μμ
Καλησπέρα!
Ευχαριστώ, αλλά δεν είναι αυτό.
Αυτό που ψάχνω δεν είναι η γνωστή γάστρα ούτε γιουβέτσι. Είναι ένα σκεύος στρογγυλό με καπάκι, πλατύ στο κέντρο και στενό στο "λαιμό", σαν κιούπι, ίσα για να χωράει το χέρι σου να βάλεις μέσα τις πατάτες. Εχει μια λαβή(χέρι), (όπως το κατσαρολάκι του γάλακτος) από το ίδιο το υλικό του. Δεν είναι επισμαλτωμένο, ο πηλός είναι φυσικός, πορώδης. Δεν μπορείς να μαγειρέψεις σ'αυτό άλλα φαγητά, παρά μόνο πατατες. Δεν βάζεις καθόλου υγρά. Μόνο τις πατάτες, το σκεπάζεις, το αφήνεις στο μάτι σε μέτρια φωτιά για 45 περίπου λεπτά, και βγαίνουν σαν να τις έψησες στο τζάκι.


Τίτλος: Απ: Σκεύη κουζίνας
Αποστολή από: Lia_P στις Νοέμβριος 25, 2007, 19:43:04 μμ
Ένα σκεύος που με έχει εξυπηρετήσει πολύ, είναι αυτό το δοχείο που στραγγίζει τα νερά από τα λαχανικά που πρόκειται να γίνουν σαλάτα. Αυτό βοηθά πολύ να αποκτήσει η σαλάτα καλύτερη γεύση όταν μπει το ντρέσιγκ και να μη νερουλιάζει μετά από λίγη ώρα. Είναι πολύ χρήσιμο και φτηνό. Σας το συστήνω ανεπιφύλακτα.

(http://www.greekmasa.gr/images/Photobucket_masa1/phpmHXevyAM.jpg)


Τίτλος: Απ: Σκευη κουζινας
Αποστολή από: al1975 στις Νοέμβριος 26, 2007, 16:04:45 μμ
Το πολυαγαπημένο μου κουζινοgadg!!!
Στεγνώνει τη σαλάτα στο λεπτό και δεν χρειάζεται να την στραγγίζω πια μέσα σε πετσέτες ένα, ένα τα φύλλα, διότι αν μείνει υγρασία στην σαλάτα μετατρέπει την σος ή την βινεγκρέτ σε σούπα και γίνεται μια αηδία.
Βάζω την στεγνωμένη και κομμένη σαλάτα στο μπωλ,ραντίζω με την σως, ανακατευω καλά να βραχούν όλα τα φύλλα και τις στρώνω σε μεγάλο πιάτο και δεν βγαίνει ούτε σταγόνα που θα μου χαλάσει το αισθητικό και γευστικό μου αποτέλεσμα.


Τίτλος: Απ: Σκευη κουζινας
Αποστολή από: zoi στις Νοέμβριος 26, 2007, 16:35:47 μμ
Αυτό μπορεί κανείς να το χρησιμοποιήσει και πριν βάλει τα πλυμένα πράσινα λαχανικά στο ψυγείο για συντήρηση. Αν τα λαχανικά δεν έχουν πολύ υγρασία, διατηρούνται πιο ζωντανά και φρέσκα στο ψυγείο αφού τα πλύνουμε. Εγώ αφού τα πλύνω και τα στεγνώσω, τα τυλίγω με χαρτί κουζίνας και μετά τα βάζω σε σακούλα πλαστική μιας χρήσεως την οποία δεν κλείνω και πολύ καλά για να παίρνουν και αέρα.

 ;D :-* ;)


Τίτλος: Απ: Σκευη κουζινας
Αποστολή από: SOULAPAPAF στις Νοέμβριος 27, 2007, 00:54:38 πμ
το καλυτερο για μενα ειναι αυτο το εργαλειακι για το ξεφλουδισμα της πατατας! στο πι και φι! καροτα αγγουρια φασολακια και αλλα. Το βρισκω σαν παιχνιδι και καθαριζω καθαριζω!! :D ;D :P


Τίτλος: Απ: Σκευη κουζινας
Αποστολή από: Lia_P στις Νοέμβριος 27, 2007, 07:17:46 πμ
SOULAPAPAF, με αυτό το εργαλείο μπορείς να κόψεις και φλούδες κουβερτούρας και να στολίσεις τούρτες, κρέμες ή γενικά να ψιλοκόψεις την κουβερτούρα.


Τίτλος: Απ: Σκευη κουζινας
Αποστολή από: Lia_P στις Φεβρουάριος 05, 2008, 14:50:51 μμ
             Φριτέζα

(http://www.megamarket.gr/imgmed/56207_FZ7000_ACTItef.jpg)Μήπως καμιά γνωρίζει για τη νέα φριτέζα της tefal που τηγανίζει 1 κιλό πατάτες με μία μόνο κουταλιά λάδι;
Αν γνωρίζει , ας μας ενημερώσει αν είναι καλό το αποτέλεσμα και αν αξίζει τα λεφτά της, γιατί κάνει κάπου 250 ευρώ. Μια φίλη μου έχει φαγωθεί να την αγοράσει, αλλά αν είναι καλό το αποτέλεσμα να δώσει τόσα λεφτά.


Τίτλος: Απ: Σκευη κουζινας
Αποστολή από: margarita79 στις Φεβρουάριος 05, 2008, 15:31:22 μμ
ναι ειμαι και εγω πολυ περιεργη αυτη η διαφημιση με τον μαμαλακη και τις λαχταριστες πατατουλες με εχει επηρεασει πολυ θα με ενδιεφερε και εμενα οποιος την εχει να μας πει.
 


Τίτλος: Απ: Σκευη κουζινας
Αποστολή από: zoi στις Φεβρουάριος 05, 2008, 16:55:12 μμ
Κι εγώ τη θέλω αυτή τη φριτέζα, τη θέλω πολύ!!! Μόλις την είδα ενθουσιάστηκα. Αν ξέρει κανείς κάτι ας μας πει.  ;D


Τίτλος: Απ: Σκευη κουζινας
Αποστολή από: MANOLIA στις Φεβρουάριος 05, 2008, 17:01:14 μμ
Στάλθηκε από: LITSA5 
Σε μια συνταγη εγραφε να βάλουμε το φαγητό στη σαλαμάνδρα για να το ψησουμε 
www.apostolou-co.gr/204.html
Επειδή δεν μπορώ να περάσω εικόνα    >:(  >:(  >:(  >:(  πήγαινε Λιτσα εκεί και δες τι ακριβώς είναι.
ή εδώ
www.laskaridis.com.gr/olis/salamanders.htm


ΣΑΛΑΜΑΝΔΡΕΣ 
Η σαλαμάνδρα στη σημερινή εποχή είναι ένα απαραίτητο όργανο για τον επαγγελματία chef. Βοηθά στη δημιουργία χρυσού-καφέ τελειώματος στο γεύμα και είναι απλά μοναδικό στην προετοιμασία γρήγορων snack. Οι επαγγελματικές ανοξείδωτες σαλαμάνδρες  είναι κατασκευασμένες έτσι ώστε να προσφέρουν στον επαγγελματία chef θέρμανση μέγιστης ισχύος με πλήρη αξιοπιστία και ασφάλεια.
 
 
 


Τίτλος: Απ: Σκευη κουζινας
Αποστολή από: LITSA5 στις Φεβρουάριος 05, 2008, 23:02:30 μμ
Μανολια,σευχαριστω για την ενημέρωση,ειδα τι είναι η σαλαμάνδρα


Τίτλος: Απ: Σκευη κουζινας
Αποστολή από: giota στις Φεβρουάριος 06, 2008, 11:47:53 πμ
πολυ καλο Μανολια δεν το ηξερα


Τίτλος: Απ: Σκευη κουζινας
Αποστολή από: Lia_P στις Φεβρουάριος 06, 2008, 13:12:35 μμ
Βρε κορίτσια, για τη φριτέζα δεν ξέρετε τίποτα; Δεν τη χρησιμοποίησε κανείς ή δεν ακούσατε τίποτα; ??? ???


Τίτλος: Απ: Σκευη κουζινας
Αποστολή από: ata στις Φεβρουάριος 06, 2008, 14:58:27 μμ
Koρίτσια κι εμένα με ενδιαφέρει αυτό το σκεύος το οποίο το είχα δει στην διαφήμιση με τον Μαμαλάκη...μήπως να παρακαλέσουμε την Μαίρη να τον ρωτήσει την γνώμη του αφού τον γνωρίζει ? μία πρόταση κάνω....
Βρε κορίτσια, για τη φριτέζα δεν ξέρετε τίποτα; Δεν τη χρησιμοποίησε κανείς ή δεν ακούσατε τίποτα; ??? ???


Τίτλος: Απ: Σκευη κουζινας
Αποστολή από: Lia_P στις Φεβρουάριος 06, 2008, 15:14:17 μμ
Άλλο η διαφήμιση και άλλο η πραγματικότητα, νομίζω ότι είναι καλύτερα να μας πει τη γνώμη του κάποιος που την έχει χρησιμοποιήσει και μπορεί να πει τα υπέρ και τα κατά.


Τίτλος: Απ: Σκευη κουζινας
Αποστολή από: ata στις Φεβρουάριος 06, 2008, 15:43:04 μμ
Λία εντόπισα την συσκευή αυτή με τιμή 179 ευρώ για δες http://www.eprice.gr/product/Tefal%20ActiFry

Η αναφορά μου στον Μαμαλάκη έγινε επειδή έχει εκδώσει ειδικό βιβλίο συνταγών για την συσκευή αυτή και η ερώτηση θα γινόταν σε φιλικό επίπεδο δεδομένου ότι την έχει δοκιμάσει....


Τίτλος: Απ: Σκευη κουζινας
Αποστολή από: LITSA5 στις Φεβρουάριος 07, 2008, 12:25:50 μμ
Θα ήθελα να μας λέγατε αν καμιά εχει ΑΡΤΟΠΑΡΑΣΚΕΥΑΣΤΗ ,τι μαρκα εχει παρη και αν ειναι αρκετα ευχαριστημένη,γιατι θα ηθελα να κανω την αγορά του αλλα εχω ακουση και αρνητικά σχόλια 


Τίτλος: Απ: Σκευη κουζινας
Αποστολή από: ata στις Φεβρουάριος 07, 2008, 13:02:53 μμ
Άντε Φλωρίτσα, από ότι διάβασα εσύ διαθέτεις αρτοπαρασκευαστή...Δώσε μας τα φώτα σου !!!


Τίτλος: Απ: Σκευη κουζινας
Αποστολή από: Evangelie στις Φεβρουάριος 07, 2008, 13:41:44 μμ
Κορίτσια εγώ το μόνο που ξέρω για αυτή τη φριτέζα είναι ότι σε ένα μεγάλο s/m πέτυχα την προώθησή της και δοκίμασα πατατούλες τηγανητές. Ειλικρινά δεν καταλαβαίνεις διαφορά καμία. Δεν ξέρω μόνο αν αλλάζει κάτι στο ότι ήταν προτηγανισμένες που δεν θέλουν τον ίδιο χρόνο με τις σπιτικές


Τίτλος: Απ: Σκευη κουζινας
Αποστολή από: Flora στις Φεβρουάριος 07, 2008, 14:09:56 μμ
Άντε Φλωρίτσα, από ότι διάβασα εσύ διαθέτεις αρτοπαρασκευαστή...Δώσε μας τα φώτα σου !!!


Kάνω copy/paste γιατί τα έγραψα κι από την άλλη μεριά  ;)

Λίτσα καλησπέρα,
ο αρτοπαρασκευαστής που πήρα είναι KENWOOD BM-350 και ειμαι πολυ ευχαριστημένη! Τα πλεονεκτήματά του πολλά:
1. φρέσκο ψωμί κάθε μέρα, (μπορείς να το προγραμματίσεις, να βάλεις τα υλικά και να το βρεις ετοιμο και ζεστό μόλις θα πας σπίτι σου)
2. ξέρεις τι υλικά βάζεις μέσα,
3. τα υλικά που χρησιμοποιείς για να βγάλεις μια φρατζόλα 500γρ σου βγάζει μία 650γρ!!!! ζυγισμένη!!!!
4. οικονομία
5. το ψωμί διατηρείται φρέσκο έως και 3-4 ημέρες- ανάλογα το είδος ψωμιού- και δεν το πετάς ωσαν ξεροκόματο το βράδυ όπως κάνεις με το ψωμί του φούρνου της γειτονιάς
6. δεν ζυμώνεις
7. δεν ζυμώνεις
8. δεν ζυμώνεις
9. δεν ζυμώνεις
10. δεν ζυμώνεις!!!!!!!!
Ελπίζω να σε κάλυψα....στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε διευκρίνηση   
Αααα και δεν θυμάμαι αν ανέφερα το γεγονός πως ΔΕΝ ΖΥΜΩΝΕΙΣ!!!!!!   

Φιλιά   


Τίτλος: Απ: Σκευη κουζινας
Αποστολή από: ata στις Φεβρουάριος 07, 2008, 14:24:33 μμ
Καλός μου φαίνεται   http://www.megamarket.gr/kenwoodbm350645w-p-53383.html?ref=pathfinder και οικονομικός...στα υπ'όψιν....ευχαριστούμε Φλώρα....


Τίτλος: Απ: Σκευη κουζινας
Αποστολή από: ata στις Φεβρουάριος 07, 2008, 14:54:50 μμ
Φλώρα έχεις δοκιμάσει να φτιάξεις και κέικ με τον αρτοπαρασκευαστή ?
Άντε Φλωρίτσα, από ότι διάβασα εσύ διαθέτεις αρτοπαρασκευαστή...Δώσε μας τα φώτα σου !!!


Kάνω copy/paste γιατί τα έγραψα κι από την άλλη μεριά  ;)

Λίτσα καλησπέρα,
ο αρτοπαρασκευαστής που πήρα είναι KENWOOD BM-350 και ειμαι πολυ ευχαριστημένη! Τα πλεονεκτήματά του πολλά:
1. φρέσκο ψωμί κάθε μέρα, (μπορείς να το προγραμματίσεις, να βάλεις τα υλικά και να το βρεις ετοιμο και ζεστό μόλις θα πας σπίτι σου)
2. ξέρεις τι υλικά βάζεις μέσα,
3. τα υλικά που χρησιμοποιείς για να βγάλεις μια φρατζόλα 500γρ σου βγάζει μία 650γρ!!!! ζυγισμένη!!!!
4. οικονομία
5. το ψωμί διατηρείται φρέσκο έως και 3-4 ημέρες- ανάλογα το είδος ψωμιού- και δεν το πετάς ωσαν ξεροκόματο το βράδυ όπως κάνεις με το ψωμί του φούρνου της γειτονιάς
6. δεν ζυμώνεις
7. δεν ζυμώνεις
8. δεν ζυμώνεις
9. δεν ζυμώνεις
10. δεν ζυμώνεις!!!!!!!!
Ελπίζω να σε κάλυψα....στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε διευκρίνηση   
Αααα και δεν θυμάμαι αν ανέφερα το γεγονός πως ΔΕΝ ΖΥΜΩΝΕΙΣ!!!!!!   

Φιλιά   


Τίτλος: Απ: Σκευη κουζινας
Αποστολή από: Flora στις Φεβρουάριος 07, 2008, 15:12:41 μμ
Φλώρα έχεις δοκιμάσει να φτιάξεις και κέικ με τον αρτοπαρασκευαστή ?
Άντε Φλωρίτσα, από ότι διάβασα εσύ διαθέτεις αρτοπαρασκευαστή...Δώσε μας τα φώτα σου !!!


Kάνω copy/paste γιατί τα έγραψα κι από την άλλη μεριά  ;)

Λίτσα καλησπέρα,
ο αρτοπαρασκευαστής που πήρα είναι KENWOOD BM-350 και ειμαι πολυ ευχαριστημένη! Τα πλεονεκτήματά του πολλά:
1. φρέσκο ψωμί κάθε μέρα, (μπορείς να το προγραμματίσεις, να βάλεις τα υλικά και να το βρεις ετοιμο και ζεστό μόλις θα πας σπίτι σου)
2. ξέρεις τι υλικά βάζεις μέσα,
3. τα υλικά που χρησιμοποιείς για να βγάλεις μια φρατζόλα 500γρ σου βγάζει μία 650γρ!!!! ζυγισμένη!!!!
4. οικονομία
5. το ψωμί διατηρείται φρέσκο έως και 3-4 ημέρες- ανάλογα το είδος ψωμιού- και δεν το πετάς ωσαν ξεροκόματο το βράδυ όπως κάνεις με το ψωμί του φούρνου της γειτονιάς
6. δεν ζυμώνεις
7. δεν ζυμώνεις
8. δεν ζυμώνεις
9. δεν ζυμώνεις
10. δεν ζυμώνεις!!!!!!!!
Ελπίζω να σε κάλυψα....στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε διευκρίνηση   
Αααα και δεν θυμάμαι αν ανέφερα το γεγονός πως ΔΕΝ ΖΥΜΩΝΕΙΣ!!!!!!   

Φιλιά   

Όχι, δεν έχω δοκιμάσει ακόμη....δεν τον έχω πολύ καιρό, μερικές μέρες μόνο...αλλά έπεται Σ/κ, κι έχω πολλά στο μυαλό μου  ;) ;)
Θα σας ενημερώσω πάραυτα!!!


Τίτλος: Απ: Σκευη κουζινας
Αποστολή από: MANOLIA στις Φεβρουάριος 08, 2008, 15:53:30 μμ
Εγώ κορίτσια πήρα εναν πολύ φθηνό αρτοπαρασκευαστή τον Οκτώμβριο απο το PLUS της περιοχής .
Εκανε 35 ευρώ.Πολύ πιο φθηνός απο τις επώνυμες μάρκες που κυκλοφορούν έτσι για να το δοκιμάσω.Αλλα τη
να σας πώ ότι δουλεύει σχεδόν καθε μέρα και αντέχει!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Οταν χαλάσει φτου φτου φτου μη τον ματιάξω ... θα λυπηθώ πολυ.
ΔΕΝ ΖΥΜΩΝΕΙΣ !!!!!!!!!!!!!!
ΔΕΝ ΛΕΡΩΝΕΙΣ !!!!!!!!!!!!!!!!!
Μέχρι και μαρμελάδα κάνει.....
Οταν θέλω να κάνω ζύμη για άλλη παρασκευή π.χ για μακαρόνια ή φύλλο για πίτα ΝΑΙ ΝΑΙ ΝΑΙ καλά ακούσατε
τα κάνω όλα εκεί....................
Οπως λέει και ο άντρα μου καμιά φορά(τι κάνουν   οι αγάπες σου πάλι σήμερα )(τα 3 Μ ))
εννοεί
τη        Μαρίκα(το πλυντήριο)
τη        Μυρσήνα( το πλυντήριο πιάτων) ΘΕΟΣ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΤΟ ΑΝΑΚΑΛΥΨΕ :-* :-* :-*
και τον   Μήτσο τον αρτοποιό(τον αρτοπαρασκευαστή)
Μιας και το αναφέρατε θα φτιάξω σήμερα κέικ και θα σας πώ αύριο γιατί ούτε εγώ έκανα άλλη φορά.
Ολο έλεγα να κάνω , μετά το ξεχνούσα και πήγαινα στα κλασικά και δεδομένα........


Τίτλος: Απ: Σκευη κουζινας
Αποστολή από: MANOLIA στις Φεβρουάριος 11, 2008, 12:01:23 μμ
Έκανα κέηκ στον αρτοπαρασκευαστή  με αρκετό φόβο και δυσπιστία και τεκικά επαληθεύτικα.Εκανα τη μισή δόση
και δεν μου αρεσε καθόλου δεν φούκωσε είχε χάλια  όψη και το ψήσιμο ήταν ανομοιόμορφο.Αν μπορέσω θα βάλω
φώτο για να δείτε τα αποτελέσματα. ??? ??? ??? ??? ??? ???
 NO WAY AGAIN....................
Μόνο για ψωμί και τίποτε άλλο.......
προσπαθώ να βάλω φώτο και δεν μπορώ ας μου πεί κάποια ή κάποιος (adminnnnnnnnnnnnn) ΠΩΣ!!! >:( >:( >:(


Τίτλος: Απ: Σκευη κουζινας
Αποστολή από: Evangelie στις Φεβρουάριος 11, 2008, 12:23:43 μμ
Τελικά δεν μπορούμε να γλυτώσουμε απο όλα. Αυτό που θέλω να σε ρωτήσω για το ψωμί που φτιάχνεις είναι τι δοσολογία και τι υλικά βάζεις; Ακολουθείς τις οδηγίες και τη δοσολογία του αρτοπαρασκευαστή ή κάνεις δική σου; Και επίσης δεν μας είπες Ζ Υ Μ Ω Ν Ε Ι Σ ;;;;;; :D :D


Τίτλος: Απ: Σκευη κουζινας
Αποστολή από: ArXoS στις Φεβρουάριος 11, 2008, 14:52:58 μμ
Μανόλια, εν εννοείς φωτογραφίες εδώ στο φορουμ, πάτα στις Πρόσθετες επιλογές την ώρα που γράφεις το μήνυμά σου, και θα σου εμφανιστούν όλες οι επιλογές προσθήκης εικόνας  :P :P


Τίτλος: Απ: Σκευη κουζινας
Αποστολή από: KATE στις Μάρτιος 16, 2008, 16:12:57 μμ
Μηπως καποιος μπορει παρακαλω να μου προτεινει μια παγωτομηχανη?
Δεν ξερω ποια απ' ολες... http://shopping.pathfinder.gr/?q=%D0%E1%E3%F9%F4%EF%EC%E7%F7%E1%ED%E7
 ??? ??? ??? thanx


Τίτλος: Απ: Σκευη κουζινας
Αποστολή από: MANOLIA στις Μάρτιος 16, 2008, 18:19:33 μμ
KENWOOD IM 280 μετά απο την έρευνα αγοράς  μακράν προτείνω αυτήν (Μη σου πώ ότι και εγώ θα την πάρω
όταν αρχίσουν οι ζέστες....... ;))


        Μπολ χωρητικότητας 1,5 λίτρου ;)
    Αφαιρούμενο αντικολλητικό μπολ ταχείας ψύξης ;)
    Ασφαλές για χρήση στο πλυντήριο πιάτων ;D
        Μέγεθος: 37,2(Y) X 24,5(Π) X 24,5(M) εκ. :-X
        Βάρος: 4,03 :-X :-X

ΕΓΓΥΗΣΗ 2 ΕΤΗ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΙΑΣ. :-*


Τίτλος: Απ: Σκευη κουζινας
Αποστολή από: YANNA στις Μάρτιος 16, 2008, 23:57:07 μμ
Συμφωνώ απόλυτα με την KENWOOD αν και εγώ δεν έχω ακριβώς αυτή την παγωτομηχανή, αλλά επειδή χρησιμοποιώ το μίξερ KENWOOD CHEF,έχω πάρει σχεδόν όλα τα εξαρτήματα ,έτσι έχω και το μπώλ για το παγωτό (είναι ακριβώς αυτό που λέει η MANOLIA απλά προσαρμόζεται στο μίξερ). Αξίζουν τα λεφτά τους οι συσκευές της KENWOOD. :o :o


Τίτλος: Απ: Σκευη κουζινας
Αποστολή από: KATE στις Μάρτιος 18, 2008, 01:30:34 πμ
Ευχαριστώ πολυ κορίτσια,  για  το Philips HR 2305 55   Παγωτομηχανή - 30 W τίποτα?



Τίτλος: Απ: Σκευη κουζινας
Αποστολή από: MANOLIA στις Μάρτιος 19, 2008, 14:08:02 μμ
Ευχαριστώ πολυ κορίτσια,  για  το Philips HR 2305 55   Παγωτομηχανή - 30 W τίποτα?



Ελα κατε μου, κοίταξα την μηχανή που λές και έχω να σου πώ το εξής...

η kenwood  δεν εχει τοσες λεπτομέρειες όσες έχει η PHILIPS (και δεν μπορώ να συγκρινω στα ίσα και τις 2)
η kenwood   έχει μεγαλύτερη χωριτηκότητα η   PHILIPS μικρότερη

άσε που η τιμές είναι μέρα με τη νύχτα η κεν... 60 -61 ευρώ και η άλλη πάνω απο εκατό.

Σαν μάρκες είναι είναι καλές και αξιόπιστες δεν διαφέρουν και πολύ νομίζω ,μόνο στην ποσότητα

Η επιλογή δική σου.............

Και όταν πάρεις κάποια με το καλό  ενημέρωσε και εμας (για όλα ) που δεν έχουμε  ;)


Τίτλος: Απ: Σκευη κουζινας
Αποστολή από: KATE στις Μάρτιος 19, 2008, 21:14:10 μμ
το μονό που με έβαλε σε σκέψεις ιεναι οτι η παγωτομηχανη φιλιπς ειναι αθόρυβη ή κενγουντ ειναι?
ήλπιζα σε σας και τις γνώσεις, μα δεν εχει κανείς εντύπωση μου κάνει ???
Σας ευχαριστώ έτσι κι αλλιώς.