GreekMasa - Συνταγές μαγειρικής - Forum

Μαγειρέματα => Αναζήτηση Συνταγής => Μήνυμα ξεκίνησε από: cooky στις Απρίλιος 27, 2009, 23:22:05 μμ



Τίτλος: Μπισκότα γεμιστά με υγρή σοκολάτα
Αποστολή από: cooky στις Απρίλιος 27, 2009, 23:22:05 μμ
Μήπως έχει κάποια συνταγή για μπισκότα γεμιστά όχι σαντουιτσάκια όμως, αλλά με γέμιση στο κέντρο του μπισκότου; (να δαγκώνεις και να τρέχει η σοκολάτα)

Πώς βάζεις τη σοκολάτα στο κέντρο του μπισκότου; Με ένεση;;; :-S O_o

Να, σαν αυτά(https://www.flamingcabbage.com/images/uploads/Snacks/Biscuits&Cookies/sc1403.jpg)
Πώς γίνεται να βάλεις τη γέμιση χωρίς να μοιάζει με τυροπιτάκι και να μην ξεχειλίσει καθώς το κλείνεις;


Τίτλος: Απ: Μπισκότα γεμιστά με υγρή σοκολάτα
Αποστολή από: Mary στις Απρίλιος 28, 2009, 09:33:00 πμ
Πώς βάζεις τη σοκολάτα στο κέντρο του μπισκότου; Με ένεση;;; :-S O_o

Όχι με ορό! χαχαχα Cooky με έκανες και ξεράθηκα στα γέλια πρωί πρωί. :D :D :D

Πάντως η γνώμη μου είναι ότι για να το πετύχεις αυτό είναι να κλείσεις μέσα στη ζύμη του μπισκότου ένα κομματάκι σοκολάτας. Θα πρέπει όμως να κλείσει πολύ καλά για να μη φύγει όταν τα βάλεις στο φούρνο για ψήσιμο.
Δεν το έχω δοκιμάσει αλλά φαντάζομαι ότι κάτι τέτοιο πρέπει να γίνεται.
Αααα και σε ένα σεμινάριο που είχα πάει με τον Παρλιάρο και έφτιαξε κάτι παρόμοιο, εκείνος χρησιμοποίησε θήκες για μπισκότα. Γέμισε την κάθε θηκούλα με ζύμη, έβαλε μέσα τη σοκολάτα και τη σκέπασε πάλι με ζύμη μπισκότου πατώντας την καλά για να ενωθεί.


Τίτλος: Απ: Μπισκότα γεμιστά με υγρή σοκολάτα
Αποστολή από: cooky στις Απρίλιος 28, 2009, 09:40:28 πμ
Μα τι να πω η καημένη; Ψάχνω να βρω πώς τα φτιάχνουν οι φούρνοι και σίγουρα πρέπει να υπάρχει ένας τρόπος όλα αυτά που μας πλασάρουν να μπορούμε να φτιάξουμε και μόνοι μας! Τι στο καλό πια;
Ευχαριστώ πολύ όμως για τις ιδέες σου Μαίρη :-* Δεν είχα σκεφτεί για φορμάκια μπισκότου. Αυτά όμως θα τα ψάξω σε δεύτερη φάση.
Πρώτα θα δοκιμάσω με σοκολάτα να δω τι θα βγει. Το πολύ πολύ να κάνουν πάρτυ τα ψιψίνια της γειτονιάς άμα δεν τα καταφέρω ;D δεν αγχώνομαι 8)
Καλημέρα @}->--


Τίτλος: Απ: Μπισκότα γεμιστά με υγρή σοκολάτα
Αποστολή από: Mary στις Απρίλιος 28, 2009, 09:55:11 πμ
Πάντως τώρα που το σκέφτομαι αν βάλεις πλακάκι σοκολάτας, λογικά θα είναι υγρή η σοκολάτα όσο το μπισκότο είναι ζεστό. Μετά θα πρέπει να παγώνει και να σκληραίνει.
Δοκίμασε να βάλεις τα μπισκότα σε θήκες και να τα γεμίσεις με υγρή σοκολάτα (δλδ σοκολάτα λιωμένη σε μπαιν μαρί και ανακατεμένη σε ίση ποσότητα με κρέμα γάλακτος) αυτό θα διατηρήσει τη σοκολάτα υγρή χωρίς να σκληρήνει.
Καλή επιτυχία ότι και αν κάνεις! xD


Τίτλος: Απ: Μπισκότα γεμιστά με υγρή σοκολάτα
Αποστολή από: cooky στις Απρίλιος 28, 2009, 10:00:11 πμ
Πάντως τώρα που το σκέφτομαι αν βάλεις πλακάκι σοκολάτας, λογικά θα είναι υγρή η σοκολάτα όσο το μπισκότο είναι ζεστό. Μετά θα πρέπει να παγώνει και να σκληραίνει.
Δοκίμασε να βάλεις τα μπισκότα σε θήκες και να τα γεμίσεις με υγρή σοκολάτα (δλδ σοκολάτα λιωμένη σε μπαιν μαρί και ανακατεμένη σε ίση ποσότητα με κρέμα γάλακτος) αυτό θα διατηρήσει τη σοκολάτα υγρή χωρίς να σκληρήνει.
Καλή επιτυχία ότι και αν κάνεις! xD

Ναι έχεις δίκιο γι' αυτό. Πρέπει να βρω αυτά τα φορμάκια.....
Κατά τα λοιπά σ'ευχαριστώ πολύ *THUMBS%%__%%UP*


Τίτλος: Απ: Μπισκότα γεμιστά με υγρή σοκολάτα
Αποστολή από: Faye στις Απρίλιος 28, 2009, 10:56:45 πμ
Κορίτσια ούτε εγώ έχω φτιάξει και συμφωνώ με τη Μαίρη, αν βάλεις σκέτη σοκολάτα θα σκληρύνει όταν κρυώσουν. :-\  Κατά τα άλλα συμφωνώ σκέφτομαι μόνο μήπως πρέπει να είναι διαφορετικός και ο χρόνος ψησίματος, λιγότερος δηλαδή;
Το λέω επειδή στο κέϊκ με ρευστή σοκολάτα μέσα ψήνουμε περίπου 15 λεπτά, ενώ ένα κανονικό κέϊκ θέλει περίου 1 ώρα.
Μήπως θέλει και το μπισκότο κάτι ανάλογο; ???
Μαίρη πρόσεξες κάτι σχετικά μ αυτό στον Παρλιάρο; ???


Τίτλος: Απ: Μπισκότα γεμιστά με υγρή σοκολάτα
Αποστολή από: cooky στις Απρίλιος 28, 2009, 11:01:44 πμ
Κορίτσια ούτε εγώ έχω φτιάξει και συμφωνώ με τη Μαίρη, αν βάλεις σκέτη σοκολάτα θα σκληρύνει όταν κρυώσουν. :-\  Κατά τα άλλα συμφωνώ σκέφτομαι μόνο μήπως πρέπει να είναι διαφορετικός και ο χρόνος ψησίματος, λιγότερος δηλαδή;
Το λέω επειδή στο κέϊκ με ρευστή σοκολάτα μέσα ψήνουμε περίπου 15 λεπτά, ενώ ένα κανονικό κέϊκ θέλει περίου 1 ώρα.
Μήπως θέλει και το μπισκότο κάτι ανάλογο; ???
Μαίρη πρόσεξες κάτι σχετικά μ αυτό στον Παρλιάρο; ???

Δεν έχω πολύ χρόνο γι' αυτό και δεν το έψαξα περισσότερο. Εχτές έψαχνα όμως σε αγγλικά σάιτς μήπως βρω κάτι και νομίζω ότι βρήκα κάτι που πλησιάζει. Όμως δεν το έχω μαζί μου ούτε και έχω ασχοληθεί σοβαρά με τη συνταγή. ΑΝ όμως βρω κάτι στα αγγλικά θα το ποστάρω εδώ... κάποια στιγμή... O:-)


Τίτλος: Απ: Μπισκότα γεμιστά με υγρή σοκολάτα
Αποστολή από: Marinaki στις Απρίλιος 28, 2009, 11:11:28 πμ
Αχ ναι!! Μπράβο  coocy που ανοιξες τέτοιο θέμα! Και είχα την απορία!!!


Τίτλος: Απ: Μπισκότα γεμιστά με υγρή σοκολάτα
Αποστολή από: Mary στις Απρίλιος 28, 2009, 11:14:10 πμ
Cooky δες εδώ την προ-τελευταία φωτό.
https://www.greekmasa.gr/index.php?option=com_bridge&brid=106&Itemid=54&topic=2675.0

Αυτό είναι το μέγεθος των γεμιστών μπισκότων που μας έφτιαξε. Όσο για το χρόνο ψησίματος θα κοιτάξω το βράδυ να βρω τι συνταγή και θα σε ενημερώσω.
Αν θυμάμαι καλά είναι περίπου 10 με 12 λεπτά ψησίματος.


Τίτλος: Απ: Μπισκότα γεμιστά με υγρή σοκολάτα
Αποστολή από: cooky στις Απρίλιος 28, 2009, 12:13:08 μμ
Fey μου κοίτα εδώ μια περιγραφή που βρήκα σε αυτό (https://www.greeklaws.com/fora/index.php?showtopic=15412&st=20&start=20) το site, απάντηση #25, για μπισκότα γεμιστά με μαρμελάδα...

Στη συνέχεια ανοίγουμε τη ζύμη σε λαδόχαρτο κι από τις 2 πλευρές (για να μην κολλήσει) σε πάχος 3 χιλιοστών περίπου. Προσέξτε να μην είναι πολύ λεπτά γιατί θα θρυμματισούν και δε θα μπορείτε να τα ξεκολλήσετε. Με φορμακια σχηματίζουμε τα μπισκότα και σε κάθε δεύτερο μπισκότο κάνουμε με ένα πολύ μικρό φορμάκι ή ένα καπάκι από μπουκάλι μια τρύπα στη μέση.
Ψήνουμε στους 200 για 10-15 λεπτά. Τα μπισκότα δεν πρέπει να πάρουν πολύ χρώμα. Αφήνουμε να κρυώσουν. Μετά παίρνουμε όλα τα μπισκότα που δεν έχουν τρύπα και τα αλείφουμε με μαρμελάδα και μετά βάζουμε από πάνω τα μπισκότα με την τρύπα. Ετοιμα!


Νομίζω ότι εκεί θα καταλήξουμε, σ' αυτό δηλαδή που μας είπε η Mary εξαρχής... *THUMBS%%__%%UP*


Τίτλος: Απ: Μπισκότα γεμιστά με υγρή σοκολάτα
Αποστολή από: cooky στις Μάιος 14, 2009, 11:00:50 πμ
H αναζήτηση συνεχίζεται. Τα φορμάκια δεν τα ξέρει κανείς, ενώ αυτό που βρήκα σε αγγλικό σάιτ, (μαζί με βιντεάκι στο youtube) dεν είναι ακριβώς αυτό που έχω στο μυαλό μου...

https://youtube.com/v/doijR5S3GBA


Follow these easy steps to add an unexpected burst of flavor to your favorite cookie recipe. Stuff chocolate cookies with peanut butter, peanut butter cookies with jelly, sugar cookies with vanilla creme, cinnamon cookies with chocolate, oatmeal cookies with cheesecake (pictured here). The possibilities are endless.

1. Mix your filling together in a small bowl. Cover the bowl with plastic wrap and place in the refrigerator until step 4. Chilling the filling will make it firm and easy to scoop when it's time to stuff your cookies.

2. Shape your cookie dough into balls--about 2 tablespoons each. Using a cookie scoop is the best way to produce consistently round, equally shaped cookies.

3. Position the dough balls 2" apart on a Silpat- or parchment paper-lined cookie sheet. Twelve dough balls (4 rows of 3) will fit nicely on a single cookie sheet.

4. Using your hands, break each dough ball in half and then flatten each half into a round disk about 1/8" thick.

5. Remove the filling from the refrigerator.

6. Using a teaspoon, place a scoop of the firm filling into the middle of one of the flattened cookie dough disks. Place another disk on top and then pinch the edges of the 2 disks together to seal them.

7. Roll the sealed disks between your hands to form a round ball.

8. Repeat the process until you've filled each of the dough balls on the cookie sheet.

9. Place the stuffed dough balls in the freezer for 5 minutes. This is to ensure that the filling is solid when you place the cookies in the oven. If the filling is too soft or too liquid, you risk having the filling leak out of the cookies while they bake.

10. Bake at 350 degrees for 10-12 minutes or until golden brown. Remove the cookie sheet from the oven and let stand for 2 minutes. Then place cookies on a wire rack to cool.

Here's a short video of the process.


Τίτλος: ΜΠΙΣΚΟΤΑΚΙΑ ΓΕΜΙΣΤΑ
Αποστολή από: caramela στις Ιούνιος 25, 2009, 19:08:50 μμ
ΧΑΙΡΕΤΕ
ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΡΩΤΗΣΩ ΤΟ ΕΞΗΣ...ΕΧΕΤΕ ΔΕΙ ΚΑΤΙ ΚΟΥΛΟΥΡΑΚΙΑ ΒΟΥΤΥΡΟΥ ΠΟΥ ΠΟΥΛΑΝΕ ΣΤΟ SUPER MARKET ΚΑΙ ΜΕΣΑ ΕΙΝΑΙ ΓΕΜΙΣΤΑ ΜΕ ΠΡΑΛΙΝΑ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ;ΔΕΝ ΕΝΝΟΩ
ΔΙΠΛΑ ΚΑΙ ΓΕΜΙΣΤΑ.ΕΝΑ ΜΠΙΣΚΟΤΟ ΓΕΜΙΣΤΟ ΑΠΟ ΜΟΝΟ ΤΟΥ.
ΕΧΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΓΝΩΣΗ ΠΩΣ ΓΙΝΕΤΑΙ;ΟΣΕΣ ΦΟΡΕΣ ΔΟΚΙΜΑΣΑ Η ΒΓΗΚΕ Η ΜΕΡΕΝΤΑ ΣΤΟ ΨΗΣΙΜΟ Η ΣΤΟ ΠΛΑΣΙΜΟ ΕΓΙΝΑΝ ΟΛΑ ΣΟΥΠΑ!
ΕΝ ΤΩ ΜΕΤΑΞΥ ΕΧΩ ΚΙ ΑΥΤΗ ΤΗ ΠΡΕΣΣΑ (ΗΛΕΚΤΡΙΚΗ) ΠΟΥ ΒΓΑΖΕΙ ΤΑ ΜΠΙΣΚΟΤΑΚΙΑ ΜΕ ΣΧΕΔΙΟ ΑΛΛΑ Μ ΑΥΤΗ ΔΕΝ ΕΧΩ ΚΑΤΑΦΕΡΕΙ ΟΥΤΕ ΑΠΛΑ ΜΠΙΣΚΟΤΑΚΙΑ ΝΑ ΦΤΙΑΞΩ.ΞΕΡΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΠΩΣ ΔΟΥΛΕΥΕΙ ΚΙ ΑΥΤΗ; :-*


Τίτλος: Απ: ΜΠΙΣΚΟΤΑΚΙΑ ΓΕΜΙΣΤΑ
Αποστολή από: elie στις Ιούνιος 26, 2009, 09:57:23 πμ
Για τα γεμιστά που περιγράφεις δεν ξέρω να σου πω, δεν έχω δοκιμάσει ποτέ να τα φτιάξω.

Για την πρέσα έχει μεγάλη σημασία η ζύμη να είναι απαλή για να βγαίνει από την πρέσα και να μην κολλάει. Αν είναι πολύ σφιχτή δεν βγαίνει. Αυτή τη στιγμή δεν έχω τη συνταγή μαζί μου αλλά θα βρω χρόνο να την βάλω κάποια στιγμή, έχω και φωτό. Αν καταφέρεις την σωστή πυκνότητα είναι πανεύκολο να βγάλεις μεγάλη παραγωγή μπισκότων σε ελάχιστο χρόνο!


Τίτλος: Απ: Μπισκότα γεμιστά με υγρή σοκολάτα
Αποστολή από: margarita79 στις Ιούνιος 26, 2009, 10:08:01 πμ
caramela συγχωνευσα το θεμα σου μιας και ειχε ξανασυζητηθει προσφατα με αφορμη ερωτηση της cooky.
Δες λιγο πιο πανω ειχε γινει συζητηση νομιζω προσπαθειτε το ιδιο.


Τίτλος: Απ: Μπισκότα γεμιστά με υγρή σοκολάτα
Αποστολή από: cooky στις Ιούνιος 26, 2009, 10:28:58 πμ
Όντως το ίδιο προσπαθούμε!
Καραμέλα, άστα θα τα παρατήσω.
Απλά ήθελα να 'ξερα πώς τα φτιάχνουν οι άτιμες οι μπισκοτοβιομηχαν´ιες. Να σκεφτώ κάτι πολύ βιομηχανικό;;;; :-S


Τίτλος: Απ: Μπισκότα γεμιστά με υγρή σοκολάτα
Αποστολή από: caramela στις Ιούνιος 26, 2009, 16:16:23 μμ
elie
ΘΑ ΣΟΥ ΗΜΟΥΝ ΕΥΓΝΩΜΩΝ ΑΝ ΕΒΡΙΣΚΕΣ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ.ΕΧΩ ΔΟΚΙΜΑΣΕΙ ΜΕ ΤΙΣ ΔΙΚΕΣ ΤΟΥ ΣΥΝΤΑΓΕΣ, ΑΛΛΑ ΤΙΠΟΤΑ.ΔΟΚΙΜΑΣΑ ΜΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΒΟΥΤΥΡΟ ,ΤΙΠΟΤΑ.
ΔΟΚΙΜΑΣΑ ΝΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΩ ΜΕ ΤΗΝ ΕΤΑΙΡΙΑ, ΠΟΤΕ ΕΛΕΙΠΕ Ο ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ,ΠΟΤΕ ΕΙΧΕ ΔΟΥΛΕΙΑ,ΤΙΠΟΤΑ ΚΙ ΑΠΟ ΚΕΙ.ΕΧΩ ΤΗΝ ΕΝΤΥΠΩΣΗ ΟΤΙ ΑΝ ΗΤΑΝ ΧΕΙΡΟΚΙΝΗΤΟ ΚΙ ΟΧΙ ΗΛΕΚΤΡΙΚΟ ΘΑ ΕΙΧΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΗ ΔΥΝΑΜΗ!


Τίτλος: Απ: Μπισκότα γεμιστά με υγρή σοκολάτα
Αποστολή από: arhontia στις Ιούλιος 01, 2009, 08:33:34 πμ
Ίσως αν παγώναμε τη μερέντα/νουτέλα (ή τη σοκολάτα την λυωμένη με την κρέμα γάλακτος), και κόβαμε μπαλάκια με το εργαλείο που κόβει στρογγυλές πατατούλες, να τα τυλίγαμε στη ζύμη και να τα ψήναμε 12-14 λεπτά, να προλάβαιναν να γίνουν πρίν αρχίσει να τρέχει η σοκολάτα.


Τίτλος: Απ: Μπισκότα γεμιστά με υγρή σοκολάτα
Αποστολή από: cooky στις Ιούλιος 05, 2009, 09:23:40 πμ
Ίσως αν παγώναμε τη μερέντα/νουτέλα (ή τη σοκολάτα την λυωμένη με την κρέμα γάλακτος), και κόβαμε μπαλάκια με το εργαλείο που κόβει στρογγυλές πατατούλες, να τα τυλίγαμε στη ζύμη και να τα ψήναμε 12-14 λεπτά, να προλάβαιναν να γίνουν πρίν αρχίσει να τρέχει η σοκολάτα.

Αρχοντία = αστέρι @}->--

Λοιπόν για τη φίλη μου την καραμέλα, να πω ότι η Αρχοντία πέτυχε τη σωστή απάντηση!
Εγώ πάλι ζήτησα τη "βοήθεια του τηλεφώνου" (email εν προκειμένω ;D :D) και ρώτησα τον ίδιο σεφ Πίνο, που ακολούθησα τη συνταγή του για τα κρουασάν.
Η απάντησή του είναι αυτή

Usually to have a cookie of that kind you need to add gelatin (or agar-agar) to the cream or to freeze the filling before assembling it, then you keep and serve the cookie cold. I hope it makes sense.
In any case, it's not easy to make these kind of sweets at home.

Δηλαδή μας έκανε την καρδιά περιβόλι με την τελευταία πρόταση, αλλά τουλάχιστον μας έδωσε ένα hint!
Πρέπει να προσθέσουμε ζελατίνη (ή άγαρ-άγαρ) στην κρέμα ή να ψύξουμε τη γέμιση προτού τη "συναρμολογήσουμε" και έπειτα πρέπει να σερβίρουμε το μπισκότο κρύο. Σε κάθε περίπτωση, λέει, δεν είναι εύκολο να φτιάξεις τέτοια γλυκά στο σπίτι.
Καραμέλα, περιμένω να μου πεις καμμιά νέα ιδέα σου με βάση αυτό εδώ που λέει ο σεφ.

Εγώ ζελατίνη δε θέλω να βάλω καθώς η σύσταση/προέλευσή της είναι μια αηδία και μισή και δε θέλω να μαγαρίσω το θρεντ μου με τα κούκις γεμιστά για να το πω. Αλλά το άγαρ-άγαρ βρήκα ότι είναι από φύκια; Ελπίζω να μην κάνω λάθος.


Τίτλος: Απ: Μπισκότα γεμιστά με υγρή σοκολάτα
Αποστολή από: Marinaki στις Ιούλιος 05, 2009, 13:23:16 μμ
Έχετε δοκιμάσει να κλείσετε μεσα στο μπισκότα κρέμα ganache;; Είναι όσο πρέπει πηχτή για να σταθεί μέσα σε μπισκότο και όσο ρευστή πρέπει για να βγει το επιθυμητό αποτέλεσμα. Απλώς για να  τα φτιάξουμε εμείς χωρίς εργαλεία πιστεύω θα βγουν μεγαλούτσικα μπισκότα.  Η ganache φτιάχνεται με τον εξής τρόπο: Κόβουμε σε ένα μπολ κομματάκια την κουβερτούρα (250 γραμμ) και ρίχνουμε από πάνω βραστή κρέμα γάλακτος (200 ml), γίνεται και με light. Ανακατεύουμε μέχρι να γίνει μια πηχτή κρέμα. Αρωματίζουμε αν θέλουμε με κονιάκ ή άλλο ποτό της προτίμησής μας.


Τίτλος: Απ: Μπισκότα γεμιστά με υγρή σοκολάτα
Αποστολή από: cooky στις Ιούλιος 05, 2009, 20:29:34 μμ
Έχετε δοκιμάσει να κλείσετε μεσα στο μπισκότα κρέμα ganache;; Είναι όσο πρέπει πηχτή για να σταθεί μέσα σε μπισκότο και όσο ρευστή πρέπει για να βγει το επιθυμητό αποτέλεσμα. Απλώς για να  τα φτιάξουμε εμείς χωρίς εργαλεία πιστεύω θα βγουν μεγαλούτσικα μπισκότα.  Η ganache φτιάχνεται με τον εξής τρόπο: Κόβουμε σε ένα μπολ κομματάκια την κουβερτούρα (250 γραμμ) και ρίχνουμε από πάνω βραστή κρέμα γάλακτος (200 ml), γίνεται και με light. Ανακατεύουμε μέχρι να γίνει μια πηχτή κρέμα. Αρωματίζουμε αν θέλουμε με κονιάκ ή άλλο ποτό της προτίμησής μας.

 :-r :-r :-r :-r :-r :-r
Μαρινάκι τι ωραία κρέμα που μου ακούγεται αυτή;
Σ' ευχαριστώ που μας την είπες! @}->--
I'll give it a try :-r


Τίτλος: Απ: Μπισκότα γεμιστά με υγρή σοκολάτα
Αποστολή από: arhontia στις Ιούλιος 05, 2009, 20:43:34 μμ
(ή τη σοκολάτα την λυωμένη με την κρέμα γάλακτος),

μπράβο, την ganache εννοούσα, παγωμένη και κομμένη με το εργαλείο.

Cooky την έχεις γράψει τη συνταγή του Πίνο για τα κρουασάν; ή θα πάω μπροστά και θα ψάχνω άδικα τώρα;;; :D :D :D


Τίτλος: Απ: Μπισκότα γεμιστά με υγρή σοκολάτα
Αποστολή από: Marinaki στις Ιούλιος 05, 2009, 21:56:04 μμ
Ναι Αρχοντία κι εγώ μετά διάβασα ότι την είχες γράψει κι εσύ!!! Φαντάστηκα ότι το ίδιο θα εννοούσαμε!


Τίτλος: Απ: Μπισκότα γεμιστά με υγρή σοκολάτα
Αποστολή από: caramela στις Ιούλιος 08, 2009, 09:31:48 πμ
ΛΟΙΠΟΝ
ΑΠΕΥΝΘΗΘΗΚΑ ΣΤΟ SITE ΤΗΣ ΒΕΦΑΣ ΚΑΙ ΜΟΥ ΕΙΠΕ ΟΤΙ ΑΥΤΑ ΛΕΓΟΝΤΑΙ: THUMB PRINT COOKIES ΚΑΙ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΣΤΟ 2ο ΤΟΜΟ "ΝΗΣΤΗΣΙΜΑ ΚΑΙ ΥΓΕΙΙΝΑ ".
ΨAXNONTAS TA ΣΕ ΑΛΛΕΣ ΣΕΛΙΔΕΣ ΕΙΔΑ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΛΕΜΕ, ΟΜΩΣ ΚΙ ΑΥΤΑ ΠΡΟΣΦΕΡΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΓΕΜΙΣΜΑ.
ΚΟΙΤΑΧΤΕ ΣΤΟ ehow.com  Η ΣΤΟ cooks.com ΕΧΕΙ ΑΡΚΕΤΕΣ ΠΑΡΑΛΛΑΓΕΣ ΠΑΝΩ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΒΑΣΗ.ΣΥΝΤΟΜΑ ΤΑ ΔΟΚΙΜΑΖΩ ΚΑΙ ΣΑΣ ΛΕΩ :) 


(ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΑΡΛΙΑΡΟ) xD


Τίτλος: Απ: Μπισκότα γεμιστά με υγρή σοκολάτα
Αποστολή από: hotbaker στις Αύγουστος 12, 2009, 21:53:44 μμ
ΓΙΑ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΩ ΛΙΓΟ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΑΝ ΠΑΡΑΓΩΓΟΣ ΤΟΥ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟΥ ΜΠΙΣΚΟΤΟΥ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΘΑ ΣΑΣ ΔΩΣΩ ΚΑΠΟΙΑ TIPS. ΠΡΩΤΟΝ Η ΠΡΑΛΙΝΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ "ΨΗΝΟΜΕΝΗ" ΚΑΙ ΝΑ ΠΕΡΙΕΧΕΙ ΑΜΥΛΟ , ΕΑΝ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΘΕΙ ΑΠΛΗ ΠΡΑΛΙΝΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΤΙΣ ΑΝΤΟΧΕΣ ΝΑ ΜΕΙΝΕΙ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΠΡΟΙΟΝ ΚΑΙ ΘΑ ΒΡΕΙ ΤΡΟΠΟ ΝΑ ΤΡΥΠΗΣΕΙ ΤΟ ΜΠΙΣΚΟΤΟ ΚΑΙ ΝΑ ΧΥΘΕΙ ΣΤΟ ΤΑΨΙ. ΔΕΥΤΕΡΟΝ ΤΟ ΜΠΙΣΚΟΤΟ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΖΥΜΗ ΠΟΥ ΝΑ ΘΕΛΕΙ ΛΙΓΑ ΛΕΠΤΑ ΨΗΣΙΜΟ, ΤΟ ΠΟΛΥ 10-12 ΛΕΠΤΑ. ΜΕΤΑ ΤΑ 14-15 ΛΕΠΤΑ ΨΗΣΙΜΟ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ "ΨΗΝΟΜΕΝΕΣ" ΠΡΑΛΙΝΕΣ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΣΚΛΗΡΕΣ ΣΑΝ ΜΙΑ ΣΟΚΟΛΑΤΑ. ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΕΠΙΣΗΣ ΝΑ ΔΟΚΙΜΑΣΟΥΜΕ ΝΑ ΑΦΗΣΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ ΜΙΑ ΤΡΥΠΑ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ ΤΟ ΜΠΙΣΚΟΤΟΥ ΕΤΣΙ ΩΣΤΕ ΝΑ "ΑΝΑΠΝΕΕΙ" Η ΓΕΜΙΣΗ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΟΥ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΨΑΧΝΕΙ ΤΡΟΠΟ ΝΑ ΒΓΕΙ ΑΠΟ ΤΑ ΠΛΑΓΙΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΤΟ ΨΗΣΙΜΟ ΝΑ ΤΗΝ ΚΑΛΥΨΟΥΜΕ ΜΕ ΕΠΙΚΑΛΥΨΗ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ ;) .
 


Τίτλος: Απ: Μπισκότα γεμιστά με υγρή σοκολάτα
Αποστολή από: margarita79 στις Ιανουάριος 10, 2010, 01:50:41 πμ
Ειχα χασει τη συνεχεια του θεματος και τωρα που το διαβασα ειδα το μηνυμα  του hotbaker.
Ηθελα μονο να πω οτι η συγκεκριμενη εταιρεια εχει εξαιρετικα γεμιστα μπισκοτα ετσι ακριβως οπως τα ψαχνουμε.Για την ακριβεια ειναι τα καλυτερα  :D
Μαλιστα ειχαμε και στη βαφτιση του μικρου μας συσκευασμενα στο τραπεζι σαν ευχαριστηριο στο πιατακι του καθε καλεσμενου.
(https://farm4.static.flickr.com/3001/2966854303_c009d1d04c_m.jpg)

Οποτε σιγουρα αφου η hotbaker ειναι η πηγη οι συμβουλες του θα ειναι εγκυρες  ;)


Τίτλος: Απ: Μπισκότα γεμιστά με υγρή σοκολάτα
Αποστολή από: caramela στις Ιανουάριος 10, 2010, 19:31:44 μμ
πως μου ειχε ξεφυγει αυτο βρε παιδια;; :o :o :o