GreekMasa - Συνταγές μαγειρικής - Forum

Κουβεντούλα => Κοινωνικές Σχέσεις και Οικογένεια => Μήνυμα ξεκίνησε από: giota στις Μάιος 07, 2009, 18:11:16 μμΤίτλος: Καλό για εσάς, όχι για το παιδί σας!
Αποστολή από: giota στις Μάιος 07, 2009, 18:11:16 μμ
Μέχρι 1 έτους
 1. Μέλι μετά τα πρώτα γενέθλια!

• Είναι καλό για εσάς Το μέλι είναι μία από τις πιο υγιεινές και θρεπτικές τροφές που μπορείτε να εντάξετε στο καθημερινό σας διαιτολόγιο.
• οχι για το παιδί σας Οι παιδίατροι απαγορεύουν την κατανάλωση μελιού από βρέφη που δεν έχουν συμπληρώσει τον πρώτο χρόνο ζωής τους.
• Γιατί Τα μωρά κάτω του ενός έτους μπορεί να πάθουν αλλαντίαση, μια τροφική δηλητηρίαση που οφείλεται σε ένα βακτήριο στο μέλι. Το βακτήριο αυτό αναπτύσσεται στο γαστρεντερικό σύστημα του μωρού, το οποίο δεν έχει ακόμα πλήρως ωριμάσει.
• Τι να κάνετε Αν θέλετε να δώσετε γλυκιά γεύση στο γιαούρτι του, μπορείτε, για παράδειγμα, να το αναμείξετε με πολτοποιημένα φρούτα.

Μέχρι 2 ετών
2. Είναι νωρίς για light και 0%!

• Είναι καλό για εσάς Οι τροφές με χαμηλά ή καθόλου λιπαρά βοηθούν ίσως να χάσετε περιττά κιλά.
• οχι για το παιδί σας Τα παιδιά κάτω των 2 ετών δεν πρέπει να πίνουν γάλα light ή 0%. Ημιαποβουτυρωμένο γάλα μπορούν να πίνουν μετά την ηλικία των 2 ετών, αν αντιμετωπίζουν σοβαρό πρόβλημα παχυσαρκίας, ενώ άπαχο γάλα μετά τα 5 χρόνια, μόνο αν συμφωνεί και ο παιδίατρος.
• Γιατί Τα βρέφη και τα παιδιά έχουν μεγαλύτερες ανάγκες σε λίπος από τους ενηλίκους, επειδή αναπτύσσονται. Ειδικά για τα γαλακτοκομικά, πρέπει να ξέρετε ότι οι βιταμίνες τους είναι λιποδιαλυτές, οπότε όταν είναι χαμηλά σε λιπαρά στερούνται βιταμινών, εκτός αν είναι εμπλουτισμένα.
• Τι να κάνετε ● Αν αντιμετωπίζει πρόβλημα παχυσαρκίας, απευθυνθείτε σε διατροφολόγο και αυξήστε τη σωματική του δραστηριό­τητα. ● Μην αποκλείσετε καμία κατηγορία τροφών από τη διατροφή του.

Μέχρι 3 ετών
3. Μην του φοράτε ζώνη ασφαλείας πριν τα 8!

• Είναι καλό για εσάς Η ζώνη στο αυτοκίνητο σας προστατεύει σε κάθε απότομο φρενάρισμα.
• Όχι για το παιδί σας Μέχρι την ηλικία των 8 ετών, μην το δένετε με τη ζώνη ασφαλείας του αυτοκινήτου.
• Γιατί Καθώς η ζώνη δεν είναι φτιαγμένη για το μέγεθός του, το κρατά από το λαιμό, γεγονός που μπορεί να οδηγήσει ακόμα και σε σοβαρό τραυματισμό.
• Τι να κάνετε ● Αγοράστε παιδικό κάθισμα, ανάλογα με την ηλικία του παιδιού. ● Μελετήστε προσεκτικά τις οδηγίες χρήσης του καθίσματος. ● Βεβαιωθείτε ότι οι ιμάντες του καθίσματος και οι ζώνες ασφαλείας δεν έχουν μπερδευτεί ή φθαρεί. ● Αν το κεφάλι του περισσεύει από την πλάτη του καθίσματος, αντικαταστήστε το.

Μέχρι 15 ετών
4. Όχι στα βάρη πριν τα 15 !

• Είναι καλό για εσάς Σηκώνετε βάρη και ιδρώνετε στα μηχανήματα μυϊκής ενδυνάμωσης για να αποκτήσετε καλοσχηματισμένο σώμα.
• Όχι για το παιδί σας Μέχρι την ηλικία των 15 ετών.
• Γιατί Αφενός μπορεί να τραυματιστεί και αφετέρου επιβαρύνεται ο σκελετός, που είναι ακόμα σε φάση ανάπτυξης.
• Τι να κάνετε ● Μέχρι την ηλικία αυτή, μπορεί να κάνει ασκήσεις χρησιμοποιώντας το βάρος του σώματός του (π.χ. push-ups, βαθιά καθίσματα). Μετά τα 15, μπορεί να κάνει κάποιες ασκήσεις σε μηχανήματα, αλλά πάντα με τη σωστή καθοδήγηση. ● Η αεροβική άσκηση (ποδήλατο, ποδόσφαιρο, κολύμπι) βοηθά στη σωστή ανάπτυξη του σώματος και στην πρόληψη της παχυσαρκίας.

Μετά τα 18
5. Μη δίνετε ασπιρίνη στο παιδί!

• Είναι καλό για εσάς Η ασπιρίνη σάς βοηθά να ρίξετε τον πυρετό και να ανακουφιστείτε από τον πόνο.
• οχι για το παιδί σας Σύμφωνα με τις συστάσεις διεθνών οργανισμών, τα παιδιά και οι έφηβοι κάτω των 19 ετών δεν πρέπει να παίρνουν ασπιρίνη.
• Γιατί Μπορεί να προκαλέσει το σύνδρομο Reye, μια πάθηση που προσβάλλει όλα τα όργανα, αλλά επηρεάζει συχνότερα το συκώτι και τον εγκέφαλο. Επιπλέον, ενοχοποιείται και για την πρόκληση βρογχόσπασμου, μιας κατάστασης στην οποία μειώνεται αιφνιδίως η παροχή αέρα στους πνεύμονες.
• Τι να κάνετε Για την καταπολέμηση του πυρετού και του πόνου συστήνεται η λήψη παρακεταμόλης ή άλλων φαρμάκων, σύμφωνα με τις οδηγίες του παιδιάτρου, ενώ η χορήγηση ασπιρίνης γίνεται μόνο σε εξαιρετικές περιπτώσεις και κάτω από ιατρικό έλεγχο.


πηγη vita


Τίτλος: Απ: Καλό για εσάς, όχι για το παιδί σας!
Αποστολή από: nenapant στις Μάιος 07, 2009, 19:10:28 μμ
γιωτα πολυ χρησιμες ιπληροφοριες σου ειδικα για εμας που δεν εχουμε γινει ακομη μητερες καλο ειναι να ξερουμε καποια βασικα πραγματα για τα παιδια που θα φερουμε στον κοσμο σε καποια χρονια_οχι πολλα,ελπιζω_ xD


Τίτλος: Απ: Καλό για εσάς, όχι για το παιδί σας!
Αποστολή από: sgr στις Μάιος 07, 2009, 19:57:32 μμ
Κάποια τα γνώριζα, κάποια άλλα πάλι όχι. Πολύ καλό το άρθρο  *THUMBS%%__%%UP*


Τίτλος: Απ: Καλό για εσάς, όχι για το παιδί σας!
Αποστολή από: Mary στις Μάιος 07, 2009, 20:15:05 μμ
Όλα τα γνώριζα εκτός από την ασπιρίνη. :o
Άραγε ισχύει και τα τα ντεπόν και λοιπά σκευάσματα ή μόνο για την ασπιρίνη.


Τίτλος: Απ: Καλό για εσάς, όχι για το παιδί σας!
Αποστολή από: ekaterini στις Μάιος 07, 2009, 20:32:34 μμ
Είναι μόνο για την ασπιρίνη Μαίρη. Η παρακεταμόλη (ντεπόν) και τα υπόλοιπα παυσίπονα επιτρέπονται


Τίτλος: Απ: Καλό για εσάς, όχι για το παιδί σας!
Αποστολή από: despoinaki στις Μάιος 07, 2009, 22:03:39 μμ
Πολύ καλές πληροφορίες, Γιώτα.  *THUMBS%%__%%UP*


Τίτλος: Απ: Καλό για εσάς, όχι για το παιδί σας!
Αποστολή από: giota στις Μάιος 08, 2009, 10:00:33 πμ
Νενα αν κανω ποτε παιδια 8α τα εφαρμοσω κι εγω ;)