GreekMasa - Συνταγές μαγειρικής - Forum

Εμείς, το GreekMasa ... => Αναφορά προβλημάτων => Μήνυμα ξεκίνησε από: Pastaflora στις Μάιος 08, 2009, 15:11:31 μμΤίτλος: ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΜΕ ΤΗΝ ΣΕΛΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΓΩΝ ΗΜΕΡΑΣ ΑΠΟ ΙΝΤΕΡΝΕΤ!
Αποστολή από: Pastaflora στις Μάιος 08, 2009, 15:11:31 μμ
Παιδιά επί 10΄προσπαθώ να ιδώ τις νέες συνταγές και μόλις τις κλικάρω , πέφτει  μιά μαύρη σελίδα  με ένα  λευκό σημείωμα που λέει στα εγγλέζικα  ότι αυτή η σελίδα δεν υποστηρίζεται από τον  ΙΝΤΕΡΝΕΤ ΕΞΠΛΟΡΕΡ 6 (SORRY! This page  doesn't  support  Internet  Explorer 6
If yoy like  to  read out content  please  upgrade your  browser!).
 

Τί συμβαίνει λοιπόν στον σάιντ μας;, γιατί μας  ενοχλούν χωρίς να πειράζουμε κανέναν: που να διαμαρτυρηθούμε, γιαυτό που γίνεται;  Αρετή  Πιστιόλα.


Τίτλος: Απ: ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΜΕ ΤΗΝ ΣΕΛΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΓΩΝ ΗΜΕΡΑΣ ΑΠΟ ΙΝΤΕΡΝΕΤ!
Αποστολή από: margarita79 στις Μάιος 08, 2009, 15:19:36 μμ
κ.Αρετη μολις δοκιμασα απο explorer 6 και βλέπω κανονικα τις συνταγες.δε βλεπω κατι περιεργο.
περισσοτερες λεπτομερεις σχετικα με το μυνημα που σας βγαζει δυστηχως δε γνωρζω.. θα μας βοηθησει ο Αρχος.
παντως καλυτερα να μπαινεται απο firefox 3 μπορειτε να πατησετε το εικονιδιο του firefox απο την αρχικη σελιδα του greekmasa (κατω αριστερα λεει προτεινομενος πλοηγος )και να εγκαταστησετε το προγραμμα στον υπολογιστη σας.


Τίτλος: Απ: ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΜΕ ΤΗΝ ΣΕΛΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΓΩΝ ΗΜΕΡΑΣ ΑΠΟ ΙΝΤΕΡΝΕΤ!
Αποστολή από: despoinaki στις Μάιος 08, 2009, 16:02:48 μμ
Και εγώ, έχω το ίδιο πρόβλημα με την κυρία Αρετή. Βέβαια, μετά από τη μαύρη ταινία, βλέπω τις συνταγές αλλά από τη φωτό και κάτω. Δε βλέπω ποιος την έγραψε και δεν μπορώ να την αξιολογήσω.  :-\


Τίτλος: Απ: ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΜΕ ΤΗΝ ΣΕΛΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΓΩΝ ΗΜΕΡΑΣ ΑΠΟ ΙΝΤΕΡΝΕΤ!
Αποστολή από: filadelphia στις Μάιος 08, 2009, 16:07:42 μμ
Το ίδιο πρόβλημα έχω και εγώ. Οπως λέει η Μαργαρίτα, όντως με Firefox 3 δεν έχω πρόβλημα. Γιατί όμως συμβαίνει αυτό?


Τίτλος: Απ: ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΜΕ ΤΗΝ ΣΕΛΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΓΩΝ ΗΜΕΡΑΣ ΑΠΟ ΙΝΤΕΡΝΕΤ!
Αποστολή από: giota στις Μάιος 08, 2009, 16:53:48 μμ
κι εγω το πρωι δεν μπορουσα να μπω στην αρχικη σελιδα


Τίτλος: Απ: ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΜΕ ΤΗΝ ΣΕΛΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΓΩΝ ΗΜΕΡΑΣ ΑΠΟ ΙΝΤΕΡΝΕΤ!
Αποστολή από: ekaterini στις Μάιος 08, 2009, 17:46:01 μμ
Και εγώ, έχω το ίδιο πρόβλημα με την κυρία Αρετή. Βέβαια, μετά από τη μαύρη ταινία, βλέπω τις συνταγές αλλά από τη φωτό και κάτω. Δε βλέπω ποιος την έγραψε και δεν μπορώ να την αξιολογήσω.  :-\

και εγώ το ίδιο ακριβώς πρόβλημα αντιμετωπίζω  :(


Τίτλος: Απ: ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΜΕ ΤΗΝ ΣΕΛΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΓΩΝ ΗΜΕΡΑΣ ΑΠΟ ΙΝΤΕΡΝΕΤ!
Αποστολή από: ArXoS στις Μάιος 08, 2009, 21:43:32 μμ
Παιδιά, θα σας εξηγήσω ..

Εδώ και μισό χρόνο περίπου, η Microsoft ανακοίνωσε τη διακοπή υποστήριξης του Internet Explorer v6 (IE6). Αν θυμάμαι καλά μάλιστα, είχαμε κάνει αναφορά στο forum της Τεχνολογίας για την επίσημη αυτή ανακοίνωση της Microsoft.

Τι σημαίνει για εμάς η παραπάνω κίνηση; Σημαίνει ότι δεν υποστηρίζεται αυτή η έκδοση με ενημερώσεις ασφαλείας και αναβαθμίσεις συμβατότητας με τα νέα standards των δυναμικών σελίδων και νέων τεχνολογιών.
Το πρώτο, είναι κάτι που αφορά αποκλειστικά εσάς. Η αναγνωρισμένη πλέον (και από την ίδια την Microsoft) αδυναμία προστασίας προσωπικών δεδομένων από τον IE6 δεν πρόκειται να βελτιωθεί ποτέ, ενώ πλέον είσαστε απροστάτευτοι στης νέας γενιάς κακόβουλων scripts που ενσωματώνουν ύποπτες σελίδες που ολοένα και αυξάνονται. Μην παραξενευτείτε εάν δείτε να ποστάρονται σε σελίδες χακεράδων της Ασίας οι κωδικοί εισόδου των mailboxes σας ή οι πιστωτικές σας κάρτες.

Το δεύτερο όμως, αφορά και εμένα ως προγραμματιστή και διαχειριστή ενός δυναμικού χώρου όπως το GreekMasa.
Λυπάμαι που θα σας το πώ, αλλά όλοι εσείς που επιμένετε να χρησιμοποιείτε ΙΕ6 δεν έχετε δει ποτέ το GreekMasa στη μορφή που το κατασκεύασα. Απορώ μάλιστα που δεν το έχει αναφέρει κανείς ως πρόβλημα μέχρι σήμερα…
Δεν έχετε προβληματιστεί που οι 4 στήλες στην κεφαλή της αρχικής σελίδας είναι κολλημένες και τα δεδομένα τους εφάπτονται; Δεν έχετε παρατηρήσει δεδομένα (κείμενα) να μετακινούνται για ανεξήγητο λόγο από τη κορυφή στο πάτο της σελίδας ή να αλλάζουν στήλες? Όλα αυτά, δεν έχουν να κάνουν με κακοτεχνίες του προγραμματιστή, αλλά με ασυμβατότητα του IE6 με δεδομένα html/css που ακολουθούν σύγχρονα πρότυπα κατασκευής. O IE6 πλέον δεν είναι σε θέση να αναγνώσει σωστά το 20% των δυναμικών σελίδων του παγκόσμιου ιστού, και αυτό το ποσοστό θα εκτιναχθεί στα ύψη τους επόμενους μήνες. 
Αυτά βέβαια, αφορούν το τι διαβάζετε και τι βλέπετε στις οθόνες των υπολογιστών σας.
Αυτό που έχει μεγαλύτερη σημασία είναι η αδυναμία του IE6 να χειριστεί τα προσωπικά σας δεδομένα. Αλήθεια, πόσες φορές δεν έχετε αντιμετωπίσει προβλήματα σύνδεσης? Έρχομαι αντιμέτωπος καθημερινά με τέτοιου είδους αναφορές (αδυναμία εισόδου, διπλοσυνδέσεις ή τριπλοσυνδέσεις του ίδιου χρήστη, κείμενα που χάνονται κτλ) στις καταγραφές λαθών, και δε μπορώ να κάνω τίποτε γι’ αυτό, παρά μόνο να … υποβαθμίσω τις υπηρεσίες και τη τεχνολογία του GreekMasa.


Δεν είναι κρίμα να μην μπορείτε να χαρείτε εικαστικά και τεχνολογικά έναν προηγμένο προγραμματιστικά χώρο, εξ αιτίας της αδιαφορίας της Microsoft; Δεν είναι ανώφελο να επιμένετε σε ένα πρόγραμμα πλοήγησης που η ίδια η κατασκευάστρια εταιρία αποκλήρωσε; Δεν είναι αδικία τόσος κόπος, χρόνος αλλά και χρήματα (για την κάλυψη αναγκών χώρων φιλοξενίας υψηλών προδιαγραφών)  των προγραμματιστών τέτοιων χώρων όπως το GreekMasa να πηγαίνει χαμένος?

Υπάρχει παγκόσμια κινητοποίηση όλων των κατασκευαστών για την ορθή ενημέρωση των χρηστών, αλλά και ευαισθητοποίηση σε θέματα ασφάλειας και σωστής αξιοποίησης των υπηρεσιών που προσφέρονται από τις δυναμικές σελίδες.
(http://www.greekmasa.gr/images/Photobucket_masa1/ad.png)

Το μόνο που χρειάζεται, είναι να αναβαθμίσουμε το πρόγραμμα πλοήγησης. Ας γυρίσουμε όλοι την πλάτη στον IE6 και ας πάψουμε να είμαστε θύματα των τακτικών marketing της Microsoft (γιατί όλα για το marketing γίνονται) , προστατεύοντας τους προσωπικούς μας υπολογιστές, αλλά και τα νεύρα των κατασκευαστών.
Μπορείτε να αναβαθμίσετε σε:

  • Internet Explorer 7 (ΙΕ7) (http://www.microsoft.com/windows/downloads/ie/getitnow.mspx)
  • Internet Explorer 8 (IE8) (http://www.microsoft.com/windows/Internet-explorer/default.aspx) που έκανε την εμφάνισή του εδώ και λίγες μέρες 
ή να διαλέξετε ανάμεσα σε κάποιον εναλλακτικό :
  • Firefox  (http://www.mozilla-europe.org/el/firefox/)
  • Chrome (http://www.google.com/chrome)
κ.α. 
   
Δεν προπαγανδίζω καμία εταιρία ή κατασκευαστή, επιλέξτε ό,τι θέλετε, προσπαθώ μόνο να σας πείσω να αφήσετε πίσω σας το 2002 που πρωτοβγήκε ο IE6. Όλες οι παραπάνω αναβαθμίσεις τρέχουν σε όλες τις εκδόσεις Windows, δεν έχουν επιπλέον απαιτήσεις hardware και είναι δωρεάν, ενώ είναι ασφαλέστεροι και πιο γρήγοροι από τον IE6.

Βρίσκομαι στη δυσάρεστη λοιπόν θέση για τους εναπομείναντες χρήστες του IE6 να σας ανακοινώσω ότι από εχθές αποκλείεται αυτόματα από το GreekMasa αυτός ο browser. Δεν μπορώ πλέον να πειράζω καθημερινά τον κώδικα του GreekMasa προσπαθώντας να γυρίσω τις λειτουργίες του 8 χρόνια πίσω, ενώ θίγομαι προσωπικά όταν γνωρίζω ότι το GreekMasa εμφανίζεται στις οθόνες επισκεπτών/μελών σαν ξεχαρβαλωμένη μπαχαντέλα.

Γνωρίζω ότι είναι μεγάλη απόφαση αυτή, καθώς το 18% των χρηστών μας επιμένει ακόμα στο IE6. 

Κώδικας:
Στατιστικά μηνός Μαΐου για το GreekMasa
Internet Explorer
Msie 8.0 4.8 %
Msie 7.0 43.6 %
Msie 6.0 18.2 %

FIREFOX
Firefox 3.0.9 1.1 %
Firefox 3.0.8 1.3 %
Firefox 3.0.7 0.3 %
Firefox 3.0.6 0.2 %
Firefox 3.0.5 0.4 %
Firefox 3.0.4 0.1 %
Firefox 3.0.3 0.1 %
Firefox 3.0.10 20.6 %
Firefox 3.0.1 0.1 %
Firefox 3.0         0.1 %
Firefox 2.0.0.20         0.9 %

Άλλοι  
Safari         2.6 %
Opera 1.3 %

Δεν είμαι όμως ο μόνος. Από την αρχή του 2009, όλο και περισσότεροι ιστότοποι αποκλείουν τον IE6, με πρώτο και καλύτερο την ίδια την gmail.
Γνωρίζω επίσης ότι το να φύγει ο IE6 από τη μέση είναι μια πάρα πολύ μεγάλη δουλειά, καθώς ο browser αυτός έχει θρονιάσει για τα καλά σε όλους τους υπολογιστές δημοσίων υπηρεσιών και γραφείων που κανείς δεν ενδιαφέρεται για την αναβάθμισή τους.
Αυτή τη στιγμή, IE6 χρησιμοποιεί το 15.4% των χρηστών παγκοσμίως (http://www.w3schools.com/browsers/browsers_stats.asp (http://www.w3schools.com/browsers/browsers_stats.asp)). Εαν δούμε το χρόνο που χρειάστηκε να φύγει από τη μέση ο ΙΕ5 ενώ βρίσκονταν στο 15%, υπολογίζουμε ότι ο ΙΕ6 θα εξαφανιστεί πλήρως σε τουλάχιστον 4 χρόνια.
Ας κάνουμε λοιπόν την αρχή και ας ευαισθητοποιηθούμε όλοι μας, καθώς το internet έχει μπει πλέον για τα καλά στα σπίτια μας.

(http://www.greekmasa.gr/images/Photobucket_masa1/no_ie6.png)

ArXoS
GreekMasa Admin


Τίτλος: Απ: ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΜΕ ΤΗΝ ΣΕΛΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΓΩΝ ΗΜΕΡΑΣ ΑΠΟ ΙΝΤΕΡΝΕΤ!
Αποστολή από: margarita79 στις Μάιος 08, 2009, 23:03:39 μμ
μμμ ναι παιδια συγχωρεστε με.. με explorer 7 και οχι με 6 δοκιμασα νωριτερα και τα ειδα ολα οκ....
τον IE6 τον χρησιμοποιουσα περισυ (για οσους θυμουνται)
και ειχα πολυ μεγαλο θεμα με τους κωδικους συνδεσης κτλ

αρχο ευχαριστουμε για την ενημερωσηΤίτλος: Απ: ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΜΕ ΤΗΝ ΣΕΛΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΓΩΝ ΗΜΕΡΑΣ ΑΠΟ ΙΝΤΕΡΝΕΤ!
Αποστολή από: despoinaki στις Μάιος 10, 2009, 10:02:08 πμ
Εγώ εγκατέστησα και τον Firefox και τον Internet Explorer 8 και τώρα δεν έχω πρόβλημα. Ευχαριστούμε για τις πληροφορίες. *THUMBS%%__%%UP*


Τίτλος: Απ: ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΜΕ ΤΗΝ ΣΕΛΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΓΩΝ ΗΜΕΡΑΣ ΑΠΟ ΙΝΤΕΡΝΕΤ!
Αποστολή από: ArXoS στις Μάιος 10, 2009, 23:57:43 μμ
Για του λόγου το αληθές

Έχω κατασκευάσει :
(http://www.greekmasa.gr/images/Photobucket_masa1/firefox.jpg)

Ενώ στον IE6 εμφανίζεται :
(http://www.greekmasa.gr/images/Photobucket_masa1/ie6.jpg)

Η φραγή που έχω κάνει εμφανίζει :
(http://www.greekmasa.gr/images/Photobucket_masa1/reject.jpg)


Το τί γίνεται από πίσω (στη διαχείριση των συνδέσεων) από άποψη λαθών, δε μπορείτε να φανταστείτε ..
Παρακαλώ πολύ αναβαθμιστείτε.
Τα παραπάνω προβλήματα, δεν εμφανίζονται μόνο στο GreekMasa, αλλά και σε όλα τα δυναμικά sites νέας τεχνολογίας. Με την αναβάθμιση, είναι βέβαιο οτι θα "δείτε" το internet με άλλο μάτι  :D


Τίτλος: Απ: ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΜΕ ΤΗΝ ΣΕΛΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΓΩΝ ΗΜΕΡΑΣ ΑΠΟ ΙΝΤΕΡΝΕΤ!
Αποστολή από: filadelphia στις Μάιος 12, 2009, 10:57:30 πμ
Aπό χθες προσπαθώ να μπω με Mozilla στο Forum και δεν μου παιρνει τον κωδικό μου.  Οταν μπαίνω από Internet explorer 6 που έχω αποθηκεύσει τον κωδικό μπαίνω κανονικά στο forum και έχω πρόβλημα στην αρχική σελίδα. Τι να κάνω? Μπορεί να με βοηθήσει κάποιος. Μόνο εγώ έχω αυτό το πρόβλημα? Please HELP ME :(


Τίτλος: Απ: ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΜΕ ΤΗΝ ΣΕΛΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΓΩΝ ΗΜΕΡΑΣ ΑΠΟ ΙΝΤΕΡΝΕΤ!
Αποστολή από: despoinaki στις Μάιος 12, 2009, 11:45:15 πμ
Μήπως τον έχεις ξεχάσει τον κωδικό σου; Ελέγχεις τη γραμματοσειρά αν είναι στα ελληνικά ή στα αγγλικά; Για ξαναπροσπάθησε. :-\ :-\ :-\


Τίτλος: Απ: ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΜΕ ΤΗΝ ΣΕΛΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΓΩΝ ΗΜΕΡΑΣ ΑΠΟ ΙΝΤΕΡΝΕΤ!
Αποστολή από: margarita79 στις Μάιος 12, 2009, 12:03:35 μμ
filadelphia συνδεεσε απο την αρχικη?ή απευθειας  απο το φορουμ?
για δοκιμασε να συνδεθεις απο την αρχικη ..τοτε στον περνει τον κωδικο στο φορουμ?
δες και πες μας


Τίτλος: Απ: ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΜΕ ΤΗΝ ΣΕΛΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΓΩΝ ΗΜΕΡΑΣ ΑΠΟ ΙΝΤΕΡΝΕΤ!
Αποστολή από: filadelphia στις Μάιος 12, 2009, 12:17:10 μμ
Τον κωδικό τον θυμάμαι πολύ καλά. Συνδέομαι στην αρχική και όταν μπαίνω στο Forum μου ζητά πάλι κωδικό και δεν τον δέχεται. Δεν ξέρω γιατί


Τίτλος: Απ: ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΜΕ ΤΗΝ ΣΕΛΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΓΩΝ ΗΜΕΡΑΣ ΑΠΟ ΙΝΤΕΡΝΕΤ!
Αποστολή από: filadelphia στις Μάιος 12, 2009, 13:39:18 μμ
Παιδιά δεν ξέρω τι γίνεται. Ζήτησα νέο κωδικό. Μέσω mozilla μπαίνω στην αρχική και δεν τον δέχεται στο Forum. Mε Internet Explorer 6 χωρίς να αλλάξω κωδικό που είναι ήδη αποθηκευμένος και σε αρχική και σε forum και η διεύθυνση αποθηκευμένη στα αγαπημένα, μπαίνω κανονικά και στα δύο. Τι να κάνω έχω μπερδευτεί. Τι ισχύει τώρα. Ο παλιός ή ο νέος κωδικός. Βοηθείστε με παρακαλώ.


Τίτλος: Απ: ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΜΕ ΤΗΝ ΣΕΛΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΓΩΝ ΗΜΕΡΑΣ ΑΠΟ ΙΝΤΕΡΝΕΤ!
Αποστολή από: ArXoS στις Μάιος 12, 2009, 18:59:45 μμ
Μην ανησυχείς
Στείλε μου με προσωπικό μήνυμα τον κωδικό που θέλεις και θα στο αλλάξω και στις δύο εφαρμογές, forum και portal (με λατινικούς χαρακτήρες κωδικός)
Το πρόβλημα έγινε από τότε που έβαλα τη φραγή του ΙΕ6. Η φραγή δεν ισχύει για το forum, γιαυτό και σε αναγνώριζε το forum
Και να σου αλλάξω κωδικούς, πάλι το ίδιο πρόβλημα θα έχεις (δεν θα σε αναγνωρίζει η αρχική σελίδα)
Επομένως, 2 τινά μπορούν να γίνουν :
1. Αναβαθμίζεσαι (μην φοβάσαι για τα αγαπημένα σου - favorites, περνάνε αυτόματα από τον έναν στον άλλον browser)
2. Σταματάω την φραγή του ΙΕ6 και είμαστε όπως και παλιά, δηλαδή εξακολουθώ και σπαταλάω 1-2 ώρες κάθε βράδυ σκουπίζοντας τη σαβούρα που αφήνει στον πάτο του GreekMasa ο ΙΕ6

Αποφασίζεις και μου λες