GreekMasa - Συνταγές μαγειρικής - Forum

Μαγειρέματα => Γενική συζήτηση => Μήνυμα ξεκίνησε από: Mary στις Μάιος 14, 2009, 12:26:53 μμ



Τίτλος: Λάθος στο μαγείρεμα; Πως διορθώνεται;
Αποστολή από: Mary στις Μάιος 14, 2009, 12:26:53 μμ
Θα ήθελα να ανοίξω ένα καινούριο θέμα που θα αφορά το μαγείρεμα και τα λάθη που κάνουμε και μας αναγκάζουνε να πετάξουμε το φαγητό.
Π.χ. Έπεσε πολύ αλάτι στο φαγητό; Μπορεί να διορθωθεί;
Η ζύμη μου έγινε πολύ σφιχτή; Σώζεται;
Το φαγητό μου έπιασε στην κατσαρόλα; Μπορεί να φύγει η μυρωδιά καμένου;
Όχι ότι έχω εγώ τις απαντήσεις... αλλά όλοι μας έχουμε κάποια εμπειρία που μπορεί να βοηθήσει κάποιον σε «ώρα ανάγκης» να γλυτώσει το φαγητό του.
Οι ερωτήσεις να αφορούν μόνο το φαγητό και όχι γενικά θέματα κουζίνας. Π.χ. Πως καθαρίζω τον καμμένο πάτο της κατσαρόλας, ή, πως ξεμυρίζει το ψυγείο.
Τι λέτε;


Τίτλος: Απ: Πως διορθώνετε;
Αποστολή από: xrysa στις Μάιος 14, 2009, 12:29:50 μμ
Πολύ ωραία η ιδέα σου Μαίρη και πολύ χρήσιμη πιστεύω .
Πολλές φορές μας συμβαίνουν "ατυχίες" στην κουζίνα και καλά θα είναι να βρούμε τρόπους να τις αντιμετωπίσουμε  :)


Τίτλος: Απ: Λάθος στο μαγείρεμα;Πως διορθώνετε;
Αποστολή από: Mary στις Μάιος 14, 2009, 14:58:01 μμ
Έπεσε πολύ αλάτι!
Αν το φαγητό μας γίνει αλμυρό, ρίχνουμε μια μεγάλη πατάτα την ώρα που το βράζουμε. Ετσι θα τραβήξει αρκετό αλάτι.

Πως φεύγει η μυρωδιά και η γεύση του καμένου από το φαγητό
Αν το φαγητό μας «πιάσει» στην κατσαρόλα... την τραβάμε από τη φωτιά, μεταφέρουμε το φαγητό σε καθαρή κατσαρόλα χωρίς να ξύσουμε ίχνος από τον καμένο πάτο και ξαναβάζοντας το φαγητό στη φωτιά προσθέτοντας ένα κρασοπότηρο κρασί. Δεν ξέρω πως αλλά η μυρωδιά και η γεύση του καμμένου χάνετε. Αυτό το έχω κάνει χωρίς να το έχω ακούσει κάπου. Πάντως πέτυχε!


Τίτλος: Απ: Λάθος στο μαγείρεμα;Πως διορθώνετε;
Αποστολή από: vago στις Μάιος 14, 2009, 16:45:39 μμ
Αλλο ένα κόλπο αν μας πέσει πολύ αλάτι στο φαγητό είναι να προσθέσουμε ένα ποτήρι νερό και να σκεπάσουμε την κατσαρόλα με μία καθαρή πετσέτα.



Τίτλος: Απ: Λάθος στο μαγείρεμα;Πως διορθώνετε;
Αποστολή από: ArXoS στις Μάιος 20, 2009, 23:22:58 μμ
Δεν άνοιξαν τα ποπ κορν ;
Μαζεύουμε τους σπόρους που δεν άνοιξαν, τους μουλιάσουμε σε ζεστό νερό για περίπου 4-5 λεπτά και αφού τους στραγγίζουμε, τους φτιάχνουμε πάλι από την αρχή


Τίτλος: Απ: Λάθος στο μαγείρεμα;Πως διορθώνετε;
Αποστολή από: sgr στις Μάιος 21, 2009, 01:09:15 πμ
Δεν άνοιξαν τα ποπ κορν ;
Μαζεύουμε τους σπόρους που δεν άνοιξαν, τους μουλιάσουμε σε ζεστό νερό για περίπου 4-5 λεπτά και αφού τους στραγγίζουμε, τους φτιάχνουμε πάλι από την αρχή


 :o :o :o :o :o :o :o :o :o ΤΙ ΕΙΠΕΣ ΤΩΡΑ ??????????????? ΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩ μου άρεσε αυτό ! ::) ::) ::) ::) ::) ::) ::) ::) ::)
Μάλλον έγραψες   xD xD



Υ.Γ Με την ευκαιρία μήπως (λέω μήπως) να μπορούσαμε να είχαμε περισσότερες φατσούλες εδώ, για μας τις άχρηστες που δεν ξέρουμε - δεν μπορούμε - δυσκολεύόμαστε - δεν έχουμε χρόνο να ψαχτούμε - δε θέλουμε-,  ώστε απλά να διαλέγουμε κάτι και να σας αποστομώνουμε ? ......... Λέω μήπως γίνεται ? Εγώ προσωπικά θα ήθελα και παλαμάκια ας πούμε  ::) ........ λέω τώρα εγώ...........  O:-) O:-) O:-) O:-) O:-)
Φιλάκια


Τίτλος: Απ: Λάθος στο μαγείρεμα;Πως διορθώνετε;
Αποστολή από: matina στις Μάιος 21, 2009, 01:22:45 πμ
Θα συμφωνησω μαζι σου sgr. Aν ειναι ευκολο να ειχαμε και αλλες φατσουλες. Ειναι ολα τα λεφτα!!!! *THUMBS%%__%%UP*
Μια φατσουλα χιλιες λεξεις <που λεει ολογος> ::) ::)   Θελω να μεταφερω εδω απο αλλου αλλα δε γνωριζω τη διαδικασια.Και δε ξερω βεβαια αν γινεται.


Τίτλος: Απ: Λάθος στο μαγείρεμα;Πως διορθώνετε;
Αποστολή από: giota στις Μάιος 21, 2009, 09:56:28 πμ
διαβασα τις παρακατω συμβουλες  στο vita


Όταν το ψωμί είναι ξερό
Ξεχάσατε να πάρετε ψωμί και το χθεσινό έχει ξεραθεί. Aντί να σπεύσετε στον κοντινότερο φούρνο, μπορείτε με μια απλή κίνηση να το μαλακώσετε και πάλι.
Συμβουλή: Tυλίξτε το ψωμί σε μια υγρή πετσέτα και βάλτε το στο φούρνο, στους 120o C, για περίπου 10 λεπτά.
Γιατί συμβαίνει αυτό: Όταν το ψωμί ξεραίνεται, σημαίνει ότι έχει χάσει την υγρασία του. Mε την παραπάνω μέθοδο μαλακώνει και επανέρχεται στην αρχική του κατάσταση.

Aν σας έπεσε παραπάνω αλάτι
Σε όλους μας έχει συμβεί να μην έχουμε υπολογίσει σωστά την ποσότητα αλατιού που ρίξαμε στο φαγητό. Mη βιαστείτε να ρίξετε επιπλέον νερό, προκειμένου να βελτιώσετε την κατάσταση, γιατί το μόνο που θα καταφέρετε είναι να κάνετε το φαγητό άνοστο.
Συμβουλή: Pίξτε μέσα στην κατσαρόλα με το φαγητό που μαγειρεύετε ένα κομμάτι ξερό ψωμί και αφήστε το για λίγα λεπτά. Στη συνέχεια, πετάξτε το και προσθέστε λίγο νερό. Mε αυτό τον τρόπο, θα απορροφηθεί μεγάλη ποσότητα αλατιού. Παρόμοιο αποτέλεσμα θα έχετε αν καθαρίσετε μία πατάτα, τη ρίξετε μέσα στο φαγητό και την αφαιρέσετε μόλις ολοκληρωθεί το μαγείρεμα. Aν, μάλιστα, βάλετε 2 πατάτες, το αποτέλεσμα θα είναι ακόμη καλύτερο. Παρ’ όλα αυτά, πρέπει να γνωρίζετε ότι το ξερό ψωμί αποτελεί πολύ πιο γρήγορη λύση. Ένας ακόμα τρόπος να «εξουδετερώσετε» το επιπλέον αλάτι είναι να προσθέσετε λίγη ζάχαρη.
Γιατί συμβαίνει αυτό: H πατάτα και το ψωμί έχουν την ιδιότητα, λόγω του αμύλου που περιέχουν, να απορροφούν κατά το βράσιμο μέρος των υγρών, οπότε μαζί με το νερό «δεσμεύουν» και μέρος του αλατιού. Στην περίπτωση της ζάχαρης, η γλυκιά γεύση έρχεται σε αντιπαράθεση με την αλμυρή και την εξουδετερώνει έως ένα βαθμό.

Στην περίπτωση που ξεράθηκαν τα αλλαντικά
Συνηθίζετε να αποθηκεύετε τα αλλαντικά σας (γαλοπούλα, ζαμπόν, σαλάμι κλπ.) σε τάπερ, το οποίο όμως συχνά δεν κλείνετε καλά. Aποτέλεσμα είναι να χάνουν τη φρεσκάδα τους και να γίνονται σκληρά, κυρίως στις άκρες. Πριν προχωρήσετε αποφασισμένοι προς τον κάδο σκουπιδιών για να «απαλλαγείτε» από τα ξεραμένα πλέον αλλαντικά, ακολουθήστε την πρότασή μας.
Συμβουλή: Για να μαλακώσουν τα αλλαντικά, βγάλτε τα από το ψυγείο και αφήστε τα για λίγα λεπτά σε ένα μπολ με δροσερό νερό. Στη συνέχεια, στραγγίξτε τα και, αφού τα κλείσετε σε αεροστεγές μπολ, αποθηκεύστε τα και πάλι στο ψυγείο.
Γιατί συμβαίνει αυτό: Tα αλλαντικά έχουν ποσοστό υγρασίας γύρω στο 40-45%. Aπό τη στιγμή λοιπόν που έρθουν σε άμεση επαφή με τον κρύο αέρα του ψυγείου, επειδή δεν σκεπάστηκαν καλά, στεγνώνουν. Tο νερό τα επαναφέρει όσο γίνεται στην αρχική τους κατάσταση.

Για μαραμένα λαχανικά
 Tα λαχανικά είναι ευπαθή τρόφιμα και πολύ εύκολα χάνουν τη φρεσκάδα τους. Aυτό δεν σημαίνει βέβαια ότι είναι «για πέταμα».
Συμβουλή: Aφού αφαιρέσετε τα εξωτερικά φύλλα που έχουν μαυρίσει ή μαραθεί, τοποθετήστε τα λαχανικά μέσα σε μια λεκάνη με παγωμένο νερό και αφήστε τα εκεί για 10΄.
Γιατί συμβαίνει αυτό: Τα λαχανικά περιέχουν νερό σε ποσοστό 60-70%. Όταν μαραίνονται, χάνουν ουσιαστικά την υγρασία τους, την οποία επαναφέρουμε φέρνοντάς τα σε επαφή με νερό.

Aν έπιασε μούχλα η μαρμελάδα σας
Tα γλυκά κουταλιού ή οι μαρμελάδες «από τα χεράκια σας» και οποιοδήποτε άλλο σπιτικό γλυκό είναι πολύ πιθανό να πιάσουν μούχλα. Mην τρομοκρατηθείτε και μη σπεύσετε να τα πετάξετε.
Συμβουλή: Aφαιρέστε επιφανειακά με ένα κουτάλι τη μούχλα.
Γιατί συμβαίνει αυτό: Kυρίως τα σπιτικά γλυκά είναι πιθανό να πιάσουν μούχλα, επειδή στην παρασκευή τους δεν έχουν χρησιμοποιηθεί συντηρητικά. Aυτό, όμως, δεν συνεπάγεται μικροβιακή αλλοίωση. Ένα γλυκό έχει χαλάσει μόνο όταν έχει αποκτήσει πιο ξινή γεύση από την κανονική του.

Όταν το γιαούρτι σάς «βγει» νερουλό
Όταν χρησιμοποιείτε γιαούρτι για να φτιάξετε ζεστές ή κρύες σάλτσες για τα φαγητά ή τα γλυκά σας, μερικές φορές καθώς το ζεσταίνετε ή το ανακατεύετε, γίνεται νερουλό.
Συμβουλή: Για να πήξει ξανά η σάλτσα στην οποία έχετε χρησιμοποιήσει γιαούρτι, προσθέστε αλεύρι ή κορν φλάουερ (1 κουταλιά ανά κεσεδάκι) διαλυμένο σε μικρή ποσότητα κρύου νερού λίγο πριν βράσει.
Γιατί συμβαίνει αυτό: Tο άμυλο του σιταριού (που περιέχει το αλεύρι) ή του καλαμποκιού (που περιέχει το κορν φλάουερ) έχει την ιδιότητα, όταν ζεσταίνεται, να συγκρατεί νερό στη μάζα του. Έτσι, απορροφάται η περίσσεια του υγρού και η σάλτσα γίνεται πιο πηχτή.

Όταν το μέλι «ζαχαρώσει»
Bάλατε κατά λάθος το μέλι στο ψυγείο και όταν το βγάλατε, αντιληφθήκατε ότι έχει κρυσταλλώσει; Mην ανησυχείτε. Tο «ζαχαρωμένο» μέλι δεν είναι αλλοιωμένο και υπάρχουν τρόποι να το επαναφέρετε στην αρχική του μορφή.
Συμβουλή: Bάλτε το μέλι σε ένα γυάλινο δοχείο και βυθίστε το σε ένα κατσαρολάκι με νερό στους 45-55ο C. Προσοχή! Mην το βράσετε, γιατί θα χαθούν τα αρωματικά του στοιχεία και θα μειωθεί η θρεπτική του αξία. Στη συνέχεια, αποθηκεύστε το σε χώρο δροσερό και σκοτεινό εκτός ψυγείου, για να καθυστερήσετε την κρυστάλλωση.
Γιατί συμβαίνει αυτό: Tο «ζαχάρωμα» συμβαίνει κυρίως στο πραγματικό μέλι από άνθη και δηλώνει αγνότητα. Kατά τη διαδικασία αυτή, οι γλυκαντικές ουσίες που περιέχει στερεοποιούνται. Aκολουθώντας την παραπάνω μέθοδο, πετυχαίνουμε τη διάλυση των κρυστάλλων.

2 μαγειρικά μυστικά για... αδιόρθωτα λάθη!
Tο... παραφρυγανισμένο ψωμί ή το κρέας που ψήσατε λίγο παραπάνω είναι σαφές ότι δεν υπάρχει τρόπος να γίνουν όπως πριν. Πριν τα πετάξετε, όμως, σκεφτείτε ότι μπορείτε να τα χρησιμοποιήσετε με διαφορετικούς τρόπους στο τραπέζι σας!
Aν φρυγανίσατε παραπάνω το ψωμί: Aφού ξύσετε με ένα μαχαίρι τα μαύρα σημεία, ανακατέψτε 1 κουταλιά ελαιόλαδο, 1 σκελίδα σκόρδο και 1 κουταλάκι λεμόνι, αλείψτε τις φέτες και θα έχετε σκορδόψωμα, ως σνακ ή συνοδευτικό του γεύματός σας. Eναλλακτικά, μπορείτε να κόψετε το ψωμί σε κύβους και να το προσθέσετε ως κρουτόν στις σούπες ή στις σαλάτες σας.
Aν παραψήσατε το κρέας: Για να δώσετε γεύση στο στεγνό κρέας, κόψτε το σε λεπτές φέτες και περιχύστε το με μια σος από μουστάρδα. Θα χρειαστείτε μισό λεμόνι, 2 κουταλιές ελαιόλαδο, 1 κουταλιά μαγιονέζα και 1 κουταλιά μουστάρδα.


Τίτλος: Απ: Λάθος στο μαγείρεμα;Πως διορθώνεται;
Αποστολή από: ata στις Μάιος 21, 2009, 13:51:41 μμ
Πολύ χρήσιμο θέμα .... και πολύ ενδιαφέρουσες οι μέχρι τώρα καταχωρήσεις...μπράβο !!


Τίτλος: Απ: Λάθος στο μαγείρεμα; Πως διορθώνεται;
Αποστολή από: vago στις Μάιος 21, 2009, 17:02:53 μμ
Για λεμονάτο που έμεινε με πολλά ζουμιά ενώ το κρέας έχει παραβράσει (συμβουλή της Μαργαρίτας):
Αφαιρούμε το κρέας από την κατσαρόλα αφήνοντας το ζουμί να βράζει. Χτυπάμε στο μούλτι λίγο από το ζουμί με μία κ.σ. μουστάρδα και άλλη μία τυρι φιλαδέλφεια. Το ρίχνουμε στην κατσαρόλα συνεχίζοντας το βράσιμο και ως δια μαγείας η σάλτσα δένει σε χρόνο μηδέν. Κατεβάζουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε το κρέας και ούτε γάτα ούτε ζημιά  ;).


Τίτλος: Απ: Λάθος στο μαγείρεμα; Πως διορθώνεται;
Αποστολή από: margarita79 στις Μάιος 21, 2009, 18:31:57 μμ
Για λεμονάτο που έμεινε με πολλά ζουμιά ενώ το κρέας έχει παραβράσει (συμβουλή της Μαργαρίτας):
Χτυπάμε στο μούλτι λίγο από το ζουμί με μία κ.σ. μουστάρδα και άλλη μία τυρι φιλαδέλφεια.
και λιγο παραπανω ... ;)

Κατεβάζουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε το κρέας και ούτε γάτα ούτε ζημιά  ;).

και πολυ νοστιμο!!ε?

μπραβο παιδι μου  :D :D 


Τίτλος: Απ: Λάθος στο μαγείρεμα; Πως διορθώνεται;
Αποστολή από: despoinaki στις Μάιος 21, 2009, 22:16:05 μμ
Δεν ξέρω αν αυτό που θα γράψω ταιριάζει σε αυτό το θέμα, αλλά δεν πειράζει. Λοιπόν, επειδή δε χρησιμοποιώ φούρνο μικροκυμάτων, είχα μεγάλο πρόβλημα με το ξαναζέσταμα των μακαρονιών. Κόλλαγαν και ξεραίνονταν κάθε φορά που ήθελα να τα ζεστάνω, όσο και να τα ανακάτευα. Μια μέρα, έβαλα την κατσαρόλα στο μάτι και το άναψα στο 1 (μάτι με διαβάθμιση ως το 12). Σε δέκα λεπτάκια τα μακαρόνια ήταν σούπερ. Σα να τα είχα φτιάξει εκείνη την ώρα.  *THUMBS%%__%%UP*


Τίτλος: Απ: Λάθος στο μαγείρεμα; Πως διορθώνεται;
Αποστολή από: marylou στις Νοέμβριος 02, 2009, 10:14:45 πμ
Για λεμονάτο που έμεινε με πολλά ζουμιά ενώ το κρέας έχει παραβράσει (συμβουλή της Μαργαρίτας):
Αφαιρούμε το κρέας από την κατσαρόλα αφήνοντας το ζουμί να βράζει. Χτυπάμε στο μούλτι  εναλλακτικά λίγο απο το ζουμάκι του φαγητού μας με λίγο νεράκι και 1 κουταλίτσα κορν φλάουρ και γίνεται σούπερ..
επίσης αν η ρεβυθόσουπά σας φανεί κάπως νερουλή μπορείτε να πάρετε μερικά ρεβίθια με λίγο ζουμάκι και να τα πολτοποιήσετε στο μούλτι.


Τίτλος: Απ: Λάθος στο μαγείρεμα; Πως διορθώνεται;
Αποστολή από: Nena στις Νοέμβριος 03, 2009, 19:48:54 μμ
Ωραία ιδέα! Ωραίες συμβουλές. Άντε να βάλω κι εγώ το κατιτις μου:

- Αν πιάσει το φαγητό: Βρέξτε μια πετσέτα παχουλή, μην την στύψετε. Ακουμπήστε πάνω την καυτή/καμμένη κατσαρόλα. Αφήστε για λίγο. Αδειάστε χωρίς ξύσιμο το φαγητό που ξεκόλλησε καλά από μόνο του σε άλλη κατσαρόλα και συνεχίστε όπως είπε σοφά η Mary μας.

- Όταν βράζετε κουνουπίδι, συχνά ο απορροφητήρας δεν φτάνει για την καταπληκτική του μυρωδιά που σκορπάει παντού. Για να την αποφύγετε, λοιπόν, βάλτε σε κάποιο ματάκι και κάψτε μία φέτα ψωμί.

- και το καλύτερο ή... χειρότερο (;): Κάποιες ώρες μυρίζει η τουαλέτα αφού είναι χώρος αναγκών...  Τότε, ανάψτε ένα σπίρτο και φυσήξτε το αμέσως να σβήσει. Ε ανάψτε και δεύτερο.Αφήστε τα στο wc.



Τίτλος: Απ: Λάθος στο μαγείρεμα; Πως διορθώνεται;
Αποστολή από: Flora στις Νοέμβριος 04, 2009, 08:38:39 πμ
Δεν άνοιξαν τα ποπ κορν ;
Μαζεύουμε τους σπόρους που δεν άνοιξαν, τους μουλιάσουμε σε ζεστό νερό για περίπου 4-5 λεπτά και αφού τους στραγγίζουμε, τους φτιάχνουμε πάλι από την αρχή

Το έκανα εχθές το βράδυ!
Μου είχε μείνει λίγο ποπ κορν σε σακουλάκι το οποίο είχε μια τρυπούλα που δεν είχα δει όταν το φύλαξα στο ντουλάπι, με αποτέλεσμα να μπαγιάτεψε μάλλον  :-\
Όχι μόνο άνοιξαν όλα, αλλά ήταν και πολύ μεγάλα κι αφράτα  :o
Ευχαριστούμε Άρχο για τη συμβουλή  *THUMBS%%__%%UP*


Τίτλος: Απ: Λάθος στο μαγείρεμα; Πως διορθώνεται;
Αποστολή από: ele στις Νοέμβριος 12, 2009, 13:38:12 μμ
Επισης για το κουνουπιδι, συμβουλη της μαμας , να το βραζουμε με γαλα.Δηλαδη μισο νερο μισο γαλα.Γινεται πολυυυ νοστιμο και δεν μυριζει το σπιτι!!


Τίτλος: Απ: Λάθος στο μαγείρεμα; Πως διορθώνεται;
Αποστολή από: ninakaterina στις Απρίλιος 07, 2010, 02:35:15 πμ
γεια σας και απο μενα!!!!
η συμβουλη με το ποπ κορν μου ακουγεται πολυ ενδιαφερον και θα τη δοκιμασω καποια στιγμη.
διαβασα για το καμμενο φαγητο και εχω να προσθεσω οτι η γευση του αλλαζει αν προσθεσουμε λιγη ζαχαρη. το πολυ μια με μιση κουταλια της σουπας.
δεσποινακι ενασ καλοσ και σχεδον γρηγορος τροποσ για να ζεστανεισ μακαρονια χωρισ να σου κολισουν ειναι να τα αφησεις να χαναβρασουν με λιγο νερο και για λιγα λεπτακια και οταν τα σουρωσεις ειναι μια χαρα. δεν εχουν χασει ουτε το βουτυρο οπυ μπορει να εχεισ προσθεσει στην αρχη.
αυτα και θα χαρω πολυ να εχω βοηθησει.
 ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D


Τίτλος: Απ: Λάθος στο μαγείρεμα; Πως διορθώνεται;
Αποστολή από: mariaZ στις Απρίλιος 07, 2010, 04:37:50 πμ
Φυσικά κι έχεις βοηθήσει. Πολλή καλή συμβουλή  *THUMBS%%__%%UP*


Τίτλος: Απ: Λάθος στο μαγείρεμα; Πως διορθώνεται;
Αποστολή από: Nena στις Απρίλιος 07, 2010, 17:09:26 μμ
Δυο μικρές συμβουλές:
1. Αφού βράσετε τα μακαρόνια ρίξτε τους 1-2 Κ. σ. λάδι (καλύτερα σπορέλαιο). Όταν έρθει η ώρα να τα φάτε κι αν έχουν κρυώσει, βράστε νερό, ρίξτε τα μακαρόνια μέσα και ξανασουρώστε τα. Δεν χαλάνε, δεν κολλάνε είναι φρεσκότατα. Έτσι άλλωστε δουλεύει γνωστή αλυσσίδα πάστας. Το λαδάκι τα βοηθά να μην κολλήσουν αν είναι να φαγωθούν αργότερα.
2. Αν η σάλτσα βγει πιο αραιή απ ό,τι την θέλετε, ανακατέψτε λίγο βούτυρο με αλεύρι, ζυμώστε το σαν μπαλάκι και ρίξτε το στη σάλτσα. Θα πήξει και θα μείνει γυαλιστερή ενώ με το κορν φλάουρ συνήθως θολώνει.


Τίτλος: Απ: Λάθος στο μαγείρεμα; Πως διορθώνεται;
Αποστολή από: vilia στις Ιούνιος 27, 2010, 09:14:20 πμ
 Πολύ καλό το θέμα αυτό :)
Αυτό με την σάλτσα το κάνω κι εγώ κι όντως το αποτελεσμα είναι εξαιρετικό!!


Τίτλος: Απ: Λάθος στο μαγείρεμα; Πως διορθώνεται;
Αποστολή από: tamar στις Ιανουάριος 31, 2011, 10:12:01 πμ
Αν μας πέσει πολύ πιπέρι τί κάνουμε; Ξέρετε κανά κόλπο;


Τίτλος: Απ: Λάθος στο μαγείρεμα; Πως διορθώνεται;
Αποστολή από: pcmedical στις Μάρτιος 27, 2012, 15:52:56 μμ
ευχαριστω πολυ χρησιμο για μενα τον αχαριο  xD


Τίτλος: Απ: Λάθος στο μαγείρεμα; Πως διορθώνεται;
Αποστολή από: KateAthens στις Δεκέμβριος 03, 2012, 15:29:10 μμ
Eυχαριστούμε. Χρησιμοτατο για μας τους αχρηστους :P


Τίτλος: Απ: Λάθος στο μαγείρεμα; Πως διορθώνεται;
Αποστολή από: efh6 στις Φεβρουάριος 10, 2013, 00:21:04 πμ
Πολυ χρησιμο θεμα  *THUMBS%%__%%UP* *THUMBS%%__%%UP*
θα πω και εγω καποια κολπακια που χρησιμοποιω σε τετοια ατυχηματα.....
Οταν μου πεφτει παραπανω αλατι στο φαγητο ριχνω στην κατσαρολα μια ολοκληρη πατατα και την αφαιρω μολις ολοκληρωθει το μαγειρεμα....λογο του αμύλου που περιεχει απποροφα κατα το βρασιμο υγρα αρα κατα συνεπεια και ενα μερος του αλατιου ;)
και μια που την κανω συχναααααα λογο του οτι ειμαι ξεχασιαρα :-[ συνηθως το ψωμι της προηγουμενης μερας ξερενεται και εγω ξεχνω να παρω φρεσκο .....δεν τρεχω στο φουρνο βαριεμαι....το τυλιγω σε νωπη πετσετα και το βαζω στο φουρνο για 10 λεπτα στους 120 βαθμους....το ψωμακι ξαναβρισκει την χαμενη του υγρασια ;D ;D ;D


Τίτλος: Απ: Λάθος στο μαγείρεμα; Πως διορθώνεται;
Αποστολή από: Eva1973 στις Μάρτιος 03, 2013, 19:17:29 μμ
Επίσης, στο κουνουπίδι μπορούμε να ρίξουμε ενα κρεμμύδι ολόκληρο να βράσει μαζί,και να πάρει την άσχημη μυρωδιά του.Άλλο κολπάκι ,για το σκόρδο,είναι όταν το βάζουμε στο φαγητό να βγάζουμε την καρδιά του,ώστε να μην κάνει το φαί βαρύ και το στομάχι μας με καούρες.Ή να το βάζουμε ολόκληρο για να το βγάζουμε στο τέλος.Ίσα-ίσα να πάρει την γεύση του και το άρωμα του.