GreekMasa - Συνταγές μαγειρικής - Forum

Μαγειρέματα => Αναζήτηση Συνταγής => Μήνυμα ξεκίνησε από: susudi στις Μάιος 18, 2009, 09:22:04 πμ



Τίτλος: ΚΑΛΤΣΟΝΕ-ΣΚΕΠΑΣΤΗ ΠΙΤΣΑ
Αποστολή από: susudi στις Μάιος 18, 2009, 09:22:04 πμ
Καλημέρα σε όλη την παρέα.
Εχω μια απορεία που πρέπει να λυσω άμμεσα και χρειαζομε την βοηθειά σας  :)
Ο άντρας μου είναι πολυ της πίτσας και απαιτεί πιτσα σε όλες τις μορφές.
Προχθές μου ζήτησε να του φτοιάξω καλτσόνε.
Ξέρω να φτοιάχνω ζήμη για πίτσα αλλα η καλτσόνε συγουρα έχει κάποια μυστικά. Θέλει λεπτότερη ζημη απο την επάνω μεριά, πως την σκεπάζουμε χωρίς να χυθούν τα υλικά??!!
Πως θα γίνει αφράτη και όχι ντάκος !??
Help me please  :-[


Τίτλος: Απ: ΚΑΛΤΣΟΝΕ-ΣΚΕΠΑΣΤΗ ΠΙΤΣΑ
Αποστολή από: ekaterini στις Μάιος 18, 2009, 15:21:27 μμ
Μα δεν θέλει τίποτα το ιδιαίτερο. Φτιάχνεις την ζύμη, η οποία πρέπει απαραίτητα να έχει μαγιά και να έχει φουσκώσει, ανοίγεις ένα χοντρούτσικο φύλλο (1εκ. πάχος περίπου), βάζεις σε μια άκρη τα υλικά (συνήθως στο καλτσόνε οι Ιταλοί βάζουν μοτσαρέλα, ρικότα, ασιάγκο, ντομάτα, ζαμπόν και ντομάτα κομμένη σε μικρούς κύβους) και σκεπάζεις με την άλλη άκρη του φύλλου. Κλείνεις τις άκρες με λίγο νεράκι, το τοποθετείς σε λαδωμένο ταψί και ψήνεις σε προθερμασμένο φούρνο.

Εγώ συνήθως κάνω ατομικά καλτσόνε και όχι ένα μεγάλο  :P

Αν δεν θέλεις να βάλεις τα τυριά που σου προτείνω, βάλε της δικής σου αρεσκείας, αλλά νομίζω η μοτσαρέλα πρέπει να μπει οπωσδήποτε.

Καλή επιτυχία  :)


Τίτλος: Απ: ΚΑΛΤΣΟΝΕ-ΣΚΕΠΑΣΤΗ ΠΙΤΣΑ
Αποστολή από: susudi στις Μάιος 18, 2009, 15:43:51 μμ
Καταρχίν Κατερίνα σε υπερ-ευχαριστω
Εγώ θα βάλω τα δυνατά μου
Μα απλό μου ακούγετε.
Θα επιχειρήσω να κάνω μια μεγάλη Καλτσονε.
Ωραία και τα υλικά που με συμβουλευεις .  *THUMBS%%__%%UP*

Thank you!!!! :)


Τίτλος: Απ: ΚΑΛΤΣΟΝΕ-ΣΚΕΠΑΣΤΗ ΠΙΤΣΑ
Αποστολή από: Faye στις Μάιος 18, 2009, 16:54:20 μμ
Κορίτσια να προσθέσω 2 πραγματάκια σαν παλιά εργαζόμενη στο είδος ;)

Για καλτσόνε:
1.  Την τομάτα τη βάζουμε πάντα καλά στραγγιγμένη απ τα υγρά της αλλά μπορούμε και να την προσθέσουμε στο τέλος όπως στα τόστ.

2.  Τρυπάμε με ξύλινο καλαμάκι ή οδοντογλυφίδα την επιφάνεια της πίτσας πριν την φουρνίσουμε, απαραίτητο  αυτό.

Κατά τα άλλα μπορείς να βάλεις ότι υλικά σου αρέσουν δεν υπάρχει πρόβλημα, μην την παραγεμίσεις όμως για να ψηθούν σωστά. Όπως είπε και η Κάτια μόνο στη μισή πλευρά.

Να σας πω με την ευκαιρία και κάποια άλλα μυστικά για τέλεια αποτελέσματα:
1.  Υπάρχουν στην αγορά ταψάκια για πίτσα που ο πάτος τους είναι όλο τρυπούλες όπως το σουρωτήρι. Αυτά κάνουν το ιδανικό ψήσιμο θα δείτε πραγματικά διαφορά.
2.  Αυτά τα ταψάκια τα ψεκάζετε με λάδι σε σπρέυ, ισχύει για όλα τα είδη ζύμης εκτός από την αφράτη αυτή που είναι σαν λουκουμάς η οποία θέλει ταψάκι αλειμένο με 2 - 3 κουταλιές ελαιόλαδο.
3.  Η σειρά των υλικών είναι η εξείς: Σάλτσα όχι πολλή και ένα δάκτυλο μέσα από τη ζύμη, λίγο τυρί απαραίτητα (διαφορετικά θα έχετε το φαινόμενο να την κόβετε και να τραβιόνται όλα τα υλικά μαζί, θα το έχετε δει), αλλαντικά, λαχανικά (καλά στραγγισμένα),τυρί, γαρνιτούρες (τομάτα, μπέικον, ελιές, φέτα και αν θέλετε μπαχαρικά).
4. Μην τις παραγεμίζετε με υλικά για να έχουν τη δυνατότητα να ψηθούν καλά.
5.  Μετά το ψήσιμο αφήστε να σταθεί 3 λεπτά πριν την κόψετε.
6. Το τυρί που χρησιμοποιείτε να είναι καλά ξεπαγωμένο, σε αντίθετη περίπτωση θα μαυρίσει κατά το ψήσιμο (θα το έχετε παρατηρήσει και αυτό επειδή πολλές πιτσαρίες χρησιμοποιούν κατεψυγμένο τυρί που πολλές φορές δεν έχει ξεπαγώσει καλά).

Αυτά κορίτσια μου και ελπίζω να σας φανούν χρήσιμα ;)


Τίτλος: Απ: ΚΑΛΤΣΟΝΕ-ΣΚΕΠΑΣΤΗ ΠΙΤΣΑ
Αποστολή από: YANNA στις Μάιος 18, 2009, 22:31:49 μμ
Μπράβο Fey πολύτιμες οι συμβουλές σου, ειδικά αυτό με το λίγο τυρί που πρέπει να μπαίνει μετά τη σάλτσα για να μη φεύγουν όλα τα υλικά της πίτσας όταν κόβεται ;)
Και για το ταψάκι το ειδικό έχεις δίκηο, η ζύμη ψήνεται τέλεια *THUMBS%%__%%UP*


Τίτλος: Απ: ΚΑΛΤΣΟΝΕ-ΣΚΕΠΑΣΤΗ ΠΙΤΣΑ
Αποστολή από: ekaterini στις Μάιος 19, 2009, 16:16:11 μμ
Καταρχίν Κατερίνα σε υπερ-ευχαριστω
Εγώ θα βάλω τα δυνατά μου
Μα απλό μου ακούγετε.
Θα επιχειρήσω να κάνω μια μεγάλη Καλτσονε.
Ωραία και τα υλικά που με συμβουλευεις .  *THUMBS%%__%%UP*

Thank you!!!! :)

Για του λόγου το αληθές, έγραψα μία συνταγή για calzoni. Δημοσιεύθηκε σήμερα  :)


Τίτλος: Απ: ΚΑΛΤΣΟΝΕ-ΣΚΕΠΑΣΤΗ ΠΙΤΣΑ
Αποστολή από: susudi στις Μάιος 21, 2009, 09:31:06 πμ
Φέη και Κατερίνα σας ευχαριστώ πολύ.
Surer συνταγές.
Πάντα πολύτημες


Τίτλος: Απ: ΚΑΛΤΣΟΝΕ-ΣΚΕΠΑΣΤΗ ΠΙΤΣΑ
Αποστολή από: giota στις Μάιος 21, 2009, 09:47:15 πμ
α! εχουμε και συνταγη??? μα τι κοριτσια ειστε εσεις???
μολις βρω χρονο θα τα φτιαξω με τη βοηθεια φυσικα της μαμα μου
ε, τοσο κοπο θα κνουμε να φαμε κι ολας