GreekMasa - Συνταγές μαγειρικής - Forum

Μαγειρέματα => Γενική συζήτηση => Μήνυμα ξεκίνησε από: Pastaflora στις Ιούνιος 03, 2009, 10:51:10 πμ



Τίτλος: ΕΙΔΑΤΕ ΤΙ ΚΑΝΕΙ ΤΟ ΚΑΛΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ;
Αποστολή από: Pastaflora στις Ιούνιος 03, 2009, 10:51:10 πμ
ΠΗΓΗ: ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ ONLINE 3-6-2009
 
Οι σουπερ σταρ της κουτάλας   *THUMBS%%__%%UP* *THUMBS%%__%%UP*
31 Μαΐου 2009, 18:03

Μπορεί να μην τους φαίνεται, είναι όμως πάμπλουτοι! Εστω κι αν δεν κυκλοφορούν με Cayenne ή δεν κά­νουν διακοπές στο Μόντε Κάρλο, το χρηματιστήριο της τηλεοπτικής κου­τάλας καλά κρατεί. Εχετε σκεφτεί ότι η κυρία Βέφα μπορεί να έβγαλε πε­ρισσότερα χρήματα από την οικο­δέσποινα της εκπομπής Ελένη Μενεγάκη ή ότι ο Ηλίας Μα­μαλάκης εξαργύρωσε την προσωπική του μετοχή καλύτερα και από τον διευθυντή προγράμματος του καναλιού στο οποίο εργαζόταν, τον Πέτρο Μπούτο; Οι άνθρωποι αυτοί μπορεί να μας έμαθαν να μαγειρεύουμε, εναπόθεσαν όμως στη μαρμίτα τους αστρονομικές αμοιβές.



Η Βέφα και τα μυθικά της σπίτια!Πρώτη διδάξασα η τηλεοπτική μαγείρισσα Βέφα Αλεδιάδου. Χημικός στο επάγγελμα, κατάλαβε ότι η κωνσταντινουπολίτικη τσαχπινιά της κάνει τηλεοπτικό γκελ με το αζημίωτο. Δια­θέτοντας τρία σπίτια, ένα στα βόρεια, μια απίστευτη έπαυλη στα νότια προάστια και μια εξοχική βίλα υπερπαραγωγή στη Χαλκιδική (τύφλα να 'χει το κονάκι των Χολιγουντιανών σταρ), απέδειξε ότι είναι μια δαιμόνια business woman. Το 1980 βγά­ζει το πρώτο της βιβλίο με τίτλο «Πρόσκληση σε γεύμα». Αυ­τό δεν ήταν παρά μόνο η αρχή. Οι τζίροι θα χτυπήσουν κόκκι­νο όταν θα γίνει η βασική μαγείρισσα του «Πρωινού καφέ». Η συμφωνία με το κανάλι του Αμαρουσίου ήταν να μην παίρνει αμοιβή αλλά διαφημιστικό χρόνο προκειμένου να προμοτάρει την προσωπική της επιχείρηση, που δεν είναι άλλη από το «Vefa's House». Ατάκες του τύπου «στα "Vefa's House" θα βρείτε τις φορμίτσες για να φτιάξετε το κεκάκι ή στολίδια για το γιορτινό σας τραπέζι» γίνονται το τηλεοπτικό σήμα κατατε­θέν της. Τελικός απολογισμός; Στα είκοσι χρόνια έχει εκδώσει 11 βιβλία, έχει ανοίξει 19 καταστήματα που φέρουν το όνομά της και έχει κάνει εκπομπές μέχρι και στο κανάλι ΣΙΓΜΑ της Κύ­πρου... Ο κορβανάς έχει γεμίσει χρήμα και χάρη σε εκείνη ζουν πλουσιοπάροχα τρία σπίτια: το δικό της, της κόρης της Αλεδίας (γράφει και εκείνη βιβλία) και της Αντζυς Αλεδιάδου (της λιγότερο γνωστής κόρης της), που μαζί με τον άνδρα της Γιάννη Ντόντορο διευθύ­νουν... τι άλλο; Τα γνωστά «Vefa's House»!



Μπουκιά και χιλιάρικο!

Στο ίδιο μήκος κύματος φαίνεται να κινείται και ο έτερος τηλεο­πτικός σταρ Ηλίας Μαμαλάκης. Φήμες τον ήθελαν να παίρνει για κάθε επεισόδιο του δημοφιλούς «Μπουκιά και συχώριο» 2.000 ευρώ! Το οικονομικό του limit up όμως θα έρθει και από αλλού. Ως άνθρωπος που ασχολείται με το design προϊόντων σε βιομη­χανίες τροφίμων, δημιουργεί το Greek Mac και Greek Chicken για χάρη της «McDonald's» και γεμίζει τις τσέπες του χρήμα. Η καρ-τουνίστικη φυσιογνωμία του τον κάνει ιδιαίτερα δημοφιλή και μια σειρά από εταιρείες -αφού πρώτα κόψουν επιταγές με... μη­δενικά- τον πείθουν να κάνει διαφήμιση στα προϊόντα τους. Ο ραδιοφωνικός σταθμός City τον διεκδικεί από τον ΣΚΑΪ και τον κερδίζει πασπαλίζοντας το ταλέντο του με «χρυσάφι». Η «Γαία» βγάζει σάλτσες με το όνομά του και σε συνεργασία με τα ζαχα­ροπλαστεία «Fresh» και τον Chartier λανσάρουν 4 καινούριες σοκολάτες. Διαθέτει δικό του γραφείο στην Κηφισιά, μανατζάρεται από τη σύζυγό του και για να βρει ημερομηνία προκει­μένου να κάνει μια παρουσίαση κρασιού, ποτού ή άλλου προϊό­ντος, καλό είναι να του προκαταβάλει την αμοιβή του.



Ακριβό μου γλυκό




Ο Στέλιοι Παρλιάρος είναι ο πιο γλυκός millionaire της γκουρ-μεδοπαρέας. Ο άνθρωπος που μας άλλαξε τη γευστική αντίληψη πάνω στα γλυκά. Τα ζαχαροπλαστεία «Fresh» έγιναν της μό­δας όταν η Ζωή Λάσκαρη και η Αλίκη Βουγιουκλάκη αγόραζαν από εκεί την τάρτα φράουλα. Οταν το όνομά του ταυτίστηκε με την εκπομπή του Φώτη και της Μαρίας, το «Σαν το σπίτι σας», η εταιρία «Υφαντής» θα του αραδιάσει ασύλληπτα πο­σά στα πόδια προκειμένου τα «Fresh» να γίνουν δικά τους. Τη δόξα πολλοί εμίσησαν, το χρήμα ουδείς! Η πώληση θα πραγ­ματοποιηθεί και έτσι εκείνος θα ανοίξει ένα νέο εργαστήριο στον Λυκαβηττό, όπου θα κάνει γλυκά κατά παραγγελία σε ανθρώ­πους της υψηλής κοινωνίας. Ηταν ο άνθρωπος, για παράδειγ­μα, που πήγε στη βίλα του Μίνωα Κυριακού στην Εκάλη για να φτιάξει την τούρτα του γάμου του με τη Μαρί. Είναι αυτός που για να δώσει το «παρών» σε ένα συνέδριο στην Κύπρο, φτιά­χνοντας γλυκά για τους παριστάμενους με τη μοναδική του τε­χνική, πληρώθηκε σύμφωνα με τις φήμες 10.000 ευρώ. Η εκ­πομπή του «Γλυκές αλχημείες» τον βοηθά να διαφημίσει τις πρώτες ύλες που εισάγει (από βανίλια μέχρι ακριβούτσικη σο­κολάτα), να γεμίσει τα σεμινάριά του με μαθητές και, το κυριό­τερο, τον κρατά στα υψηλά κασέ!

«Κορρές» και «Γαία» έβγαλαν προϊόντα με το όνομά του αυ­ξάνοντας τον τραπεζικό του λογαριασμό. Οσο για τα βιβλία του; Ο εκδοτικός οίκος Σιδέρης έχει να το λέει: τα περισσότερα από αυτά πήγαν σε τρίτες και τέταρτες εκδόσεις και έγιναν best sellers, ενώ το ποσοστό του από τις πωλήσεις είναι 15%, όταν οι κανο­νικοί συγγραφείς δεν ξεπερνούν το 8% με 10%!



Η Τασία, οι τρελοί λογαριασμοί και τα πουρμπουάρ!




Μπορεί η Τασία Δενδρινού να μην κυκλοφορεί με Louis Vuitton, να απαρνείται τους οίκους μόδας και τα πολυτελή αυτοκίνητα και να μην την πιάνει το μάτι σας, χάρη στην κατσαρόλα της όμως η προσωπική της περιουσία έχει αυξηθεί κατά πολύ. Οι τηλεοπτι­κές της εμφανίσεις, τα βιβλία της και κυρίως το εστιατόριό της στην Κεφαλλονιά την έβαλαν στη χρυσή δεκάδα των πλουσίων της κουζίνας. Οσκαρούχοι σταρ και μεγαλοεπιχειρηματίες πληρώ­νουν αδρά τον αστακό και τη μακαρονάδα του με τον λογαρια­σμό πολλές φορές να αγγίζει πολλές εκατοντάδες ευρώ και η ίδια αποκτά όλο και περισσότερα ακίνητα στο Φισκάρδο. Διαθέτει ξε­νοδοχείο, σπίτι στην Αθήνα και χτίζει μια πολυτελέστατη βίλα πολ­λών τετραγωνικών στο νησί της. Το πόσο άνετη είναι οικονομικά φαίνεται και από την σε ετήσια βάση επίσκεψή της στο μαγαζί που τραγουδάει ο φίλος της Αντώνης Ρέμος. Πάει τουλάχιστον δέ­κα φορές τη σεζόν, κάνοντας σε κάθε ξενύχτι της λογαριασμό που ξεπερνάει τα 10.000 ευρώ, ενώ κάθεται πάντα πρώτο τραπέζι πί­στα. Για τραπέζι στο δικό της μαγαζί, πάντως, οι φήμες λένε ότι υπάρχουν άνθρωποι-επιχειρηματίες και εφοπλιστές που την πλη­σιάζουν και της προσφέρουν 1.000 έως 1.500 ευρώ, προκειμένου να τακτοποιηθούν άμεσα!



Τα φαγκρόπουλα του Λευτέρη!



Στις χρυσές κουτάλες ανήκει και ο ιδιοκτήτης του «Βαρούλκου» Λευτέρη Λαζάρου. Μπορεί να ξεκίνησε ως μάγειρας στα κα­ράβια, είχε μια τύχη όμως: να τον συμπαθήσει η Γιάννα Αγγε­λοπούλου! Στη διεκδίκηση αλλά και τους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας, βασιλείς και αθάνατοι απολαμβάνουν δείπνα σ' αυ­τόν, σημειώνοντας τρελούς τζίρους και τα φαγκρόπουλα ανα­δεικνύονται ολυμπιονίκες!

Εκπροσωπεί την ελληνική κουζίνα στους Ολυμπιακούς του Σίδνεϊ (με το αζημίωτο βέβαια) και το 2002 παίρνει το πολυπόθητο αστέρι Michelin. Διαφημίζει την ελληνική κουζίνα στα πέρατα της Γης και αποκτά μόνιμη συνεργασία με τον Οργανισμό Προ­ώθησης Εξαγωγών λανσάροντας προϊόντα από τη χώρα μας. Λέ­γεται μάλιστα ότι ο ΟΠΕ υπήρξε ιδιαίτερα γαλαντόμος μαζί του.



Τα υψηλά κασέ και ο Εκτορας της οργής!




Μάγειρας που ξέρει να διεκδικεί υψηλά κασέ είναι και ο Γιάννης Γκελντής. Πέρασε ένα φεγγάρι από τον «Πρωινό καφέ» και έκτοτε έγινε σύμβουλος σε διάφορα εστιατόρια. Η ταρίφα; Λένε οι άνθρωποι του χώρου 3.000 με 5.000 ευρώ ο κατάλογος με το μενού και 2.000 η εβδομαδιαία επίσκεψη στην κουζίνα για να διαπιστωθεί ότι όλα βαίνουν καλώς. Συνεργάζεται με το Star Channel και πρόσφατα υπέκυψε στο οικονομικό deal του Βε­ρόπουλου, για δυο σειρές από 25 βιβλία που έβγαλε μαζί με τον διαιτολόγο Κωνσταντίνο Ξένο.

 

 

Ο Γιάννης Μπαξεβάνης είναι από τους δυνατούς επιχειρημα­τίες της κουζίνας.




Στα εστιατόριά του «Γιορτή», «Εργαστήρι» και «Πί­τα Μπαξεβάνη» (έχει δεχτεί πολλές προτάσεις για να τα πουλήσει) γίνεται συνωστισμός, ενώ κλασάτοι χώροι όπως το «Grand Resort» στο Λαγονήσι και οι «Ορίζοντες» στον Λυκαβηττό τον πληρώνουν μυθι­κά ποσά προκειμένου ο κόσμος να ευχαριστιέται δυ­νατές γεύσεις από τα χέρια του. Το όνομά του στοι­χίζει πολλά. Πρόσφατα πληρώθηκε αρκετές χιλιάδες ντιρχάμ για να φτιάξει το εστιατόριο «Ελιά» στο ξε­νοδοχείο «Naestc» του Ντουμπάι! Ο Χριστόφορος Πέσκιας μάς έμαθε να πληρώνουμε τουλάχι­στον 150 ευρώ το κεφάλι για το «48» και το «Balthazar», αλλά, παρ' όλα αυτά, έπρεπε να κάνεις κράτηση για να βρεις τραπέζι για πιάτα που έχουν πάνω τους το άγγιγμα του Μίδα! Σήμερα είναι από τους βασικούς συνεργάτες της εταιρείας αλλαντικών «Creta Farm». Ο Αλέξανδρος Παπανδρέου έχει το δικό του site με συνταγές που πήζει στη διαφήμιση, προμοτάρει τα βι­βλία του και μας ενημερώνει για σεμινάρια μαγειρικής. Η ιδέα που είχε να μας μάθει πώς φτιάχνεται το σούσι μετατρέποντάς μας σε «Matsuhisa» και «Νοbou» έκανε την κάθε πικραμένη κοσμικιά να το ρίξει στην εξάσκηση πληρώνοντας την ιαπωνική τέχνη όσο - όσο.

Η νέα τηλεοπτική μόδα στη ζωή μας ακούει στο όνομα Εκτο­ρας Μποτρίνι ή ο Ελληνας Gordon Ramsay! Φόρεσε τους σκού­φους του (χρυσούς πάντα, μια και το εστιατόριό του «Etrusco» στην Κέρκυρα θεωρείται από τα καλύτερα) και είπε «φώτα - κάμερες - πάμε!» για να μεταμορφωθεί στον Εκτορα της οργής προκειμένου να επενδύσει στην επιχειρηματική του αξία ακό­μη περισσότερο. Η ζήτησή του είναι μεγάλη. Ηδη έγινε σύμ­βουλος στην αλυσίδα εστιατορίων «La pasteria», αυξάνοντας κατά πολύ τις ετήσιες αποδοχές του. Ο Ιταλός σεφ αποδεικνύ­ει μαζί με όλους τους άλλους συναδέλφους του ότι στην εγχώ­ρια κουζίνα εδώ και χρόνια επικρατεί ένας συνωστισμός εκα­τομμυριούχων!

 
 *THUMBS%%__%%UP* *THUMBS%%__%%UP* *DRINK*


Τίτλος: Απ: ΕΙΔΑΤΕ ΤΙ ΚΑΝΕΙ ΤΟ ΚΑΛΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ;
Αποστολή από: joannoula στις Ιούνιος 03, 2009, 11:34:05 πμ
Maso-παρέα, εμπρός!!!!!
Ανάμεσά μας, κατά την ταπεινή μου γνώμη, έχουμε ΑΣΤΕΡΙΑ μαγείρισσες & μάγειρες *THUMBS%%__%%UP* *THUMBS%%__%%UP* *THUMBS%%__%%UP*
Τί παραπάνω έχουν όλοι αυτοί από τα δικά μας αστέρια ??? ??? ???
Λούκι στα media χρειαζόμαστε μόνο :D :D :D :D :D


Τίτλος: Απ: ΕΙΔΑΤΕ ΤΙ ΚΑΝΕΙ ΤΟ ΚΑΛΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ;
Αποστολή από: despoinaki στις Ιούνιος 03, 2009, 15:08:03 μμ
Εγώ, εκείνο που έχω να πω, είναι ότι όλοι οι προαναφερόμενοι είναι άξιοι. Έβγαλαν πολλά χρήματα από τη μια, αλλά από την άλλη δίδαξαν πολλά καινούρια πράγματα στις Ελληνίδες νοικοκυρές κάνοντάς τες καλύτερες, σε πολλούς τομείς.  *THUMBS%%__%%UP*


Τίτλος: Απ: ΕΙΔΑΤΕ ΤΙ ΚΑΝΕΙ ΤΟ ΚΑΛΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ;
Αποστολή από: Pastaflora στις Ιούνιος 03, 2009, 15:41:14 μμ
*THUMBS%%__%%UP*
Συμφωνώ απόλυτα!


Τίτλος: Απ: ΕΙΔΑΤΕ ΤΙ ΚΑΝΕΙ ΤΟ ΚΑΛΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ;
Αποστολή από: ekaterini στις Ιούνιος 03, 2009, 18:27:35 μμ
Εγώ, εκείνο που έχω να πω, είναι ότι όλοι οι προαναφερόμενοι είναι άξιοι. Έβγαλαν πολλά χρήματα από τη μια, αλλά από την άλλη δίδαξαν πολλά καινούρια πράγματα στις Ελληνίδες νοικοκυρές κάνοντάς τες καλύτερες, σε πολλούς τομείς.  *THUMBS%%__%%UP*

Δέσποινα και εμένα με βρίσκεις σύμφωνη. Να σας πω δε ότι την προηγούμενη εβδομάδα βρήκα στο βιβλιοπωλείο της γειτονιάς μου στην Οττάβα, βιβλία της Βέφας  *THUMBS%%__%%UP* (γιατί όχι?), στην οποία οφείλω το ότι έμαθα να μαγειρεύω  :). Ήταν την περίοδο που ήμουν έγγυος στην μεγάλη μου κόρη και έπρεπε να μείνω στο κρεβάτι ακίνητη 5 μήνες, η δε Βέφα μεγαλουργούσε  στον Πρωινό καφέ.
Εγώ τότε δεν μπορούσα να πάω στο γραφείο και για να περάσει η ώρα μου, εκτός από την δίκη Κοσκωτά (τι θυμήθηκα τώρα  :P) παρακολουθούσα και έγραφα τις συνταγές της Βέφας.


Τίτλος: Απ: ΕΙΔΑΤΕ ΤΙ ΚΑΝΕΙ ΤΟ ΚΑΛΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ;
Αποστολή από: xanthibax στις Ιούνιος 03, 2009, 21:34:31 μμ
Κάτια για δες σύμπτωση!!
Πριν 27 λοιπόν χρόνια είμαι για 8 μήνες στο κρεββάτι για να βγει  ο κανακάρης μου!!!και τότε βγαίνουν για πρώτη φορά τα βιβλία της Βέφας κια μπορείς να τα παραγγείλεις από τη Θεσσαλονίκη δεν υπάρχουν στην Αθήνα. Οι δε παραγγελίες γίνονται μέσα από το περιοδικό Γυναίκα σας λέει τίποτα;;
Έτσι αγοράζω το πρώτο βιβλίο της Βέφας!!
Εγώ τηλεόραση δεν βλέπω το Μαμαλάκη τον έβλεπα που και που για τις ξεναγήσεις πιο πολύ αλλά και για τις τοπικές συνταγές και συνήθειες. Άλλωστε ο Μαμαλάκης δεν είναι μάγειρας ούτε ποτέ πρόβαλε τον εαυτό ως κάτι τέτοιο. Φυσικό είναι βέβαια όσοι βγήκαν στην τηλεόραση να εισέπραξαν και το κάτι τις τους εδώ εισπράττουν κάποιοι άλλοι και άλλες που μας γεμίζουν σκουπίδια. 


Τίτλος: Απ: ΕΙΔΑΤΕ ΤΙ ΚΑΝΕΙ ΤΟ ΚΑΛΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ;
Αποστολή από: YANNA στις Ιούνιος 04, 2009, 14:35:40 μμ
Εγώ πάλι κορίτσια δεν συμφωνώ σε ότι αφορά τους περισσότερους τηλεμάγειρες και τηλεμαγείρισες, ειδικά δε με την κυρία Βέφα την οποία θεωρώ πολύ καλή επιχειρηματία όχι όμως και μαγείρισα...θα μου πείτε μα τόσα βιβλία της? Μη ξεχνάτε εκείνο το "στείλτε μας τις συνταγές σας και θα σας βραβεύσουμε" τις οποίες είδαμε μετά δημοσιευμένες σε βιβλιαράκια να πουλιούνται μαζί με τηλεπεριοδικά. Υπάρχουν γνώστες της ελληνικής (πάντα μιλάω) κουζίνας που έχουν γράψει εξαιρετικά βιβλία, όπως η Εύη Βουτσινά, η Νταϊάνα Κοχυλά, η Ρένα Τόγια απο το εστιατόριο της Φτελιάς, η Καίτη Κουφονικόλα απο το "Καφέ της Αβυσηνίας" και βέβαια πολλοί καλοί εκδοτικοί οίκοι με βιβλία συνταγών απο όλα τα μέρη της Ελλάδας. Κάντε μια βόλτα σε ένα καλό βιβλιοπωλείο και θα δείτε πόσα καλά βιβλία με συνταγές θα βρείτε που είναι σχεδόν άγνωστα στους περισσότερους γιατί δυστυχώς ο συγγραφέας δεν διαφήμισε τη δουλειά του μέσα απο μια εκπομπή της τηλεόρασης. Όσο για τον Μαμαλάκη το έχει δηλώσει ο άνθρωπος, δεν είναι μάγειρας εραστής, της καλής γεύσης είναι :) :)
Και όλα αυτά σας τα λέω απο πείρα, μιας και ασχολήθηκα λόγω δουλειάς, και με αυτό το είδος των βιβλίων για πολλά χρόνια.


Τίτλος: Απ: ΕΙΔΑΤΕ ΤΙ ΚΑΝΕΙ ΤΟ ΚΑΛΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ;
Αποστολή από: xanthibax στις Ιούνιος 04, 2009, 14:45:06 μμ
Γιάννα συμφωνώ απόλυτα μαζί σου. Η Βουτσινά έχει γράψει τα καλύτερα κι από όλη την Ελλάδα με έρευνα εμπεριστατωμένη.
Περνώ πολλές ώρες σε βιβλιοπωλεία χαζεύοντας τα βιβλία μαγειρικής και έγω γνώση αυτών που λες.


Τίτλος: Απ: ΕΙΔΑΤΕ ΤΙ ΚΑΝΕΙ ΤΟ ΚΑΛΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ;
Αποστολή από: Pastaflora στις Ιούνιος 04, 2009, 16:02:39 μμ
Συμφωνώ μαζί σας,  απόλυτα.Αλωστε μην ξεχάτε  το λέει και η ιδια  είναι χημικός τροφιμων, και κάνει πολύ έξυπνο μάρκετινγκ και δημόσιες σχέσεις.  Προσωπικά    έχω ιδίαν πείραν...  πριν από 3-4 χρόνια στο στούντιο του ΜΕΓΚΑ στο Μαρούσι ότσαν βιντεοσκοούσαμε  εκπομπή  για το μουσείο μας 3 φορές  και εκείνη ταυτόχρονα  στο δίπλα  στούντιο μαγείρευε.... μας χώριζε ένα χαρτόνι,  ήμουν σινεχώς δίπλα της,  θα τα πούμε κάποτε  όταν συναντηθούμε...
Αλήθεια  Ξανθούλα   έχεις  κάποια συγγένεια με τον Μπαξεβάνη;


Τίτλος: Απ: ΕΙΔΑΤΕ ΤΙ ΚΑΝΕΙ ΤΟ ΚΑΛΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ;
Αποστολή από: despoinaki στις Ιούνιος 04, 2009, 16:53:35 μμ
Γιάννα, συμφωνώ με όσα λες και επαυξάνω. Ούτως ή άλλως, όλα είναι μάρκετινγκ. Ίσως η Βέφα, ερχόμενη από Αμερική, να ήταν πιο μπροστά από την εποχή και το εκμεταλλεύτηκε δεόντως, προς όφελός της. Αυτό όμως δε μειώνει την αξία της ως μαγείρισσα. Εγώ προσωπικά, αγόρασα ένα βιβλίο της το 1987, και άρχισα τα πρώτα βήματα στη μαγειρική και τη ζαχαροπλαστική. Για θυμηθείτε, τι υπήρχε μέχρι τότε; Ο τσελεμεντές και τα βιβλία της Σοφίας Σκούρα. Οι συνταγές ήταν γραμμένες χωρίς τη συνοδεία φωτογραφίας για να σε καθοδηγεί ή αν υπήρχε φωτογραφία δεν είχε καμιά σχέση με αυτές που μας παρουσίασε στη συνέχεια η Βέφα. Και όπως και να το κάνουμε κορίτσια, όλοι μας μπορεί να έχουμε ταλέντο σε κάτι. Αν το κρατάμε όμως μόνο για μας, αυτό δεν έχει καμιά αξία. Ο σκοπός είναι να μπορούμε να το μοιραστούμε και με άλλους ανθρώπους, είτε για να τους βοηθήσουμε είτε για να τους κάνουμε να αισθανθούν καλύτερα. 
 


Τίτλος: Απ: ΕΙΔΑΤΕ ΤΙ ΚΑΝΕΙ ΤΟ ΚΑΛΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ;
Αποστολή από: melita στις Ιούνιος 04, 2009, 18:49:58 μμ
παει το αποφασισα θα αλλαξω επαγγελμα!! :D :D :D :D


Τίτλος: Απ: ΕΙΔΑΤΕ ΤΙ ΚΑΝΕΙ ΤΟ ΚΑΛΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ;
Αποστολή από: YANNA στις Ιούνιος 04, 2009, 19:11:39 μμ
Δέσποινα δεν διαφωνώ με το μάρκετινγκ που μπορεί να κάνει κάθε επιχειρηματίας για να αυξήσει τις πωλήσεις του. Εγώ διαφώνησα όσον αφορά την αξία της συγκεκριμένης τηλεμαγείρισας σε σχέση με άλλους πραγματικούς γνώστες του αντικειμένου. Εγώ ξέρω ότι υπήρχε εποχή που είχα τα βιβλία της στο ράφι και τα καμάρωνα γιατί δεν τα αγόραζε κανείς...αλλά έγινε ένα θαύμα και μόλις άρχισε να γίνεται γνωστή απο το πρωϊνάδικο που την πρωτογνωρίσαμε ξαφνικά δεν προλαβαίναμε να παραγγέλνουμε και να πουλάμε!!! Απλά  αυτή ήταν η τυχερή, θα μπορούσε να ήταν κάποια άλλη στη θέση της. Τώρα για τα βιβλία με τις ωραίες φωτογραφίες εκείνη την εποχή υπήρχαν και άλλα εκτός απο την Τσελεμεντέ και την Σκούρα ή την Παραδείση απλά δεν ήταν και τόσο της μόδας η μαγειρική να μπαίνει στο σπίτι μας μέσα απο την ΤV και ο κόσμος δεν ήταν μαθημένος να αγοράζει τέτοια βιβλία όπως τώρα, εκτός και αν το είχε μεράκι.


Τίτλος: Απ: ΕΙΔΑΤΕ ΤΙ ΚΑΝΕΙ ΤΟ ΚΑΛΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ;
Αποστολή από: despoinaki στις Ιούνιος 05, 2009, 11:16:14 πμ
Συμφωνώ μαζί σου Γιάννα σε ό,τι λες. Και εγώ σε βιβλιοπωλείο δούλευα εκείνη την εποχή και τα θυμάμαι αυτά. Η ένστασή μου είναι μόνο στο ότι η Βέφα δε στάθηκε απλά τυχερή, την έφτιαξε μόνη της την τύχη της. Και μη φανεί πως είμαι φαν της. Καθόλου θα έλεγα. Αυτή η τακτική της διαφήμισης που χρησιμοποιεί όπου βρεθεί κι όπου σταθεί με εκνευρίζει πολύ. Αλλά δεν μπορώ να παραβλέψω κάποιες αλήθειες. ;)


Τίτλος: Απ: ΕΙΔΑΤΕ ΤΙ ΚΑΝΕΙ ΤΟ ΚΑΛΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ;
Αποστολή από: Mary στις Ιούνιος 05, 2009, 11:55:36 πμ
Θα συμφωνήσω ΑΠΟΛΥΤΑ με τη Γιάννα.
Θεωρώ την Βέφα εξαίρετη επιχειρηματία. Μπορεί να βάλει τα γιαλιά σε πολλούς «μάγκες» του μάρκετινγκ. Αλλά ως μαγείρισσα αυτό που λέμε στη δουλειά μου copy-paste. Τις συνταγές τις έχει μαζέψει από όλα αυτά τα χρόνια που έκανε τους διαγωνισμούς. Και παλιότερα (προ TV) έπαιρνε μια οποιαδήποτε συνταγή, άλλαζε 2 υλικά (μυρωδικά, μπαχαρικά) και της άλλαζε το όνομα.
Συμφώνω επίσης ότι έχουμε εξαίρετους μάγειρες, σεφ και εραστές της γεύσης που έχουν μεγαλουργήσει χωρίς καν να εμφανιστούν στην ΤV. Eίχα την τύχη να φτιάξω κάποια βιβλία αυτών των ανθρώπων και να σταθώ δίπλα τους την ώρα μαγείρευαν. «Το Ψωμί» της Βουτσινά (που δεν θα ξεχάσω πόσο κόπο έκανα στήνοντάς το 4 φορές και πόσες μέρες μου έφαγαν τα σκιτσάκια με πενάκι που συνοδεύουν τις φωτό), «Τα Χόρτα» και ο «Μπακαλιάρος» της Λαμπράκη, «Το Τυρί», το «Μαγειρικόν 1 & 2», το «Μη πληρώσετε… είναι όλα δικά μου» του Μαμαλάκη τα «Αφροδισιακά» του Δαβία, «Η κουζίνα της Κιμώλου» και «Τα χοιροσφάγια της Σύρου» της Φιλένας Βενάρδου και πολλά πολλά άλλα, τα θεωρώ και δικά μου παιδιά που τα δούλεψα για αρκετούς μήνες και τα δοκίμασα πριν φτάσουν στα ράφια (μαγείρευα τις συνταγές έτσι ακριβώς όπως μου της έδιναν για να τεστάρω την ακρίβεια των υλικών και των χρόνων).
Οι άνθρωποι αυτοί δεν αρκέστηκαν στο να πετάξουν μια συνταγή στον εκδοτικό οίκο χωρίς καν να την μαγειρέψουν με απότερω σκοπό να πλουτίσουν. Δεν είχαν συμμάχους τα media για να προβληθούν.
Εξακολουθούν όμως να δημιουργούν και οι καλές τους δουλειές φαίνονται.
Εγώ προσωπικά δεν έχω κανένα βιβλίο της Βέφας. Ούτε πρόκειται δλδ να αγοράσω και ποτέ. Έχω τόσες πολλές συνταγές από original δημιουργούς που δεν μου χρειάζονται. Άλλωστε δεν διαθέτω και το συγκεκριμένο εξαρτηματάκι που τυλίγει τη σφολιάτα σε σχήμα γαρύφαλλο και το οποίο πωλείται μόνο στα Vefas House για να το φτιάξω. :P


Τίτλος: Απ: ΕΙΔΑΤΕ ΤΙ ΚΑΝΕΙ ΤΟ ΚΑΛΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ;
Αποστολή από: Flora στις Ιούνιος 06, 2009, 11:21:32 πμ
Άλλωστε δεν διαθέτω και το συγκεκριμένο εξαρτηματάκι που τυλίγει τη σφολιάτα σε σχήμα γαρύφαλλο και το οποίο πωλείται μόνο στα Vefas House για να το φτιάξω. :P

 *THUMB%%__%%DOWN* *THUMB%%__%%DOWN* *THUMB%%__%%DOWN*


Τίτλος: Απ: ΕΙΔΑΤΕ ΤΙ ΚΑΝΕΙ ΤΟ ΚΑΛΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ;
Αποστολή από: margarita79 στις Ιούνιος 06, 2009, 11:42:59 πμ
Eγω παιδια θεωρω πως οι περισσοτεροι μαθαμε ειδικα απο τη Βεφα παρα πολλα πραγματα.
Ισως επειδη ειναι η πρωτη που μπηκε μεσα στα σπιτια μας μεσω της τηλεορασης.
Δεν εχει,ουτε ειχε ο περισσοτερος κοσμος και ειδικοτερα οι νοικοκυρες με παδια και οικογενεια ,τα χρηματα, ουτε την πολυτελεια χρονου να αγοράζει και να διαβαζει βιβλια.  οι τηλεμαγειρισσες οπως η Βεφα ηταν και ειναι παρα πολυ χρησιμες.
Τι σημασια εχει που βρηκε τις συνταγες ή ποσα κονομησε?Τι μας νοιαζει εμας?
Αυτο που με ενδιαφερει εμενα προσωπικα ειναι οτι βλεπω απο το συγγενικο μου περιβαλλον γυναικες της πολης και γυναικες της επαρχιας να εχουν ξεφυγει απο τα στενα πλαισια των παραδοσοακων συνταγων που τους διδαξαν οι μητερες τους και να εχουν γραμμενα στα τεφτερια τους συνταγες πετυχημενες που ειδαν εστω και στην τηλεοραση.
Η μητερα μου εχει ενα ολοκληρο τετραδιο φανταστικο που γραφει πχ. κουλουρακια βεφας και μετα την εκτελεση εχει σχολιο της πχ απιθανα,μετρια κτλ.Εγω αυτο το θεωρω θησαυρο!

Βεβαια εχω αρκετα αξιολογα βιβλια αλλων μαγειρων μιας και ειμαι και λατρης των βιβλιων γενικοτερα ομως δεν μπορω να παραβλεψω το γεγονος οτι ,η τηλεοραση και οι μαγειρισσες οπως η βεφα ή όποια αλλη εμφανιζεται και δειχνει δοκιμασμενες συνταγες και φυσικα μεταγενεστερα το διαδικτυο,μας εχει εχει παει ενα βημα πιο περα.
Εχει ανοιξει τους οριζοντες μας στη μαγειρικη και μας εχει  διδαξει αρκετα πραγματα.
Ολοι σιγουρα μαθαμε αρκετα tips απο αυτους τους ανθρωπους και τα χρησιμοποιησαμε για το χομπυ μας που ειναι η μαγειρικη και προς γευστικη ικανοποιηση της οικογενειας μας.
Καλα κανουν λοιπον και κονομησαν και καλα κανουν και διαφημιζονται!Αυτη ειναι η δουλεια τους στο κατω ,κατω!

Και να ειστε σιγουροι σε οποοιν δωθει η ευκαιρια να βγει στην τηλεοραση με μαγειρκη εκπομπη ή ακομα και reality θα το κανει (τα προσφατα παραδειγματα αλλωστε ειναι τρανταχτα(γκελντης,παρλιαρος,μποτρινι κλπ).Ακομα και για οικονομικους λογους να το κανει., μακαρι να βγουν.Εδω κερδιζουν ανθρωποι βγαινοντας με τα.. εσωρουχα να πουν τον καιρο....τουλαχιστον οι μαγειροι κατι θα μας προσφερουν...