GreekMasa - Συνταγές μαγειρικής - Forum

Μαγειρέματα => Γλυκά => Μήνυμα ξεκίνησε από: Rena στις Ιούνιος 05, 2007, 20:53:02 μμ



Τίτλος: Κεράσι-Γλυκό κουταλιού
Αποστολή από: Rena στις Ιούνιος 05, 2007, 20:53:02 μμ
YΛΙΚΑ
1 Kg κεράσια, όχι πολύ ώριμα , τραγανά
750 gr. ζάχαρη
2 κουταλιές χυμό λεμονιού
1 φακελάκι βανίλια
νερό

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Καθαρίζουμε τα κεράσια από τα κοτσάνια και τα πλένουμε καλά. Με μία φουρκέτα ή το ειδικό εργαλείο για καθάρισμα κερασιών αφαιρούμε προσεκτικά το κουκούτσι τους.

Τα ρίχνουμε σε μία κατσαρόλα μαζί με τη ζάχαρη και ρίχνουμε νερό μέχρι να τα σκεπάσει. Βράζουμε για περίπου 15 λεπτά, ξαφρίζοντας συχνά για να μη θολώσει το γλυκό μας. Μόλις βράσουν κλείνουμε την φωτιά, αποσυρουμε από το μάτι  και τα αφήνουμε σκεπασμένα μέχρι την άλλη μέρα.

Την επόμενη συνεχίζουμε τον βρασμό για άλλα 5 περίπου λεπτά, να δέσει το σιρόπι. Μόλις δέσει το γλυκό προσθέτουμε την βανίλια και αφήνουμε να κρυώσει. Μόλις κρυώσει ρίχνουμε το χυμό από το λεμόνι και βάζουμε σε βάζο.

Με τον ίδιο τρόπο μπορούμε να φτιάξουμε και βύσσινο ή σταφύλι.  Τρώγεται μόνο του ή ως γαρνιτούρα παγωτού ή γιαουρτιού.

Πολλοί χρησιμοποιούν ασβεστόνερο πριν ξεκινήσουν το βράσιμο για να παραμείνουν τα κεράσια τραγανά.

(https://www.greekmasa.gr/images/Photobucket_masa1/DSC00010.jpg)