GreekMasa - Συνταγές μαγειρικής - Forum

Μαγειρέματα => Γενική συζήτηση => Μήνυμα ξεκίνησε από: KATE στις Ιούλιος 13, 2009, 21:19:27 μμ



Τίτλος: Ερώτηση για τις φόρμες απο σιλικόνη
Αποστολή από: KATE στις Ιούλιος 13, 2009, 21:19:27 μμ
Θέλω να ρωτήσω αν γνωρίζει κάποια-ος: στις φόρμες από σιλικόνη τα cakes θέλουν περισσότερο χρόνο να γίνουν?
Γιατί έχω παρατήρηση ότι κάνει πάνω από 1 ώρα και 20' να ψηθεί, σε μεταλλική φόρμα έκανε πάντα 45'
μήπως ξέρετε κατι που δεν ξέρω?  :)
thanx


Τίτλος: Απ: Ερώτηση για τις φόρμες απο σιλικόνη
Αποστολή από: margarita79 στις Ιούλιος 13, 2009, 21:58:14 μμ
εγω εχω και σιλικονης και κανονικη και δεν εχω δει καμμια διαφορα ισως ισχυει αυτο που λενε οτι μαυρα και γενικα τα σκουροχρωμα ταψια-φορμες θελουν λιγοτερο χρονο ψησιματος?
μπας και παιζει ρολο η ποιοτητα της σιλικονης?δε ξερω..λεω...


Τίτλος: Απ: Ερώτηση για τις φόρμες απο σιλικόνη
Αποστολή από: KATE στις Ιούλιος 13, 2009, 22:20:03 μμ
Τι να πω...  γι τον λόγο που αναφέρεις αγόρασα και δεύτερη φόρμα (μια γερμανική και μια της tupperware - για καλύτερα) αλλα το ίδιο ακριβώς μου συμβαίνει! :-\
Εσύ πόση ώρα, σε ποια θέση του φούρνου και πόσους βαθμούς γίνονται τα κέικ σου Μαργαρίτα?  thanx


Τίτλος: Απ: Ερώτηση για τις φόρμες απο σιλικόνη
Αποστολή από: Faye στις Ιούλιος 13, 2009, 23:03:39 μμ
Κορίτσια εγώ έχω μία με σχήμα τριαντάφυλλο από τα Vefas house. Mια χαρά ψήνει δεν έχω αντιμετωπίσει πρόβλημα, γύρω στα 50 λεπτά το κέϊκ στη μεσαία θέση στους 160 βαθμούς.
Αυτό που μου είπαν όταν την πήρα είναι ότι δε βλάπτει σε κάτι γιατί γίνεται από το υλικό που είναι οι πιπίλες των μωρών, ότι δε χρειάζεται λάδωμα και εξοικονομεί ενέργεια αφού αυτό που θα ψήναμε στους 200 βαθμούς μπορούμε να το ψήσουμε στους 150.


Τίτλος: Απ: Ερώτηση για τις φόρμες απο σιλικόνη
Αποστολή από: sgr στις Ιούλιος 14, 2009, 10:43:39 πμ
Για χρόνο ψησίματος δε θυμάμαι να σας πώ, αλλά αυτό που με έχει εκνευρίσει είναι ότι όποτε φτιάξω κεικ σε αυτή τη φόρμα, το κέικ κολλάει ( δεν τη λαδώνω φυσικά) και σπάει. Μου την έχει δώσει τόσο που θέλω να την πετάξω.  *THUMB%%__%%DOWN*


Τίτλος: Απ: Ερώτηση για τις φόρμες απο σιλικόνη
Αποστολή από: margarita79 στις Ιούλιος 14, 2009, 10:47:19 πμ
εγω παιδια δεν εχω κανενα προβλημα εχω μια καλη αντικολλητικη αλλα και με τη σιλικονατη που ειναι μια φτηνη απο τα jumbo μεχρι και ψωμι (https://www.greekmasa.gr/index.php?option=com_content&task=view&id=3135&Itemid=49) εχω ψησει βεβαια τη λαδωνω ελαφρα.


Τίτλος: Απ: Ερώτηση για τις φόρμες απο σιλικόνη
Αποστολή από: arhontia στις Ιούλιος 15, 2009, 09:02:39 πμ
Δεν έχω πάρει τέτοια φόρμα, γιατί έχω την εντύπωση οτι κατά τη διάρκεια του ψησίματος, λόγω της υψηλής θερμοκρασίας, μπορεί το πλαστικό να επηρεάζει τα τρόφιμα. Θυμάμαι σαν χτές, στο μάθημα της χημείας τον καθηγητή να λέει, πως ούτε καυτό φαγητό δεν πρέπει να βάζουμε σε πλαστικό τάπερ, γιατί με τη θερμότητα μόρια πλαστικού μεταφέρονται στο φαγητό και τα τρώμε, και είναι καρκινογόνα - πόσο μάλλον να τα ψήνοτμε μέσα σε αυτό.
Ξέρει κανείς κάτι περισσότερο για αυτά τα σκεύη και το πόσο ασφαλή είναι;
Ακόμα και τις αντικολλητικές, αν γδαρθεί και φύγει το τεφλόν αφήνοντας εκτεθειμένο το μέταλλο, δεν τις χρησιμοποιώ.
Το καλύτερο κέικ μου το κάνει η κλασσική μου φόρμα αλουμινίου, που όμως χρειάζεται βουτύρωμα και αλεύρωμα.


Τίτλος: Απ: Ερώτηση για τις φόρμες απο σιλικόνη
Αποστολή από: KATE στις Ιούλιος 15, 2009, 15:02:31 μμ
Μάλιστα! κατάλαβα θα κανω ακόμα μια δοκιμή και βλέπουμε... αλλιώς θα γίνουν φόρμες για κρέμες και ζελέ
Οσο αφορά το τεφλον  εχεις απόλυτο δίκαιο Αρχοντιά, μάλιστα αν γδαρθεί μια φορά, φεύγουν συνεχώς 'ρινίσματα" τεφλον
το οποίο ειναι καρκινογόνο.
Αλήθεια ξέρετε κατι για τα καινούργια σκεύη "green" που εχουν αντικαταστήσει το τεφλον με μια άλλη επικάλυψη?


Τίτλος: Απ: Ερώτηση για τις φόρμες απο σιλικόνη
Αποστολή από: ata στις Ιούλιος 15, 2009, 15:26:09 μμ
Λοιπόν εγώ δεν έχω μέχρι σήμερα χρησιμοποιήσει αυτές τις φόρμες σιλικόνης γιατί έχω τους ίδιους ενδοιασμούς με την Αρχοντία...διάβασα βέβαια και τα σχόλιά σας τα οποία λαμβάνω υπ'όψιν. ΚΑΤΕ όσον αφορά τα σκεύη που αναφέρεις, με το που κυκλοφόρησαν (μην χάσω) αγόρασα το μεγάλο μέγεθος από τα Cook shop. Το αποτέλεσμα ήταν πράγματι πολύ καλό. Αντιμετώπισα όμως σύντομα προβλήματα στο να αποκολλήσω επιτυχώς τα υπολείμματα των μαγειρεμένων τροφίμων με αποτέλεσμα μαλλον να επηρρεάσω την αντικολλητική του επιφάνεια και ήδη βρίσκεται σε απόσυρση κι ας μην έχει περάσει μεγάλο χρονικό διάστημα από την αγορά του ή υπερβολική χρήση του....δεν ξέρω εάν φταίει ο τρόπος που το μεταχειρίστηκα (αν και διάβασα εξ' αρχής πολύ προσεκτικά τις οδηγίες χρήσης και συντήρησης) ή η ιδιαιτερότητα της επίστρωσής του...εάν και κάποια άλλη τα έχει δοκιμάσει είμαι περίεργη να ακούσω και την δική της γνώμη....


Τίτλος: Απ: Χαλασα το τεφλόν στη φορμα
Αποστολή από: angelakapa στις Οκτώβριος 11, 2009, 18:33:34 μμ
Κορίτσια καλησπέρα,
μόλις πέταξα ένα τηγάνι και μια φόρμα κέικ και ήθελα να ρωτήσω κάτι:
Αγόρασα μια φόρμα σιλικόνης από το γνωστό υπερκατάστημα παιχνιδιών, ξέρετε ποιό, αλλά είναι made in china, τί λέτε, είναι ασφαλής;
και κάτι άλλο, οι φόρμες σιλικόνης χρειάζονται βουτύρωμα πριν μπει μέσα το κέικ;
Ευχαριστώ!!!!
Υ.Γ. Γιατί δε μπαίνετε στο τσατ;


Τίτλος: Απ: Χαλασα το τεφλόν στη φορμα
Αποστολή από: angelakapa στις Οκτώβριος 11, 2009, 18:37:49 μμ
Οκ, παιδιά, είδα το σχετικό θέμα


Τίτλος: Απ: Ερώτηση για τις φόρμες απο σιλικόνη
Αποστολή από: Nena στις Οκτώβριος 12, 2009, 16:28:41 μμ
Όσα ειναι made in China, αλλά κάποιας γνωστής φίρμας αντικειμένων ή ηλεκτρικών συσκευών κ.λπ., τα εμπιστεύομαι γιατί οι εταιρείες θέλουν κι επιμένουν να τηρούνται οι προδιαγραφές των υλικών. Φόρμες και φορμάκια από σιλικόνη χρησιμοποιώ εδώ και 5 χρόνια. Επειδή δεν ήξερα αν θέλουν ή όχι λάδωμα/βουτύρωμα, τα λαδώνω και ψήνω στους ίδιους χρόνους που έψηνα σε κοινές φόρμες. Δεν έχω παράπονο. Και το ψωμί μου επίσης έγινε καλό. Τα πλαστικά πλέον που είναι για τρόφιμα είναι άλλης γενιάς και νομίζω πως υπάρχουν ειδικά που κάνουν κι άλλα που δεν κάνουν. Αυτό συνήθως είναι γραμμένο πάνω στα αντικείμενα.