GreekMasa - Συνταγές μαγειρικής - Forum

Μαγειρέματα => Αναζήτηση Συνταγής => Μήνυμα ξεκίνησε από: Lia_P στις Οκτώβριος 10, 2007, 07:38:49 πμ



Τίτλος: Μπαρμπούνια
Αποστολή από: Lia_P στις Οκτώβριος 10, 2007, 07:38:49 πμ
Εκτός από τηγανητά πώς αλλιώς μπορούμε να τα φτιάξουμε τα μπαρμπουνάκια μας;


Τίτλος: Απ: Μπαρμπούνια
Αποστολή από: al1975 στις Οκτώβριος 10, 2007, 08:41:06 πμ
Εγώ αν τα μπαρμπούνια μου είναι μεγάλα τα ψήνω στη σχάρα ή στο μαντέμι και σας πληροφορώ οτί τα προτιμώ έτσι παρά τα τηγανιτά.
Μια φορά ενώ ήμουν σε  δίατα καλή ώρα μου έφεραν κάτι μπαρμπουνάκια μικρά και αποπειράθηκα να τα κάνω ψητά και εκτός οτι μου διαλύθηκαν κα δεν μπορούσα να τα γυρίσω, στέγνωσαν τελείως.


Τίτλος: Απ: Μπαρμπούνια
Αποστολή από: LITSA5 στις Οκτώβριος 10, 2007, 09:08:29 πμ
Λια μου εγω τα μπαρμπουνια οταν τα κανω στο φούρνο ,τα φτιάχνω ως ακολούθως μου το ειχε πει ενας ψαράς:
Mαρινάρης τα μπαρμπούνια με λάδι και δενδρολίβανο(μια και σου αρέσει)και τ'αφήνης για 1/2 ώρα εκτος ψυγείου.
Ωστόσο φτιάχνης μια γέμιση απο ντομάτα φρέσκια και πράσο κομμένο σε ροδέλες ψιλές ,τα οποία τα περνάς απο αντικολητικό τηγάνι γα να πιουν τα υγρά τους και να μαλακώσουν για 5' λεπτα.
Βγάζης τα μπαρμπούνια απο τη μαρινάτα και γεμίζης τις κοιλιές τους με τη γέμιση και στερεώνης με οδοντογλυφίδα,τα ψήνης στη σχάρα για 10' γυρνόντας τα προσεκτικά
Μια άλλη εκδοχή που θυμήθηκα που μου ειχαν πη (σαν ψαροφάγος που ειμαι) ειναι να τα ψήσω πανω σε κλαδάκια μάραθου και απο πάνω απο τα ψάρια να βάλω φέτες πορτοκαλιού.Νομίζω και ετσι θαναι νόστιμα.
Και άλλη μια συνταγή που είχα διαβάση κάπου(δεν θυμάμαι που) ήταν να τα ψήσω με μια σάλτσα απο φρέσκια ντομάτα,κρασί,κρεμμύδι-πιπεριά καυτερή ή με λιγο ταμπάσκο,και ψιλοκομμένο καροτάκι(εννοείτε η σάλτσα ναχη μισοψηθή πριν τη ρίξουμε στο ταψι με τα ψάρια).
Οπως και να τα φτιάξης καλοφάγωτα!!!


Τίτλος: Απ: Μπαρμπούνια
Αποστολή από: margarita79 στις Οκτώβριος 10, 2007, 10:08:07 πμ
α καλααα τωρα ειδα το θεμα.
πηρα την πρωτοβουλια να σου απαντησω λια μου στο τι θα φαμε σημερα χωρις να ξερω οτι εβαλες θεμα χαχαχαχα
τα μεγαλααα πνευματα συναντιονται που λενε  ;)
αν θες ριξε εκει μια ματια και για περισσοτερες λεπτομερειες μπορω να ρωτησω.
φιλακια


Τίτλος: Απ: Μπαρμπούνια
Αποστολή από: Nena στις Οκτώβριος 10, 2007, 20:36:01 μμ
Ξέρετε ότι τα μπαρμπούνια γίνονται και παστά όπως ο γαύρος και η σαρδέλα. Στη Μυτιλήνη μου το έμαθαν. Για την ακρίβεια παστώνουν οτιδήποτε εποχής υπάρχει. Πάντως άλλη μια συνταγή είναι μπαρμπούνια σαβόρο (ξύδι, δεντρολίβανο κ.λπ.). Προσωπικά τα προτιμώ μόνο τηγανητά. Αν, λέμε αν, περισσέψουν τηγανισμένα ήδη, τα γυρνάμε σαβόρο για να αλλάξουν και να μην είναι παγωμένα τηγανητά.


Τίτλος: Απ: Μπαρμπούνια
Αποστολή από: Lia_P στις Οκτώβριος 10, 2007, 20:44:49 μμ
Λοιπόν τα μπαρμπουνάκια μου τα έκανα ως εξής:
Αλάτισα, λάδωσα ελαφρά και τα έψησα στη μαντεμένια γκριλιέρα και έγιναν νοστιμότατα, πράγμα που δεν το περίμενα. Δεν τα είχα φτιάξει έτσι ποτέ. Κάποτε τα είχα ψήσει στο γκριλ της ηλεκτρικής και ήταν το λιγότερο απαίσια. Θα το καθιερώσω για μένα και για όσο κρατά η δίαιτα.


Τίτλος: Απ: Μπαρμπούνια
Αποστολή από: arhontia στις Οκτώβριος 13, 2007, 20:15:02 μμ
Οταν είναι μικρά και κινδυνεύουν να διαλυθούν στο ψήσιμο, τους φοράμε γιλέκο! Λαδώνουμε, αλατίζουμε και τυλίγουμε κάθε μπαρμπουνάκι με 1 αμπελόφυλλο (ζεματισμένο ελαφρά), και τα ψήνουμε κανονικά στη σχάρα. Δεν στεγνώνει και δεν διαλύεται το ψαράκι, και το αμπελόφυλλο αφήνει πολύ ωραία γεύση.


Τίτλος: Απ: Μπαρμπούνια
Αποστολή από: Lia_P στις Οκτώβριος 13, 2007, 20:24:40 μμ
Ναι, σίγουρα με το αμπελόφυλλο- όταν υπάρχει- θα είναι ιδιαίτερα εύγευστο.
 Έτσι κάνω κάποιες φορές και τις σαρδέλες ψητές και είναι πολύ νόστιμες!


Τίτλος: Απ: Μπαρμπούνια
Αποστολή από: ArXoS στις Οκτώβριος 14, 2007, 00:30:21 πμ
Οταν είναι μικρά και κινδυνεύουν να διαλυθούν στο ψήσιμο, τους φοράμε γιλέκο! Λαδώνουμε, αλατίζουμε και τυλίγουμε κάθε μπαρμπουνάκι με 1 αμπελόφυλλο ...

Τι να πω .. τόσα χρόνια σε νησί και φανατικός μπαρμπουνοφαγάς, πρώτη φορά ακούω κάτι τέτοιο
Θα δοκιμαστεί σήμερα κιόλας (ευτυχώς έχουμε αμπελόφυλλα στη κατάψυξη .. αν και τα μπαρμπούνια που έχω δεν είναι μικρά, θα κάνω 2-3 για να δοκιμάσω τη γεύση τους)
 ;D ;D ;D :P