GreekMasa - Συνταγές μαγειρικής - Forum

Μαγειρέματα => Αναζήτηση Συνταγής => Μήνυμα ξεκίνησε από: sgr στις Ιούλιος 24, 2009, 22:12:54 μμ



Τίτλος: Τούρτα παγωτό
Αποστολή από: sgr στις Ιούλιος 24, 2009, 22:12:54 μμ
Αλήθεια, συνταγή για τούρτα παγωτό που λατρεύω έχουμε ???? κι αν δεν έχουμε, ξέρει κανείς κάποια ????


Τίτλος: Απ: Τούρτα παγωτό
Αποστολή από: Faye στις Ιούλιος 24, 2009, 23:03:43 μμ
Λιζάκι εγώ έκανα τουρτίτσα με τη συνταγή παγωτού της Μαργαρίτας σε στρογγυλή φόρμα με στεφάνι που βγαίνει. Έκανα τη διπλή δόση σοκολάτας και σαν βάση χρησιμοποίησα σαβουαγιάρ βουτηγμένα σε σιρόπι σοκολάτας με λίγο μαύρο ρούμι μέσα. Από πάνω έστρωσα το παγωτό σε μία στρώση και το πάγωσα. Το έβγαλα από τη φόρμα και το γαρνίρισα με σαντιγί παγωμένη, κερασάκια, αμυγδαλάκια και φλούδες σοκολάτας.
Αν το αφησεις 10 λεπτάκια έξω από το ψυγείο κόβεται πολύ εύκολα και είναι και πολύ νόστιμο. Βέβαια μπορείς να κάνεις και παραλλαγές παγωτού σύμφωνα με το τι γεύσεις σου αρέσουν. :D


Τίτλος: Απ: Τούρτα παγωτό
Αποστολή από: margarita79 στις Ιούλιος 24, 2009, 23:06:17 μμ
sgr ειχα σκοπο να φρτιαξω εγω μια της Μπαρμπαριγου που ειναι και πολυ ευκολη με το παγωτο παρφε των 5 λεπτων  (https://www.greekmasa.gr/index.php?option=com_content&task=view&id=3675&Itemid=49#akocomment11096)που εδωσα προ ημερων αλλα δεν προλαβαινω εν οψη διακοπων.
Σας τη δινω μηπως και καποιος θελει να την κανει.
Μπορει να γινει και με αλλο φρουτο ή επικαλυψη σοκολατας φανταζομαι.

τουρτα παγωτο με μπισκοτο και φραουλες

υλικα για την τουρτα

• 250γρ μπισκοτα ολικης αλεσης
• 125γρ βουτυρο λιωμενο σε θερμοκρασια δωματιου

υλικα για το παγωτο
• 1 κουτι φυσικη σαντιγι (250γρ)
• 1 κουτι ζαχαρουχο γαλα (400γρ)
• 1 κουτι εβαπορε γαλα (400γρ)
• 1 βανιλια
• 500γρ φραουλες ωριμες
• ½ φλιτζανι του τσαγιου μαρμελαδα φραουλα
• 2 κουταλιες της σουπας κονιακ
• 1 κουταλακι του γλυκου κονιακ

εκτελεση

αλεθουμε τα μπισκοτα στον καδο του μιξερ με τους κοφτες μεχρι να γινουν σκονη. προσθετουμε το λιωμενο (σε θερμοκρασια δωματιου) βουτυρο και τα αναμειγνυουμε στο μιξερ. στρωνουμε το μειγμα της βασης σε φορμα δαχτυλιδι με διαμετρο 22εκ και παταμε καλα να ισιωσει το μειγμα στην βαση της φορμας. το αφηνουμε στο ψυγειο. χτυπαμε στο μιξερ την φυσικη σαντιγι να αφρατεψει και να διπλασιαστει σε ογκο για 7΄-8΄. προσθετουμε την βανιλια και λιγο λιγο το ζαχαρουχο γαλα. συνεχιζουμε να χτυπαμε για να ενωθουν καλα τα υλικα. τελος προσθετουμε το εβαπορε και χτυπαμε για 5΄επιπλεον να αφρατεψει και να κρυωσει το μειγμα. το αδειαζουμε με προσοχη στην παγωμενη βαση μπισκοτου στη φορμα. το βαζουμε στην καταψυξη να παγωσει καλα. κοβουμε τις φραουλες στην μεση, τις ραντιζουμε με το χυμο λεμονιου. ζεσταινουμε την μαρμελαδα να λιωσει και προσθετουμε το κονιακ. ανακατευουμε και σουρωνουμε το μειγμα. αφηνουμε να κρυωσει. βγαζουμε το παγωμενο τσιζ κεικ απο την καταψυξη. με προσοχη αφαιρουμε τα πλαινα της φορμας. στρωνουμε τις φραουλες πανω στο παγωτο και περιχυνουμε με την χλιαρη μαρμελαδα (που ειναι πλεον σαν σιροπι). σερβιρουμε σε τριγωνα.
 


Τίτλος: Απ: Τούρτα παγωτό
Αποστολή από: margarita79 στις Ιούλιος 24, 2009, 23:08:34 μμ
απλα για να ειναι πιο εμφανισιμη θα ελεγα να στρωθει το μπισκοτο μεσα στο στεφανι απευθειας πανω σε μια πιατελιτσα και να μπει ετσι καταψυξη ωστε να μη χρειαστει να ξεφορμαρετε αν θελετε να την παρουσιασετε καπου.


Τίτλος: Απ: Τούρτα παγωτό
Αποστολή από: Faye στις Ιούλιος 24, 2009, 23:18:18 μμ
Ωραία συνταγή φαίνεται Μαργαρίτα  *THUMBS%%__%%UP*
Εγώ σ αυτήν που έγραψα την άφησα μέσα στο ταψάκι της φόρμας, μόνο το στεφάνι αφαίρεσα, το έβαλα σ έναν μεγαλύτερο δίσκο και μετά την κάλυψα με σαντιγί :)


Τίτλος: Απ: Τούρτα παγωτό
Αποστολή από: nitsa2009 στις Ιούλιος 25, 2009, 10:46:07 πμ
ΜΑΡΓΑΡΙΤΑ ΕΙΣΑΙ ΤΕΛΕΙΑ Μ ΑΡΕΣΟΥΝ ΟΙ ΣΥΝΤΑΓΕ ΣΟΥ ΚΑΛΕΣ ΔΙΑΚΟΠΕΣ. *THUMBS%%__%%UP*


Τίτλος: Απ: Τούρτα παγωτό
Αποστολή από: sgr στις Αύγουστος 01, 2009, 22:01:59 μμ
Μιαμ ωραία φαίνεται μόνο που θα αφαιρέσω τη φράουλα  και θα προσθέσω καβουρδισμένα αμύγδαλα  :-r :-r
Νομίζω ότι κάτι τέτοιο θα ήθελα. Δεν ξέρω αν στη Σαμοθράκη θα έχω την άνεση να φτιάξω κατι τέτοιο, αν όχι, μόλις γυρίσω θα το κάνω και ας το φάω όλο μόνη μου  *THUMBS%%__%%UP*
Thanks.