GreekMasa - Συνταγές μαγειρικής - Forum

Μαγειρέματα => Αναζήτηση Συνταγής => Μήνυμα ξεκίνησε από: Marinaki στις Σεπτέμβριος 12, 2009, 23:55:25 μμ



Τίτλος: Μπισκότα αλμυρά ντομάτας
Αποστολή από: Marinaki στις Σεπτέμβριος 12, 2009, 23:55:25 μμ
Γεια σας!
Τώρα τελευταία αγοράζω συνέχεια από το φούρνο της γειτονιάς κάτι αλμυρά μπισκότα (κουλουράκια;) ντομάτας που μάλιστα λένε ότι είναι διαίτης. Τα βγάζουν και απλά, ολικής, με σπανάκι, με ελιές, με καρότο. Ψάχνω να βρω τη συνταγή, πρώτον για να τα φτιάξω και στο σπίτι και δεύτερον για να δω και πόσο διαίτης είναι!! Είναι στρογγυλά και λεπτά. Αν έχει κανείς υπόψιν του κάποια συνταγή είναι καλοδεχούμενη!
Σας ευχαριστώ!


Τίτλος: Απ: Μπισκότα αλμυρά ντομάτας
Αποστολή από: margarita79 στις Σεπτέμβριος 13, 2009, 15:43:20 μμ
εχει δωσει η κ.αρετη κατι καταπληκτικα καροτου διαιτης εδω (https://www.greekmasa.gr/index.php?option=com_content&task=view&id=2692&Itemid=49)
νομιζω καλλιστα μπορουν να γινουν με καλα στυμενη ντοματα πολυ,πολυ ψιλοκομμενη ή με λιαστη  :-r


Τίτλος: Απ: Μπισκότα αλμυρά ντομάτας
Αποστολή από: Pastaflora στις Σεπτέμβριος 13, 2009, 15:44:58 μμ
όλα αυτά τα διαίτης είναι  η κατηγορία των κρασοκούλουρων, για να είναι τραγανά σαν κριτσίνια, διαφέρουν μόν  στο ότι αντί να βάλεις ντομάτα , βάζεις καρότο, ή πιπεριά καυτερή, ή σπανάκι κλπ.
Σε αυτά απλά έχουν προσθέσει ντομάτα στιμμένη. τοην πούλπα.

Κύταξε στις συνταγές μελών , τα κουλουράκια μου διαίτης  καυτερης πιπεριάς  ΄και καρότου. και αφαίρεσε τα λαχανικά αυτά και πρόσθεσε ντομάτα. Δοκίμασε όμως και της πιπεριάς, δεν θα τα βρής σε κανέναν φούρνο, είναι δική μου συνταγή, κσι φτιάξτα, είναι υπέροχα...! με ασυνήθιστη γεύση!!!! @}->--


Τίτλος: Απ: Μπισκότα αλμυρά ντομάτας
Αποστολή από: Marinaki στις Σεπτέμβριος 14, 2009, 19:08:07 μμ
Σας ευχαριστώ πολύ! Μόλις βρω χρόμο θα φτιάξω κάποια συνταγή και θα σας πω!


Τίτλος: Απ: Μπισκότα αλμυρά ντομάτας
Αποστολή από: voula στις Σεπτέμβριος 17, 2009, 15:14:43 μμ
Μαρινάκι τα κουλουράκια της κυρίας Αρετης είναι πολύ νόστιμα. Τα κάνω και εγώ αλλά βάζω αλεύρι κλασικό ή κάποιες φορές μια κούπα ολικής και το υπόλοιπο το κανονικό στη μπλέ συσκευασία. Κάνε μια ζύμη μαλακή που να μην κολλάει στα χέρια άστη μισή ώρα να ξεκουραστεί πλάσε λεπτά κορδόνια και ψήσε ώσπου να πάρουν λίγο χρώμα.  δεν θα ξαναγοράσεις  από το φούρνο. Ειναι πολύ καλά. Οταν τα ξανακάνω θα βάλω και φωτογραφία


Τίτλος: Απ: Μπισκότα αλμυρά ντομάτας
Αποστολή από: Faye στις Σεπτέμβριος 17, 2009, 15:24:32 μμ
Θα συμφωνήσω με τη Βούλα.
Τα φτιάχνω κι εγώ συχνά για τη μητέρα μου που είναι διαβητική. Χρησιμοποιώ το μπλε αλεύρι και γίνονται πολύ καλύτερα από του φούρνου.
Γεύση σπανάκι και καρότο είναι τέλεια. *THUMBS%%__%%UP*