GreekMasa - Συνταγές μαγειρικής - Forum

Μαγειρέματα => Κρεατικά => Μήνυμα ξεκίνησε από: KATE στις Οκτώβριος 20, 2007, 03:04:09 πμ



Τίτλος: Κοτόπουλο με κρόκο Κοζάνης
Αποστολή από: KATE στις Οκτώβριος 20, 2007, 03:04:09 πμ
1,5 κιλό κοτόπουλο
2 σκελίδες σκόρδο
2 κρεμμύδια (μεσαία) περασμένα στον τρίφτη
400 γρ. ντομάτες ξεφλουδισμένες και κομμένες σε μικρά κομματάκια
1 κουταλιά τις σούπας μαϊντανός ψιλοκομμένος
50 γρ. βούτυρο 
2 σφηνάκια cognac
2  μοσχοκάρφα
βασιλικό
1 τσίμπημα της σκόνης σαφρανιού
αλάτι
πιπέρι

____________________________


1.Κόψτε το κοτόπουλο σε 4 μερίδες και τοποθετήστε σε ένα βαθύ τηγάνι μαζί με το σκόρδο, το κρεμμύδι και ένα φλυτζάνι νερό.

2.Μόλις πάρει βάση κλείστε το καπάκι και σιγοβράστε για περίπου μισή ώρα.

3. Προσθέστε τις ντομάτες, το μαϊντανό, το αλάτι, το πιπέρι, το βασιλικό, τα γαρίφαλα και το βούτυρο και βράστε για μια άλλη μισή ώρα.
Περίπου στη μέση του μαγειρέματος, προσθέστε το κονιάκ και το σαφράν, και σιγοβράστε, έως ότου το κοτόπουλο γίνει τρυφερό.