GreekMasa - Συνταγές μαγειρικής - Forum

Μαγειρέματα => Γενική συζήτηση => Μήνυμα ξεκίνησε από: LaMariposa στις Οκτώβριος 09, 2009, 16:01:37 μμ



Τίτλος: Χαλασα το τεφλόν στη φορμα
Αποστολή από: LaMariposa στις Οκτώβριος 09, 2009, 16:01:37 μμ
Τι να την κανω τωρα να την πετάξω? Το εξυσα κατα λάθος όταν την έπλυνα και εχουν γίνει χαρακιές. Εφυγε δηλαδή η μαυρη επένδυση από το εσωτερικό της φορμας και φαίνεται το ασημί. Δεν μπορω να την χρησιμοποιώ για να φορμάρω ριζότο, για ζελέ ή κρέμες που δεν θελουν ψήσιμο?


Τίτλος: Απ: Χαλασα το τεφλόν στη φορμα
Αποστολή από: Pastaflora στις Οκτώβριος 09, 2009, 16:28:26 μμ
ΟΧΙ  ΘΑ ΣΕ ΤΑΪΖΕΙ ΣΚΕΤΟ ΔΗΛΗΤΗΡΙΟ!
 *STOP* *STOP*
ΓΕΝΙΚΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟ ΤΟ ΤΕΦΛΟΝ.
[/b]
τΑ ΡΙΝΊΣΜΑΤΆ ΤΟΥ ΚΑΤΑΚΆΘΙΝΤΑΙ ΣΤΟΥς ΠΝΕΎΜΟΝΕς ΚΑΙ ΕΊΝΑΙ ΕΝΟΧΟ ΓΙΑ ΚΑΡΚΊΝΟ ΠΝΕΥΜΌΝΩΝ, ΞΈΡΩ ΆΝΘΡΩΠΟ ΣΤΗΝ γΕΡΜΑΝΊΑ ΠΟΥ ΤΟ ΈΠΑΘΕ ΑΠΌ ΑΥΤΌ, ΚΑΙ ΤΏΡΑ ΚΆΝΕΙ ΕΚΣΤΡΑΤΕΊΑ ΕΝΑΝΤΊΟΝ ΤΟΥ ΤΕΦΛΌΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΗΜΈΡΩΣΗ. 



ΟΧΙ ΛΟΙΠΌΝ!!

 @}->-- @}->-- @}->-- :o :o ??? ???


Τίτλος: Απ: Χαλασα το τεφλόν στη φορμα
Αποστολή από: matina στις Οκτώβριος 09, 2009, 19:06:56 μμ
Συμφωνω με τη Παστα Φλωρα.


Τίτλος: Απ: Χαλασα το τεφλόν στη φορμα
Αποστολή από: margarita79 στις Οκτώβριος 09, 2009, 19:19:27 μμ
Nαι να την πεταξεις ειναι επικινδυνο.


Τίτλος: Απ: Χαλασα το τεφλόν στη φορμα
Αποστολή από: caramela στις Οκτώβριος 09, 2009, 19:30:40 μμ
βρε παιδια ενταξει να την πεταξει.
 εγω ομως δεν ξερω πως τα καταφερνω και χαλαω τα τηγανια σε χρονο ρεκορ. μου ξεφλουδανε με πολυ λιγα μαγειρεματα :-S
τα αλλα τηγανια που ειναι ινοχ μεσα σαν κατσαρολα ειναι το ιδιο αντικολλητικα;
για να κανεις κρεπες ας πουμε που δεν θελουν καθολου λαδι...


Τίτλος: Απ: Χαλασα το τεφλόν στη φορμα
Αποστολή από: margarita79 στις Οκτώβριος 09, 2009, 20:17:26 μμ
οχι καραμελα μου τα αλλα τηγανια δεν ειναι καθολου αντικολλητικα.
Εγω παντως χρησιμοποιω αντικολλητικα και ποτε δε μου εχουν ξεφλουδισει (τα επωνυμα).Ειδικα ενα τεφαλ τηγανι το χρησιμοποιω παρα πολυ 4 χρονια τωρα και ειναι σαν καινουργιο.
Απλα αν η ποιοτητα του τεφλον δεν ειναι καλη και επιπλεον το γδαρεις με πηρουνι ή μαχαιρι ή με συρμα οταν το πλενεις τοτε φευγει πολυ ευκολα και ειναι επικινδυνο.


Τίτλος: Απ: Χαλασα το τεφλόν στη φορμα
Αποστολή από: caramela στις Οκτώβριος 09, 2009, 20:25:34 μμ
τι να πω.. κι εγω τεφαλ παιρνω.η αληθεια ειναι οτι τα παιρνω γυρω στα 10-12ε.υπαρχουν κι αλλες ποιοτητες ακριβοτερες και αρα καλυτερες;
εννοειται οτι χρησιμοποιω μονο πλαστικα (κουταλες σπατουλες) αλλα ...δεν το χω το θεμα βρε παιδι μου >:D και το δουλευω πολυ!!


Τίτλος: Απ: Χαλασα το τεφλόν στη φορμα
Αποστολή από: margarita79 στις Οκτώβριος 09, 2009, 20:35:50 μμ
α μαλλον περνεις τα ποιο οικονομικα.Το δικο μου εκανε παραπανω ..νομιζω 25 ευρω αν δεν κανω λαθος...ισως ειναι αλλη ποιοτητα.


Τίτλος: Απ: Χαλασα το τεφλόν στη φορμα
Αποστολή από: caramela στις Οκτώβριος 09, 2009, 20:47:39 μμ
α δεν ειχα ασχοληθει οτι η τιμη παει με την ποιοτητα!λεω τεφαλ ειναι, καλο θα ειναι.αυριο κιολας ,ντου για ενα καινουριο

εχει βγαλει μου φαινεται καποια πολυ ντιζαινατα!


Τίτλος: Απ: Χαλασα το τεφλόν στη φορμα
Αποστολή από: margarita79 στις Οκτώβριος 09, 2009, 20:57:26 μμ
Εγω εχω αυτο με την κοκκινη βουλα μεσα στη μεση και ειναι και αρκετα βαρυ.Αν θυμαμαι καλα στην τιμη παιζει ρολο και το παχος του. 


Τίτλος: Απ: Χαλασα το τεφλόν στη φορμα
Αποστολή από: caramela στις Οκτώβριος 09, 2009, 21:02:27 μμ
πωωωωωω  σε ζαλισα :-S
(εχω δει και καποια με μαργαριτουλες απο εξω και αλλα διαφορα)
ευχαριστω για το χρονο σου *IN%%__%%LOVE*


Τίτλος: Απ: Χαλασα το τεφλόν στη φορμα
Αποστολή από: Pastaflora στις Οκτώβριος 09, 2009, 21:15:23 μμ
Λοιπόν παιδιά μου, για να το ξεκαθαρίσουμε, πρώτα πρώτα το καλό είναι ακριβό και ταυτόχρονα φθηνό.... για τους γνωστούς Λόγους ότι κρατάει περισσότερο....

Δεύτερον, υπάρχουν  δύο ποιότητες τεφλόν επίστρωσης:
 Η μία η φθηνή είναι σαν μαύρο πλαστικό χρώμα.
 Η άλλη είναι πολύ ελαφρά" σαγρέ" και έρχεται στο γκρι σκούρο αυτη ειναι η καλλίτερη.
 
Τρίτον  για να μην γδέρνεται, το γράφουν όλα ανεξαιρέτως να μην  χρησιμοποιούμε μεταλλικές σπάτουλες , κουτάλες  σύρμα για τριψιμο και αιχμηρά αντικείμενα.

Αν  κατά το πλύσιμο δεν βγαίνουν οι τροφές χρησιμοποιήστε το πιό παλιό σας  σφουγγαράκι και στην ανάγκη τρίψτε  το απαλά με το" πράσινο ή κόκκινο" πλαστικό σύρμα, αν είναι δυνατόν να μην είναι πολύ καινούργιο και άγριο.  

Τρίψτε το απαλά με απορρυπαντικό και χλιαρό νερό, βάλτε  το στην ανάγκη και να μουσκέψει..

Να θυμάστε πάντα πως η ουσία ΤΕΦΛΟΝ (ΑΚΡΙΒΉς  Η ΦΘΗΝΉς ΕΠΊΣΤΡΩΣΗς)  ΕΊΝΑΙ ΠΆΝΤΑ ΒΛΑΒΕΡΉ ΚΑΙ ΚΑΡΚΙΝΟΓΌΝΟς!...


ΔΕΝ ΜΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΝ ΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΚΑΙ ΟΙ ΖΩΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΞΩ ΠΛΕΥΡΑ. ΤΟ ΤΗΓΑΝΙ ΣΑΣ ΝΑΝΑΙ ΒΑΡΥ,  ΣΑΝ ΑΥΤΟ ΜΕ ΤΗΝ ΒΟΥΛΑ , ΚΑΙ ΣΑΓΡΈ  ΕΛΑΦΡΑ Η ΕΠΙΣΤΡΩΣΗ Η  ΕΣΩΤΕΡΙΚΗ ΤΟΥ...

ΑΝ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΊΤΕ ΝΑ ΤΑ ΜΕΤΑΧΕΙΡΙΣΤΕΙΤΕ ΣΩΣΤΑ ΜΗΝ ΤΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙΤΕ ΑΠΛΆ. ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΤΕ ΑΠΟ  18/10 ΑΝΟΞΕΙΞΩΤΟ ΑΤΣΆΛΙ ΚΑΙ ΑΚΟΜΗ ΚΑΛΛΙΤΕΡΟ ΑΝ ΒΡΕΙΤΕ ΑΠΟ 18/8 (ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΌ ΑΤΣΆΛΙ),   ( ΌΧΙ ΒΈΒΑΙΑ ΓΙΑ ΚΡΈΠΕς ΜΟΝΟ ΕΚΕΙ ΝΑ  ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΊΤΕ ΤΕΦΑΛ).

ΑΝ ΣΤΑ ΑΠΛΆ  ΤΗΓΑΝΙΣΜΑΤΑ ΚΟΛΑΝΕ ΟΙ ΤΡΟΦΕΣ, ΕΙΝΑΙ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΑΦΗΝΕΤΕ ΝΑ ΚΑΨΕΙ ΚΑΛΑ ΤΟ ΛΑΔΙ....

ΑΥΤΆ ΑΠΌ ΤΗΝ ΠΕΊΡΑ ΜΟΥ ΤΗΝ ΦΤΩΧΉ... ΦΙΛΆΚΙΑ  @}->-- @}->-- @}->--


Τίτλος: Απ: Χαλασα το τεφλόν στη φορμα
Αποστολή από: Faye στις Οκτώβριος 09, 2009, 22:49:47 μμ
Μαργαρίτα κι εγώ αυτό έχω για καλό αλλά έχω και κάποια απλά και φθηνότερα. Απλά χρησιμοποιώ πάντα ξύλινη κουτάλα ή σπάτουλα και μετά το αφήνω να κρυώσει το γεμίζω νερό το αφήνω να μαλακώσει και το πλένω με το σφουγγαράκι από τη μαλακή πλευρά και ποτέ από τη συρμάτινη όσο απαλό κι αν φαίνεται το συρματάκι και τα έχω χρόνια.
LaMariposa μου κι εγώ πέταμα θα σου πω, δε χρειάζεται να διακινδυνέψεις την υγεία σου για ένα τηγάνι. *STOP*


Τίτλος: Απ: Χαλασα το τεφλόν στη φορμα
Αποστολή από: LaMariposa στις Οκτώβριος 09, 2009, 23:47:56 μμ
Κορίτσια με πεισατε να την πετάξω, έτοιμη ήμουν δηλαδή αλλά τώρα σιγουρεύτηκα.


Τίτλος: Απ: Χαλασα το τεφλόν στη φορμα
Αποστολή από: marylou στις Οκτώβριος 29, 2009, 11:34:08 πμ
Επίσης έχω ακούσει ότι δεν πρέπει όταν το κατεβάζουμε απο τη φωνιά να του ρίχνουμε αμέσως νερό γιατί στραβώνει ο πάτος του.
Πολύ ενδιαφέροντα αυτά που μας είπατε κυρία Αρετή.  *IN%%__%%LOVE*
Καλύτερα λοιπόν να τα πετάμε παρά να βάζουμε την υγεία μας σε κίνδυνο.


Τίτλος: Απ: Χαλασα το τεφλόν στη φορμα
Αποστολή από: YAMI στις Αύγουστος 30, 2010, 14:39:38 μμ
Το πρόβλημα μου είναι το εξής: έχω ένα τεράστιο, βαρύ, βαθύ, κάποτε πανακριβο, χρώματος ασημί μέσα κι έξω, τηγάνι. Δεν είχε ποτέ του επίστρωση αντικολητική και ο πάτος του είναι αρκετά σαγρέ, σαν να έχει μικρά τεραγωνάκια. Το πρόβλημα είναι ότι δε μπορείς να τηγανίσεις, γιατί κολάει. Μπορώ να κάνω κάτι γι αυτό; Είναι κρίμα να το πετάξω, είναι ιδανικό για παέγιες και μαγείρεμα τετοιου είδους. Μήπως να το κάνω κατσαρόλα;

Κάθε φορά που κατεβάζω το τηγάνι από τη φωτιά, του ρίχνω νερό. Βέβαια περνάω μεγάλο μέρος της ζωής μου χτυπώντας τηγάνια για να ισιώσουν. :( :( :(